Şimdi Ara

Boğaziçi Üniversitesi Donanım Haber Kulübü (2012 Girişliler Buraya!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.996
Cevap
21
Favori
149.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345...49...100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bay Edepsiz

quote:

Orijinalden alıntı: imaginary

Biz kayıt ve ders seçim günü Kuzey Güney ölüyorduk ya. Böyle güzel olmuş. Zamane gençliği işte.

Forumda daha nice sizin gibi değerli mezunlar vardır da haberimiz yok muhtemelen :)

Teşekkürler.

Orijinalden alıntı: Sendromkaan

imaginary Hocam çok değerli şeylerden bahsetmişsiniz. Teşekkür ederiz. Sizin gibi Boğaziçi'nden mezun olmuş ya da Boğaziçi'nde okumakta olan kişileri bu tarz bilgilendirmeler yapması için bekliyoruz.

. Ben teşekkür ederim.
    Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
  • konu güzel olmuş eline sağlık.

Eğer yeterince yani çok fazla çalışırsanız 'double' yapma imkanınız var Boğaziçi'nde. Yani iki bölüm birden okumak. Bizim Tarih bölümündeki aşırı çalışkan (yaygın adlarıyla inekler) Sosyoloji veya Psikoloji ile double yaptılar. Yada bölüm değiştirmek te mümkün. Her sene bir bölüm diğer bölümlerden 1-2 öğrenci alır. Tabii bunun için nasıl olmak gerektiğini anlarsınız.(yukarda parantez içindeki bölüm). Sanırım bunlar hala devam ediyordur.

Ayrıca bölüm hocalarıyla aranızı iyi tutmanızı tavsiye ederim. En azından bir kaçıyla. Sık sık gidip sorular yöneltin. Size kaynaklar tavsiye etmelerini isteyin. Varsa yazdıkları eserleri okumak istediğinizi söyleyin. Şu makalenizde şöyle demişsiniz, şöyle de olabilir miydi, niçin bunu yazdınız falan şeklinde ders sırasında veya dersten sonra sorular sorun. Bunları niçin yazdım. Çünkü okul bitince Master yapmak isterseniz sizden referans mektubu isteyecekler. O zaman hocanızın karşısına çıkıp bana referans yazar mısınız? diye rahatlıkla sorabilirsiniz. Ama normal olarak derste pasif ve ilgisiz gibi durursanız böyle bir istekte bulunamazsınız kolayca. Hele bir prof.'tan referans kopartırsanız master başvurusunda bir adım önde olabilirsiniz. Ne masterı, boşver falan diye düşünmeyin, zamanı gelince fikriniz büyük ihtimalle değişecektir.

• quote:

Mezun olmanın en güzel yanı Burc Beach olsa gerek. Bir giremedim oraya.

Mezun olmadan giremiyormuyuz

quote:

Orijinalden alıntı: ae_

konu güzel olmuş eline sağlık.

Ne demek, umarım daha da geliştiririz.

quote:

Orijinalden alıntı: imaginary

....

Değerli düşünceleriniz için teşekkürler imaginary

Evet hocalarla arayı iyi tutmak çok önemli, bunun faydasını ilkokulda, ortaokulda ve lisede çok gördüm, ki üniversitedeki hocalar çok çok daha geniş, farklı insanlar, onlarla diyalog kurup arkadaş gibi olmak oldukça zevkli ve faydalı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan: -- 17 Ağustos 2009; 12:36:40 >

• @volkan

Bay edepsiz sanırım kilyos yurdunda kalamadığından oraya giremediğini söylemeye çalışmış

Orijinalden alıntı: BlackPeac3

@volkan

Bay edepsiz sanırım kilyos yurdunda kalamadığından oraya giremediğini söylemeye çalışmış

Yani Kilyosda kalmazsak Beach'e giremiyoruz öylemi?

Boğaziçi Üniversitesi Donanım Haber Kulübü (2012 Girişliler Buraya!)

Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.

• quote:

Hayır gidebiliyorsunuz ama uzak işte. Giriş 5 tl.

....

Hımmm. Gideriz ya yeterki Burch Beach olsun Fiyatta çok uygunmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 20 Haziran 2011; 12:01:15 >

Orijinalden alıntı: ozan301

Merhaba abiler. Bende BOUN Psikoloji okumak istiyorum. Bir Boğaziçi'li olarak siz bana ders çalışma konusunda neler söyleyebilirsiniz? Mesela şu kadar çalış günde şu kadar test çöz ben böyle yaptım şöyle yaptım vesaire. Ben düz lisede okuyorum. Okuldan bir sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum. Bu yaz günleri sabah akşam ders çalışıyorum. Sabah 7 den 12 ye kadar matematik 1 çalışıyorum. Kullandığım matematik kaynak kitabı birey a. İlerde birey mat b ye geçeceğim. Hergün 3-4 tane edebiyat, dil ve anlatım testi çözüyorum. Şu an matematik 2 çalışmıyorum. Sizde ne yapmalı? Siz ne yaptınız? Çok istiyorum burda okumak biliyorum zor çok zor ama istediğin zaman oluyor. Ben çok istiyorum ve çalışıyorum. Umarım bende önümüzdeki sene BOUN Psikoloji öğrencisi olurum Düşündüklerinizi esirgemezseniz çok sevinirim.

Merhabalar.
    Şimdi psikolojinin taban puanına baktım.
    352,555
    sıralama olarak 1200-1300 gibi bir yere geliyor.

çok zor bişey değil bu sıralamaya girmek.
    ama tabi ki çalışmak lazım.

ben kendi yaptığımdan çok sana ne yapman gerektiğini söyleyebilirim.

bence şurda önünde 1 ay varken mat1 türkçe ve sosyali bitir.
    fenede az buçuk bakıver.
    neden yazın bak diyorum çünkü 1.bölüm sınavına nisan gibi gireceksin.
    fene yazın bakmazsan nisana yetiştiremezsin.
    o yüzden fene yazın az da olsa bak 10 net falan çıksın en azından.
    yazın bunları bitirdikten sonra 2 haftada bir tekrar et bu konuları baştan aşağı.
    göreceksin ki bir zaman sonra oturacak herşey.

bunları yaparsan sene içinde çok rahat edersin.
    edebiyat dediğin zaten 2 haftalık iş topu topu.
    tüm sene mat2 çalışırsın.tabi diğer dersleride tekrar etmek koşuluyla :)

İnşallah istediğin yer olur, şimdiden başarılar

• YADYOK'ta bir hocamız var. Psikoloji bölümünü bitirmiş sonra da psikolojinin kendine uygun olmadığına kanaat getirmiş. İnsan bunu mezun olunca mı fark eder yahu?
  • quote:

YADYOK'ta bir hocamız var. Psikoloji bölümünü bitirmiş sonra da psikolojinin kendine uygun olmadığına kanaat getirmiş. İnsan bunu mezun olunca mı fark eder yahu?

YADYOK nedir acaba?

Yabancı Diller Yüksek Okulu
  • İlgilendiğin için teşekkür ederim BlackPeac3

Orijinalden alıntı: istaöl

bisey sorcam boğaziçi üniversitesinde mescit var mı? eger orda okuyan varsa sorumu cevaplayabilir misiniz acaba?teşekkürler

Yok ama hemen kampüs dışında cami mevcut.
  • peki orda camiye gitmek sorun oluyor mu?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.