Şimdi Ara

Booking.com’un Türkiye faaliyetleri mahkeme kararıyla durduruldu! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
3.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Off çok iyi be. Duygulandım... :(

    Hemen yükleyip yine bitireyim bari. Sonra da Max Payne 2.

    Max Payne'in seslendirmeni James Mccaffrey başarılımı sence ? 2.oyunda daha depresif seslendiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası turistleri baltalama yönünde bir hareket gibi görünse de bence mantıklı bir karar. Hatta şimdi tripadvisor ve Trivago da var hedefte. Genel sorun adamların iş yapıp vergi vermemesi. Ülke içindeki turizimciyi zor durumda bırakması. Yani şöyle düşün. 2 firma var biri yabancı biri türk. Türk olan iş yapıyor vergi veriyor yabancı olan iş yapıyor ama vergi vermiyor. Yani adam kalmış gelmiş senin ülkende ürün satıyor ama ben vergi vermiyecem diyor. Ama sen ürün satıyorsun vergi veriyorsun. Defalarca uyarı verilmiş ama adamlar umursamamış bile. Bence oldukça yerinde bir karar, adam seni sallamıyorum diyor resmen. Avrupa ülkelerinde bu tip sistemlere herkes "vay bee ne kadar da düzenliler" derken burada olunca firmaları savunmaya geçiyorsunuz biraz.

    Ülke içinde iş yapıp vergi vermeyen adam işi yapmasın kardeşim. Bu ülkenin de turizmcisi var sonuçta. Objektif düşünün biraz.




  • Vergi veriyor diyende var vermiyor diyende var. Vermiyorsa hakediyor.

    Baska bir olayda

    Madem bu adamların yaptığı yanlış, bu yanlisa ortak olan otellerede ceza verilsin. !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Booking iyidi ya gecen ameliyat icin istanbula gittim hastaneye yakın en iyi oteli gosterdi girdim 2dk rezervasyon yaptim işimi hallettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Booking.com'un kapatılması tamamen tüketicinin ve sektörün aleyhine bir karardır. Bu sebeple İtiraz ediyoruz. Evet BTK kapatmamıştır fakat sonuç itibariyle site ilgili mahkemenin kararına uyarak faaliyetlerini kendisi durdurmuştur. Çok talihsiz bir karardır. Bu sebeple bir imza kampanyası başlattık change org da. İmza kampanyasına siz de destek verin.

    Kampanyayı imzalamak için:

    https://www.change.org/p/t%C3%BCkoder-t%C3%BCketicinin-yarar%C4%B1na-olan-booking-com-un-kapat%C4%B1lmas%C4%B1na-itiraz-ediyoruz?recruiter=194089986&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink




  • Hürriyet’in TÜRSAB ve Edirne Belediyesi’yle birlikte düzenlediği Edirne’yi Keşfet etkinliği için Edirne’deydik.
    Gider gitmez de hemen TÜRSAB Belediye Başkanı Başaran Ulusoy’u yakaladım, “Neden Booking.com’u engellettiniz?” diye sordum.
    Başkan her zamanki eğlenceli üslubuyla 5 maddede açıkladı olayı bana:
    1- Türkiye’de vergi ödemiyorlar, buradan kazandıklarının vergisini buraya ödemek zorundalar.
    2- Haksız rekabete yol açıyorlar, “En ucuz fiyat bizde” lafını kullandıkları için daha önce ceza yediler.
    3- Vergi ödemedikleri için turizm acentelerinden daha ucuz fiyat verebiliyorlar, nerede var böyle Yağma Hasan’ın böreği!
    4- Yüzde 20’den başlayıp yüzde 50’ye kadar komisyon alıyorlar. Vermeyeni sonraki sayfalara atıyorlar.
    5- Gelsinler burada ofislerini açsınlar, vergilerini ödesinler, TÜRSAB’a üye olsunlar (bunun yasası var, üye olmadan turizm ve seyahat yapamazsınız). Bunları yaparlarsa biz neden itiraz edelim onlara...

    “Neden bunu böyle düzgün anlatmadınız kamuoyuna?” dedim Başaran Ulusoy’a...
    “Yıllardır bununla mücadele ediyoruz, o konuda biraz eksik kalmış olabiliriz. Çarşamba günü (bugün) basın toplantısı düzenleyeceğiz” dedi.
    Bugünkü toplantıda Türk turizmine etkisi olup olmadığını da anlatacak Başkan...
    Üstelik bu kısıtlama sadece Booking.com’la kalmayacak, Trivago, Tatil.com gibi siteleri de kapsayacakmış.
    “Ama çok kolay hallediyorduk, şimdi nasıl halledeceğiz rezervasyon işini?” dedim
    “Her gün acenteler 6 sayfa ilan veriyor Hürriyet’e, aç bak” dedi gülerek...
    Başkan Ulusoy’la Edirne’de yaptığımız sohbetten sonra ben Booking.com meselesine ikna oldum.
    Youtube ile Facebook’ta da aynı şey olmuştu geçmişte, sonra tıpış tıpış Türkiye’de ofis kurup vergi ödemeye başladılar.
    Booking.com da aynısını yapmalı, kuralına göre oynamalı...

    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/cengiz-semercioglu/booking-com-vergi-odemeli-40416989




  • En büyük düşüş Alman turistte
    Yılın ilk 3 ayında Antalya’ya gelen yabancı sayısı yüzde 27 düştü. Alman turist sayısındaki gerileme ise yüzde 54’ü buldu

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/en-buyuk-dusus-alman-turistte-1775206/
  • arkadaşlar vpn le otel bulabiliyorum misal izmirde bir otel ayarlasam otele gidince sıkıntı yaşar mıyım?
  • Google, Facebook, Twitter hemen hepsi için; AB ülkelerinde, internet ve sosyal medyadaki gelirleri icin ‘vergi tartışması’ yaşanıyor. Vergi almak isteyen ülkelerin söyledikleri şu: “Şirket merkezin benim ülkemde olmasa da benim ülkemden reklam vb. gelir elde ediyorsun ama vergisini ödemiyorsun.”
    Türkiye’deki tartışmada aynı... Booking.com’u mahkemeye veren TÜRSAB’da aynı şeyi söylüyor: “Türkiye’deki otellerden gelir elde ediyorsun ama Türkiye’ye vergi vermiyorsun. Vergi veren acentalarla haksız rekabet ediyorsun” diyor. Mahkemede bu iddia üzerine Booking com’un Türkiye’den otel rezervasyonu yapmasını engelledi. (Yurt dışından Türkiye’deki oteller için rezervasyon ise yapılabiliyor, bir engel yok.)
    Türkiye’de daha önce diğer sosyal medya şirketleri için de aynı tartışmalar yaşanmıştı. Merkezi yurt dışında olan bazı şirketler, yurt içinde elektronik ortamda gelir elde ediyor olsa da yurt içinde işyerleri bulunmuyor. İşyerleri olmayınca vergi istenecek muhatap da bulunamıyor. Yani; işyeri olmadığından gelir elde edenle yurt içinde temas kurulamıyor, vergi alınamıyor.
    İdeal durum ise şu; ‘Yurt içinde ofis açsın, vergisini de ödesin... Diğer yandan ticari faaliyeti de kazanci da devam etsin’. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’de bu yönde açıklama yaptı... “Bizim şartlarımızla o firmayı Türkiye’ye kazandırmak lazım. Türkiye’ye gelsin, biz de onun endişelerini giderelim. Farklı şekilde, teşviklerle, desteklerle ikna edebiliriz diye düşünüyorum.” dedi.
    VUK Taslağında ‘elektronik işyeri’ tanımlanıyor.
    Vergi Usul Kanunu’nda (VUK) halen işyeri “...ticari, sınai, zirai veya mesleki bir faaliyetin icrasına tahsis edilen veya bu faaliyetlerde kullanılan yer” şeklinde fiziki ortam olarak tarif ediliyor. ‘Mağaza, yazıhane, imalathane, şube, depo, ...’ gibi örnekler de veriliyor. (VUK Md. 156)
    Değiştirilmesi düşünülen VUK tasarısında ise ‘elektronik işyeri’ kavramı yasa metninin içine dâhil oluyor.
    ‘İş yeri’ başlığının altında “...elektronik ortam veya alanlar gibi ticari, sınai, zirai veya mesleki bir faaliyetin icrasına tahsis edilen veya bu faaliyetlerde kullanılan yerdir.” şeklinde elektronik işyerini de tarif ediyor. (VUK Tasarısı Md.129) Ayrıca ‘Elektronik ortamda iş yeri’ başlığı altında “ İnternet, ekstranet, intranet ya da benzeri bir telekomünikasyon ortam veya aracının ticari, sınai veya mesleki faaliyete tahsis edilmesi veya bu faaliyetlerde kullanılması durumunda elektronik ortamda iş yeri oluşur...” şeklinde işyerinin nasıl oluşacağı da anlatılıyor.
    Ve taslağın 130’uncu maddesinde Maliye Bakanlığı’na uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirlemek için yetki de veriliyor.
    VUK’daki değişiklikler de tek başına yurt dışında yerleşik firmaların vergilendirilmesi tartışmasını sonlandırmayacaktır. Ayrıca Türkiye’nin de üyesi olduğu OECD ve G20 ülkeleri arasında bilgi değişimi anlaşmaları, vb. yollarla ülke mali kurumlarının iletişim halinde olmaları da gerekecektir.
    Sade vatandaş reklam geliri elde ederse vergisi var mı?
    Yalnızca dev şirketler sosyal paylaşım siteleri ve sosyal ağ alanlarına reklam almıyor. Sade vatandaşların sosyal medya hesapları da; çok sayıda takipçiye ulaştığında veya paylaştıkları içerikler çok sayıda ‘tık’ aldığında, reklam verenler için cazip bir alan olarak görülebiliyor. Facebook, Twitter, İnstagram gibi ortamlarda reklam yayınlandığında karşılığında vatandaş gelir de elde ediyor haliyle... Peki; bu gelirlerden dolayı sade vatandaşın vergi ödeme yükümlülüğü de doğuyor mu?
    Maliye’nin yaklaşımı şöyle: “İnternet ortamlarından elde edilen reklam gelirleri; devamlı olarak ve bir organizasyon dâhilinde elde ediliyorsa vergiye tabi ‘ticari kazanç’ sayılır” diyor. Ve hem Gelir Vergisi (GV) hem KDV’si reklam geliri elde edenden isteniyor. Tabiki beyanname verme ödevi de beraberinde gelir elde eden vatandaşa yükleniyor. Devamlılık ve organizasyon dâhilinde reklam geliri elde edildiği görülmüyorsa; vatandaştan herhangi bir vergi de istenmiyor. Dolayısıyla reklam gelirini birden çok kez elde edenler için vergi-ceza riski de beraberinde oluşuyor. İnternetten reklam geliri elde eden kişi sayısı ve reklam pastasındaki artışla büyüyen pazarda ‘devamlılık’ ve ‘organizasyon dâhilinde’ kavramları somutlaştırılmalı. Normalde vergi mükellefi olmayan kişilerin hangi durumda vergi mükellefi olabilecekleri; reklam gelirlerinin adeti ve tutarı gibi somut kriterlerle açıklığa kavuşturulması gerekiyor.

    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-karabiyik/booking-com-neden-vergi-odemiyor-40424594




  • Türsab sonuna kadar haklı. Online otel platformunda kısa süre çalışmıştım. Bu konuyu tartışmak isteyen pm den yazsın.



    Bu arada merak edenler için Booking sadece Türkiye de kapalı. Yurt dışından bir şahıs Türkiye'de ki konaklaması için Booking kullanabiliyor. Kullanmak isteyen vpn ile yine kullanabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.