Şimdi Ara

Boğaz kelebeği hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

araç palio 1.4 2000. kelebeğin komple değişmesine gerek var mı sapasağlam kelebek ustam kelebek komple değişsin çıkma alalım sana dedi.

şimdi bende şunu merak ediyorum kelebek zaten metal ve mekanik aksam ne olacak ki?

alayım 1 adet potansiyometre 1 adet de rölanti motoru kendim takarım gül gibi devam ederim.

yaklaşık 4-5 aydır arabamda rölanti ve çekişten düşme yaşıyorum.

bu parçaları değiştirip çok hakan aracımda yakıttan tasarruf edebilir miyim?

not: rölantide hafif düşme vardı karbüratörcüye temizlettim kaliperi de değiştirdi sıfır kaliper taktı eliyle kontrol etti tamam dedi olaylar ondan sonra gelişti araba iflah olmadı. potansiyometre vs... temizlik esnasında bozulmuş olabilir diye düşünüyorum siz ne dersiniz ? rölanti valfi bozuk olsa ısınınca rolantisi yerine gelmez ısınınca rölanti yerine geliyor fakat gaza basıp vites atarken yine diplerde (:

Boğaz kelebeği hakkında soru

• Senin rölanti valfi bozuk sanki kelebekte araba bosta calisirken oynamalar olur devirde diye biliyorum.iyi bir motorcu cozer sikintini bir kac yere sor bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: upliftingsky

Senin rölanti valfi bozuk sanki kelebekte araba bosta calisirken oynamalar olur devirde diye biliyorum.iyi bir motorcu cozer sikintini bir kac yere sor bence.

Daha net yardımcı olabilecek arkadaş lazım bende biliyorum ustaya gitmesini

• Daha net görmeniz açısından video çektim.

gaza basıp bırakıyorum görüntü ortada.

gazda ve benzinde aynı şekilde devam ediyor. videonun sonuna doğru benzine alıp yaptım sonuç aynı devam ediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panamalı Hasta -- 11 Nisan 2016; 15:19:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panamalı Hasta

quote:

Orijinalden alıntı: upliftingsky

Senin rölanti valfi bozuk sanki kelebekte araba bosta calisirken oynamalar olur devirde diye biliyorum.iyi bir motorcu cozer sikintini bir kac yere sor bence.

Daha net yardımcı olabilecek arkadaş lazım bende biliyorum ustaya gitmesini

Daha net cevabı alamazsın dostum forum burası fikir belirtiyoruz aynısı fokusta basıma gelmıstı ıskembeden sallamıyorum.acılıp bakılacak hersey olabilir cıkan bir boru bile yapabilir bunu
  • Lpgde ısınınca rölanti yerine geliyorsa rölanti motorunun durumunu benzinde deneyin zira sogukken yerine gelmesi gereken rölanti Buna bağlı Parçaların sorununu gösterir .
    Rölanti motoru tam açmaz temizlenmeli
    Boğaz kelebeği sorunlu olabilir
    Potansiyometre bozulmuş olabilir
    Dahada kötüsü ECU beyin bozulmuş olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Lpgde ısınınca rölanti yerine geliyorsa rölanti motorunun durumunu benzinde deneyin zira sogukken yerine gelmesi gereken rölanti Buna bağlı Parçaların sorununu gösterir .
    Rölanti motoru tam açmaz temizlenmeli
    Boğaz kelebeği sorunlu olabilir
    Potansiyometre bozulmuş olabilir
    Dahada kötüsü ECU beyin bozulmuş olabilir

soğukken yerine gelmesi derken?

ısındığında rölanti durağan halde normal duruyor ama gaza basınca yine dipte ve sarsıntılı çalışıyor.

o zaman akşam eve geçince rölanti motorunu spreyle güzelce temizleyim birde potansiyometrenin içini temizlesem mi acaba zamanla aşınma yapabiliyormuşpotansiyometre.

hani benimsıkıntım birde şu var araç bazen çok iyi çekiyor hızlanması benzinden farksız ama bu çok nadir oluyor genelde baygın gidiyor.

elektriksel problemden şüpheleniyorum potansiyometrenin şasesini güçlendirme olayı varmış bunu nasıl yapabilirim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kurum Temizliği Hakkında soru
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tek nokta hiçbir aracı sevmiyorum nedense bir türlü düzen tutmuyor .

• Seat Leon 2006 stylance arkadaşlar araç rölantide kendi kendine gaz veriyordu bide titreme oluyodu boğaz kelebeğini temizlettim ama hala sorun devam ediyo yaptırdığım usta biraz bin daha sonra program attırmak gerek dedi gerçekliği nedir program attırsam sorun hallolurmu

• bogaz kelebegini temizlettikten sonra adaptasyon sart yoksa arac sapitir hatta bogaz kelebegi temizligi kelebegin duzensiz calismasina neden olur bu yuzdende adaptasyon gerkir.

rolanti valfinide balata spreyi ile temizlettirmek yine rolantide dalgalanmaya sebep olur bu efsanelesmis bir harekettir.valf ya saglikli calisir yada bozuktur ortasi yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

bogaz kelebegini temizlettikten sonra adaptasyon sart yoksa arac sapitir hatta bogaz kelebegi temizligi kelebegin duzensiz calismasina neden olur bu yuzdende adaptasyon gerkir.

rolanti valfinide balata spreyi ile temizlettirmek yine rolantide dalgalanmaya sebep olur bu efsanelesmis bir harekettir.valf ya saglikli calisir yada bozuktur ortasi yoktur.

Tek nokta enjeksiyon ondan dolayı adaptasyon gerekmez.

Sence sorun rölanti valfi mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Panamalı Hasta

quote:

bogaz kelebegini temizlettikten sonra adaptasyon sart yoksa arac sapitir hatta bogaz kelebegi temizligi kelebegin duzensiz calismasina neden olur bu yuzdende adaptasyon gerkir.

Tek nokta enjeksiyon ondan dolayı adaptasyon gerekmez.

Sence sorun rölanti valfi mi

gecenlerde bendede dalgalanma oluyordu hatta baya baya dibe vuruyordu rolanti sorun sarj dinamosu cikti. Rolanti valfide olabilir araba ne bu arada ?

• quote:

hocam bendede 1.2 16 v euro5 benzinli var, gaza basıp bırakınca rölanti dalgalanması sorunu vardı sanayide söktürüp temizlettim düzeldi,şimdide klimayı açınca rölanti aşırı yükseliyor kendi kendine gaz veriyor,sizce sorun nedir?
    adaptasyon felanmı eksik,4-5 kere yarım kontak yapıp öyle çalıştırılmıştı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

hocam bendede 1.2 16 v euro5 benzinli var, gaza basıp bırakınca rölanti dalgalanması sorunu vardı sanayide söktürüp temizlettim düzeldi,şimdide klimayı açınca rölanti aşırı yükseliyor kendi kendine gaz veriyor,sizce sorun nedir?
    adaptasyon felanmı eksik,4-5 kere yarım kontak yapıp öyle çalıştırılmıştı

hocam klima acinca oluyor dersen aklima direk sarj dinamosu gelir sahsen ama kelebek ayarsizsa da devirde yukselmede yapar.. Bogaz kelebegi olayina gelirsek hocam benim ustam hani istanbulda iste bu diyecebilecegin bmw ustalarindandir ve ben bu adama ne bogaz kelebegini temizletebildim nede rolanti valfine sprey sıktirabildimki samimi oldugum insanlardir isten kacmazlar yani ve e36larda rolanti valfi kronik gibi birseydir kendileri diyor bunu zaten. Adam diyorki parca ya bozulur ya calisir yada spreyle vs bozulmasini erteler ama duzeltmez. Adaptasyon icin aracin pc ye baglanmasi gerekir eyer sokmeden temizlendiyse dedigin gibi ayar yapan ustalar var

• hocam boğaz kelebeği sökülüp balata spreyi ile temizlenip takıldı ,dalgalanma sorunu şimdi pek yok ama bundan önce olmayan bu klima açınca rölanti sorunu çıktı kendi kendine gaz veriyor,boğaz kelebeğinin komple değişmesimi lazım sizce.küçük basit bi parça ama pahalı nedense.

• quote:

hocam boğaz kelebeği sökülüp balata spreyi ile temizlenip takıldı ,dalgalanma sorunu şimdi pek yok ama bundan önce olmayan bu klima açınca rölanti sorunu çıktı kendi kendine gaz veriyor,boğaz kelebeğinin komple değişmesimi lazım sizce.küçük basit bi parça ama pahalı nedense.

degistirmeden once tekrar adaptasyona git bence hocam makinaya baglasinlar kapak acilarini hafizaya alsin aracin beyni arac neydi bu arada ?

• quote:

quote:

hocam boğaz kelebeği sökülüp balata spreyi ile temizlenip takıldı ,dalgalanma sorunu şimdi pek yok ama bundan önce olmayan bu klima açınca rölanti sorunu çıktı kendi kendine gaz veriyor,boğaz kelebeğinin komple değişmesimi lazım sizce.küçük basit bi parça ama pahalı nedense.

degistirmeden once tekrar adaptasyona git bence hocam makinaya baglasinlar kapak acilarini hafizaya alsin aracin beyni arac neydi bu arada ?

sağolon hocam, logan 1.2 16v sanayide yapamazlar değilmi

• quote:

quote:

quote:

yaparlar duzgun bir reno servisiyse vardir cihazlari kesin illa yetkili servise gerek yok yani. Gerek yok diyende cikabilir mutlaka o yuzden tanidik olursa daha iyi olur

• quote:

quote:

quote:

quote:

yaparlar duzgun bir reno servisiyse vardir cihazlari kesin illa yetkili servise gerek yok yani. Gerek yok diyende cikabilir mutlaka o yuzden tanidik olursa daha iyi olur

hocam bugün sanayide bilgisayara bağlatıp boğaz kelebeği adaptasyonu yaptırdım fabrika ayarına döndü,rölantide sıkıntı yok ama yine klima açıp kullandım aradabir yine devir yükselip 1500 de takılıyor bilgisayarda herhangi bir arızalı parçada görünmüyor heralde başka bi elektrik sorunu var.
    artık böyle kullanıcam gide gele sanayiye abone oldum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam bugün sanayide bilgisayara bağlatıp boğaz kelebeği adaptasyonu yaptırdım fabrika ayarına döndü,rölantide sıkıntı yok ama yine klima açıp kullandım aradabir yine devir yükselip 1500 de takılıyor bilgisayarda herhangi bir arızalı parçada görünmüyor heralde başka bi elektrik sorunu var.
    artık böyle kullanıcam gide gele sanayiye abone oldum

simdi klimayi vs actiginda motordan guc alir devirde oynama olur mesela direksiyonu saga sola kirdiginda da rolanti duser ama sen rolanti cikiyor diyorsun bence sarj dinamosunada baktr hocam kayislari vs kontrol ettir ama devirin cikmasi enteresan : )

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.