Şimdi Ara

BÖLGELERE GÖRE SEÇİM SONUCU HARİTASI (DOĞU VE GÜNEYDOĞU EVET DEDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

HDP'nin etkin olduğu yani Kürt seçmenin çoğunlukta olduğu yerler olan Doğu ve Güneydoğu'da Evet çıktığı görülüyor.
    Marmara - Ege ve Akdeniz Bölgelerinde Hayır çıkmış. Ortaya çıkan haritadan neler çıkarabiliriz?

EKLEME
    *Okuduğunu anlamayan olabilir diye ekliyorum illerin sınırları gözüktüğünden yanıltabilir harita bölgelere göre gösterilmiştir.
    Kaynak:http://www.haberturk.com/secim/secim2017/referandum/bolgeler

Marmara Bölgesi...........: %50.8 Hayır
    Ege Bölgesi...............: %60.2 Hayır
    Akdeniz Bölgesi...........: %53.86 Hayır

İç Anadolu Bölgesi........: %58.51 Evet
    Karadeniz Bölgesi.........: %62.58 Evet
    Doğu Anadolu Bölgesi......: %57.64 Evet
    Güneydoğu Anadolu Bölgesi.: %52.97 Evet

Algı yapıyorsun diyenler oy değişimlerini inceleyebilir. Ayrıca bölgelere göre değerlendirelim diye bu konuyu açtım.
    Algı diyeceklere birçok ilde Hayır çıkmasına rağmen Evet, Evet çıkmasına rağmen bölge bazında değerlendirdiğimiz için Hayır gibi gözüküyorlar.
    Daha önce seçimin kaderini Kürt seçmen belirleyecek diyenler haklı çıktı. Bir önceki seçimde seçmenlerin bir kısmı HDP'ye oy verdiği halde Evet dedi.

Mardin.......... 1 Kasım %67 HDP / 16 Nisan %59 Hayır
    Diyarbakır...... 1 Kasım %71 HDP / 16 Nisan %67.59 Hayır
    Batman.......... 1 Kasım %66 HDP / 16 Nisan %63.65 Hayır
    Muş............. 1 Kasım %60 HDP / 16 Nisan %50.56 Evet
    Bitlis.......... 1 Kasım %49 HDP / 16 Nisan %59.35 Evet
    Siirt........... 1 Kasım %57 HDP / 16 Nisan %52.19 Hayır
    Şırnak.......... 1 Kasım %83 HDP / 16 Nisan %71.70 Hayır
    Ağrı............ 1 Kasım %67 HDP / 16 Nisan %56.92 Hayır
    Van............. 1 Kasım %64 HDP / 16 Nisan %57.28 Hayır
    Hakkari......... 1 Kasım %82 HDP / 16 Nisan %67.58 Hayır
    Bingöl.......... 1 Kasım %29 HDP / 16 Nisan %71.79 Evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 17 Nisan 2017; 1:52:8 >

• Marmara Bölgesi...........: %50.8 Hayır
    Ege Bölgesi...............: %60.2 Hayır
    Akdeniz Bölgesi...........: %53.86 Hayır

İç Anadolu Bölgesi........: %58.51 Evet
    Karadeniz Bölgesi.........: %62.58 Evet
    Doğu Anadolu Bölgesi......: %57.64 Evet
    Güneydoğu Anadolu Bölgesi.: %52.97 Evet
  • Sen önce bir doğru haritayı ortaya çıkar da sonra sonuç çıkarırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULU HAKANDAN istimdat

Sen önce bir doğru haritayı ortaya çıkar da sonra sonuç çıkarırsın

Cahil kardeşim iller haritası değil bölgeler haritası çıkardım. Önce okuduğunu anla.

• tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Dimi cahiliz biz ,la yukarı bak koca harita var harita ona ne diyorsun nereden buldun sozcuden mı o haritayı

• quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

Cahil kardeşim iller haritası değil bölgeler haritası çıkardım. Önce okuduğunu anla.

• ULU HAKANDAN istimdat kullanıcısına yanıt
    Ntvnin sitesine gir bak doğu anadoludan %57 evet güney doğu anadoludan %52 evet çıktı. Siteye girip bakmadan bu yoruma cevap verme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dimi cahiliz biz ,la yukarı bak koca harita var harita ona ne diyorsun nereden buldun sozcuden mı o haritayı

Cahilsin çünkü hangi bölgemizin hangi illeri kapsadığını bile bilmiyorsun. Hem sazansın hem de bilgin olmadan fikri olanlardansın. İşte senin gibi gördüğünü de okuduğunu da anlamaktan aciz insanlar yüzünden bu haldeyiz.
    Bölgeler haritası bu bak bir daha söylüyorum tek tek illeri göstermek değil amaç. Konu başlığında da içeriğinde de yazıyor tekrar oku.

Habertürk'ten aldım:

http://www.haberturk.com/secim/secim2017/referandum/bolgeler

• quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

Ahahsafh

• whisper242 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim adam hdpnin etkin olduğu yerler diye cümleye girmiş eğer sen doğuda evet mi hayır diye bakarsan hdpnin adının esamesinin okunmadığı bir sürü doğu ili var onlar zaten evet verecek,burada sanki hdp evet vermiş algısı olduğu için müdahale ettim

• quote:

Kardeşim adam hdpnin etkin olduğu yerler diye cümleye girmiş eğer sen doğuda evet mi hayır diye bakarsan hdpnin adının esamesinin okunmadığı bir sürü doğu ili var onlar zaten evet verecek,burada sanki hdp evet vermiş algısı olduğu için müdahale ettim

Öyle düşünürsen yanıltır. Eskişehir ve Ankara'da Hayır çıktı ama bölge olarak değerlendirdiğimizde Evet bloğunun içinde kayboluyor.
    HDP'nin etkin olduğu yerlerde Evet çıktı sonuç bu. Hatta Muş ve Bitlis örneği var mesela ezici çoğunlukla HDP çıkmıştı fakat Evet çıktı referandumda.
    Müdahale edilecek bir şey yok.
  • ULU HAKANDAN istimdat kullanıcısına yanıt
    Hdp oy olarak varolmasada o illerdeki Kürt vatandaslarimizin sayısı azımsanamaz. Her Kürt terörist değildir. Bir çok Kürt bu referandum da evet dedi. Ben doğu illerindeki hayır çıkması durumunun pkkya baglanmasina karsiyim.

• Şimdi diyecekler okuma yazma oranı yüksek yerlerde seçim sonuçları böyle ^^rez
  • Şunu anlamalıyız; ilerideki Federe cumhuriyette sınırlar nasıl çizilecek?

• Bölgelerimiz coğrafi olduğu için siyasi alana taşıyarak bir sonuç çıkaramazsın. Sen Doğuda HDP etkili diyip Elazığ, Malatya, Erzurumu vs de buna katarsan ve HDP Evet demiş dersen yanılırsın. HDP'nin etkin olduğu şehirlere bakman gerekir. COĞRAFİ bölge ile ancak algı yapmaya çalışırsın ama yapamazsın elinde patlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: endersgame0120

Şimdi diyecekler okuma yazma oranı yüksek yerlerde seçim sonuçları böyle ^^rez

sadece okuma yazma olarak bakma olaya daha çok bir b.ka yarayan ve yaramayan insanlar. ben daha bir doktorun mühendisin kafası çalışan üreten adamın bunları desteklediğini görmedim. kendi akıllarınca hor gördüğü o insanlara yani kendilerince cehape diye gruplandırdığı insanlara muhtaçlar ama b.k atmaktan da geri durmuyorlar
  • Güzel algı yaratmışsınız.

Hdpnin etkin olduğu Güneydoğu ve Doğu Anadolu evet demiş he?

Doğu Anadolu, Hdp'nin etkin olduğu 7 ilden (Tunceli, Bitlik, Muş, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır) ibaret değil. Aynı şekilde Güneydoğu da Hdp'nin etkin olduğu 5 ilden (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) ibaret değil.

Hdp'nin (geçen seçimlerde) etkin olduğu iller ve referandum sonuçları;
    Tunceli H
    Diyarbakır H
    Mardin H
    Batman H
    Siirt H
    Şırnak H
    Bitlis E
    Muş E
    Hakkari H
    Van H
    Ağrı H
    Iğdır H

Görüldüğü üzere sadece Bitlis ve Muş'tan evet oyu çıkmış.

Ha o zaman nasıl oldu da Güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan evet çıktı diyecek olursan eğer; tam seçmen sayılarına bakmadım ama muhtemelen Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ın seçmen sayısı Hdp'nin etkin olduğu illerin seçmen sayısından daha fazladır. Aynı şey Doğu Anadolu bölgesi için de geçerli.

Bölgesel sonuçlar böyle, diye düşünerek anca kendinizi kandırırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEHET -- 17 Nisan 2017; 1:21:36 >

• quote:

Hahahaha birde üste çıkmaya çalışmış ya lan
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgakin

quote:

Orijinalden alıntı: endersgame0120

Şimdi diyecekler okuma yazma oranı yüksek yerlerde seçim sonuçları böyle ^^rez

sadece okuma yazma olarak bakma olaya daha çok bir b.ka yarayan ve yaramayan insanlar. ben daha bir doktorun mühendisin kafası çalışan üreten adamın bunları desteklediğini görmedim. kendi akıllarınca hor gördüğü o insanlara yani kendilerince cehape diye gruplandırdığı insanlara muhtaçlar ama b.k atmaktan da geri durmuyorlar

hocam yanlış alama ama sol zihniyetin tek ekmeği bu sanırım , kendilerini modern ve çağdaş göstererek kişiliğinde bu yönde bozukluk olanları kendilerine çekmeye çalışıyorlar ,saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: DrızztDoUrden

Bölgelerimiz coğrafi olduğu için siyasi alana taşıyarak bir sonuç çıkaramazsın. Sen Doğuda HDP etkili diyip Elazığ, Malatya, Erzurumu vs de buna katarsan ve HDP Evet demiş dersen yanılırsın. HDP'nin etkin olduğu şehirlere bakman gerekir. COĞRAFİ bölge ile ancak algı yapmaya çalışırsın ama yapamazsın elinde patlar.

Karıştırma algı yaratmak sizin işiniz.

HDP'nin hitap ettiği kesim belli Kürt seçmen.
    Kürtlerin Akdeniz'de Ege'de Karadeniz'de ne işi var? Nüfus olarak yoklar mı tabiki var bu anlam çıkmasın ama Doğu ve Güneydoğu'ya göre onlarca misli daha az.
    Doğu bölgelerindeki gibi rahat kampanya ve çalışma yapma şansları yok. Destekçileri çok az nefret edenleri bol.
    Bu nedenle etkin oldukları yerler Doğu ve Güneydoğu bölgeleri deniyor haklı olarak. Doğu ve Güneydoğu ellerinde denmiyor farklı yerlere çekip çarpıtma boş yere.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.