Şimdi Ara

bmw lerdeki lim tuşu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
41.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu sıralar f30 bmw 3 serileriyle ilgileniyoruz 3.16 almayı düşünüyoruz bu araçlarda direksiyonda sol tarafta lim tuşu var donanımlı modellerde bu tuşun üzerinde ve altında cruise control tuşları var ama donanımsız olanlarda sol tarafta sadece sözkonusu tuş var bu tuş cruise control olmamakla beraber bir hız limiti koyup gaza nekadar basarsak basalım o limitin üzerine çıkmamamızı sağlıyor sanırım yanlış mıyım ?

asıl sorum ise lim tuşuna basıp hız için bir üst sınır belirlediğimizde gaza bir hayli bastık ve hız bizim koyduğumuz sınırda takılı kaldı bu durumda gaza o hızdan basmış olsak bile anlık tüketim ne durumda oluyor gaza bastığımız kadar mı yakıyor araç yoksa gidilen hız kadar mı yakıyor ?

şimdiden teşekkür ederim

• Yapay Zekanın Yanıtı

BMW'lerdeki LIM Tuşu: Anlamı ve Amaçları

BMW araçlarında bulunan LIM tuşu, "Hız Sınırlayıcı" anlamına gelir. LIM özelliği, belirlediğin bir hız sınırının üzerine çıkmanı engelleyerek aracını belirli bir hızda tutar. Bu özellik, özellikle hız limitlerine uyulmasının önemli olduğu durumlarda veya kaza riskini azaltmak isteyen sürücüler için faydalıdır.

LIM Tuşunun Çalışma Prensibi

• LIM tuşuna basarak özelliği etkinleştirebilirsin.
    • Ardından, istediğin hız sınırını direksiyon simidindeki kontrol tuşlarını kullanarak ayarlayabilirsin.
    • Sınır ayarlandıktan sonra, aracın hızlanmasını bu sınıra kadar sınırlayacaktır.
    • Sınırlayıcı özelliğini devre dışı bırakmak için LIM tuşuna tekrar basabilirsin.

BMW LIM Hatası

"BMW LIM hatası" mesajı gördüğünde, hız sınırlayıcı sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Bu sorun, sensör arızası, elektronik sorunlar veya yazılım hataları gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu hatayı görürsen, aracını en kısa sürede yetkili bir servise götürmen önerilir.

LIM Uyarısı

BMW LIM uyarısı, hız sınırlayıcı özelliğinin etkinleştirildiğini veya devre dışı bırakıldığını gösterir. Bu uyarı, genellikle gösterge panelinde bir mesaj veya sembol olarak görüntülenir.

BMW LIM Arızası

BMW LIM arızası, hız sınırlayıcı sisteminin düzgün çalışmaması durumudur. Bu arıza, hız sınırı ayarlanamaması, hızlanma sınırının aşılması veya sistemin tamamen devre dışı kalması gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Bu tür bir arıza meydana geldiğinde, aracın güvenliği ve performansı açısından risk oluşturabileceğinden, derhal bir yetkili servise başvurman gerekir.

Sonuç

BMW LIM tuşu, hızını kontrol etmek ve güvenli sürüş sağlamak için kullanışlı bir özelliktir. Bu tuşu doğru şekilde kullanarak, hız limitlerine uyarak ve kaza riskini azaltarak güvenli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ses çıkartarak uyarır diye tahmin ediyorum. 2006 model caddy'min yol bilgisayarında da o özellik vardı.
  • paliolarda da öyle bir özellik vardı ama bmw deki tuşun ne işe yaradığını merak ettim ayrıca peugeot 207 aracıma 100 liraya taktığım donanımın 55 bin € verdiğim bmw de olmaması da canımı sıktı ...
  • Yabancı Bir Forumda Bir Konu Mevcut

LİNK
  • Megane larda benzeri bir sistem var. Ayarlanan hıza gelindiğinde gaz kesmeye başlıyor ve gidilen hıza göre tüketim oluyor. Gaza ne kadar basıldığının önemi yoktur. Sadece dip gaz yapıldığında sistem geçici olarak devre dışı kalarak istenilen miktarda hızlanma sağlanıyor. Ortalama hıza göre çalışan EDS olan yollarda oldukça işe yarıyor.
  • LIM ile berlilenen hiz limitinde araba o limiti gecemez, gaza bassanizda devirlenmez vs vs.
    Bu arada ilgileniyoruz demissiniz, yasiniz kucukmus gibi bir izlenime kapildim.
  • limitör
    yol bilgisayarından aracın max cıkabılecegı hızı gırıyorsun lım. tusuna birkere basıyorsun araç nekadar basarsan bas lımıtı gecmıyor.
    o tuşa birkere daha basarsan dipgazla beraber araç altından kaçıyor :) f30 kırmızı renk olursa guzel secım olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

LIM ile berlilenen hiz limitinde araba o limiti gecemez, gaza bassanizda devirlenmez vs vs.

ozur dileyerek sirf merakimdan soruyorum ; kucuk olsa nolacak ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

LIM ile berlilenen hiz limitinde araba o limiti gecemez, gaza bassanizda devirlenmez vs vs.

cevaplar için teşekkürler lim tuşunun görevini doğru tahmin etmişim ama benim asıl sorum aracın lim değerindeyken bu değerin üzerinde gaz verdiğimizde yakıt sarfiyatının ne durumda olduğu konusuydu sanırım tüketim de limit konulan hız a göre değişiyor pedala basma miktarına göre değil

bu arada yaşım küçük evet... 22 yaşımdayım kendime ait peugeot 207 HDİ aracım var ayrıca babamın kullandığı jaguar x-type 2.0D aracımız var bu aracı satıp yine aynı segmentte güzel bir araç almayı düşündüğümüzü belirtmek için ilgileniyoruz yazdım

bu arada sn:warning benim de gönlüm kırmızıdan yana gerçi line sız olan araçta kırmızı nasıl durur bilmiyorum ama asıl sport line+ kırmızı renk aracın tadından yenmez ama gel gör ki babamı bu fiyat aralığına(95-100k) ikna etmek çok çok zorladı beni emin ol arka kol dayama opsiyonunu bile ekletmeyiz heralde :D :D

ama geçen hafta ankarada 7. caddede mat ve vişne çürüğü desem değil bordo desem değil böyle bir renkte f30 gördüm ve çok beğendim... araç kaplama mıdır orjinal rengi midir bilinmez ama inşallah ileriki zamanlarda bu tarz bir renk kaplama yapmayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Edward A. Murphy

quote:

ozur dileyerek sirf merakimdan soruyorum ; kucuk olsa nolacak ?

Benim yargiladigimi dusunup dogrudan siz de sorgulamaya girismissiniz
    ben yanit vermeyeyim daha iyi olur bu durumda.
  • Bmw f30 lardaki "lim" tuşuna basınca, göstergeden hızınızı ayarlıyorsunuz. O hızın üzerine çıkmıyor. Fakat aniden hızlanmanız gerekti, gaza sonuna kadar basarsanız güvenlik amacı ile bir uyarı verip hızlanmaya başlıyor. Örneğin 90 km hızla gidiyorsunuz. Lim'e basarsanız hızı 90'a sabitliyor. Bunu manuel arttırmak ve azaltmak mümkün. Aynı şekilde 90 la gidiyorsunuz lim değerini 70'e ayarladınız. Program 70in altına siz düşene kadar gaz kesmiyor. Sizin 70'in altına düşmenizi bekliyor.
    Yakıt tüketimine gelince ben şöyle bir deneme yaptım. Şehirler arası düz yolda 100km sabit hızla gaza hafif dokunarak ilerliyordum. Anlık tüketim göstergesinde tüketim 4,5-5lt civarında idi. Sonra "lim" tuşuna basıp mevcut hızı devraldım(100km). Yine 100 km hızla giderken gaza yüklendim. Hızım normal olarak artmadı ama anlık tüketim göstergesi 5,5lt değerlerine geldi. Ben bekliyordum ki tüketim sabit kalsın böylece ayağım gaz pedalında yorulmasın. Sonuç olarak biz limden hızı sabitlesek bile gaza biraz fazla yüklenmek tüketimi arttırıyor sonucunu çıkardım.

• Limitör yakıt tüketimini artırmıyor, o anki yol koşullarından ve çevresel etkenlerden anlık tüketim artmıştır diye düşünüyorum. Hız sabitleyici koymayıp, limitör koymak da garip, Clio ve Aveo'da bile sabitleyici ve limitör standartken TR şartlarında 4 kat daha pahalı bir otomobilde bulunmaması can sıkıcı.
  • bmw yakında lastikleri de opsiyonel yapacak.
  • c4 lerde de var bu tuş hız limitini ayarlıyorsunuz araç o hızın üstüne cıkmıyor. istediğiniz kadar dip gaz yapın araç atıyorum 100 e ayarladınız 100 km hızla ne yakması gerekiyorsa onu yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

quote:

cevaplar için teşekkürler lim tuşunun görevini doğru tahmin etmişim ama benim asıl sorum aracın lim değerindeyken bu değerin üzerinde gaz verdiğimizde yakıt sarfiyatının ne durumda olduğu konusuydu sanırım tüketim de limit konulan hız a göre değişiyor pedala basma miktarına göre değil

bu arada yaşım küçük evet... 22 yaşımdayım kendime ait peugeot 207 HDİ aracım var ayrıca babamın kullandığı jaguar x-type 2.0D aracımız var bu aracı satıp yine aynı segmentte güzel bir araç almayı düşündüğümüzü belirtmek için ilgileniyoruz yazdım

bu arada sn:warning benim de gönlüm kırmızıdan yana gerçi line sız olan araçta kırmızı nasıl durur bilmiyorum ama asıl sport line+ kırmızı renk aracın tadından yenmez ama gel gör ki babamı bu fiyat aralığına(95-100k) ikna etmek çok çok zorladı beni emin ol arka kol dayama opsiyonunu bile ekletmeyiz heralde :D :D

ama geçen hafta ankarada 7. caddede mat ve vişne çürüğü desem değil bordo desem değil böyle bir renkte f30 gördüm ve çok beğendim... araç kaplama mıdır orjinal rengi midir bilinmez ama inşallah ileriki zamanlarda bu tarz bir renk kaplama yapmayı düşünüyorum

Brooklyn Kırmızısı olsa gerek o

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.