Şimdi Ara

BMW X5 ve X6 arasındaki 90.000 TL fark.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki araç arasındaki yaklaşık 90.000 lira fiyat farkını oluşturan başlıca sebepler nelerdir ? Merak ettim doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 22 Nisan 2013; 1:07:43 >

• Ateyizler ??
  • Kasa, motor ve donanım farkı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: matematikcimm

Kasa, motor ve donanım farkı...

Değer mi ?
  • X5 3.0d X6 ise 4.0d motor farkından olmasa arada pek bi fark yok.
  • X5'in artık bir esprisi kalmadı. Eski güzelim kasadan eser yok. Mecburen X6 alıyor millet.
  • Renault 1.5 dci dizel motorda 15hp güç farkı için (sadece turbo geometrisi ve yazılımı farklı) 2.000 TL istiyor.

X5 ile x6 arasında 60hp fark var neredeyse B sınıfı araca yetecek kadar. Sadece motor gücü farkı 20.000 eder. Gerisi kasa ebatı ve donanım. Opsiyon listesinden BMW Mercedes gibi premium markaların en ufak opsiyonlarının bile ne kadar pahalı olduğunı görebilirsiniz.

"Değer mi" kısmında ise işe kişinin beklentisi ve maddi gücü devreye giriyor. X6, X5'den çok daha gösterişli ve kalıplı görüntüsüyle bir arabaya 300-400.000 verebilecek insanları daha çok cezbediyor. Genelde bayanlarda görüyorum X6'yı. Ama 60hp güç farkı, hiç iki aracı da kullanmadım ama ciddi sürüş farkı hissettiriyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: faysalkaya

X5 3.0d X6 ise 4.0d motor farkından olmasa arada pek bi fark yok.

İkiside 3 litre.
  • 116 i ile 640d grand coupe fiyat farkına bak değer mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

quote:

Orijinalden alıntı: matematikcimm

Kasa, motor ve donanım farkı...

Değer mi ?

bu göreceli bir olay. Bana şahsen soruyorsan, bence değer. Sırf kasa farkına bile değer bence. İçine oturduğunuzda 3 aşağı 5 yukarı aynı şeyleri görürsünüz (direksiyon, koltuklar, göstergeler, ekran, vites kolu...vs.) ama yolda giderken bence durum değişir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatta yetmez 150.000 olsun fark.
  • Spor araç kasaları genelde daha pahalıdır.
    Ayrıca arada 50 beygirin üstünde fark var.
  • Motor gücü, Aynı iç mekanı kullansalar da X6'daki materyaller daha kaliteli. X6 daha dikkat çekici. X5 SAV(Sportif Aktivite Aracı) iken X6 SAC(Sportif Aktivite Coupe'si) X5'in 7 yaşında olduğunu da eklersek aradaki fiyat farklı olması çok normal. 7 yaşındaki X5 son zamanlarını yaşıyor onun içinde daha uygun fiyatlarla satılıyor. Ekimde 3.nesil gelecek ve yaklaşık 20.000 € pahalı satılacaktır.

Edit: Mesela 2013 Mercedes ML 350 CDI 333.200 TL iken X5 3.0d ise 291.200 TL. Arada 42.000 TL fark var. Çünkü ML 2, X5 ise 7 yaşında. Ekim ayındaki X5 ML'le aynı fiyatla hatta daha pahalıya bile satılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McLaren64 -- 22 Nisan 2013; 13:28:26 >
  • quote:

Arkadaşlar bu iki araç arasındaki yaklaşık 90.000 lira fiyat farkını oluşturan başlıca sebepler nelerdir ? Merak ettim doğrusu

Birinde 3000 motor vergisi var, diğerinde 4000 motor. TAmamen Türkiye ye özgü bir şey bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

quote:

Arkadaşlar bu iki araç arasındaki yaklaşık 90.000 lira fiyat farkını oluşturan başlıca sebepler nelerdir ? Merak ettim doğrusu

Birinde 3000 motor vergisi var, diğerinde 4000 motor. TAmamen Türkiye ye özgü bir şey bu.

afakanlar bastı beni burda ikiside 2993cc

• quote:

quote:

Pardon ikisi de 3000 motormuş. Distirübütörün talep zammı olsa gerek. Ben x5'i daha çok beğeniyorum.

• quote:

quote:

Afedersiniz ama alıntıladığınız görüntüyü tekrar inceleyiniz ? İkisinin de motor hacmi 2.993 cc yazıyor dikkat ederseniz.

• Bildiğim kadarıyla X6' da direksiyondan üzerindeki kulakçıklardan vites değiştirme var (F1 şanzıman, yanlış biliyorsam düzeltin lütfen), bunlar bile 5-10 bin € fark eder.
  • X6 daha güncel, ve daha ''ben burdayım'' aracı.

Gösterişi severiz malum, X6 için bu fiyatlar normal yani.Fiyata etkisi ne kadar olur bilmiyorum ama 3.0d ve 4.0d de ayrı bir etken.

Benim tercihim X5'den yana olurdu, daha derli toplu ve ciddi bir araç.X6 tehlikeli, bugün tutulan aykırı tasarımı yarın mide bulandırabilir.
  • 50 beygir fark acaba nerede kullanılır? Yazları mersine gidiyorum ikide bir radar, polis korkusundan 120'yi geçemiyorum. Bu araçların kullanıldığı benim bilmediğim özel bir yer mi var acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.