Şimdi Ara

Bölünmüş HDD yi birleştirme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
18.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde 80 gb lık IDE harddisk var. Bu C:37gb D:37gb olmak üzere 2 ye ayrılmış durumda. Hepsinin içinde de veriler ve dosyalar var. Sorum şu, bu iki birimi içindeki dosyalara zarar vermeden birleştirebilirmiyim, cevap evet ise nasıl?

Yardımlarınızı bekliyorum.

• C: de windows yüklü ise birleştiremezsin ayrıca birleştirdin farzedelim verileri kaybedersin ilk önce verileri başka bir yere atman lazım.

Konu yanlış yerde.
  • 1. si, Yanlış yer için özür dilerim.

2. si, dosyaları yedeklemem gerekirse C yimi yoksa D yimi yedeklemem gerekir?

NOT: D yi C ile birleştireceğim.
  • dosyaları başka bir hdd'ye yedeklemen gerekir (yada varsa boş bir dvd'ye falan) harddiskin küçük değilse birleştirmeni tavsiye etmem, neden birleştirmek istiyorsun ki?
  • Sorumu anlamadın galiba hem C yi hem D yi mi yedeklemem gerek yoksa sadece D veya C yeterlimi?
  • Sonradan kullanmak istediğin video resim program gibi verilerini ya başka bir hdd ye yada boş dvdlere çek harddiski fdisk yaparak yada xp kurulum ekranında birleştirebilirsin zaten o sırada tüm verilerin silinecek ve ardından formatta atıcaksın o yüzden başka yere dediğim gibi istediğin verilerini yedekle.

daha sonra birleştirdiğin ve formatladığın hdd ne sıfır windows kuracaksın driverlarını tanıtacaksın yani başdan sistemi kuracaksın daha sonra yedeklediğin yerden yedeklerini alırsın

ama hdd in büyük boyulu ise tek parça kullanman senin zararına her format atışında yukardaki gibi silinmesi muhtemel videoydu resimdi programdı vs. şeyleri başka yere yedeklemek zorundasın.

kaldıki windos tamamen çökerse hepsinin silinme ihtimalide yüksek.

silinmese bile hddni başka makinaya takıp yedeklerini alıp sonra geri makinana takıp windows kurucan.

bu yüzden tek parça kullanmanı tavsiye etmem sana zorluk çıkar.

• hard diski birleştirmeni bende tavsiye etmem. dogrusu birleştirme nedenini merak ettim. ayrıca şöyle bir bilgiyi paylaşmak istiyorum format atmadan kurulum cd sini kullanarak harddiskleri birleştirme yada ayırmanın mümkün oldugunu biliyorum. Ama tabiki verilerin ne oldugunu da bilmiyorum. sana tavsiyem bitane cep harddiski al ve verilerini ona yedekle. başarılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ama tek parça kullanmak istemenin sebebini yazarsan sana daha iyi yardımcı olabiliriz çok yardımsever bir havamdayım
  • Ya aslında daha önceden benim hdd yi bölmemin nedeni aynen sizin dediğniz gibi veri kaybını önlemek içindi. Ama şimdi bu 80gb ın yanına yeni 160gb aldım. Yani zaten 2 parça oldu. Dolayısıyla 1. diski bölük olarak kullanmanın bi manası yok, hemde 1-2 gb da olsa disk genişler birleştirince diye düşündüm. Ayrıca partition magic programının bu işi yaptığını öğrendim. Yani bu mümkün. Hatta indirip denedim ve baktım ki "disk birleştirme" diye bir seçenek var program içinde ama veri kaybından şüphelendiğim için burda paylaşmak istedim.
  • senin yerinde olsam partition magic adlı programı c üzerinde kullanmazdım... %50 ihtimal c'deki dosyalara zarar verip işletim sisteminin çökmesine sebep oluyor... buda bazı durumlarda dosyaların kaybı demek... en iyisi sen kurtarmak istediğin her türlü dosyayı (WINDOWS dosyası hariç) 160gb'lık hdd'ye yedekle, sonra git format at (format atmadan önce sürücülere sahip olduğundan emin ol)
  • En azından yedekledik ten sonra o geriye kalan %50 ihtimali denemek daha mantıklı.

Bide bi sorum var madem yedekleyeceğim bunu öğrenmem lazım. Framework dosyaları nerde saklanıyor. Çünkü onları tekrardan indirmek bayaa bi zaman alacakta.
  • Cevap bekliyorum arkadaşlar.
  • Arkadasım sistemin hangi bölümdeyse, sen diger bölüme yedekliceksin... Ayrıca bölümleri birleştirirsen yedeklemenin bi anlamı kalmaz zaten verilerin gider.. WINDOWS da gidecegi icin , formatlaman gerekecek, tek bölme gözükücegi icin herseyi silmen gerekecek, 2 ye bölüceksen tekrar bölmen icin yine silmen gerekecek.. Seçimi sen yap !! birleştirirsen her halükarda verilerin gidicek :)
  • O programı kullanıp veri kaybetmeyenler de var. Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun kaybedeceğime dair.
  • sorduğun sorunun cevabı zaten sende varmış
  • Emin olmak istemiştim sadece. Ama hala emin değilim.
  • arkadaşlar, ben bu işlemi partition magic programıyla yaptım, hiç bir veri kaybım olmadı ve sistem cillop gibi çalışmaya devam ediyor..(C ve D yi birleştirdim)
    şimdi aşama aşama anlatmaya çalışayım.

öncelikle D de veriniz varsa yedekleyin ve D yi boşaltın.
    sonra, denetim masası/yönetimsel araçlar/bilgisayar yönetimi/disk yönetimi seçeneğinden D yi sağ tıklayıp sil seçeneğini tıklayın. artık D yerine 'Ayrıştırılmamış alan' yazacaktır.
    Partition magic programını açın ve 'boş alanları dağıt' seçeneğini tıklayın. Çıkan ekrandan devam ı tıklayın. bir sonraki ekranda boş alanları hangi bölümlere dağıtmak istediğinizi soran bir ekran geliyor. orda sadece C yi seçin ve devam edin. Son ekranda yeni boyutlandırmaları grafiksel bir şekilde gösteriyor. Sildiğiniz D bölümü C ye eklenmiş olarak gösteriliyor. Burdan da son u tıklayıp programı kapatın.
    Partition magic kapanırken yaptığınız işlemleri kaydetmek isteyip istemediğinizi sorar, kaydedin.
    Daha sonra bilgisayara reset atılması gerektiğine dair bir mesaj çıkar ve bilgisayar yeniden başlatılır.

windows tekrar açılmadan hemen önce partition magic bölümleri birleştirme işlemini yapar. bu işlem biraz uzun sürüyor. İşlem bittikten sonra bir reset daha atıyorsunuz ve makina cillop gibi büyümüş C bölümüyle çalışmaya devam ediyor. :))

Arkadaşlar tekrar belirteyim ben bu anlattığım işlemleri bizzat denedim ve bir sorun yaşamadım. Belki siz yaşarsınız, o durumda da beni suçlamayın lütfen :))

yapacak arkadaşlara başarılar dilerim.. :)

• Hiç bir söze aldırma ihityacın olan bu program ben 1 hafta uğrastım ve buldum bu proyu
    acronis disc director....
    nette resimli anlatım mevxuttur
  • Kardesim iki isletim sistemi kur rahat et
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.