< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x6630 -- 8 Şubat 2015; 1:18:31 > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x6630 -- 8 Şubat 2015; 1:18:31 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x6630 -- 24 Kasım 2018; 15:29:57 > |
|
öncelikle herkeze çok geçmiş olsun. konunun üzerinden ve paylaşımların üzerinde yıllar geçmiş. ama eger ki orbita kırığı ameliyatından sonra çift görme sorunu yaşayan arkadaşlar mesajımı görürde cevap yazarsa çok seviirim gözüme aldığım bi darbe sonucu göz alt orbita da kırık meydana gelmiş. sinir sıkışması ve kaslara baskı olduğundan dolayı 10 gün sonra ameliyata alındım. ameliyattan yeni çıktım ve bir kaç gün oldu fakat tam karşıma ve hafif yukarı baktığımda görüntü tek. ama aşağıya doğru veya yukarı doğru baktığımda görüntü çift olmaya başlıyor. tam solda da çift görme mevcut. bu sorunu yaşamış ve üzerinden zaman geçmiş olan arkadaşlarım lütfen tecrübelerinizi ve iyileşme sürenizi benimle de paylaşın. mesleğim gereği de çok zor durumda kaldım allah bütün hastalarımıza şifa versin ve hepinize çok geçmiş olsun. bana watsappdan mesaj atabilirsiniz 05363813307 lütfen görürseniz mesaj atın |
|
Bende ilk ameliyat oldugumda cift goruyormuyum, gorusumde sorun var mi çok inceliyordum. Ama soylediginiz sorunlar ameliyattan sonra bende zamanla geçti. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Simdi sureyi tam hatirlamiyorum. Ama kirik alaninin capina gore degisecektir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x6630 -- 23 Temmuz 2021; 13:56:43 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Doktorlar pek konuşmuyor. Doktor ben ameliyati sinirleri kurtarmak için yaptım diyor. Kırık çok büyük degil bunu biliyorum. Küçük bir kırık. Doktor ameliyat güzel hecti. Sinirlerinde bi sorun yok kaslar zarar görmemiş dese sorun çözülecek. Sadece ameliyat yaptik gerekli mudahaleyi yaptik gerisini bekleyip göreceğiz şeklinde konuşuyor. Boyle olunca tedirgin oluyorum bir kaç goz doktoru da 6 hafta ile 6 ay arasinda kisiye göre duzelir diyor. Sagolsun burda bilgi verip paylasim yapan Emre bey ile konuşunca içim cok rahatladı. Tabiki psikolojisini de yaşayanlar biliyor. Bizim gibi bir çok insan aynı durumda kaliyor. Burda tecrübelerimizi paylasmamiz cok onemli. Sagolun sizde. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Orbita Taban Kırıklarında Cerrahi Sonrası Diplopi ve Nedenleri Erkan Pinegöz, Göktekin Tenekeci, Alper Sarı, Yavuz Demir, Şakir Ünal Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı, Mersin Giriş: orbita taban kırıkları maksillofasiyal cerrahide oldukça sık karşılaştığımız durumlardır. Tüm yüz kırıklarının %4-10 u izole orbita taban kırığı olup %30-40 oranında da zigomatik kompleks ve nazo orbital etmoid kırıklara eşlik etmektedir. Doğru yaklaşım ve uygun cerrahi zamanlama ile olguların çoğunda diplopi ve enoftalmi gibi fonksiyonel ve estetik kayıpların önüne geçmek mümkündür. Bu çalışmadaki amacımız orbita taban kırığı nedeniyle kliniğimizde opere edilen hastalarda operasyon sonrası devam eden diplopi ve nedenlerini tartışmaktır. Materyal-Metod: Kliniğimizde 2016 ve 2019 yılları arası 68 hasta orbita taban kırığı nedeniyle opere edildi. Orbita tabanı otolog kıkırdak greft ya da biyomateyal yerleştirilerek rekonstrukte edildi. Distopi veya enoftalmusu olan 2 hasta çalışmaya dahil edilmedi. Retrospektif olarak hastalarda orbita taban kırığının izole ya da diğer kırıklarla birlikteliği, operasyona kadar geçen süre, preoperatif ve postoperatif diplopi bulguları değerlendirildi. Bulgular: 48 erkek ve 18 kadın olmak üzere 66 hasta çalışmaya alındı. Yaş ortalaması 31,7 olan hastaların 21’i izole orbita taban kırığı nedeniyle opere edildi. Operasyona engel ek bir yaralanması olmayan ve vital bulguları stabil olan hastalar ilk 24 saatte opere edildi. Genel durumu stabil olmayan hastalar ise operasyona engel olan durum ortadan kalktıktan ve genel durumu düzeldikten sonra opere edildi. 18 hastada ilk başvuruda diplopi ile birlikte bakış kısıtlılığı mevcut idi. Preoperatif diplopi şikayeti olan 8 hastada postoperatif bu şikayet görülmedi. Kalan 10 hastada postoperatif dönemde diplopi şikayeti mevcuttu. Bu hastaların 7’sinde devam eden diplopi ve bakış kısıtlılığı 2-4 aylık takiplerde normale döndü. 3 hastada ise postoperatif bakış kısıtlılığı ve enoftalmus olmaksızın erken dönemde diplopi şikayeti vardı ve 6 aylık takiplerinde bu şikayetin tamamen gerilediği görüldü. Tartışma-Sonuç: Orbita taban kırıklarında 3 temel amaç vardır. Bunlar; sıkışmış kasların serbestlenmesi ve oküler hareketin sağlanması, orbital içeriğin kaviteye tekrar girmesinin sağlanması ve orbital volümün yeniden oluşturulmasıdır. Cerrahinin zamanlaması konusu halen tartışmalı olmakla birlikte semptom varsa veya görüntülemede defektin büyük olduğu farkedilirse erken cerrahi düşünülmelidir. Cerrahi sonrasında diplopi, enoftalmus ve infraorbital sinir disfonksiyonu postoperatif dönemde görülebilen durumlardır. Kalıcı diplopinin nedeni mekanik olarak esktraoküler kasların disfonksiyonu olabilir ve forced duction test ile ekarte edilmelidir. Bunun yanında postoperatif diplopi genellikle periorbital ödem veya kas kontüzyonuna bağlı oluşur ve 2 ay içinde geçer. Bazı hastalarda enoftalmus ve hareket bozukluğu olmamasına rağmen erken dönemde diplopi şikayeti gelişebilmektedir. Çalışmamıza da 3 hastada postoperatif enoftalmus ya da göz hareketlerine engel mekanik bir durum olmaksızın diplopi şikayeti görüldü. Bu hastaların tamamında 6 aylık takiplerinde diplopi tamamen geriledi. Bu durum optik sinirin travmaya bağlı geçici hasarlanması, kafa travması ve ekstraoküler kasların ödemden ya da travmaya bağlı kısmi fonksiyon kaybından gelişebilmektedir. Tedavi için steroidler önerilmektedir. Sonuç olarak her ne kadar erken dönemde ve eksiksiz bir cerrahi uygulansa bile bazı hastalarda enoftalmus ve bakış kısıtlılığı olmaksızın erken dönemde diplopi şikayeti görülebilmektedir. Bu gibi durumlarda ek bir cerrahi ya da müdahale düşünmeden önce en az 6 aylık yakın takip yapılması gerektiğini düşünmekteyiz. Anahtar Kelimeler: Diplopi, Enoftalmus, Orbita |
|
10 hastada postoperatif dönemde diplopi şikayeti mevcuttu. Bu hastaların 7’sinde devam eden diplopi ve bakış kısıtlılığı 2-4 aylık takiplerde normale döndü. 3 hastada ise postoperatif bakış kısıtlılığı ve enoftalmus olmaksızın erken dönemde diplopi şikayeti vardı ve 6 aylık takiplerinde bu şikayetin tamamen gerilediği görüldü. |
|
Merhaba bende 10 ay önce Şafak hocaya ameliyat oldum. Ameliyat olalı çok olmuş bu konuda bir sorum olacaktı size. Herhangi bir diş veya sinüs iltihabında gözün etkilenme durumuyla alakalı birşey okudum bu konuda bilginiz var mı ? Ben ameliyat sonrası herşey geçiyor sanmıştım ömür boyu bu tedirginlik olacak mı ? Çok teşekkür ederim şimdiden < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
kronik sinuzitim yok rüzgarda kalınca başım ağrıyor ama gözümle alakalı bir durum olmadı. dişlerim dolgu ve kanal tedavisi dolu gözüme bir etksi henüz olmadı. Gözümde 0,5 astimat var o bazen sinirimi bozuyor ama sanırım yaşla alakalı bir şey 40 yaşındayım. |
|
Çok teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak size . Ameliyatınızdan sonra hiç diş ile ilgili işlem yaptırdınız mı peki ? Özellikle ameliyat olduğunuz gözünüzün olduğu tarafta ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
öncelikle halen tamir edilmemiş blow out kırığı olan ve Türkiye'deki çoğu doktoru gezen biri olarak blow out kırıklarını geçtim göz çevresi ile ilgili bir sıkıntı var ise oküloplastik cerraha gitmek gerekiyor. ben bunu geç öğrenen biriyim. istanbul'un en önemli hastanelerinden birinde çalışan iki plastik cerrahın yanlış yönlendirmesiyle iki blow out kırığım yüzünden çift görmediğim için ameliyat yapılmadı ve gözümde enoftalmi başladı. ameliyatı ise ameliyattan sonra çift görürüm diye korkup yapmadılar. çünkü plastik cerrahlar teorik olarak bu ameliyatı yapabilse de pratikte burun veya meme yapmaktan çok deneyimleri yok esas ilgi alanları değil ve risk almak istemiyorlar. şimdi gelelim asıl meseleye. öncelikle istanbuldaysanız bu iki doktordan asla şaşmayın: müslime akbaba veya şafak karslıoğlu. gözde kayma varsa özgül hanım var acıbademde soyadını unutttum. ben de bu üç ismi burdaki forumdan aldım ve övmek için yazmadım. hem çok pratikleri var bu konularda hem de dürüstler. parayla pulla işleri yok. doktorluklarına kendiniz karar verin, hislerinize güvenin. istanbul'daysanız ameliyat yapabileceğini söyleyen umut saçan diğer doktorlardan direk kaçın. sizin dürüst insanlara ihtiyacınız var. google aramada karşınıza çıkan profesör kadircan örneğin. soyadını yazmıyorum. anlaşmalı olduğu bir mr merkezi var sizi oraya yönlendirip korkutuyor. blowout kırığı için mr isteyen biri. konudan o kadar habersiz. veya bursa'da bülent var. soyadını yine yazmıyorum. bir dediği bir dediğini tutmayan biri, az kalsın dekompresyona sokup gözüme çengel atıyordu. ankara'da altuğ var mesela. yine soyadını yazmıyorum. bu ikisine göre nispeten daha iyi ama kendiniz gidip karar verin. blow out ameliyatına heveslendirmek için açmışken şunu da bunu da yaparız diyor. genç bir doktor. bir tek yonca özkan arat'ı görmedim daha doğrusu nasıl randevu alabileceğimi bulamadım o da ankara'da yaşıyor. türkiye maalesef bu alanda yetersiz, bu saydığım isimler dışında kimseye görünmeyin. ikinci olarak bilmeniz gereken şey blow out kırığınız varsa 10 gün içinde ameliyat olmanız gerekiyor, yoksa geç kalmış oluyorsunuz. zaten sıkıntı da ondan sonra başlıyor. yine en doğru bilgiyi doktorunuzdan alırsınız. ameliyattan sonra çift görmeniz varsa en az 6 ay 1 sene beklemeniz gerekiyor ikinci ameliyat için. aç kapa olmuyor yani hassas bölge. benim ameliyatımdan sonra mesela hiç duymadığım veya hiç bir yerde okumadığım ve söylediğimde de çaresini bulamadığım şöyle bir durum oldu: gözümün altı ameliyatı yaklaşık 1 sene önce olmama rağmen hala şiş. gece gözümün üstüne yattığım düşünülüyor. yani demek istediğim ben de dahil internetten edindiğiniz bilgilerle iş yapmayın doktorlarla her şeyi konuşun. çünkü herkesin hikayesi ve yapısı farklı. diş konusu ile ilgili de her türlü operasyonu geçirebilirsiniz bazı gözü santral dişlere bağlayan ortak sinirler var ama bu önemli değil. öyle bir durum olsa doktorunuz zaten sizi uyarır. böyle durumlarda internetten uzak durmanız çok önemli. umarım yardımcı olabilmişimdir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a_syd -- 4 Şubat 2022; 21:28:35 > |
|