Şimdi Ara

Bölümün mantık hataları. [Herkesi konuya bekliyorum.]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1-)Trafik müfettişliği meselesi. (4 ile alakalı.)
    2-)Fanatiklik.
    3-)Kalite algısı.
    4-)Parası olana küfretme paradoksu.

Tabii çoğaltmak mümkün ama en çok gözüme batanlar bunlar şimdi üstten özet geçerek açmak istiyorum meseleyi.

1-)Örneğin bir tane makas videosu ya da 0-200 videosu koyulduğunda forumun %75'i "Hayvan herif benim ve ailemin canını tehlikeye atıyor." gibilerinden yorum yapıyor tamam eyvallah ama 15 dakika sonra aynı kesim."Arabanızın 0-100 değeri,en son yaptığınız hız." gibi konularda benim 0-100 7 saniye.En son 260 yaptım gibi yorumlar atıyorlar.Şimdi 2. yazdığı mı yalan yoksa bu adam 1. durumda söverken aslında kendini de işin içine katıyor muydu ? Yine böyle konularda müfettiş kesilen kullanıcıların %70'i arabaların performanslarını tartışmaya sıra gelince.100 Km/h hızı geçmediğini iddia eden insanlar tartışılan arabanın 0-200'ü yavaş diye o aracı tercih etmeyeceğini söylüyor.Ama... ???

2-)Bir insan para verip aldığı demir yığınına nasıl bu kadar duygusal olarak bağlanır gözünü karartır anlamak mümkün değil.Bu işin referans noktasıda VW fanatikleri.Yani bu arabayı alanlar verdikleri fazladan paraları bilinç altlarına zorla kabul ettirip böyle bir savunma mekanizması mı geliştiriyorlar ? Arabanın lastiğinin kıvrımını bile ilginç mesele haline getiriyorlar.Arabanın bir kusurunu gördüklerinde bunu neden görmezden geliyorlar.Aslında o gördüğü kusurları söylese,insanlar bir daha o aracı almaya giderken bir bilinç patlamasıyla gitmezler mi ? Neden aldığımız bir malı kendimiz üretmişiz gibi onu dokunulmaz yapıyoruz ? Özellikle VW ve Renault kullanan arkadaşlarda çok bariz ortada bu durum.

3-)Bir işin kalitesini belirleyen binlerce durum varken biz bunu nasıl elleyerek,okyaşarak anlayabiliyoruz ? Hatta ve hatta resmine bakarak kaliteli ya da değil gibi çıkarımlar yapabiliyoruz ?

4-)Bu durum 1. durum ile biraz alakalı.Mesela kaza yapmış bir Şahin haberi altında yukarıda bahsettiğim bu %75 kesimi "İyi olmuş,hak etmiş o kadar niye hız yapıyor." gibi yorumlar atıyor tamam eyvallah ama neden 300 Km/h hızla kaza yapan bir Porsche haberi altında "Geçmiş olsun,Allah rahmet eylesin." gibi yorumlar yapılıyor ? Üstelik Porsche sürücüsü daha suçlu.Paradoks nerede diyeceksiniz paradoks şurada.Kaza haberlerinde ucuz aracı olana küfür eden forum ahalisi kaza olmayan normal bir durumda pahalı arabası olana küfür ediyor.Kendi yaptığı hataları iyi bir arabası olan insan yaptığı zaman işi değişik bir kafa yapısıyla "Paran var egolusun,kibirlisin." gibi durumlara vuruyor.

Ben hiçbirinde mantıklı bir nokta bulamadım.

1975 Opel Record 1.9 -1986 Mıtsubıshı Lancer 1.6 diesel -1992 Citroen BX TZD Turbo -2011 DFM Succe -2013 Mıtsubıshı L200 4x2 -2006 Fiat İdea-2000 kia pride- 1996 rover 620 si. 2006 Tata telcoline 4x2 - 2000 scudo 1,9 el. 2013 peugeot patner 1.6 -2013 WW CC 2,0 177 BG - 1993 ford p100 ben seçmedim onlar beni buldu
  • özellikle şu fanatiklik konusunda alfistilere dikkat çekmek istiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

bilip bilmeden klavye başından ahkam kesenlerde benim en çok kızdıklarım arasında.

2. el piyasası yüksek deyip kendi araçlarımızdan yüksek rakamlar istemek gibi.

hız ve makas viedolarını bende tasnip etmiyorum ama forumda bu konularında paylaşıldığı bir bülüm olmalı bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

güzel bir noktaya değinmişsiniz.

bilip bilmeden klavye başından ahkam kesenlerde benim en çok kızdıklarım arasında.

2. el piyasası yüksek deyip kendi araçlarımızdan yüksek rakamlar istemek gibi.

hız ve makas viedolarını bende tasnip etmiyorum ama forumda bu konularında paylaşıldığı bir bülüm olmalı bence.
    yanlış alıntı

şimde bende sizi eleştirsem buda bir paradoks olurki değindiğiniz konularda haklısınız.

bir katkıda benden: çoğu insan kullanmadığı arabalar hakkında yıllarca kullanmış kadar tecrübeli konuşuyor. örn saab konuları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaz-siyah -- 31 Ağustos 2012; 20:49:55 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Gorod

2. madde ile ilgili
    Bu tür araç sahipleri eğer araçlarını kötüleseler araçların piyasası en azından 3-5 aşağı gidecek bu durumda adam iyidir sağlamdır diyerek piyasayı yüksek tutmaya çalışıyor.vw bayileri de benzer bir durumu yapıyor otomobil getirmiyor ancak talep var bir otomobil istiyorsunuz en erken üç ay sonraya gün veriyor adam da zannediyor ki bu otomobil çok kaliteli herkes bunu alıyor bunu gören bayi de fiyatı yükseltiyor.Sonra da yok kriz var otomobil satılmıyor deniliyor aslında kriz yok satış politikası var

Diğer görüşlerinize katılıyorum
    Burada söylediklerim aksi belirtilmedikçe tamamen şahsi görüşüm olup kimseyi bağlamayacağı gibi daha sonraki mesajlarımda beni de bağlamayabilir,görüşlerimi yeni bilgiler çerçevesinde güncelleyebilirim.Saygı çerçevesinde her türlü eleştiriye açığım.
  • Niye herkes birbirine "Hocam" diyor(uz) ?
    "Hayır kardeşim öyle değil, yanlış düşünüyorsun" demeye hakkın yok.. İlle konu sahibini onaylayacaksın..

X'in içi çok gösterişsizmiş; önü kurbağaya, arkası amcasına benziyormuş. Y'nin bile tipi amcasından güzelmiş. Bu yüzden Y tercih edilmeliymiş.

Orijinalden alıntı: Utku

Araba kıyaslamalarında önerisini aracın tipine göre yapanlar.

X'in içi çok gösterişsizmiş; önü kurbağaya, arkası amcasına benziyormuş. Y'nin bile tipi amcasından güzelmiş. Bu yüzden Y tercih edilmeliymiş.

İcine bakma, disina bakma neyine bakacaz bu arabalarin.

• Bazı markaları yermeler,bazı markaları yüceltmeler zaten bu forumun klasiği,bir konuda adamın arabasıyla ilgili problemi var çare istemiş,fikir danışmış gidip birisi de yazmış,biz sana o x marka aracını alma dedik demiş...Şimdi size sorarım konuyu açan arkadaşın moralini bozmaktan başka ne işe yarar o yorum,fanatikleşme var forumda.Hemde kanlı bıçaklı kavga çıkaracak şekilde.

Orijinalden alıntı: r0x

Niye herkes birbirine "Hocam" diyor(uz) ?

al benden de o kadar sorun yok ama neden birbirimize hocam diyoruz ??

1) Yeni konu açmadan önce forumun Arama bölümünü kullanarak daha önce konunun açılıp açılmadığına bakınız. Yakın tarihlerde açılmış aynı içerikli konular yönetim tarafından kilitlenecek veya silinecektir.

2) Kilitlenen veya silinen bir konunun aynısının tekrar açılması veya açılacak başka bir başlıkla konunun silinme veya kilitlenme sebebinin sorulması kural dışı başlık olarak işlem görecektir. Bölümle ilgili şikayetlerinizi bildirmek ve soru sormak için
    1-Şikayet sistemini kullanabilirsiniz
    2-Üst konuya yazabilirsiniz
    3-Pm ile yöneticilere danışabilirsiniz
    4-Forumun görüş ve önerileriniz kısmına konu açabilirsiniz.
    5-forumdestek@donanimhaber.com adresine mail atabilirsiniz.

3) Açılacak konuların başlıkları konu içeriği ile uyumlu olmalıdır. Yani �acil cevap�, �acele yardım�, �bu kararsızlık beni bitirdi� yerine, sorduğunuz veya paylaşmak istediğiniz bilgi ile alakalı başlıklar kural dışı olarak değerlendirilip gerektiğinde başlık yöneticiler tarafından değiştirilebilir, gerektiğinde üye başlığı değiştirene kadar kilitlenebilir.

4) Biliyoruz ki bölümümüzde her gün onlarca araç tavsiye konusu açılıyor. Araç tavsiyesi isterken, kendi beklentilerinizi de yazmayı unutmayın. Böylelikle diğer üyeler de sizin beklentilerinize en uygun aracı size rahat bir şekilde sunabilsin. Yani kim için ne için araç tavsiye ettiğimizi bilelim. Yoksa yapılan yorumlar havada kalacaktır. Hepimiz biliyoruz ki en iyi araç yoktur, beklentileri en iyi karşılayan araç vardır.
    Şu kadar param var ne alayım? X mi Y mi? gibi içeriği boş olan başlıklar silinecektir.

5) Motorlu Araçlar bölümü ile ilgili her türlü önerileriniz için DH Otomobil ÖNERİ KUTUSU üst konusundan bizlere ulaşabilirsiniz. Bunlarla ilgili açacağınız topikler silinecektir, lütfen önerilerinizi , sorunlarınızı o konuda belirtiniz.

6) Bu bölümde forumun genel kuralları aynen uygulanmaktadır.

7) Otomobil bölümünde sıkıntı yaratan en önemli konulardan biri FANATİKLİK konusudur. Fanatiklik Babında, yersiz ve sürekli tartışma yaratacak konular açan veyahut o markayı savunmak adına forumdaki üyelere hakaret mertebesinde mesajlar yazan ve de sürekli bir markayı körü körüne savunan üyeler hem yöneticiler tarafından uyarılabilir mesajları silinilebilir ileri gidildiği takdirde cezada alabilirler. Bu konu Forumun özellikle Otomobil bölümü için kesinkes dikkate alınması gereken kurallarındandır...

8) Gayri ciddi olarak açılan veya amacının dışına çıkmış, tartışma ortamı yaratan konular kilitlenecektir..

9) Araçlarla ilgili, yüksek hız, makas atma, araç kapışması gibi diğer üyeleri özendirici ve kışkırtıcı konularda forumun üyelerinin genel durumu göz önünde bulundurulacaktır. Konulara şikayet sayaçlarının eklenmesi ile belirli bir şikayet sayısına ulaşan konular kilitlenebilir veya gerektiğinde silinebilir.

10) Otomobil firmalarını ve modellerini körü körüne, yanlış beyanlarla hakaret mertebesinde kötüleme amacı güden tüm topikler kilitlenecektir. Kanıtsız şekilde marka, model, firma kötüleyen konular üye kanıt sunana dek kilitli kalacak veya silinecektir. Bunu alışkanlık haline getirenler ceza alabilecektir.

11) Bölüm içinde dini ve siyasi içerikli konu açmak ve başka bir konuyu bu platforma çekmek yasaktır. Bu tür konular kilitlenecek, silinecek, sürekli benzer konularda boy gösteren üyelere gerekli görüldüğü taktirde ceza verilecektir.

13) Silinen veya kilitlenen bir konuyu ısrarla tekrar açmak ceza sebebidir.

14) Size bir üye küfür / hakaret ettiğinde, aynı şekilde cevap vermek yerine butonuna basarak şikâyet ediniz. Küfüre veya hakarete aynı tarzda cevap verilmesi durumunda, ilk kimin başlattığına bakılmaksızın olaya karışan tüm üyeler ceza alacaktır.

15) Formumuzda konulara mesaj yazarken Türkçemizi güzel kullanmaya gayret edelim. Mesajlarımızı anlaşılır bir dil ile, Türkçemizi katletmeden yazalım. Bu formumuzun daha güzel ve rahat anlaşılabilmesi için gereklidir, dikkat edelim. Mesajlarınız yöneticiler tarafından bu kural sebebi ile düzenlenebilir, ısrar etmeniz halinde ise silinebilir. Türkçemizin değerini kıymetini bilelim, onu yıpratmayalım. Mesajlarınızın daha güzel anlaşılabilmesi için bu madde önemlidir.

16) Burada yazmayan fakat Forum Genel ve Diğer Bölüm Kurallarına aykırı olan tüm kurallar bu bölüm için de geçerlidir.

Yaptırımlara dayalı bazı açıklamalar

1- Forum genelinde olduğu gibi bu bölümde de forum üyelerine ve 3. şahıslara yönelik hakaret ve küfürler kesinlikle yasaktır. Forumun genel kuralları çerçevesinde hakaretin ve küfürün içeriğine göre 3 uyarı puanından uzun süreli uzaklaştırmaya kadar cezalar verilebilir.

2- Sansürlü küfürler (içeriğindeki kelime … ile gizlenmiş.), kısaltma küfürler, 7 gün. Direkt üyenin şahsına yönelik aptal, enayi, ergen, salak, kafasız, liseli, ergen, cahil, vb. söylemler 4 gün uzaklaştırma sebebidir.

3- Marka veya modelleri hakkında yazılan teneke, döküntü vb. söylemlerin tamamı 1 uyarı verilecek ve sürekli bu tarz sözleri kullananlarda ceza katlanarak artacaktır.

4- İnternetteki ilan sitelerinden alınan komik veya ilgi çekeceği düşünülen ilanlara yönelik konuların bu bölümde açılması yasaklanmıştır. Bu tarz konular için Motorlu Araçlar Konu Dışı bölümünü kullanabilirsiniz. Bu tarz konuları açanlara yine 1 uyarı verilecek ve sürekli bu tarz sözleri kullananlarda ceza katlanarak artacaktır.

5- Mevcut başlıklar altına “ +1, mesajım bulunsun, adam haklı, beyin bedava, buralar değerlenecek, mısır alıp geleyim, vb. mesajlar/smileyler koymak” şeklinde boş/gereksiz mesaj yazmak kural dışı davranış kapsamına alınmıştır. Bu davranışı gerçekleştiren üyeler hakkında 1 uyarı verilecek ve sürekli bu tarz sözleri kullananlarda ceza katlanarak artacaktır.

6- Mevcut başlıklar altına "trolmüsün, kimin fake’sin, şeklinde en hafifinden başlayan” tahrik edici mesajlar atmak kural dışı davranış kapsamına alınmıştır. Kural ihlallerinde, 1 uyarı verilecek ve sürekli bu tarz sözleri kullananlarda ceza katlanarak artacaktır. Açılan konunun veya kişinin fake olduğunu düşünüyorsanız şikayet et butonunu kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

7- Konu içinde hakarete varan tartışmalarda şikayet eden taraf değil olayı alıntılarla uzatan ve birbirine cevap veren iki tarafada yaptırım uygulanacaktır. Karşılıklı hakarete varan tartışmalarda en küçük ceza 1 hafta forum uzaklaştırması olacaktır.

8- Büyük boyutlarda eklenen fotoğraflar için fotoğrafı ekleyen kişi simage butonunu kullanmalıdır. Aksi takdirde mesajı yönetim tarafından değiştirilebilir, silinebilir.

9- İlk mesajın tamamına alıntı yapan üyelerin mesajları silinecektir.

10- İçeriğinin gerçek olmadığı belirlenen konular silinecek ve Konu sahibine 1 uyarı cezası verilecektir. Tekrarlanması halinde ceza arttırımına gidilecektir.

Son olarak belirtmekte fayda gördüğümüz bir durum cezaların ve uyarı puanlarının işleme geçmesi ile ilgili uygulama hakkında. Uyarı puanlarının ve cezaların keyfi uygulamalara yer vermemesi için ikili onay sistemi vardır. Verilen bir uyarı veya cezanın aktif olması için ikinci bir yönetim kademesinin aynı uyarıyı tekrar onaylanması gerekmektedir. Bu sebeple şikayet edilen bir mesaj hakkında işlem yapılıp üye hakkında henüz işlem yapılmamış olması ikinci onayın beklendiği anlamı taşımaktadır.

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan032 -- 1 Eylül 2012; 10:11:28 >

• ben bunlara takılmıyorum okumuyorum geçiyorum benim sinirlendiğim özellikle tavsiye akıl danışma gibi konular açılıyor mesela..Tamam bizde bildiklerimizi deneyimlerimizi aktarıyoruz konuyu açan yok o öyle değil yok ben bunu sevmedim beğenmedim tarzında aslında tamamen kendisinin duymak istediği cevaplar bekliyor.Öyle cevaplar gelmeyincede bir asabilik yorum yazan üyelere bir giydirme...Sonra o konular genelde fanatiklerin tartışmasına dönüyor..bence bariz fanatik olanları banlasınlar artık yeter sıkıldık..

Yahu birde aynı konuyu 1 haftada (yakıt nerden alayım meselesi gibi) adam 3 kere açmış.konu geriye düşmüş bir daha açmış olmadı bir daha yahu aynı cevaplar geliyor konunun bir kesinliği yok birisi total demiş birisi shell hala aynı konuları cevirip çevirip açmanın mantığı nedir ?

Ford Focus TDCİ/11
  • Herkesin kendi "doğrusunu" başkasına kabul ettirmeye çalışması yerine, ortak bir noktada buluşabilme erdemini göstermemiz (göstermeye çalışmamız) gerektiği kanısındayım.

Sonucta bu markalar babamimizin degil

Saygisizlik hat safada

• Katılıyorum. Ayrıca bazen konu açan arkadaşlarımız oluyor. Adam mesela diyelim Cruze , i30 , Astra arasında kaldım sizce hangisi diye soruyor. Oradan bazı fanatik arkadaşlar hemen atlıyor ve VW Golf , Jetta bak sen hocam en iyisi onlar tarzında mesajlar atıyor . Ya arkadaş sanki sen Vw'ye fazla araba sattırınca sana beleş araç mı veriyorlar ? (Verdiğim örnek markaya yönelik değildir. Sadece gözlem .)
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.