Şimdi Ara

Boğaziçi Bilgisayarı Bırakıp Öğretmenliğe Geçmek (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
8
Favori
9.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir_150

    Hangi platform hangi dil ile yazıyorsunuz. Ben de bilgisayar 1im. İngiltere hangi işler tercih esikiyor. Teşekkürler

    Alıntıları Göster
    Genelde AR/VR/MR işleri yapıyorum. Bu aralar 5G tanıtım uygulamaları popüler. O tarz uygulamalar yaptım operatörlere. Unity ve Unreal Engine kullanıyorum genelde. Dil olarak C# ve C++ kullanılıyor bu oyun motorlarında. Unreal’da Blueprint var ayrıca o da oldukça rahat. Normal yazılım olarak Python ve Ruby çok popüler. Kontratlı işler oluyor genelde. Yazılım işleri genelde günlük 500 pound oluyor. Unity/Unreal işleri günlük 350 pound oluyor. Ben genelde uzaktan çalışılabilen işler bulmaya çalışıyorum. İngiltere’de kiralar çok pahalı (özellikle Londra’da) diye Türkiye’den çalışmak mantıklı geliyor. Bazı işlere Türkiye’de olduğum için kabul edilmiyorum. Arada ofise gidilmesi gereken işler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Bildiklerini öğretmek güzel şey, insanları eğitmeyi severim ancak devlet memuru öğretmen olabilecek karakterde biri değilim.

    Benim annem devlet liselerinde senelerce öğretmenlik yaptı. Ailelerin eğitemedikleri bir kısım öğrenciyle uğraşmak zorunda kaldı. Kendisi "devlet memuru" zihniyetine sahip.

    Eğer birilerine bir şeyler öğretmek istiyorsanız öğretmen olmak zorunda değilsiniz. Ticaret yaparkende yanınızda çalışan personele bir şeyler öğretebilirsiniz. Staj denen şey bu sebepten dolayı var.

    Babam 1972'den beri serbest avukatlık yapıyor. 1970 yılında babam hukuk fakültesinden mezun olduğunda üniversiteyi okurken çalışmak zorunda kaldığı inşaat mühendisi kendi şirketinde maaşlı çalışmasını teklif etmiş. Ancak babam maaşlı çalışmanın bilgi birikimi açısından kendisini geliştiremeyeceğini düşündüğü için maaşlı çalışmayı kabul etmemiş.

    Gerçi son zamanlarda "yanımda çalışan personel hafta sonlarında ve bayramlarda tatil yaparken ben dava dilekçelerini hazırlamak için çalışmak zorunda kalıyorum" diyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: esoturko

    Öğretmenim 8. Yıl bitiyor. Net maaş 4112 tl. Sabah 7.30-16:30 çalışıyorum hafta içi cumartesi 9:00-11:20 arası çalışıyorum 6425 falan aldım bu ay.
    Sürekli çocuk sesi dur yapma etme eve gelince sessiz bir ortam arıyor insan.
    İnsan ile uğraşmak zor, çocuk ile uğraşmak daha zor. 20 kişilik sınıfta 2 tane çocuğa faydalı olacağım diye debelen dur. Gerisinin umrunda değilsin.
    Annemde 30 sene civarında devlet liselerinde öğretmenlik yaptı. Ailelerin eğitmek için uğraşmadığı çocuklarla uğraştı.. Devlet memurluğunun imkanlarından yararlanmak hoşuna gidiyordu, bana da devlet memuru olmamı söyledi. Ancak ben ticaretle uğraşmayı seviyorum.

    Kendi işimi yaparken yanımda çalışan personele ve staj için gelmiş öğrenciye bir şeyler öğretmek daha çok hoşuma gidiyor.




  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Hocam kıymet bilseler alsın sömürsün vallahi umrumda değil ama yeni nesil değişik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Normal bir öğretmen olsam 4-5 bin gelirim " sektor gerceklerini iyi arastir. Survivor bias kapilma. Atanmis ogretmenlere bakip tum ogretmenlere 4-5 k aliyor sanma. Ozel okulda asgari ucrete calisan (hatta parasini alamayan) insanlar var. Bilgisayar surekli kendini gelistirimeni gerektirir. Buna uygun degilsen sevmiyorsan zor gelecektir.

    Alternatif bir rota dahav ar aslinda. Yazilim/Sistem/IOT ogretmentligi. Kisaca bilgisayar teknolojileri ogreten (ozel sektorde) egitmen olmak lise veya orta okul ogrencisi egitmekten daha karli. Bu alani da dusunebilirsin. Cocuklara 3d yazici ile (sozde) robotik egitimi vermek gayet karli bir is.

    Isini severek yapmak. Sevdigin isi yapmak biraz yalan. is evilen bir sey degil. Ancak hayat nefret edecegin alanda calismak icin fazla kisa. Bir dene derim. Kagit ustinde ve kafada tum fikirler guzeldir. Gerceklerle bulustugunda fikrinden pisman olabilirsin de memnun da olabilirsin. Tek yol deneyip gormek. Artik meslekler universite tercihi ile berlilenmiyor/ O yuzden bu ararini okulu birakmadan deneyebilirsin.




  • Şu anda rahatlık güzel geliyor deyip cazibesine kapılma. Boğaziçi bilgisayar bırakılıp öğretmen olunmaz. Her öğretmen dyk, egzersiz, full ek ders almıyor 6.5k maaş alıyorum diyenler şanslı kesim. Sabit maaşın 4.200 TL olur. Şu an ortalama c sınıfı bir araç 180.000 TL ortalama bir ev İstanbul hariç 300.000 TL hayat kalitenin ne kadar düşeceğini gör. Kendini geliştiren bir Boğaziçi mezunu işini zevkle yaparken hayat kalitesini yükseltir.
  • Rahat meslek taniminizi ogrenmek gerek. Isinizi yaparken gecirdiginiz zamanin kalitesini olcerek soyluyorsak, Dunyada yazilim gelistiricilikten daha az rahat cok az is var. Kamuda olmazsan ise ne istiyorsan onu giyersin. Benim resmi elbisem sort ve komikli tsirrttu. Wc ile masam arasi uzak diye iki tekerli mekanik scooter ile wc gidiyordum, ofiste geziyordum. Genelde teknokentlerin veya yazilim ofislerinin. Kaliteli organik kahveleri harika espresso makinelerinde demleyip guzel guzel icmek. Ofiste ikram meyve ve atistirmaliklar. Happyhourlar. Ofiste evcil hayvan. 3d yazici gibi ps4 gibi oyuncaklar. Macbook ile binlerce tllik koltuklarda kaliteli kulakliklarinla muzik dinleyerek isini yapmaktan rahat is mi var? Hatta bazen fazla simartiliyoruz gibi geliyor.
    Ancak asla ogrenme durmaz bu iste. Saymakla bitmez.


    Ancak rahatlik. bir kez mesleki tecrubeyi aldim daha da ogrenmek sitemiyorum diyorsan Bilgisayar Teknolojileri sana gelmez. 2 yilda bir tum arac gerec neredeyse resetlenir. Diller ayni kalsa da gelen guncellemelr ile bambaska hal alir. Gereksinimler veya kullanici davranislari degisir. O yuzden surekli ogrenme bu iste basarili kalmanin anahtari.

    google ofisihttps://www.youtube.com/watch?v=BwM3K4T04ZU

    apple ofisihttps://www.youtube.com/watch?v=BwM3K4T04ZU

    turkiyede yazilim ofisi (iyzico)https://www.youtube.com/watch?v=Sk-noFvj6S4



    Bilgisayar teknolojileri uzerine uzmanlasmanin en onemli avantaji dunyada gecerliligi her daim yuksek. Turkiyede yasamak istemiyorum dersen matematik ogretmeni mi dunyada kolay is bulur yazilim gelistirici mi bunu da bir dokkate al.




  • Zaten çalışkan birisiniz. Bence bölümü bitirin, bölümü okurken çift anadal ya da yandal yapabilir ya da açıktan var mı bilmiyorum o şekilde öğretmenlik bitirebilirsiniz. Bu şekilde mezun olunca ileride diplomanız sayesinde bilgisayara geçme ihtimaliniz olur. Geçmeseniz bile bilgisayar alanında özel ders verebilirsiniz. Ayrıca bilgisayardan mezun olsanız da bile yeni sayısal özel ders verebilirsiniz. Öğretme yeteneğiniz iyiyse zaten çevreniz genişler ve baya para kazanırsınız.
    Bunlara yazarken düşündüm de siz KPSS'den de çok yüksek puan alıp rahat matematik öğretmenliğine atanabilirsiniz. :D Hangi mesleği ömür boyu yapmak isterim diye düşünüp karar verin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esoturko

    Öğretmenim 8. Yıl bitiyor. Net maaş 4112 tl. Sabah 7.30-16:30 çalışıyorum hafta içi cumartesi 9:00-11:20 arası çalışıyorum 6425 falan aldım bu ay.
    Sürekli çocuk sesi dur yapma etme eve gelince sessiz bir ortam arıyor insan.
    İnsan ile uğraşmak zor, çocuk ile uğraşmak daha zor. 20 kişilik sınıfta 2 tane çocuğa faydalı olacağım diye debelen dur. Gerisinin umrunda değilsin.
    Sınıf öğretmenliği zor ama bir Fen Lisesi Matematik veya Fen bilimlerinden birinde branş hocası olarak atandıktan sonra hem işin rahat hem de özel derslerle ve dersane hocalığıyla ayda 10-20k alanları duydum. Kitap çıkaran bile var. Bu alanlarda sürekli sınav sistemi değiştiği için çok fazla kaynak tüketiliyor. Eskisi gibi hocaların dersanede çalışması da yasak değil. Cidden böyle olacağını bilsem ben de öğretmenlik yazabilirdim. Gerçi mesleğimden memnunum ama Matematik öğretmeni de olmak isterdim. :)




  • engineer037 kullanıcısına yanıt
    Hocam yaş kaç belli bir yaştan sonra çekilmiyor. Aldığın yetiyor kovalamıyorsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esoturko

    Hocam yaş kaç belli bir yaştan sonra çekilmiyor. Aldığın yetiyor kovalamıyorsun
    Ben öğretmen değilim, liseli bir genç anlatmıştı Fen lisesine giden, ondan duyduğumu yazdım. Belli bir yaştan sonra çekilmiyora katılmıyorum, ona bakarsan 20 yaşındaki genç bile çalışmak ya da yeni şeyler öğrenmek istemiyor. Kişi her zaman kendini geliştirmeli, sadece para için değil, beyni geliştirmek alzhemir'a çözüm. Ayrıca bilinçli bireyler olursak toplum olarak kalkınırız. Ama işte çevremiz tembel olduğu için insan alışıyor, rahatını bozmak istemiyor, size de hak veriyorum.
  • engineer037 kullanıcısına yanıt
    Dostum seni bir gün misafir edeyim ankaradayım 😊 gel bir gün benimle takıl ne demek istediğimi anlarsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirjoe

    Matematik okudum ve yazılım sektörüne giriş yaptım. Sonra bir yazılım şirketine girdim maslakta ancak yol uzak olduğundan enerjim kalmadı bende kendi işimi yapmaya karar verdim. Oyun sektörüne giriş yaptım ve mobil oyun yazdım. 6 ayda oyunu yazdım. Sonraki 6 aydan sonra da gelir seviyem 7000 tl ye ulaştı. Hiçbirşey yapmıyorum boş boş oturup nargile içiyorum her gün. Otomatik google admob para yatırıyor her ay. Yurt dışına açılıp gelir seviyemi 100 bin Tl ye çekmeyi planlıyorum. Sonra kendi şirketimi kurucam inş.

    Bu arada formasyonum var ve aslında matematik öğretmeniyim. Öğretmenliği de çok seviyorum ancak kardeş hayat farklı.

    Sen boğaziçi bilgisayarı bitir, sonra bir oyun şirketine maaşlı işe girsen maaşın en az 15bin Tl den başlayacak. Kaldıki kendi işini yapsan hem çok çalışmayacak hem de otomatik para gelecek.

    Tek çekeceğin zahmet kendi işini kurarken ki stresli süreç. O süreci atlattıktan sonra seni kimse tutamaz.

    Ha sen öğretmenliği seviyorsan boş zamanlarında yine yap. Ama boğaziçi bilgisayarı bırakma!
    Üni de yazılım okumak mantikli mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgisayar mühendisiyim. Tekrar ne okursun deseler? Gene aynı mesleği yapardım. Bu biraz beklentilerle ilgili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger ki konu gercekse sunu soylemem lazim, en tepeleri hedeflemedikce yazilimcilik o kadar zor bir meslek degil, bilgisayar muhendisligi de zor bir bolum degil. Mezunu olan biri olarak soyluyorum, dersleri diger populer muhendislik bolumlerinden (makina, ee) daha kolay.

    Daha birinci siniftan rahat olmaktan bahsetmissin, ama bogazicine girmek bile bilgisayar muhendisligini iyi bir ortalamayla bitirmekten daha zor. Ortalama bir caba gostererek 5 senede simdinin parasiyla 5 haneli maaslara ulasabilirsin zaten.

    Zorlama yapmiyorum, gercekten sana gore olmadigini dusunuyorsan birak, ama daha yeni lise mezunu olan halinle suan rasyonal dusunmedigin gorusundeyim. Sorularin, merak ettiklerin varsa yaz, konusalim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 9 Mart 2020; 12:9:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BeforeIforget B kullanıcısına yanıt
    diploma dediğin şey bir kağıt parçasından ibaret. Okumak istersen oku tabi illaki bir şeyler katar.
  • Bölümü bitirip memur ol? Bilgisayar Müh. unvanının karizmasından da eksik kalmazsın

    He ünvan için o bölüm o üniversitede çekilmez orası ayrı.
  • valla kardeşim,
    iş hayatında, bir süre sonra rahat dediğin şeyleri gözün görmüyor ve senin istemediğin şeyler gözüne batarak büyüyor.
    O yüzden, rahat meslek yada zor meslek yok.

    Hangi mesleği yaparak mutlu oluyorsan, onu yapmalısın.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.