Şimdi Ara

Boğaz Geçişlerinden Neden Ücret Alınıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben İstanbul da yaşamıyorum boğazlarlada alakam yok ama en son coulthard olayından sonra kafama takıldı.Normalde bir boğaz veya bu tip bir geçişte kendini sıfırlayana kadar ücret alınır yani yapım masrafı karşılanıncaya kadar ondan sonra o boğaz köprü veya herneyse ücretsiz olarak halka sunulur dünya nın birçok yerinde bu böyle yapılıyor.Ama neden İstanbul Boğaz larından hala para alınıyor kendi masrafını daha karşılamadı mı ?

• [Deleted by Admins]

• kopru kendını odeyelı yıllar olmustur be yaw
  • Cok yuksek bir gelir hacmine sahip. Bu nedenle devlet bu tur sicak para girisinden olmak istemiyor. Ne zaman ekonomik olarak bu tur desteklere ihtiyac duymazsak o zaman azaltilmasi veya iptali sozkonusu olabilir.
  • kendimi koyun gibi hissediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlueICE

Cok yuksek bir gelir hacmine sahip. Bu nedenle devlet bu tur sicak para girisinden olmak istemiyor. Ne zaman ekonomik olarak bu tur desteklere ihtiyac duymazsak o zaman azaltilmasi veya iptali sozkonusu olabilir.

zupeer cevap
  • hortumculara para lazım, millet yolunacak kaz yol babam yol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darker -- 26 Temmuz 2005, 12:47:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlueICE

Cok yuksek bir gelir hacmine sahip. Bu nedenle devlet bu tur sicak para girisinden olmak istemiyor. Ne zaman ekonomik olarak bu tur desteklere ihtiyac duymazsak o zaman azaltilmasi veya iptali sozkonusu olabilir.

Güzel bir cevap.

Ancak maalesef devlet altın yumurtlayan tavuğu kesmez bence.Yani ücretin azaltılması veya alımın iptali söz konusu olmaz.
  • köprüyü eskitiyonuz kardeşim
  • artık OGS çıkalı çoğu kişi para ödemiyorki plakayı geçici kapatıp hızlı geçip yürüyor herkes ben hariç para veren yok
  • ama görüüyosunuz devletimiz çalı$ıyor..köprüyü kaçak olarak geçene cezayı patlatıyor..adam her ne kadar istanbulu ve türkiyeyi tanıtmak için asydan avrupaya geçiyorsada gi$elerde durup ücreti ödemesi lazımdı..
    ödemessen böle 33milyonluk cezayı yollarlar redbull fabrikasına
  • gecici vergi altında zam yapılır kalıcı olur alıs bunlara artık bogaz koprusunu kullanmıyorum diye sevinme
  • coulthard bıde radara yakalandıgı ıcın 413 mılyon ceza odıcekmıs
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

kendimi koyun gibi hissediyorum.

koyun gibi hissetmene gerek yok ....

eğer köprüden ücret alınmasa köprü trafiği yoğunluğu yüzde 20 den de fazla bir şekilde artar ...

hal böyle olunca zaten karşılanamayan talep daha da kötü hal alır ...

ayrıca iyi geliri olduğu için pek de vazgeçilecek gibi görülmüyor
  • o zaman fiyatları 2ye katlasınlar yoğunluk iyice azalsın.
  • devlet babanın paraya ihtiyacı var, boşuna 3. köprüyü dikmek istemiyorlar, yaşı müsait olanlar bilir, ilk köprü yapılırken köprü kendini amorti ettiğinde ücret alınmayacağı söylenmişti, 1974 ten 2005 e 31 yıldır hala geçiş ücretli
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

kendimi koyun gibi hissediyorum.

koyun gibi hissetmene gerek yok ....

eğer köprüden ücret alınmasa köprü trafiği yoğunluğu yüzde 20 den de fazla bir şekilde artar ...

hal böyle olunca zaten karşılanamayan talep daha da kötü hal alır ...

ayrıca iyi geliri olduğu için pek de vazgeçilecek gibi görülmüyor

Ben de tam tersini düşünüyorum. Gişeler iptal edilirse yoğunluk azalır bence..
  • cidden neden para alınıyor! karsı bıze yasak mı! odedıgımız vergı yol, su, kopru olarak donmucekmıydı!
  • yılda 150 milyon $ gelio da ondan..devlet nie vazgeçsin böyle bi gelirden..
  • Bu ekonıninizle ülke gelirinin %70'e yakın kısmı ordu ihtiyaçları için harcanıyor. Ayrıca o köprünün bakım masrafları zartı zurtu derken bu paraya ihtiyaç var ama 2ytl olması bence pahalı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.