Şimdi Ara

Boğaziçi Üniversitesi Donanım Haber Kulübü (2012 Girişliler Buraya!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.996
Cevap
21
Favori
149.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123456...48...100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: istaöl

peki orda camiye gitmek sorun oluyor mu?

Türkiye'de sorun olacak en son üniversitedir. Türban ile derslere girmek mümkün iken bu sorun bir saçma kaçıyor. Türkiye'de sadece Boğaziçi'nde türban serbesttir. Pardesü + türban ile gelenler de var hatta ama kimse yadırgamıyor. Çünkü herkes herkese saygılı.
    Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan301

İlgilendiğin için teşekkür ederim BlackPeac3

Rica ederim ne demek, aklınızda ki diğer sorularıda çekinmeden burdan veya PM den sorabilirsiniz

Orijinalden alıntı: Bay Edepsiz

quote:

Orijinalden alıntı: istaöl

peki orda camiye gitmek sorun oluyor mu?

Türkiye'de sorun olacak en son üniversitedir. Türban ile derslere girmek mümkün iken bu sorun bir saçma kaçıyor. Türkiye'de sadece Boğaziçi'nde türban serbesttir. Pardesü + türban ile gelenler de var hatta ama kimse yadırgamıyor. Çünkü herkes herkese saygılı.

Bence bu üniversiteye yakışacak bir hareket. Sonuçta herkesin kendi görüşü, saygı duymak en güzeli!

• Sırf bu demokratik ortamı yaşamak için bile Boğaziçi'nde okumaya değer.

Orijinalden alıntı: ozan301

Merhaba abiler. Bende BOUN Psikoloji okumak istiyorum. Bir Boğaziçi'li olarak siz bana ders çalışma konusunda neler söyleyebilirsiniz? Mesela şu kadar çalış günde şu kadar test çöz ben böyle yaptım şöyle yaptım vesaire. Ben düz lisede okuyorum. Okuldan bir sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum. Bu yaz günleri sabah akşam ders çalışıyorum. Sabah 7 den 12 ye kadar matematik 1 çalışıyorum. Kullandığım matematik kaynak kitabı birey a. İlerde birey mat b ye geçeceğim. Hergün 3-4 tane edebiyat, dil ve anlatım testi çözüyorum. Şu an matematik 2 çalışmıyorum. Sizde ne yapmalı? Siz ne yaptınız? Çok istiyorum burda okumak biliyorum zor çok zor ama istediğin zaman oluyor. Ben çok istiyorum ve çalışıyorum. Umarım bende önümüzdeki sene BOUN Psikoloji öğrencisi olurum Düşündüklerinizi esirgemezseniz çok sevinirim.

Bence asıl önemli olan ne kadar çalıştığın değil, ne kadar verimli çalıştığındır. Yani açıkçası (Türkiye derecesi çıkarmak isteyenler hariç) Sabah- akşam çalışmak hem çok sıkıcı olur hemde pek verimli olmaz. Benim bildiğim en doğrusu, 40 - 60 dakika çalıştıktan sonra en az 5-10 dakikalık tenefüsler. Bu tenefüslerde kafanı dağıtabilirsin, aşırıya kaçmamak suretiyle. Ayrıca BlackPeac3'ün de dediği gibi temel konuları içeren (1.bölüm benzeri) YGS sınavı Nisan'da, bu yüzden şimdiden 1.bölüm konularındaki eksiklerini kapatmalısın. Bu eksiklikleri 1 ay içerisinde kapattıktan sonra bol bol pratikle iyice pekiştirmelisin. Özellikle Fen'i bitirmeye bak! Bildiğin üzere Fen'in 1.bölüm soruları bilgiden çok yoruma dayanır. Bu yüzden bol pratik gerektirir.

Başarılar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan: -- 17 Ağustos 2009; 20:18:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: imaginary

Sırf bu demokratik ortamı yaşamak için bile Boğaziçi'nde okumaya değer.

• @discrepancy

Evet mutlaka vardır, bizde özel mesaj yoluyla ulaşmaya çalışıyoruz bazılarına. Donanımhaber ile ilgili düşüncelerinizde çok haklısınız, bende yazılım konusunda çok faydalandım, faydalanıyorum.

Biz size teşekkür ederiz, bizimle değerli düşüncelerinizi paylaştığınız için saygıdeğer hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekremsekerci -- 18 Ağustos 2009; 11:06:11 >

Tebrik ederim, hayırlı olsun. Kulubümüze hoşgeldin

Evet arkadaşlar sorularınızı ve paylaşımlarınızı bekliyoruz!

İlk soruyu ben sorayım aklıma gelmişken

Bu üniversiteyi ve bölümü kazanmak için nasıl çalıştınız, bize kendi çalışma programından biraz bahsedermisin?
  • bence öyle sabah akşam ders çalışmak değil eksiklerini belirleyip ona göre çalışmak önemli, yazdan konuların altyapısını oluşturmuştum sadece ufak ayrıntılar kalmıştı (lise4 konuları hariç) onlar da zaten yıl içindeki tekrarlarla pekiştiriliyor, son 1 ayda eksiklerim vardı az çok onlara ağırlık verdim ve geçmiş yılların sorularını çözdüm ve sonunda istediğim yerdeyim
  • Proficiency sınavı resmen bugün bizi dövdü :/ 2500 kişi aynı anda sınava girdi. Ağlayanlar, kusanlar hatta bayınlar mevcuttu. Küfür etmek istiyorum ama halka açık yerde mümkün değil :/ Zorlama bizi okul!
    Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
  • öss gibi sınavmış baya korkuttu beni. şimdi geçemeyenler ne olacak*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sregath -- 18 Ağustos 2009; 18:32:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkan_17

Bence asıl önemli olan ne kadar çalıştığın değil, ne kadar verimli çalıştığındır. Yani açıkçası (Türkiye derecesi çıkarmak isteyenler hariç) Sabah- akşam çalışmak hem çok sıkıcı olur hemde pek verimli olmaz. Benim bildiğim en doğrusu, 40 - 60 dakika çalıştıktan sonra en az 5-10 dakikalık tenefüsler. Bu tenefüslerde kafanı dağıtabilirsin, aşırıya kaçmamak suretiyle. Ayrıca BlackPeac3'ün de dediği gibi temel konuları içeren (1.bölüm benzeri) YGS sınavı Nisan'da, bu yüzden şimdiden 1.bölüm konularındaki eksiklerini kapatmalısın. Bu eksiklikleri 1 ay içerisinde kapattıktan sonra bol bol pratikle iyice pekiştirmelisin. Özellikle Fen'i bitirmeye bak! Bildiğin üzere Fen'in 1.bölüm soruları bilgiden çok yoruma dayanır. Bu yüzden bol pratik gerektirir.

Başarılar!

Teşekkür ederim. Şu an için fen 1 de fizikte sorunum yok. Biyolojim 9. sınıfta iyiydi şimdi unuttum :D Ama tekrar edersem hatırlarım. Kimyaya ve biyolojiye çalışacağım. Bu yaz mat 1 i bitirip okul açılınca mat 2 ye başlayıp sürekli soru çözeceğim. Umarım kazanırım. İyi günler efendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 18 Ağustos 2009; 18:51:42 >

• quote:

Proficiency sınavı resmen bugün bizi dövdü :/ 2500 kişi aynı anda sınava girdi. Ağlayanlar, kusanlar hatta bayınlar mevcuttu. Küfür etmek istiyorum ama halka açık yerde mümkün değil :/ Zorlama bizi okul!

Of of of bu kadar zor mu ya?
  • Zor değil aslında ama çok iyi birikim istiyor. O birikim bende ve standart liseden gelenlerde yok. Ama öyle böyle geçeceğiz artık. Boğaziçililer 1-0 önde başlarlar hep derler. Demek ki o sefayı hak etmek için şimdi cefa çekmemiz gerek.
  • quote:

Zor değil aslında ama çok iyi birikim istiyor. O birikim bende ve standart liseden gelenlerde yok. Ama öyle böyle geçeceğiz artık. Boğaziçililer 1-0 önde başlarlar hep derler. Demek ki o sefayı hak etmek için şimdi cefa çekmemiz gerek.

İnşallah geçersiniz :)
  • 
Sayfa: önceki 123456...48...100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.