Şimdi Ara

BODRUM'DA NEREYİ TAVSİYE EDERSİNİZ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu yıl kısmetse eşimle birlikte eylül ayında Bodrumda tatile gitmek istiyoruz. Fakat Bodrumun neresine gitmeliyiz bilemiyoruz çünkü bugune kadar her ikimizde bodruma gitmedik! Yıllarca hep Antalya tarfına gittik ve malesef Bodrumu bilemiyorum :(

Bugüne kadar Bodruma gitmediğim için Bodruma gidince Eşimle; olabildiğince çok yer görmek, güzel zaman geçirmek, Bodrumda barlar sokağını görmek, Tekne turuna katılmak ve Havuza kesinlikle girmeyi sevmediğimiz için denizi iyi bir yer istiyoruz ;)

Bodrum hakkında tabiki arkadaşarımızdan duyduğumuz kadarıyla Bodrum merkez hareketli fakat turgutreis, yalıkavak ve göltürkbükü gibi yerler daha sakin ama ben nereyi tercih etmeliyim bilemiyor sizlerden yardım istiyorum

Bana hem bölge tavsiyesi hemde otel tavsiyesi yaparken lütfen fiyat açısından uygun yerleri tavsiye ederseniz memnun olurum.4-5 yıldızlı ultra deluxe otel tavsiyesi yada 2 kişi yemek için en az 150TL hesap ödeyeceğim restoran tavsiyeleri yapmayın! Yardımlarınızı bekliyorum...

• Yalı çiftlik tarafı sakindir. Barlar sokağına gidecekseniz, Gümbet ve Borumda bulunacaksınız. Asıl hareket Gümbette, Bodrumda Halikarnas açık hava diskosu buluyor. Genel olarak tüm hareket Gümbet civarında diyebiliriz.

Merhabalar. Teyzemin Akyarlar kasabasında beach cafesi bulunmakta. Her yaz bodruma giderim 4 ay tatil/çalışma vesilesiyle bulunurum. Otel tavsiyesi vermek pek doğru olmayacak sanırım size, istediğiniz fiyatlarda zaten belirttiğiniz gibi otelde bulunmuyor. Ben fiyatı-konaklamayı geçeyim direk size bodrum ile ilgili bir kaç tavsiye vereyim :)

1: Barlar sokağı: Hayat barlar sokağında gece 9 dan sonra başlar, gündüz pek insan göremezsiniz. Akşam 9 dan sonra gördüğünüz insanlar ise max 25 yaşında gençlerden oluşur. Sınırsız alkol ( çok rastgeldim söylemekte fayda var, uyuşturucu madde kullananlar),eğlence ve müziğin olduğu bir yerdir barlar sokağı. Kimin eli kimin cebinde havasında geçer her gece. Türkiyede daha önce hiç görmediğim kadar canlı ve hoş bir yer bana göre, fakat eşiniz ile eğlenebileceğiniz bir çok yer var bodrumda. önerimi dikkate almanızda fayda var.
    2: Turgutreisin turizm sektörü pek gelişmiş denilemez, merkezde az sahilinin olması, genelde yerli halkın bulunması, dalgaların çok şiddetli olması ve temiz bir kumsal bulmak turgutreis merkezde zor. 5-10 km çevresinde güzel yerler var ama.
    3: Bodrum merkez tamamen eğlence ve gece hayatı sektörü üzerine kurulmuş bir yer desem yalan olmaz.
    4: Tavsiye edebileceğim kasabalar en başta akyarlar. mükemmel sakinlikte ve temizlikte plajları ve insanları bulunmakta.Konaklama fiyatları bana göre çok iyi.5 yıldızlı otel zaten kasaba merkezinde yok.haftalık kiralanan villalar,müstakiler evler daha uygun ve kanımca daha güzel. Ayrıca ufak bir köy havası var.
    Gümbet: Daha kalabalık bir kasaba akyarlara nazaran, fiyat konusunda akyarlardan sonra en uygun konum diyebilirim.Eğlence sektörünün geliştiği bir bölge
    Karaincir: Plajları mükemmel diyebilirim. Fiyat konusunda pek iyi olmasada kaliteli işletmeleri mevcut. Ayrıca gece hayatı konusunda Gümbet ve Karaincir canlı denilebilir.
    Türkbükü ve yalıkavak: Pek gitmedim desem yalan olmaz ama güzel tekne turları ve gezilecek yerleri var. En son temmuzda türkbükünden kalkan bir tekne gezisinde Fatih Ürek konser vermişti :)

Benim size verebileceğim tavsiyeler bunlar.

Dilerseniz akyarlarda konaklayabileceğiniz ve olanakları hakkında, fiyatı ile beraber bilgi alabilirim. Ayrıca belirtmek isterim, bodrum merkezi dışındaki kasabaların işletmelerinde genelde konaklamaya ücret ödeniyor hemen hemen. Yemek konusunda ve plaj konusunda bulundugunuz veya gitmek istediğiniz işletme ile fiyatı görüşüyorsunuz.( Mesela bizim beach cafede,kahvaltı öğlen yemeği akşam yemeği 2 kişilik fiyat sanırım ortalama 80-100 tl yi bulur, içeceklerle beraber.Yada hamburger menü 16tl diyeyim düz mantık, zaten çevre işletmelerde aynı ücret hemen hemen. sahile,şezlonga para alan işletmeler var. Bizde ve başka yerlerde oturursunuz yemeğinizi yer kişi başı 20tl min harcama yapmak koşlulu ile akşama kadar o şezlonga sahip olursunuz. Bizim yan taraftaki işletme direk şezlonga oturma parası olarak 15tl alıyor, ister ye ister yeme farketmiyor yani)

Ben sizin kafanızı daha fazla karıştırmayayım :)
    Şimdiden iyi tatiller size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The dark side of the Wall -- 2 Mayıs 2014; 4:11:51 >

• dostlar uzun zaman önce açtığım konuma verdiğiniz cevaplar için çok teşekkurler ederim. tatil konusunda bazı sıkıntılar yaşadığım için araştırmaya ara vermiştim ancak tatilim kısmetse kesinleşti. sizlerinde verdiğiniz cevaplar doğrultusunda bizim gitmemiz gereken yerin daha önce bodruma gitmediğimiz için bodrum merkez yada gümbet olmalı diye düşündük :) yanlız aklımda bir kaç sorum var. barlar sokağı bodrum merkez de mi gümbette mi? sizden ricam barlar sokağının "google map"den görebilmek için adresini alabilir miyim? bodrum merkezin mi denizi daha güzel ve temiz gümbetin mi? yardımlarınızı bekliyorum...

Elimde İstanbul-Bodrum arası gidiş-dönüş otobüs bileti var. Normalde bir gidiş ortalama 95 TL ben gidiş - dönüş bileti 140 TL veriyorum. Elden teslim edebilirim. Tarihler değiştirilebilir. Benim biletim Eylül ayında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bodrumda denizini sevdigim tek yer akyarlar. Biraz serindir.

Gumbet ve turkbuku'nun denizini begenmemistim. Gumusluk'te de ihtiyar coktu.

Benim tercihim bodrum merkezde kalip bardak koyunda denize girmek veya akyarlara gitmek olurdu.

Barlar sokagi evli bir cift icin ne kadar cazip, tartisilir.

Benim muzik icin tercihim: mandalin ve bodrum pier.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    6 yıl önce açıldı
    cam suyu ne tavsiye edersiniz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gümbet ve turgutreis denizi güzeldir.yemekleri ise marketlerden konserveal :)

Orijinalden alıntı: boombip

Bodrumda denizini sevdigim tek yer akyarlar. Biraz serindir.

Benim tercihim bodrum merkezde kalip bardak koyunda denize girmek veya akyarlara gitmek olurdu.

dostum cevap için teşekkurler. kısmetse eylül ayında gideceğim için denizin soğuk olmaması önemli eşim pek sevmez! ilk defa bodruma gideceğim için olabildiğince bilgi toplamaya çalışıyorum

benim için önemli olan bodrumda gündüz denize gireyim akşam eşimle gezeyim eğlenceyi severiz sorun olmaz bizim için hatta sakin yerleri sevmeyiz ;) ancak gündüz denize girmek içinde pek tabiki halk plajı olan yerlere gitmek istiyorum. bodrum beach clublara para mı dayanır:P dostum buna göre bodrum merkezde halk plajı varmı yada bodrum merkeze en yakın halk plajı nerede ?

birde önermiş olduğun bardakçı koyu bodrumun neresinde ve merkeze uzaklığı kaç km?

• quote:

Orijinalden alıntı: onzy

quote:

Orijinalden alıntı: boombip

Bodrumda denizini sevdigim tek yer akyarlar. Biraz serindir.

dostum cevap için teşekkurler. kısmetse eylül ayında gideceğim için denizin soğuk olmaması önemli eşim pek sevmez! ilk defa bodruma gideceğim için olabildiğince bilgi toplamaya çalışıyorum

benim için önemli olan bodrumda gündüz denize gireyim akşam eşimle gezeyim eğlenceyi severiz sorun olmaz bizim için hatta sakin yerleri sevmeyiz ;) ancak gündüz denize girmek içinde pek tabiki halk plajı olan yerlere gitmek istiyorum. bodrum beach clublara para mı dayanır:P dostum buna göre bodrum merkezde halk plajı varmı yada bodrum merkeze en yakın halk plajı nerede ?

birde önermiş olduğun bardakçı koyu bodrumun neresinde ve merkeze uzaklığı kaç km?

bardak koyu yakın. tekne kalkıyor bodrum marinadan. 5dk . araçla ise gümbet'ten yeldeğirmenlerine çıkıp oradan sahile inmek gerekiyor. bu da maksimum 15dk

• dostum sürekli soruyorum farkındayım ama gerçekten bodrum hakkında hiç fikrim yok! belkide bodruma kısmetse gidince bu kadar zor olmayacak ama burdan biraz zor geldi

kalmayı düşündüğüm mütevazı bir kaç otel buldum ve bu oteller bodrum merkezde çarşıya yakın. acaba halikarnas disconun olduğu yerde halk plajı varmı onu bir türlü bulamadım! eğer merkezde plaj yoksa gümbet tarafında halk plajı varsa oradada kalabilirim. dostum kısmetse 2 hafta sonra bodrumdayım yardımcı olursan memnun olurum...

çok basit soruma cevap alamıyorum

bodrum merkezde halikarnasın olduğu yerde halk plajı var mı?

yoksa bardakçı koyuna mı gidilmeli? yada gümbet halk plajı mı tercih etmeliyim?

Barlar sokağı sonu ile Halikarnas disko arası sözüm ona halk plajıdır ama neredeyse tüm işletmeler şemsiye şezlong atıp turist soyarlarr ...
    Bardakçı koyu nispeten daha iyidir, denizide daha temizz ...

Orijinalden alıntı: İrfan 3448

Bu saatten sonra faydası olur mu bilemem

Barlar sokağı sonu ile Halikarnas disko arası sözüm ona halk plajıdır ama neredeyse tüm işletmeler şemsiye şezlong atıp turist soyarlarr ...
    Bardakçı koyu nispeten daha iyidir, denizide daha temizz ...

cevabın için teşekkurler ancak cevap baya bir geç oldu

geçtiğimiz eylül ayında araştırmalarım sonucu gümbete gittim gayet güzel bir yer bodrum merkez plajında yaşanan para koparma işi gümbet plajında da mevcut hatta otellerin kendi müşterisi bile plajda para vermek zorunda kalıyordu ilginç bir durum ama malesef böyle

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.