Şimdi Ara

Bokeh Nedir, İyi bokeh-Kötü Bokeh Nasıl Olur, Bokehi Ne Oluşturur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
8
Favori
30.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler çok iyi olmuş, arkadaşın bokeh çalışması ise şahane gözüküyor (pınarbal).
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

50/18 yerine yanlışlıkla 50/16 yazılmış Bu arada bu kaynak nedir acaba?

Bir fotograf dergisinin ekiydi sanırım Photo dijital mi ne. Evt hata olmus ama hesaplama formulleri anlasılır nitelikte.
  • Canon 7 üzerindeki şu lensin diyafram değerine bakar mısınız ?

sanırım son nokta bu. 1:1 bile değil

Bokeh Nedir, İyi bokeh-Kötü Bokeh Nasıl Olur, Bokehi Ne Oluşturur?
  • böyle bir paylaşım yapmanız gerçekten çok güzel.Devamını gerçekten bekliyoruz bu işten anlayan insanların bizlerle bişeyler paylaşması gerçekten çok güzel öğrenme aşamasında gerçekten faydanız çok fazla dokunuyor.
  • AF Nikon 50mm f/1.8'den bir bokeh örneği:
  • Pentax 50 mm f2 + close-up

F22

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agules -- 1 Nisan 2010; 0:17:45 >
  • paylaşım için teşekkürler, çok faydalı oldu. şimdi benim anladıgım kadarıyla:

Nikon 55-200mm VR AF-S f/4-5.6G lens ile 55mm'de resim çekerken 55/4=13.75 fakat 200mm'de resim çekerken 200/5.6=35.7

yani full zoom'da bokeh daha yuksek.

Peki çiçeği 2m'de tam zoom yapıp çekersem mi daha çok bokeh olur yoksa dibine gidip hiç zoom yapmadan mı çeksem daha çok bokeh olur?

Çekilen mesafenin de bu durumu etkilediğini belirtmişsiniz de. o konuyu tam açıklıga kavuşturamadım :)
  • Süper bi konu olmuş, teşekkürler
  • @kaya; Çekilen mesafe yanında obje arkaplanı da etki eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

@kaya; Çekilen mesafe yanında obje arkaplanı da etki eder

evet bugun onun testlerini yaptım da biraz, çektiğm objenin arka tarafı genişledikçe galiba bokeh artıyo.

fakat denemelerimde yakından çetiğimde uzaktan zoom yapmama göre daha çok bokeh elde ettim. denilenlerle zıt düştü yani..
  • Exotique ; Konu içeriği ve akışı ile bilgilendirici olmuş, siteye katkınız için teşekkürler..
    Bu konuda bilgi ihtiyacı olan arkadaşlar için gayet açıklayıcı gidiyor.

Bu konu ile ilgili arkadaşlara küçük bir öneri daha, ard alanı mümkün olduğunca derin bıraktığınız gibi
    renkli objeler gelecek şekilde kadrajı ayarlamanız. Kullandığınız optiğin özelliklerine göre minimum yaklaşma
    mesafesini dengeli kullanırsanız mümkün olan en temiz ve ton geçişleri daha belirgin olan bokehi elde edebilirsiniz..

taze birer örnekte benden (01.04.2010)

k10d grand-prix + 85mmf1.4

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya5789

evet bugun onun testlerini yaptım da biraz, çektiğm objenin arka tarafı genişledikçe galiba bokeh artıyo.

fakat denemelerimde yakından çetiğimde uzaktan zoom yapmama göre daha çok bokeh elde ettim. denilenlerle zıt düştü yani..

Çekilen objeye yaklaştıkça net alan derinliği düşer, yani arka taraf daha çok bulanıklaşır. Ancak bu kuralı uygularken odak uzaklığını sabit tutmalısınız.

Ancak arka planın bulanıklaşmasında yüksek odak uzaklıkları değerleri daha etkilir. Tabii x mm ile çekmek, şu kadar yaklaşmaktan daha iyidir diye bir durum yok. Formülü var mı bunun bilmiyorum, bokeh üzerine dünya kadar formül görmüştüm bir zamanlar ama o kadar kafa yormadım.

Ayrıca bıçak sayısının artması bokeh kalitesine olumlu etki eder (aynı optik kalite ve dizaynlar için diyorum)

• yaa aslında ben bu konuda tam olarak bokeh olayını göremedim sanki daha çok net alan derinliğinden bahsedilmiş gibi yani gün ışığında bokeh olayı mümkün değil gibi birşey mi arka fonda ışıklar olursa buda alanderinliğinde bokeh etkisimi yaratır bu mudur yani yoksa çekim sırasında arka fonda bokeh yapma imkanı oluyorda bunu ben mi algılayamadım
  • Bazı Noel süslemelerinin bokeh oluşturacak mercek odak uzaklığı ile çekilmiş fotoğrafı. Bokeh, burada renkli ışıkların oluşturduğu dairelerdir.Bokeh veya boke (Japonca, "bulanık" anlamında Boke 暈け veya ボケ), fotoğraf çekilirken, fokus yani odak dışında kalan net olmayan kısımların fotoğrafçının seçtiği objektif, kullandığı diyafram gibi ayarlar neticesinde fotoğrafta oluşan bulanıklık efektidir. Bokehin belirleyicisi öncelikle objektiftir. Her objektifin bokehi farklı olduğu gibi, seçilen diyafram değeri ile bokeh efekti ve derecesi değişebilir.
  • Fotolari cepte tam inceleyemedim pc den girdigimde konuyu tekrar inceleyecegim. Mesajim bulunsun.

emeginize saglik..
  • Bokeh var dediler geldik

• quote:

Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

Bazı Noel süslemelerinin bokeh oluşturacak mercek odak uzaklığı ile çekilmiş fotoğrafı. Bokeh, burada renkli ışıkların oluşturduğu dairelerdir.Bokeh veya boke (Japonca, "bulanık" anlamında Boke 暈け veya ボケ), fotoğraf çekilirken, fokus yani odak dışında kalan net olmayan kısımların fotoğrafçının seçtiği objektif, kullandığı diyafram gibi ayarlar neticesinde fotoğrafta oluşan bulanıklık efektidir. Bokehin belirleyicisi öncelikle objektiftir. Her objektifin bokehi farklı olduğu gibi, seçilen diyafram değeri ile bokeh efekti ve derecesi değişebilir.

Vikipedi'deki bokeh başlığından kopyalanıp/yapıştırılmış.
    Hatta ilk cümleniz orada fotoğrafın altında yazıyor.

Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Bokeh

• 10 x optik zoom yapabilen canon sx100 model makinem var ve yüksek optik zoomla çekim yaptığımda bu Bokeh dediğimize benzer etkiyi çok rahat yakalıyorum

bunun zoomla alakası var mı?
  • FatihKOC

•  Bokeh Nedir, İyi bokeh-Kötü Bokeh Nasıl Olur, Bokehi Ne Oluşturur?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.