Şimdi Ara

%12 kas oranı... Nasıl geliştirebilirim?( Ciddi konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaş 42, boy 1,67 , kilo 87. Kas oranı %12,2, yağ %35,5 , kemik % 17.7(Medisana vücut analizli baskül)
    6 ay önce 105 kilodan diyet+sporla 80 kiloya kadar düşmüştüm. Genel olarak vücut yapım uzun yıllardır aynı. Göbek ve göğüs bölgesinde değişimler oluyor. İnsülin direncim var ama ilaç kullanmadan zayıflamaya çalışıyorum tabii bu kas oranı olayı canımı sıkıyor.
    Diyetisyene gittim ama programına uyamadım, 6 öğün ve 6 dilim ekmek falan diyor. Karatay mantığıyla beslenmeye çalışıyorum.

Bu değerler nasıl olabilir?

Bir ara 2 ay kadar internetten takip ettiğim elemanların ağırlık çalışmasınıda yaptım ama ekstra protein olaylarına falan girmemiştim.
    Sitemizde iyi bir spor salonu var ama hoca falan yok tabii. Başka bir spor salonuna gitmek istemiyorum. Uzaktan yapan elemanlar, protein tozu+ başka ürünler tavsiye ediyorlar, bu tür ürünlerden uzak durmak istiyorum.

Bu konuda ciddi tavsiye istiyorum.

Edit: Kilo vermede pek sıkıntı yaşamıyorum, biraz irade olayı. Tabii beni en çok zorlayan İnsülin direncim. Şu an hedefim 70 kg ya düşmek onun için kendimce diyetteyim ama şu kas olayı canımı sıkıyor. araştırmalarla içinden çıkamadığım için bir de forumdaşlara sorayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maksimu_s -- 29 Kasım 2018; 6:48:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yaşınız gereği işiniz zor. İyi bir diyet + Ağırlık çalışması ve her ağırlık çalışması sonunda Kardiyo. Ama boy ve kilo ya bakarsak aşırı hızlı kilo kaybı Vücutta deri sarkmasina neden olabilir. Onun yerine dengeli ve uzun süreli ağırlık çalışması odakli Definasyon dönemi.

Günlük 500 Kalorilik bir açık ile hedef tutturulabilir. Kas oranının düşük olması Genetik olabilir yada Geçmişte Beslenme protein Fakiri + Faydasız Kalori odakli olabilir.

Protein Tozu olmadan gerekli Protein miktarını tutturmak zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Peki ağırlık çalışması için ne önerirsiniz? Çok fazla bilgi ve uzman! var. Daha aralarında kardiyo mu ağırlık mı diye yarış yapıyorlar. Bir de telefon app olarak programlar var, Ev egzersizleri, manFit gibi. Bunlardaki programlar işe yarar mı acaba? %12 kas oranı... Nasıl geliştirebilirim?( Ciddi konu) %12 kas oranı... Nasıl geliştirebilirim?( Ciddi konu)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bu Tür programların hepsini denedim. Kesinlikle Evde yapılacak Workout programları belirli bir seviyeden sonra işe yaramıyor, çünkü bazı kasları evde çalışmak mümkün değil ve ağırlık yetersiz kalıyor. Onun yerine Spor salonlarında yapılacak hareketleri içeren programlar var. Ben kullanıyorum ve memnunum ayrıca, şunu belirtmek gerekir ki, Bodybulding çok tartışmalı bir konu ve olaya bilimsel ( Vücut Anotomisi) yaklaşan çok az youtuber vs var. Benim tecrübeme göre bu iş deneme-yanılmadan geçiyor. Iki Tane çok iyi diplomalı Bodybulding Yotuber in dediklerini uyguladım bazılarında verim aldım ve onları uyguluyorum.

88 Kilo dan 76 Kiloya düştüm. 4 ayda sonuç bu.

Ama Suplement kullandım. Bacak ve Karın kaslarına özellikle önem verdim. Kendi programımı kullandım, kendi beslenme çizelgemi oluşturdum ve durumdan memnunum. Bu iş bireysel açıkçası.

%12 kas oranı... Nasıl geliştirebilirim?( Ciddi konu)

• Atla deve bir olay yok ben sana uygulayacağın antrenman programını söyliyim;

Pazartesi: Göğüs-Biceps-Triceps

Salı: OFF

Çarşamba: Omuz-Bacak

Perşembe: OFF

Cuma: Göğüs-Biceps-Triceps

Cumartesi: Sırt-Bacak

Pazar: OFF

Kilo ve yağ problemin olduğu için mutlaka süperset yapmaya çalış hem zamandan tasarruf hemde daha fazla kalori yakmanı sağlar.

Bu benim uyguladığım program. Haftada 2 gün biceps-triceps, göğüs ve bacak çalışması içeriyor omuz ve sırt da 1 gün. Sırt 2 ye çıkarılıp göğüs 1 e düşürülebilir ben göğüse önem verdiğim için bu şekilde uyguluyorum. Ayrıca şimdiden söyliyim göğüs-biceps-triceps den sonra ertesi gün nasıl sırt girilecek zaten biceps çalışıyor sırt yaparsan overtraining olursun yada sırt ve bacak 2 büyük kas grubu aynı gün olmaz gibi boş kalıplarla gelmeyin gayet de güzel oluyor. Zaten ben bu programı uygularken bir benzerini de bilgehan koç un verdiğini gördüm yine göğüs-biceps-triceps ve sırt-bacak şeklinde hatta sırt-bacağı 2 gün vermiş düşünün artık o adam bilmiyor 3-5 ay spor yapan sağdan soldan bir şeyler okuyanlar çok biliyor neymiş overtraining olursun neymiş 2 büyük kas grubu aynı gün girilmez

Ayrıca kardio olmazsa olmaz (bacak gününde yapma) ve en önemlisi süreklilik malum yaş da büyük olduğu için 20-25 yaşında bir gence göre vücudunuz daha geç cevap verecektir. Zaten pes etmeden, bıkmadan, usanmadan devam edilirse bir şeyler elde ediliyor diğer türlü 3-5 ay da bir şeyler göremeyip moral bozup bırakılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AMD KÖLESİ

Atla deve bir olay yok ben sana uygulayacağın antrenman programını söyliyim;

Pazartesi: Göğüs-Biceps-Triceps

Salı: OFF

Çarşamba: Omuz-Bacak

Perşembe: OFF

Cuma: Göğüs-Biceps-Triceps

Cumartesi: Sırt-Bacak

Pazar: OFF

Kilo ve yağ problemin olduğu için mutlaka süperset yapmaya çalış hem zamandan tasarruf hemde daha fazla kalori yakmanı sağlar.

Bu benim uyguladığım program. Haftada 2 gün biceps-triceps, göğüs ve bacak çalışması içeriyor omuz ve sırt da 1 gün. Sırt 2 ye çıkarılıp göğüs 1 e düşürülebilir ben göğüse önem verdiğim için bu şekilde uyguluyorum. Ayrıca şimdiden söyliyim göğüs-biceps-triceps den sonra ertesi gün nasıl sırt girilecek zaten biceps çalışıyor sırt yaparsan overtraining olursun yada sırt ve bacak 2 büyük kas grubu aynı gün olmaz gibi boş kalıplarla gelmeyin gayet de güzel oluyor. Zaten ben bu programı uygularken bir benzerini de bilgehan koç un verdiğini gördüm yine göğüs-biceps-triceps ve sırt-bacak şeklinde hatta sırt-bacağı 2 gün vermiş düşünün artık o adam bilmiyor 3-5 ay spor yapan sağdan soldan bir şeyler okuyanlar çok biliyor neymiş overtraining olursun neymiş 2 büyük kas grubu aynı gün girilmez

Ayrıca kardio olmazsa olmaz (bacak gününde yapma) ve en önemlisi süreklilik malum yaş da büyük olduğu için 20-25 yaşında bir gence göre vücudunuz daha geç cevap verecektir. Zaten pes etmeden, bıkmadan, usanmadan devam edilirse bir şeyler elde ediliyor diğer türlü 3-5 ay da bir şeyler göremeyip moral bozup bırakılıyor.
    hocam genelde en ideal programlar sırt&biceps ile göğüs&triceps şeklinde gruplamaktan geçiyor. çünkü sırt hareketlerinde (pull hareketleri) biceps işin içine girer, göğüs veya omuz (push hareketleri) çalışırken de triceps.

ideal program:

Pull- göğüs-triceps-omuz
    ------------------
    bench press (göğüs compound)
    cable pec fly (göğüs izole)
    military press (omuz compound)
    lateral raise (yan omuz)
    reverse pec deck (arka omuz)
    triceps izole (istediğini kullan, pushdown olur, extensions olur vs)

Push- sırt-biceps-bacak
    ------------------
    barfiks (makinası yoksa lat pulldown yap) (sırt 1)
    seated cable row (sırt 2)
    biceps izole (bar dumbell ne olursa yap birşeylerden 4 set)
    squat (quad)
    deadlift (hamstring)
    calf raise

Haftalık program da PULL - OFF - PUSH - OFF - PULL - PUSH - OFF sonra yine başa dönüyor. en az 3-5 ay spor geçmişiniz varsa, üstüne bu programı uygularsanız 6 ayda kaslanırsınız kesin.

aslında programın dışında uygulanan teknikler de önemli. kilo vermek için birbirinden ayrık 2 hareket superset yapılabilir. mesela push gününde sırt ve bacak birbirlerinden baya ayrı hareketler bunlardan superset olur.

onun dışında önce kendim tamamen tesadüfen deneyip gördüğüm sonra araştırınca hakkaten literatüre 1947 yılında girmiş diğer en önemli tekniklerden biri olan drop set uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim. ama önce 1-2 ay bu programa alışın. her hareketten 4 er set yapabilecek pozisyona gelin. sonra en son setin ardına ağırlığı düşüre düşüre ek setler yapın (hiç beklemeden ardı ardına yapılırsa etkisi daa iyi olur). hipertrophy yi tetikleyen birşey bu. kaslar kısa zamanda daha fazla şişer.

bu drop setlerin amacı kası olabildiğince bitirmek. mesela normalde 10 kg dumbellerle biceps curl yapıyorsunuz diyelim elinize 4 kg alıp da 2 adet biceps curl yapamayacak hale gelmişseniz olmuştur bu iş.

benim şu an yaptığım program biraz daha üst vücuda yönelik:

O - omuz günü:
    --------------
    overhead press
    barfiks
    seated cable row
    lateral raise
    biceps curl
    deadlift

G - göğüs günü:
    ---------------
    bench press
    barfiks
    seated cable row
    reverse pec deck
    triceps extensions
    squat

burdaki amaç aslında daha çok sırt çalıştırmak ve omuzları ihmal etmemek. bench press ön omuzu da etkileyen bir hareket. yani bu program daha çok üst vücuda yönelik. haftada 3 veya 4 gün gidilmeli. bir gün antrenman bir gün off şeklinde. yani O - OFF - G - OFF - O - G - OFF gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: leopolidas

hocam genelde en ideal programlar sırt&biceps ile göğüs&triceps şeklinde gruplamaktan geçiyor. çünkü sırt hareketlerinde (pull hareketleri) biceps işin içine girer, göğüs veya omuz (push hareketleri) çalışırken de triceps.

ideal program:

Pull- göğüs-triceps-omuz
    ------------------
    bench press (göğüs compound)
    military press (omuz compound)
    lateral raise (yan omuz)

Push- sırt-biceps-bacak
    ------------------
    barfiks (makinası yoksa lat pulldown yap) (sırt 1)
    squat (quad)
    deadlift (hamstring)
    calf raise

Haftalık program da PULL - OFF - PUSH - OFF - PULL - PUSH - OFF sonra yine başa dönüyor. en az 3-5 ay spor geçmişiniz varsa, üstüne bu programı uygularsanız 6 ayda kaslanırsınız kesin.

aslında programın dışında uygulanan teknikler de önemli. kilo vermek için birbirinden ayrık 2 hareket superset yapılabilir. mesela push gününde sırt ve bacak birbirlerinden baya ayrı hareketler bunlardan superset olur.

onun dışında önce kendim tamamen tesadüfen deneyip gördüğüm sonra araştırınca hakkaten literatüre 1947 yılında girmiş diğer en önemli tekniklerden biri olan drop set uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim. ama önce 1-2 ay bu programa alışın. her hareketten 4 er set yapabilecek pozisyona gelin. sonra en son setin ardına ağırlığı düşüre düşüre ek setler yapın (hiç beklemeden ardı ardına yapılırsa etkisi daa iyi olur). hipertrophy yi tetikleyen birşey bu. kaslar kısa zamanda daha fazla şişer.

bu drop setlerin amacı kası olabildiğince bitirmek. mesela normalde 10 kg dumbellerle biceps curl yapıyorsunuz diyelim elinize 4 kg alıp da 2 adet biceps curl yapamayacak hale gelmişseniz olmuştur bu iş.

benim şu an yaptığım program biraz daha üst vücuda yönelik:

O - omuz günü:
    --------------
    overhead press
    barfiks
    seated cable row
    lateral raise
    biceps curl
    deadlift

G - göğüs günü:
    ---------------
    bench press
    barfiks
    seated cable row
    reverse pec deck
    triceps extensions
    squat

burdaki amaç aslında daha çok sırt çalıştırmak ve omuzları ihmal etmemek. bench press ön omuzu da etkileyen bir hareket. yani bu program daha çok üst vücuda yönelik. haftada 3 veya 4 gün gidilmeli. bir gün antrenman bir gün off şeklinde. yani O - OFF - G - OFF - O - G - OFF gibi

Alıntıları Göster
    Dostum bana anlatıyorsan anlattıklarının hepsini biliyorum zaten :)

Ayrıca pull push programını uyguladım haftada 4 gün fakat o kadar da etkili bir program değil üstelik ben hakkını vererek yaptığım halde hele senin verdiğin şekilde girerse biri gelişmesi inanılmaz zorlaşır hatta yerinde sayar diyebilirim çünkü bir bench + peck deck yada cable row + barfiks ile hiç bir halt yapamaz yapar, gelişir diyen de kendini kandırır göğüse ve sırta hiç bir zaman 2 hareket yetmez mümkünatı yok hele biri cable ise at çöpe yani o derece. Daha etkililerini ben sana söyliyim; dumbell press + dumbell fly sırt için de dumbell row + t-bar row verdiğin 2 hareketden çok çok daha etkili. Ayrıca triceps için de 1 hareket yetersiz evet şimdi diyeceksin küçük kas grubu, zaten bench ve omuz çalışırken arka kol da çalışıyor falan filan ama öyle olmuyor işte bunlar hep insanların doğru bildiği yanlışlar bende kendimi öyle kandırıyordum zaten çalışıyor diye ama hiç bir zaman bir skullcrusher, close grip bench, overhead ext. yaptığın kadar çalışmıyor ve tricepse aynı tahribatı vermiyor tecrübe ile sabit.

Özetle göğüs-triceps-omuz u uzun süre girdim gerçekten etkili bir program değil bunun yerine göğüs-biceps-triceps çok ama çok daha etkili hele ki biceps-triceps i süperset şeklinde yapıyorsan inanılmaz etkili kollar patlıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ayrıca pull push programını uyguladım haftada 4 gün fakat o kadar da etkili bir program değil üstelik ben hakkını vererek yaptığım halde hele senin verdiğin şekilde girerse biri gelişmesi inanılmaz zorlaşır hatta yerinde sayar diyebilirim çünkü bir bench + peck deck yada cable row + barfiks ile hiç bir halt yapamaz yapar, gelişir diyen de kendini kandırır göğüse ve sırta hiç bir zaman 2 hareket yetmez mümkünatı yok hele biri cable ise at çöpe yani o derece. Daha etkililerini ben sana söyliyim; dumbell press + dumbell fly sırt için de dumbell row + t-bar row verdiğin 2 hareketden çok çok daha etkili. Ayrıca triceps için de 1 hareket yetersiz evet şimdi diyeceksin küçük kas grubu, zaten bench ve omuz çalışırken arka kol da çalışıyor falan filan ama öyle olmuyor işte bunlar hep insanların doğru bildiği yanlışlar bende kendimi öyle kandırıyordum zaten çalışıyor diye ama hiç bir zaman bir skullcrusher, close grip bench, overhead ext. yaptığın kadar çalışmıyor ve tricepse aynı tahribatı vermiyor tecrübe ile sabit.

Özetle göğüs-triceps-omuz u uzun süre girdim gerçekten etkili bir program değil bunun yerine göğüs-biceps-triceps çok ama çok daha etkili hele ki biceps-triceps i süperset şeklinde yapıyorsan inanılmaz etkili kollar patlıyor.

Alıntıları Göster
    hocam şimdi şöyle: burda yazdığım programın sizinkinden temel farkı şu: eğer sırt bicepsle; göğüs+omuz da tricepsle yapılırsa; bu 6'şar egzersiz barındıran pull ve push gibi iki ayrı temel antrenmanı art arda 2 gün yapabiliyorsunuz. sizin programda mesela omuz ve sırt haftada 1 kez çalıştırılıyor öyle yazmışsınız. eğer başta yazdığım pull push programı haftada 4 gün uygulanabilirse gelişim muazzam oluyor. çünkü bütün vücut haftada 2 kez çalışıyor.

internette bir sürü video izledim, çok önceden de kitaplar alıp okumuşluğum var. triceps ve biceps için yapılan hareketler izole oluyor. bazı kimseler özellikle diyor ki kızlar kaslı kol seviyor deyip kol çalıştırmaya abanıyor, hatta kol için ayrı olarak haftada 2 gün yapanlar bile var. adam geliyor 1 günde 4 biceps 4 triceps egzersiz yapıyor, çoğu izole hareket zaten. adamın kolu gelişiyor mu hem de ne biçim, bunlara eyvallahım var tabi ki. ama benim program daha çok vücudun dengeli olması açısından bir program.

kendi üzerimde bizzat gördüğüm değişimlere göre bu benim programlar uygulandığında kollar diğer yerlere görece hızlı gelişiyor zaten. düşününce göğüs ve sırt çalışırken arada kollar da çalışmış oluyor, ama kolda izole hareket yaparken göğüs ve sırt çok işin içine girmiyor. dolayısıyla derler ya compound hareketler önemli diye, hiç izole hareket yapmazsan sadece büyük/birleşik (compound) hareketleri yapsan bile biceps triceps ve ön kol (bilek) kasları gelişiyor. dolayısıyla aslında bu benim programda büyük hareketlerde de biceps triceps çalıştığı için bir pull push ikilisi içerisinde her biri 1 yerine aslında 1.5 kez çalışmış gibi birşey oluyor. dolayısıyla haftada 3 kez çalışmış gibi düşünebilirsin.

skullcrusher, close grip bench, overhead ext. yazmışsınız benim triceps extension dediğim yere dönüşümlü olarak bu hareketleri de koyabilirsiniz. ama bu hareketlerin hepsini yapmanıza gerek yok, birini alın yapın 4 set yapın, son seti drop set yapın kas liflerini iyice yırtın, gelişme oluyor. he canınız mı sıkıldı triceps extension yapmayın close grip bench yapın çok farketmiyor. yazdığım programda aşağı yukarı bütün hareketlerin alternatifleri var zaten. aslında egzersizleri değil de vücut bölgelerini yazsaymışım daha anlamlı olurmuş. insanlara fikir vermesi açısından en ideal egzersizleri yazdım. bir de drop set yapması kolay oluyor bu yazdıklarımda. mesela göğüs için bench + cable fly demişim, sırt için barfiks ve seated cable row demişim. cable fly ve seated row u kablo yerine dumbellerle de yapabilirsiniz ama bunları yazmamanın veya ideal olarak görmememin 2 nedeni var. 1. si dediğim gibi drop set yapmak çok kolay, hemen bir alt veya bir üst ağırlığa geçirebiliyorsunuz 5 sn de. 2. si de kablo üzerinde sürekli bir gerilim oluyor, dolayısıyla kaslar hareketin her noktasında bir yük altında kalmış oluyor, ama dumbell de hareket süresince açıya göre yer çekimi etkisi azalıyor veya artıyor. mesela dumbell fly yaparken en zor kısım kolları yana açtığınızda oluyor en kolay kısımda kolları yukarı doğru getirdiğinizde, ama kablo ile yaparken o ağırlık her zaman aynı kalıyor. dolayısıyla dumbell fly yaparken çok daha fazla ağırlık kullanılabiliyor, ama cable da ağırlıklar düşüyor çünkü sürekli bir baskı var.

• quote:

Alıntıları Göster
    Yalan olmasın bir düzeltme yapayım, dengeli program için omuzun ön kısmının (anterior) çalıştırıldığı kadar orta ve arka omuzun da çalıştırılması lazım ki 3 boyutlu estetik bir omuz olsun. bench press ve military press ikisi birden ön omuzu çok çalıştıran hareketler. bunların ikisini birden yapınca ön omuzu 2 kat çalıştırırken yan omuz ve arka omuzu 1 kat çalıştırmış gibi oluyorsunuz. bu sebeble pull gününde aşağıdaki değişikliği yaptım. yani 1 antrenmanda ya bench press yapın ya da military press yapın ikisini birden yapmayın, bu ikisini bir gün birini sonraki antrenman diğerini şeklinde dönüşümlü yapabilirsiniz. standart olması açısından 6 egzersize tamamlamak için de onun yerine karın egersizi koyabiliriz. böylece mükemmele yakın haftada 4 günlük pull push programımız hazır oluyor:

Pull - göğüs + triceps + omuz + karın
    --------------------------------------------
    bench press veya military press (dönüşümlü)
    lateral raise (yan omuz)
    leg raise (karın)

Push - sırt + biceps + bacak
    -----------------------------------
    barfiks (ya da lat pulldown) (sırt 1)
    squat (quad)
    deadlift (hamstring)
    calf raise

Haftanın günleri: PULL - OFF - PUSH - OFF - PULL - PUSH - OFF

büyük hareketler 5 set az tekrar (5-6 tekrar)
    küçük hareketler 3-4 set çok tekrar (8-12 tekrar)

alternatif program: üst vücuda yönelik

O - omuz günü:
    --------------
    overhead press
    barfiks
    seated cable row
    lateral raise
    biceps curl
    deadlift

G - göğüs günü:
    ---------------
    bench press
    barfiks
    seated cable row
    reverse pec deck
    triceps extensions
    squat

Haftanın günleri O - OFF - G - OFF - O - G - OFF

Bu programlarda sırt önemli oluyor zaten görüldüğü üzere. Bunun nedeni bilindiği üzere yüzücülerde çok görülen C duruş bozukluğunun önüne geçmek. Yani göğüs ve ön omuz çok çalıştırılınca burdaki kaslar daha sıkı oluyor ve omurganın üst kısmını öne doğru çekip kambur bir görünüme neden oluyor. Barfiks ve seated row u her antrenman yaparak bunun önüne geçiyoruz, duruş bozukluklarının önüne geçiyoruz ve dik yürüyoruz.

Burda her ne kadar yuvarlayıp optimal olarak sırt için barfiks ve seated row yazsam da "straight arm pull down" da sırt için çok güzel ve neredeyse sırtın tamamına etki eden bir egzersizdir tavsiye ederim arada sırada seated row yerine kullanılabilir. bence barfiksin yerine lat pulldown dışında başka bir egzersiz koymayın.

reverse pec deck yerine face pull un kolları yukarıya doğru kaldırılan versiyonunu tavsiye ederim, dönüşümlü olarak yapılabilir, 4 hafta biri 4 hafta diğeri şeklinde.

dengeli ve estetik ideal vücut için:

göğüs çalıştırdığınız kadar sırt çalıştırmalısınız. -> göğüs vs sırt dengesi
    ön omuz (anterior deltoid) çalıştırdığınız kadar arka omuz (posterior deltoid) çalıştırmalısınız. -> ön vs arka omuz dengesi
    ön bacak çalıştırdığınız kadar arka bacağa da önem vermelisiniz. -> quadriceps vs hamstrings dengesi
    biceps çalıştırdığınız kadar triceps çalıştırmalısınız ki o kol her 2 yöne doğru büyüsün. -> biceps vs triceps dengesi

çoğunlukla yapılan hata insanlar ön tarafı geliştiren egzersizlere önem veriyorlar, arka taraf o kadar gelişmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 2 Aralık 2018; 22:25:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leopolidas

Yalan olmasın bir düzeltme yapayım, dengeli program için omuzun ön kısmının (anterior) çalıştırıldığı kadar orta ve arka omuzun da çalıştırılması lazım ki 3 boyutlu estetik bir omuz olsun. bench press ve military press ikisi birden ön omuzu çok çalıştıran hareketler. bunların ikisini birden yapınca ön omuzu 2 kat çalıştırırken yan omuz ve arka omuzu 1 kat çalıştırmış gibi oluyorsunuz. bu sebeble pull gününde aşağıdaki değişikliği yaptım. yani 1 antrenmanda ya bench press yapın ya da military press yapın ikisini birden yapmayın, bu ikisini bir gün birini sonraki antrenman diğerini şeklinde dönüşümlü yapabilirsiniz. standart olması açısından 6 egzersize tamamlamak için de onun yerine karın egersizi koyabiliriz. böylece mükemmele yakın haftada 4 günlük pull push programımız hazır oluyor:

Pull - göğüs + triceps + omuz + karın
    --------------------------------------------
    bench press veya military press (dönüşümlü)
    lateral raise (yan omuz)
    leg raise (karın)

Push - sırt + biceps + bacak
    -----------------------------------
    barfiks (ya da lat pulldown) (sırt 1)
    squat (quad)
    deadlift (hamstring)
    calf raise

Haftanın günleri: PULL - OFF - PUSH - OFF - PULL - PUSH - OFF

büyük hareketler 5 set az tekrar (5-6 tekrar)
    küçük hareketler 3-4 set çok tekrar (8-12 tekrar)

alternatif program: üst vücuda yönelik

O - omuz günü:
    --------------
    overhead press
    barfiks
    seated cable row
    lateral raise
    biceps curl
    deadlift

G - göğüs günü:
    ---------------
    bench press
    barfiks
    seated cable row
    reverse pec deck
    triceps extensions
    squat

Haftanın günleri O - OFF - G - OFF - O - G - OFF

Bu programlarda sırt önemli oluyor zaten görüldüğü üzere. Bunun nedeni bilindiği üzere yüzücülerde çok görülen C duruş bozukluğunun önüne geçmek. Yani göğüs ve ön omuz çok çalıştırılınca burdaki kaslar daha sıkı oluyor ve omurganın üst kısmını öne doğru çekip kambur bir görünüme neden oluyor. Barfiks ve seated row u her antrenman yaparak bunun önüne geçiyoruz, duruş bozukluklarının önüne geçiyoruz ve dik yürüyoruz.

Burda her ne kadar yuvarlayıp optimal olarak sırt için barfiks ve seated row yazsam da "straight arm pull down" da sırt için çok güzel ve neredeyse sırtın tamamına etki eden bir egzersizdir tavsiye ederim arada sırada seated row yerine kullanılabilir. bence barfiksin yerine lat pulldown dışında başka bir egzersiz koymayın.

reverse pec deck yerine face pull un kolları yukarıya doğru kaldırılan versiyonunu tavsiye ederim, dönüşümlü olarak yapılabilir, 4 hafta biri 4 hafta diğeri şeklinde.

dengeli ve estetik ideal vücut için:

göğüs çalıştırdığınız kadar sırt çalıştırmalısınız. -> göğüs vs sırt dengesi
    ön omuz (anterior deltoid) çalıştırdığınız kadar arka omuz (posterior deltoid) çalıştırmalısınız. -> ön vs arka omuz dengesi
    ön bacak çalıştırdığınız kadar arka bacağa da önem vermelisiniz. -> quadriceps vs hamstrings dengesi
    biceps çalıştırdığınız kadar triceps çalıştırmalısınız ki o kol her 2 yöne doğru büyüsün. -> biceps vs triceps dengesi

çoğunlukla yapılan hata insanlar ön tarafı geliştiren egzersizlere önem veriyorlar, arka taraf o kadar gelişmiyor.

Alıntıları Göster
    Dostum anlatamıyorum galiba? bu program ile HİÇ BİR YERE VARAMAZSIN net yani bunu tartışmak bile istemiyorum.

Senin mantığına göre bu programı uygulayan biri haftada 4 gün antrenman yapıp her bölgeyi 2 kez çalıştırmış olacak değil mi? mantıken evet öyle görünüyor ama işi pratiğe dökünce ne adam akıllı göğüs ne adam akıllı triceps ne de adam akıllı sırt hiç birini adam akıllı çalışmıyorsun sadece çalıştığını sanıyorsun.

Koskoca hafta yaptığın göğüs hareketlerini sayayım sana:

Pazartesi: bench press + cable pec Cuma: Cable pec bitti bu kadar senin programında ki göğüs bu kadar işte koskoca hafta şu 3 hareket ile göğüs çalıştığını mı sanıyorsun? yada o göğüsün gelişeceğini? ki bu 3 hareketin 2 si cable cidden yazık yani. Aynısı triceps için geçerli 3 başlı bir kas grubunu koskoca hafta pazartesi 1 hareket ve cuma 1 hareket ile geliştirebileceğini mi sanıyorsun?

Ben sana programımı söyliyim bu işlerden anlamayan adam bile hangi programın daha etkili olduğuna kendi karar versin;

Pazartesi:

Göğüs; Dumbell press + Dumbell fly + Inc. Dumbell press. Cable falan yok saf press hareketleri göğüse maksimum tahribat. Bütün hareketler 4x8-10

Triceps + biceps: Triceps pushdown + hammer curl (süper set), Skullcrusher + dumbell curl (süper set), Overhead Extension + Barbell curl (süper set) barbell curl hafif kilo ve negatifler çok yavaş şekilde. Bütün hareketler 3x-10-12

Cuma:

Yine aynı hareketleri uyguluyoruz bu sefer tek fark bir cable hareketi eklemek. Dumbell press + herhangi bir cable + ınc. dumbell press. Niye dumbell? çünkü range of motion dedikleri hareket aralığı bench press e göre çok daha fazla ve yapılan araştırmalarda dumbell press in göğüs kaslarına olan etkisi bench press den daha yüksek. Ayrıca dumbell ile çok daha rahat çalışıldığı da bir gerçek çünkü kollar türkenmişten bench de son 1 tekrar sıkıntı olabiliyor zaten tek çalışıyorsan ve ağır giriyorsan altında kalma riskin de var kaldıramayabilirsin ama dumbell da böyle bir sıkıntı yok kolların artık ben bittim diyene kadar devam baktın kalkmıyor, gitmiyor sal gitsin çünkü o dumbell ı bar gibi kaldırıp yerine koyma derdin yok.

Senin programın bunun yanında çocuk oyuncağı kalır. Haftada 2 gün çok sağlam ve doğru şekilde göğüs, biceps, triceps ve bacak çalışıyorsun. 1 gün de omuz ve sırt he dileyen bacağı 1 e düşürür sırtı 2 ye çıkarır yada omuzu 2 ye çıkarıp bacak ve sırtı 1 düşürür ama emin ol benim programım da yaptığım 1 gün sırt senin programında ki 2 gün sırt dan çok daha etkili.

Senin programında ne var? sırt 2 gün oooo 2 gün sırt çalışıyor çok çabuk gelişir oooo ama bakıyorsun lat pulldown ve cable row :) kötü mü? değil tabi ki ama sırtı geliştiren ağır kilo rowlardır ama cable değil dumbell, barbell rowlar..

Benim programımda haftada 1 gün sırt çalışıyorsun ama one-arm dumbell row, t-bar row, barbell row ve lat pulldown var bunlar sırt için olmazsa olmaz hareketler.

Son sözüm; haftada 4 gün antrenman yapıyorsan her bölgeyi 2 kez adam akıllı ÇA-LI-ŞA-MAZ-SIN nokta. Önem verdiğin bölgeleri 2 gün, diğerlerini 1 gün çalışırsın başka yolu yok yada senin programın gibi koskoca hafta göğüsü yalandan toplam 3 hareket, tricepsi 1 hareket ile geçiştirip ben haftada 2 gün her bölgeyi çalıştırıyorum diye kendini kandırırsın. Zaten mantıklı düşünen bir insan göğüs + omuz + triceps i aynı gün adam akıllı çalıştıramıcağını bilir.

• Hocam salona yeni yazıldım evde kendi çabalarımla bilimsel ve mantıklı ilerleyerek, güzel beslenerek 97 kilodan 88e düştüm ve hedefim 76. 1 Senelik yazıldım biraz daha detaylandırabilir misiniz kullandığınız supplementler, haftada kaç gün spor yapıyorsunuz vesaire. Bu arada başlangıcınızı bilmiyorum ama 4 aylık sonuç muazzam.
  • quote:

Dostum anlatamıyorum galiba? bu program ile HİÇ BİR YERE VARAMAZSIN net yani bunu tartışmak bile istemiyorum.

Senin mantığına göre bu programı uygulayan biri haftada 4 gün antrenman yapıp her bölgeyi 2 kez çalıştırmış olacak değil mi? mantıken evet öyle görünüyor ama işi pratiğe dökünce ne adam akıllı göğüs ne adam akıllı triceps ne de adam akıllı sırt hiç birini adam akıllı çalışmıyorsun sadece çalıştığını sanıyorsun.

Koskoca hafta yaptığın göğüs hareketlerini sayayım sana:

Pazartesi: bench press + cable pec Cuma: Cable pec bitti bu kadar senin programında ki göğüs bu kadar işte koskoca hafta şu 3 hareket ile göğüs çalıştığını mı sanıyorsun? yada o göğüsün gelişeceğini? ki bu 3 hareketin 2 si cable cidden yazık yani. Aynısı triceps için geçerli 3 başlı bir kas grubunu koskoca hafta pazartesi 1 hareket ve cuma 1 hareket ile geliştirebileceğini mi sanıyorsun?

Ben sana programımı söyliyim bu işlerden anlamayan adam bile hangi programın daha etkili olduğuna kendi karar versin;

Pazartesi:

Göğüs; Dumbell press + Dumbell fly + Inc. Dumbell press. Cable falan yok saf press hareketleri göğüse maksimum tahribat. Bütün hareketler 4x8-10

Triceps + biceps: Triceps pushdown + hammer curl (süper set), Skullcrusher + dumbell curl (süper set), Overhead Extension + Barbell curl (süper set) barbell curl hafif kilo ve negatifler çok yavaş şekilde. Bütün hareketler 3x-10-12

Cuma:

Yine aynı hareketleri uyguluyoruz bu sefer tek fark bir cable hareketi eklemek. Dumbell press + herhangi bir cable + ınc. dumbell press. Niye dumbell? çünkü range of motion dedikleri hareket aralığı bench press e göre çok daha fazla ve yapılan araştırmalarda dumbell press in göğüs kaslarına olan etkisi bench press den daha yüksek. Ayrıca dumbell ile çok daha rahat çalışıldığı da bir gerçek çünkü kollar türkenmişten bench de son 1 tekrar sıkıntı olabiliyor zaten tek çalışıyorsan ve ağır giriyorsan altında kalma riskin de var kaldıramayabilirsin ama dumbell da böyle bir sıkıntı yok kolların artık ben bittim diyene kadar devam baktın kalkmıyor, gitmiyor sal gitsin çünkü o dumbell ı bar gibi kaldırıp yerine koyma derdin yok.

Senin programın bunun yanında çocuk oyuncağı kalır. Haftada 2 gün çok sağlam ve doğru şekilde göğüs, biceps, triceps ve bacak çalışıyorsun. 1 gün de omuz ve sırt he dileyen bacağı 1 e düşürür sırtı 2 ye çıkarır yada omuzu 2 ye çıkarıp bacak ve sırtı 1 düşürür ama emin ol benim programım da yaptığım 1 gün sırt senin programında ki 2 gün sırt dan çok daha etkili.

Senin programında ne var? sırt 2 gün oooo 2 gün sırt çalışıyor çok çabuk gelişir oooo ama bakıyorsun lat pulldown ve cable row :) kötü mü? değil tabi ki ama sırtı geliştiren ağır kilo rowlardır ama cable değil dumbell, barbell rowlar..

Benim programımda haftada 1 gün sırt çalışıyorsun ama one-arm dumbell row, t-bar row, barbell row ve lat pulldown var bunlar sırt için olmazsa olmaz hareketler.

Son sözüm; haftada 4 gün antrenman yapıyorsan her bölgeyi 2 kez adam akıllı ÇA-LI-ŞA-MAZ-SIN nokta. Önem verdiğin bölgeleri 2 gün, diğerlerini 1 gün çalışırsın başka yolu yok yada senin programın gibi koskoca hafta göğüsü yalandan toplam 3 hareket, tricepsi 1 hareket ile geçiştirip ben haftada 2 gün her bölgeyi çalıştırıyorum diye kendini kandırırsın. Zaten mantıklı düşünen bir insan göğüs + omuz + triceps i aynı gün adam akıllı çalıştıramıcağını bilir.

Alıntıları Göster
    haftada 1 günle kas geliştireceğini sananlardansın böyle devam et anca gelişirsin

frequency diye birşey duymadın mı hiç hayatında? geliştirmek istediğin bölgeyi 2-3 kez çalıştırman lazım. (https://www.youtube.com/watch?v=5NqtfvR7v4A )

senin programda şöyle yaparsan böyle böyle yaparsan şöyle. senin program göğüs ağırlıklı program zaten yanlış, insanlarda duruş bozukluğuna neden olacaksın.

inanmadın mı git internete bak programlar nasıl? 5x5 programlarına bak 3 hareket var sadece. ama adam kıçını yırtıyor o kiloları kaldırmak için. adamın gücü 100 kgı 1 kez kaldırmaya yeterken, 90 kgı 5 kez kaldırıp 5 set yapıyor. 70 kg ile 12 kaldırma yapmıyor. neden? çünkü gereksiz vakit kaybedecek.

9 hareket çalışıp bir günde nasıl verim alacaksın? ağırlıkları arttıramayacaksın, progressive overload diye birşeyden haberin yok daha. günde bir kez maks 20-25 set yapabilirsin. ek olarak yaptığın her setten alacağın verim düşer. law of diminishing returns deniyor buna da.

yoksa kaldırabileceğin maks ağırlığın %20 siyle 300 set yap bir işe yaramaz.

önemli olan kası yormak bitirmek. bunu da drop setle yaparsın. son set kesinlike drop set olmalı. her hareket 3+drop set veya 4+drop set olmalı. istersen biceps için 5 hareket yap istersen 1 hareket yap farketmez. o 1 hareketi yüksek kilo ile yaparsan zaten başka hareket yapmayı biceps kaldırmaz.

güldüm dediklerine ya. valla gece gece güldürdün. lise mezunu flnsın herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 3 Aralık 2018; 3:2:19 >

• Shade of Death kullanıcısına yanıt
    Öncelikle diyet ile başladım ben. 88.5 KG dan 76 ya düşmek o kadar basit değildi tabi. Sadece Muz + Su yediğim haftalar oldu. Sonrasinda ağırlık çalışmaya başladım. Ağırlık çalışmasını haftada 5 Gün, Çok tekrarli ve Kardiyo odakli yaptım. Çünkü amaç yağ yapmak idi. Bunu yaparkende tabiki Protein Tozu, Tavuk eti, BCAA, Glutamin ve Creatin kullandım. İlk 10 KG ve 1.5 ay spordan sonra Full Body programı bıraktım. Artık Güç kalmadı, çünkü vücutta yağ oranı düşünce ve Karbonhitrat tüketimi minumum seviyeye inince Full Body ağır gelmeye başladı. Şimdi diyeti 200 Kalori den fazla olmayacak şekilde yapıyorum.

Kardiyoyu azalttım ve

1.Güun Göğüs Sırt Karın

2.Gun Bacak

3.Kol, Omuz, Triceps olacak şekilde yaptım.

4. GÜN Dinlenme.

Her Bölgeyi haftada 2 kez çalışıyorum. Her bölge için 3-4 Hareket, 3-4 Set ve mümkün olduğunca ağırlık ile. Headlift gibi Sakatlayici hareketlerden uzak durdum. Makine odakli çalışıyorum. Geçmişte Bel diski kayması yaşadım. Risk almıyorum. Ama onun dışında bayılma seviyesine gelene kadar Ağırlık Antrenmanı yaptığım günler oldu.

Mesela Bacak Press de 100 kg dan başlamıştım. Şimdi 250 Kg ya çıktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cosmos2999

Öncelikle diyet ile başladım ben. 88.5 KG dan 76 ya düşmek o kadar basit değildi tabi. Sadece Muz + Su yediğim haftalar oldu. Sonrasinda ağırlık çalışmaya başladım. Ağırlık çalışmasını haftada 5 Gün, Çok tekrarli ve Kardiyo odakli yaptım. Çünkü amaç yağ yapmak idi. Bunu yaparkende tabiki Protein Tozu, Tavuk eti, BCAA, Glutamin ve Creatin kullandım. İlk 10 KG ve 1.5 ay spordan sonra Full Body programı bıraktım. Artık Güç kalmadı, çünkü vücutta yağ oranı düşünce ve Karbonhitrat tüketimi minumum seviyeye inince Full Body ağır gelmeye başladı. Şimdi diyeti 200 Kalori den fazla olmayacak şekilde yapıyorum.

Kardiyoyu azalttım ve

1.Güun Göğüs Sırt Karın

2.Gun Bacak

3.Kol, Omuz, Triceps olacak şekilde yaptım.

4. GÜN Dinlenme.

Her Bölgeyi haftada 2 kez çalışıyorum. Her bölge için 3-4 Hareket, 3-4 Set ve mümkün olduğunca ağırlık ile. Headlift gibi Sakatlayici hareketlerden uzak durdum. Makine odakli çalışıyorum. Geçmişte Bel diski kayması yaşadım. Risk almıyorum. Ama onun dışında bayılma seviyesine gelene kadar Ağırlık Antrenmanı yaptığım günler oldu.

Mesela Bacak Press de 100 kg dan başlamıştım. Şimdi 250 Kg ya çıktım.
    4. günden sonra 1. güne geri mi dönüyorsun?

• leopolidas L kullanıcısına yanıt
    Tabiki. Birkaç Hareket değiştirip 1.Gune geri dönüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cosmos2999

Tabiki. Birkaç Hareket değiştirip 1.Gune geri dönüyorum.
    hareketleri de yazar mısın?

benim son uyguladığım program aşağıda. 8 günde 4 antrenman oluyor.

A-rest-B-rest-A-rest-B-rest diye gidiyor.

A:
    --------------
    overhead press (3)
    pull up (3)
    lateral raise (4)
    reverse pec deck (4)
    deadlift (2)
    triceps (3)
    = 19 set

B:
    --------------
    bench press (4)
    pull up (3)
    seated cable row (3)
    biceps (3)
    squat (3)
    leg raise (3)
    = 19 set

artık neredeyse en kısa program bu, hatta bundan bile hangi hareketi çıkarsam diye baktığım oluyor. biraz üst vücut ağırlıklı. çünkü 8 günde 4 kez pull up (barfiks) yaparken 2 kez squat (ön bacak), 2 kez deadlift (arka bacak) yapılıyor.

ısınma setlerini saymazsam en az 19 set hemen hemen standart. her hareket için son normal setten sonra art arda beklemeden 2-3 adet de drop set (19 setin içine dahil edilmemiştir). süre olarak da 10 dk ısınmayla birlikte toplamda 70-80 dk altında tutmaya çalışıyorum.

lateral raise ve reverse pec deck omuzun yanları ve arkasını geliştirmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 4 Aralık 2018; 15:29:6 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.