Şimdi Ara

Boksör Kırığı ( 5. Metacarp kırığı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güncelleme 4 : Elimin şişi büyük oranda indi. Yumruk yapınca serçe parmağım avuç içime değmeye başladı. Tabiki hala tam kapatamıyorum. İş yerinde tornavida ile bir şeyler açamıyordum artık güçlendi elim ve rahat çalışıyorum. Bileğim de güçlendi. Bileği iyice gerdirince hafif bir ağrı oluyor. Bir de elimi bir yere çarparsam kırık yer ağrıyor anlık. Sabahları uyandığım da da ağrı oluyor hafiften. Yumruk yapıp açınca düzeliyor büyük ölçüde. Fizik tedaviye gitmedim. Evde de çok bir şey yaptığım söylenemez işten çok vakit kalmıyor. Gün içinde yumruğumu sıkıyorum sürekli o şekilde çalıştırıyorum. Elinizi kırmayın arkadaşlar çekilecek dert değil.

Güncelleme 3: Bugün 18 Eylül 2024. Elim alçıdan çıkalı 9 gün oldu. Kırık sonrası 30. gün. Alçıdan çıktıktan ilk 2 gün serçe parmağım neredeyse tamamen uyuşuktu. Hızlı bir şekilde uyuşukluk geçti. Özellikle serçe parmağım ve diğer 4 parmağımı yumruk yapamıyorum. Oynatamıyordum bile uçları oynuyordu sadece. 3 4 gün önce yumruk yapmaya başladım. Serçe parmağım biraz kaymış. Yüzük parmağımın üstüne kapanıyor. Hala tam olarak kapatamıyorum. Ateli de çıkardım kullanmıyorum. Epey şişlik vardı. Hirudoid krem ile şişliği epey indirdim ama hala şiş biraz. Parmakta az da olsa his kaybı olduğunu anlıyorum bazen. Parmağı sağa sola hareket ettirmeye calıştığımda feci ağrıyor. Geriye doğru da hareket ettirmekte zorlanıyorum. Yüksek ihtimal kemik yanlış kaynadı. Kontrolde kırıp ameliyat edelim derlerse ameliyat olmayacağım. Ara ara sıcak-soğuk su içine sokup hareket ettiriyorum. Bir de bileğim alçıdan dolayı epey güçsüzleşmiş. Kapıyı itekleyip kapatırken bile zorlanıyorum. Bilek ağrısı da vardı ilk günlerde ama o da geçti. Elim ve bileğim güçsüz durumda. Konuyu aratıp bulanlar için bir iki hafta sonra tekrar güncelleyeceğim.

Güncelleme 2 : Bugün 9 Eylül 2024. alçıya alındıktan sonra 21. gün. kontrole gittim. Doktor rontgne göndermeden alçıyı çıkaralım dedi direkt. 2 hafta atel kullan dedi. Arada çıkarıp egzersiz yap dedi. 2 hafta sonra kontrole gel dedi. Alçıyı çıkarttırmaya gittim çıkardılar. Elim şiş formu bozulmuş ve uyuşuk epey. Hareket ettiremiyorum. Geri gittim doktora hocam dedim elim bu halde uyuşuk ve şiş dedim. Zamanla açılcak normal dedi. Boksör kırıgı ateli aldım takıldı. Alçıya göre rahat epey tabi. Yalnız elimin durumu hoşuma gitmedi baya kötü görünüyor.

Güncelleme: Google'dan vs aratıp bulan arkadaşlar için güncelliyorum. Bugün 29 Ağustos 2024. Kırıldıktan tam 10 gün sonra kontrole gittim. Rontgenden sonra doktor henüz ilerleme yok aynı duruyor dedi. Alçıyı çıkarmanı tavsiye etmem dedi. Alçıyı yenilediler. Koluma basıyordu rahatsız ediyordu baya önceki. Bu daha ağır oldu. Alçıyı çıkardıklarında serçe parmağım sallanıyordu resmen.10 gün sonra yine kontrol var. 10 gün daha alçı işkencesini çekeceğiz bakalım nolcak. İlk 2 gün dışında hafif sızlama harici hiç ağrı yaşamadım.

19 Ağustosta duvara sağlam yumruk attım. 5.metakarp'î kırmışım. 1 saat sonra hastaneye gittim. Elim baya şişti ve parmaklarım uyuşmuştu. Rontgen sonrası alçıya aldılar. Kısa kol yarım alçı. Şu an sol elle yazıyorum. Alçıdan dolayı hayatım zindan oldu. Çok kaşıntı var ve alçı çok sıkı bileğime basıyor feci şekilde. 29'unda kontrole gideceğim. Bu alçı ne zaman çıkar? 3 4 hafta diyorlar mümkün değil dayanamam. Doktora yalvaracağım gerekirse. Parmak da umrumda değil yamuk kalsın. Alçıya alındıktan sonra ağrı yaşamadım hiç. Ara sıra sızlıyor hafiften bir arvales atıyorum geçiyor. Ağrı eşiğim yüksektir belki bilmiyorum. Daha önce yaşayan var mı bu durumu? 34 yaşındayım umarım 10 gün içinde kaynar kemik:(

Boksör Kırığı ( 5. Metacarp kırığı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 6 Ekim 2024; 17:41:44 >

• Güncelleme: Google'dan vs aratıp bulan arkadaşlar için güncelliyorum. Bugün 29 Ağustos 2024. Kırıldıktan tam 10 gün sonra kontrole gittim. Rontgenden sonra doktor henüz ilerleme yok aynı duruyor dedi. Alçıyı çıkarmanı tavsiye etmem dedi. Alçıyı yenilediler. Koluma basıyordu rahatsız ediyordu baya önceki. Bu daha ağır oldu. Alçıyı çıkardıklarında serçe parmağım sallanıyordu resmen.10 gün sonra yine kontrol var. 10 gün daha alçı işkencesini çekeceğiz bakalım nolcak. İlk 2 gün dışında hafif sızlama harici hiç ağrı yaşamadım.

• Güncelleme 2 : Bugün 9 eylül 2024. alçıya alındıktan sonra 21. gün. kontrole gittim. Doktor rontgne göndermeden alçıyı çıkaralım dedi direkt. 2 hafta atel kullan dedi. Arada çıkarıp egzersiz yap dedi. 2 hafta sonra kontrole gel dedi. Alçıyı çıkarttırmaya gittim çıkardılar. Elim şiş formu bozulmuş ve uyuşuk epey. Hareket ettiremiyorum. Geri gittim doktora hocam dedim elim bu halde uyuşuk ve şiş dedim. Zamanla açılcak normal dedi. Boksör kırıgı ateli aldım takıldı. Alçıya göre rahat epey tabi. Yalnız elimin durumu hoşuma gitmedi baya kötü görünüyor.

• Güncelleme 3: Bugün 18 Eylül 2024. Elim alçıdan çıkalı 9 gün oldu. Kırık sonrası 30. gün. Alçıdan çıktıktan ilk 2 gün serçe parmağım neredeyse tamamen uyuşuktu. Hızlı bir şekilde uyuşukluk geçti. Özellikle serçe parmağım ve diğer 4 parmağımı yumruk yapamıyorum. Oynatamıyordum bile uçları oynuyordu sadece. 3 4 gün önce yumruk yapmaya başladım. Serçe parmağım biraz kaymış. Yüzük parmağımın üstüne kapanıyor. Hala tam olarak kapatamıyorum. Ateli de çıkardım kullanmıyorum. Epey şişlik vardı. Hirudoid krem ile şişliği epey indirdim ama hala şiş biraz. Parmakta az da olsa his kaybı olduğunu anlıyorum bazen. Parmağı sağa sola hareket ettirmeye calıştığımda feci ağrıyor. Geriye doğru da hareket ettirmekte zorlanıyorum. Yüksek ihtimal kemik yanlış kaynadı. Kontrolde kırıp ameliyat edelim derlerse ameliyat olmayacağım. Ara ara sıcak-soğuk su içine sokup hareket ettiriyorum. Bir de bileğim alçıdan dolayı epey güçsüzleşmiş. Kapıyı itekleyip kapatırken bile zorlanıyorum. Bilek ağrısı da vardı ilk günlerde ama o da geçti. Elim ve bileğim güçsüz durumda. Konuyu aratıp bulanlar için bir iki hafta sonra tekrar güncelleyeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sol el bilek röntgeni BOY KONUSU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.