Şimdi Ara

bodybuilding yeni baslamak agırlık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar 17 yasındayım bir spor salonuna yazıldım hoca 1 program yazdı 1 aydır onu yapıyorum suan 5. haftam salonda ama agırlıklarda cok sorun yasıyorum ornegın butterfly hareketini 10 kilo yapabiliyorum 20li yaslarda biri geliyo 40-50 basıyo cok moralım bozuluyo enseye cekme hareketi var en agır kaldırabildigim ondada 30kg. birtane omuz hareketi var makina ile yapılan yukarı itiyorum mesela ondada problemım var ilk seti 10kg 8 tekrar cok rahat yapıyorum 2. seti 15 giriyim diyorum ama 8 olmuyo bile sonraki 3. ve 4. set 10kg zor yapıyorum zorlanıyorum sona dogru. evde motive oluyorum videolar izliyorum gaza geliyorum bi gidiyorum salona 10kg kaldırıyorum ozaman moralim cok bozuluyo sizce bu kilolar cok mu az

• Ne olacaktı 5 haftada salondaki en yüksek ağırlığı sen mi kaldıracaktın? Böyle bir şey mi hayal ediyordun?
  • Balotelli kullanıcısına yanıt
    neden agresif cevap verdıgını anlayamadım. burdaki tek soru 1ay gıdıyorum 10 kilo cok mu az kendımı biraz zorlamalımıyım, yasıtım adam gelip 40-50 basıyor moralim bozuldu. idi özetle yoksa hayvan gibi adamlar var 120 kg squat girdi bugun yanımda kendımı onla kıyaslamıyorum hem vucudundan belli hem yasından kendımı kıyasladıgım kısıler yasıdım ve vucudu cok belli olmayan kısıler
  • quote:

Orijinalden alıntı: GetadakiAdam

neden agresif cevap verdıgını anlayamadım. burdaki tek soru 1ay gıdıyorum 10 kilo cok mu az kendımı biraz zorlamalımıyım, yasıtım adam gelip 40-50 basıyor moralim bozuldu. idi özetle yoksa hayvan gibi adamlar var 120 kg squat girdi bugun yanımda kendımı onla kıyaslamıyorum hem vucudundan belli hem yasından kendımı kıyasladıgım kısıler yasıdım ve vucudu cok belli olmayan kısıler

Bilerek agresif cevap verdim çünkü spora yeni başlayıpta o spora senelerce emek vermiş insanları 1-2 ayda yakalayacağını düşünen insanlar var. Neyse konuyu dağıtmayalım 10 kg 20 kg ne desek ezbere olur senin vucudunu kuvvetini bilemeyiz. Sen eğer 10 kilo ile hareketleri düzgün yapıyorsan tamamdır işte ötesine fazla takılma. Amacın o hareketi doğru yapabildiğin en yüksek ağırlıkla yapmak bu 10kg mu 20 mi fark etmez amacın kaslarını geliştirmek, en yüksek ağırlığı kaldırmak olmasın. Kendine odaklan. Son 1-2 tekrarda zorlanabileceğin kilo calısmak icin ideal kilodur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Balotelli

quote:

Orijinalden alıntı: GetadakiAdam

Bilerek agresif cevap verdim çünkü spora yeni başlayıpta o spora senelerce emek vermiş insanları 1-2 ayda yakalayacağını düşünen insanlar var. Neyse konuyu dağıtmayalım 10 kg 20 kg ne desek ezbere olur senin vucudunu kuvvetini bilemeyiz. Sen eğer 10 kilo ile hareketleri düzgün yapıyorsan tamamdır işte ötesine fazla takılma. Amacın o hareketi doğru yapabildiğin en yüksek ağırlıkla yapmak bu 10kg mu 20 mi fark etmez amacın kaslarını geliştirmek, en yüksek ağırlığı kaldırmak olmasın. Kendine odaklan. Son 1-2 tekrarda zorlanabileceğin kilo calısmak icin ideal kilodur.

Tesekkur ederim cevap icin :) tatmin edici bir cevap oldu. sadece basta ki yanlıs anlasılma icin bir düzeltme yapıyım moralimin bozulmasının nedeni kendımı gercekten emek verenlerle kıyaslamam degil, yasıdım ınsanların 2 katı kılo gırmesı biraz moral bozdu. 17 yasındaki biri kac yıldır body building yapıyor olabilirki :)

• Girerler hocam ilk başladığımda banada öyle olmuştu butterfly hareketini 20-25 ile yapıyordum şimdi nerdeyse makineyi köklemek üzereyim banada o gözle bakanlar oluyor. Zaman zaman artacak o sana yavaş yavaş hafif gelmeye başlar acelesi yok sabır işi. Hareketi doğru yapman ağır kaldırmandan daha önemli.
  • ben ilk başladığımda o omuz hareketi dediğini yukarı iterek 15 kiloda 10 takrarı çok zor yapıyordum. 2.5 ay sonra 30 kiloda 4set 15 tekrar yapabiliyorum.bech press i 5-5 10 kiloda 9 ve 10. tekrarda titreyerek anca yerine koyabiliyrodum ama şimdi 10-10 20 kiloyu rahat yapıyorum. sporda en fazla güç toplayabileceğin zaman ilk 3 aydır. zamanla sende yapabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk başladığında öyle hamlıktan 2-3 ay sonra gelişimin hızlı olduğu için ağırlığın artar bide diğer adamlara göre kas kütlen azsa olur kendini başkasıyla kıyaslama kendine kendin üzerinden hedef koy.
  • Her şey tamamda yeni başlayan birinin butterfly hareketiyle ne işi var. Ne kasın var ki izole etmeye çalışıyosun merak ettim.
  • Uzun süre yapan birisi doğal olarak daha fazla kaldıracağı için sorun yok..veya yeni başladıysa bile bilek yapısı senden sağlamdır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.