Şimdi Ara

Bölümsonucanavarı.com da Kayıp Xbox Exc (Gamescom) Değerlendirmeleri ve Sebepleri (Cevap için Talha Aynacı'ya Teşekkür Ederim) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şöyle bir algoritmayla çalışıyor oyun haberi editörleri.

    PS4'ün daha iyi, Xbox One'ın daha kötü olduğunu vurgulayan bir haber varmı? Varsa çevirelim koyalım.
  • Sony'den "sponslorluk" bedeli altında ücret alıyorlardır ya da PS fanboy'luğu yapıyorlardır. Birazdan da konuyu silerler, rahatlarlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    Dandik bir site zaten neden giriyorsunuz ki?

    Xbox için kızabilirsinizde abartmamak lazım bence :) yalnız arkadaşlar asıl kızmamız gereken kişiler bana göre Microsoft'tur ve şuan Xbox Türkiye bölümünde Xbox'dan sorumlu bir müdür bile bulunmuyor
  • Turuncu levye, oyungezer, merlin varken zaten artik kimse girmiyor bsc ye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dennis Jr kullanıcısına yanıt
    Halo channel duyurdular . MC collection'un gameplayleri yayınlandı vs.
  • Asagi yukari buraya yazi yazan herkesin akli basinda ve secimlerini arastirarak kendi yapabilecegi kanaatindeyim. Ben sahsen Mesut cevigi takip etmiyorum ve incelemelerini dikkate almiyorum. Özellikle Xbox incelemesinde 1080p 60 fps forza 5 oynarken "bakmayin bu oyunun 1080 p calistigina, bu makina 720p " gibi paradox cümleler kurmasindan sonra . Ve devamli sanki bütün oyunlarin 720p calistigina insanlari inandirma cabasi güdüyor. En son videosunda ryse'in Xbox one da 720p calistigini zannederek insanlari yaniltmasi gibi. Konsollar konusunda bilgisinin burada yazan arkadaslardan hicbir artisi (hatta bircogundan az bilgi sahibi ) oldugunu görüyorum.Bir editör bir ürünü tavsiye etmeyebilir fakat asla nefret edemez ve bu nefreti alakali alakasiz heryerde arttirarak devam edemez. Ama konu türkiye olunca e editörümüz de böyle olur zaten. Dis kaynaklardan tarafsiz editörleri takip etmek, bilgiyi kaynagindan ögrenmek herzaman faydaniza olur. Bunlar benim kendi görüsüm , yaptiklari ise saygi duyuyorum ama takip etmiyorum ve dikkate almiyorum. Hakaret etmeden elestirmek herkesin hakki. Iyi forumlar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesut cevik inanilmaz itici bir adam. Xone benim icinde hayal kirikligi ama tarafli yayincilik isin icine girdiginde yanlis yonlendirme, fikir ozgurlugunun bittigi nokta oluyor. Buda benim gorusume son derece ters. Kotu bile olsa sunun gitsin akli eren adam tercihini yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 27 Ağustos 2014; 19:34:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılacak ne güzel şey yabancı sitelerden takip etmek en basitinden facebook'da Xbox One fan ve Xbox Magazine bile fazlasıyla yeterli düzeyde sayılır.
  • Dediğinize tamamen katılıyorum bende Mesut Çevik'i en son o videoda gördüm zerre güvenilirliği yok benim için.
    Yabancı kaynakları kullanıyorum bende genellikle ama bizim kadar konuyla ilgili olmayan ya da o kaynaklara ulaşamayanlar BSC ve benzerlerini kullanıyor.

    Koskoca BSC Xbox oyunlarını yok sayıyor bunun objektif olduğunu iddia eden bir kurum için affedilebilir bir şey olduğunu zannetmiyorum.

    Sony TR ile BSC arasında nasıl bir ilişki var ki bu videoların hiçbiri Xbox cephesine ait oyunları barındırmıyor.

    Geçen sene bütün oyun basını Sony davetlisi olarak gamescom a gitmişti bu bilinen birşey ama gözardı edilmemişti xbox ürünleri.Bu sene ise bu ilişkinin daha ileri gitmiş ne yazık ki.

    Eğer bu konuyla ilgili tatmin edici açıklama yapmazlarsa hem Sony hem de BSC hakkında her geçen gün artan sui-zannımızın artacak.
  • 3 tam günde cevap girme zahmetine girmemeleri dahi durumu özetliyor.
  • Biz Xbox kullanıcıları olarak bir konuyu merak ettik arkadaş konusunu açmış, ama gelip bir yetkili cevap vermemiş. Bizim gibi kullanıcılar sayesinde oradalar hiç olmazsa bir açıklama yapmaları gerekirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: md07tr

    Bölümsonucanavarı.com un donanımhaber e bağlı bir site olduğunu düşünürsek bu başlık altında cevap bulmayı umduğumu baştan belirtelim.

    BSC eskiden eksiksiz tüm videolarını izlediğim bir siteydi son 1 yıldır Talha Aynacı kardeşimizin videoları hariç pek fazla birşey izlemiyorum.Bunun uzun uzun sebeplerini yazmıcam ama kısaca belirteyim bazı editörleri haber yapma şekli ve objektiflik konusunda güven kaybı yaşamam.


    Asıl beni üzen ise bugün farkettiğim bir husus. Bu husus şuydu bsc video incelemelerine bakarken gamescom oyun değerlendirmeleri arasına fuarda oynanabilen veya sunumu yapılan bir çok oyun için hazırlanan videolar içerisinde xbox exc oyunların yer almaması

    Talha ve Gökhan kardeşimizin objektifliğinden şüphem yok.Zaten dediğim gibi Talha olmasa BSC yi pek ziyaret etmem.En kaliteli incelemeler ve videolar onun elinden çıkanlar oluyor ayrıca (Bence)

    Bu konuda birileri aydınlatsın bizi lütfen.


    http://www.bolumsonucanavari.com/?pidx=16&pgidx=0&f1id=&f2id=&mod=



    Merhabalar Mustafa bey,

    Öncelikle üslubunuz, eleştiri tarzınız için teşekkür ederim. Bize de bir cevap verme şansı tanıdınız bu konuda.

    Bu tarz eleştirilerde BSC oluşumunda görev alan birisi değil de dışardan bir takipçi olarak olaya bakmayı çok daha uygun buluyorum. Özellikle Gamescom'u örnek gösterirseniz, haklı olduğunuz noktalar var ama işin iç yüzünde bizim de kendimizce haklı sebeplerimiz var.

    Mesela bir örnek vermek gerekirse, Sony'nin Gamescom sunumu için Sony Türkiye sayesinde basın olarak girme şansına eriştik. Bize özel yer ayırtılmış, giriş biletlerimiz hazırdı. Ancak Microsoft'un sunumunda bize bu konuda yardımcı olabilecek hiç bir yetkili yoktu. Ne nerede yapılacağını biliyorduk ne de basın davetiyemiz vardı sunum için. Giremediğim sunum hakkında ne gibi bir yorumda bulunabilirim? Aynı şey Xbox'a özel gelecek olan oyunlar için de geçerli. Sony bize özel gösterim gerçekleştirerek PlayStation markasının önemli oyunlarını ve Project Morpheus'u yakından tanıttı. Biz yine de kendi çabamızla 340.000 kişinin katıldığı bir etkinlikte sıraya girip kaç oyun deneyebilirsek, onları denemeye çalıştık ve sizlere aktardık. Yani DriveClub'ı özel olarak oynama şansına eriştiysem, The Crew için 1,5 saat sırada beklemem gerekti. Bloodborne'u birinci elden oynayabildiysem The Division için 2 saat bekledik.

    Sunset Overdrive, Quantum Break, Super Smash Bros. ve Assassin's Creed Unity'i çok istememe rağmen deneme şansım olmadı. Muazzam sıralar ve vakit buna müsaade etmedi. Sırası daha az olduğu için Forza Horizon 2'yi deneme şansım oldu ama Köln'de vakit bulamadığımız için Dead Island 2, Splatoon, Shadow of Mordor gibi oyunlar yanına Forza Horizon 2 için de yorumlarımızı, toplu halde bu oyunları konuşacağımız özel programa sakladık. En kısa sürede sizlere sunma şansımız olur diye ümit ediyorum.

    Demem o ki Nintendo için niçin yeterli içerik çıkaramadıysak, Microsoft için de o yüzden çıkaramamışızdır. Sony'nin bize bizzat sunduğu oyunlar, imkanlar dışında kendi çabamızla bulunduğumuz girişimlerin eseridir geriye kalan tüm oyun videoları. Örnek vereyim, Warner Bros. Türk basınıyla ilgilendiği için Batman'ın özel gösterimine katılma ve Shadow of Mordor'u deneme şansına eriştim, ama Bethesda'da sadece The Evil Within'in sırasına girecek vakit bulabildim ki Battlecry da yine merak ettiğim oyunlardan birisiydi. Aynı şekilde Crytek de bize kapılarına açtı, oyunları oynadık, deneyimlerimizi paylaştık. Microsoft'un standına bizzat gittim, görüşmek ve Hands-On yapmak istediğimizi, basın olarak öncelik istediğimizi söyledim. Sonuç alamadım. Lütfen şu komplo teorilerini bir kenara bırakalım artık. Bize para verdikleri için değil, bize fırsat verdikleri için o videoları yapma şansımız oldu.


    Xbox markasını önemsemediğimiz söylenemez. Sırf Xbox One'ı takipçilerimize tanıtabilmek için, kendi imkanlarımızla ofisimize Almanya'dan Xbox One aldık ve bir kaç oyununu da edinerek edindiğimiz izlenimlerimizi paylaştık. Mesela ben bizzat yapımcılarıyla irtibata geçerek Xbox konsollarına özel çıkan Super Time Force'u Xbox One'da inceledim. Ryse için seri yapıyorum. Xbox 360 Türkiye'de yokken dahi konsola özel oyunlarını inceledik ve yayınladık. Bu tarz şeyleri söylemek ne kadar doğru bilemem ama Halo 3: ODST, Halo 4, Bloodforge gibi oyunları kendim edinerek alıp inceledim. Açık ve samimi konuşuyorum, bugüne kadar geçtim fuarlarda Türk basınını temsilen yardımcı olmayı, Microsoft Türkiye'den bize oyun inceleme adına bile yeterli destek gelmedi. Gelenleri de keyifle inceledik, size sunduk. Çünkü benim işim, görevim bu. Tekrar edeyim: bize para verildiği için değil fırsat verildiği için içerik çıkarıyoruz. O fırsatı bize sunmazlarsa; örnek veriyorum Gears of War: Judgment çıkışından 1 ay sonra elime geliyorsa maalesef burada suçlu ben olamam.

    Ancak şunu söyleyebilirim, Microsoft Türkiye ile Xbox One adına görüşmelerimiz oldu. Çünkü bu irtibatsızlıktan da kaynaklanan büyük bir sıkıntıydı. Bölüm Sonu Canavarı cephesi için son derece sevindirici gelişmeler oldu ki yakında size de haber vereceğiz.

    Son değinmek istediğim nokta da haberler. BSC Haber Sorumlusu olarak bizzat haberlerle ilgileniyorum ve haberler konusunda hiç bir art niyet taşımadığımızın altını çizerim. Ama eleştiriler doğrultusunda bu konularda çok daha dikkatli olacağız. Çünkü ben de zamanında yanıltıcı, insanları tahrik eden veya yanlış yönlendiren haberlere karşı mücadele verdim ve gelen eleştirilerin sebebini anlayabiliyorum. Ama art niyetimiz yok. Zaten art niyetli olsak IGN Türkiye haberlerimizi kopyalamazdı :)

    Talha Aynacı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miex

    3 tam günde cevap girme zahmetine girmemeleri dahi durumu özetliyor.

    Ben DH Forum üzerinden pek fazla takip edemiyorum, bu tip sıkıntılarda BSC üzerinden veya Hakkımızda sayfasındaki mail adreslerimizden şahsımıza ulaşabilirsiniz.

     Bölümsonucanavarı.com da Kayıp Xbox Exc (Gamescom) Değerlendirmeleri ve Sebepleri (Cevap için Talha Aynacı'ya Teşekkür Ederim)


    Talha hepimiz için duruma açıklık getirdi, umarım kendi açınızdan baktığınız bu durumda düşünceleriniz biraz değişmiştir.




  • Talha bey cevap için teşekkürler

    Arkadaşlar asıl kızılması gereken yer Microsoft Türkiye, Xbox One alanların hepsi kendi imkanları dahilinde konsollarını aldılar kimimiz yurt dışına çıktı yada akrabası çıktı onlara aldırdı kimimizde amazon gibi sitelerden sipariş vererek aldık o yüzden Microsoft Türkiye, Xbox One'a özel bir ilgi göstermediği sürece bu tür sorunlar devam edecektir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n0.pRobLem

    Bize para verdikleri için değil, bize fırsat verdikleri için o videoları yapma şansımız oldu.


    TL;DR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Source

    Talha bey cevap için teşekkürler

    Arkadaşlar asıl kızılması gereken yer Microsoft Türkiye, Xbox One alanların hepsi kendi imkanları dahilinde konsollarını aldılar kimimiz yurt dışına çıktı yada akrabası çıktı onlara aldırdı kimimizde amazon gibi sitelerden sipariş vererek aldık o yüzden Microsoft Türkiye, Xbox One'a özel bir ilgi göstermediği sürece bu tür sorunlar devam edecektir



    Katılıyorum, umarım 5 Eylül'den sonra bu durum değişecektir.




  • Erdinç iyikuldan sonra bıraktım takip etmeyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Talha Bey haklı ama buradaki hatası BSC'de bu konu hakkında Xboxsever'leri bilgilendirmemiş olması. Geçen 2si1 de bahsedebilirdi.
    Benzer durum Watch Dogs incelemesinin gecikmesinde de yaşanmıştı. İnsanlık hali olabilir tabi ki o inceleme 6 ay sonra yapılsaydı da kimse kızmazdı ancak insanları kızdıran muhatapların kayıplara karışması, sessizliğe bürünmesiydi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n0.pRobLem kullanıcısına yanıt
    Öncelikle neden bu tarz düşüncelere artık daha çabuk kapıldığımızı belirtmek isterim.
    Geçen yıla kadar işten fırsat buldukça BSC ve DH yi ziyaret eder izleyebildiğim kadar BSC videosunu izlerdim ama Mesut Çevik 'in Xbox One incelemesinde yanlış bilgiler ışığında yaptığı yorumlar ve bu incelemedeki ve daha sonra devam eden tavrı sonrasında benim için objektifliğini kaybettiği için Dh ve BSC ye kendimi uzak hissetmeye başladım.
    O zamandan beri mesajımda da belirttiğim gibi BSC den çok sizin ve hazırladığınız videolarınızın takipçisiyim sizden bu cevabı duymak BSC adına sevinmemi sağlarken MS Türkiye üzülmeme sebep oldu umarım dediğiniz gelişmeler bu sorunların düzelmesini sağlar ve sizin incelemelerinizi MS ve Nintendo dahil her platform için izleme fırsatı buluruz.

    Nintendo PS XBOX PC bu 4 platformun kullanıcısı olarak sizden ricam platform ayırmaksızın beklenen içerikleri en hızlı, en iyi ve en objektif şekilde üretmenizdir.
    Ayrıca sizin editörlüğünüzde soru cevap şeklinde belirli aralıklarla konuklar almanızı çok isterim buna MS TR sorumlusuyla başlamanızda iyi olur kendilerine iletilecek sitemlerimiz ve cevabını aradığımız sorular var.

    Cevap verdiğiniz için size çok teşekkür ederim.




  • Microsoft Türkiye ile ilgili gelecek olan iyi Haberi merak ettim şimdi.

    Ayrıca,daha adaletli bir yönetim istiyoruz.Sırf Ps konusunda milleti kızdırdım azıcık diye 4 gün ceza verilir mi yav;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.