Şimdi Ara

Bmw F30 Halojen Far-->Xenon Dönüşümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler f30 3 serisi aracım var farlar halojen ne yazıkki bu farları 3 seçenek şeklinde bir sorum var size
    1)xenon ampüllere dönüştürmek istiyorum yani sarı kısa uzun ampülü beyazla degiştirmek,burda hangi marka model önerirsiniz h7 vs. varmış tam bilmiyorum

2)angel halka takımı diye birşey var farın içine takılıyor ve bi-xenonlu görüntü gibi görüntü veriyor bu konuda bilgisi olan var mı [resmi ekledim bakabilirsiniz]

3)çıkma xenon orjinal far bulup komple farı takmak ama bu sefer de far yükseklik alçaklık ayarı yok bazı arkadaşlar bunu yapan aydınlatma ve selektörden memnun kalmadıklarını söylemişler

• bildiğim kadarıyla fabrika çıkışı otomatik far yükseklik ayarı ve ön far fıskiyesi olmayan xenon'lu araçlar muayeneden geçemiyor. bu sebeple bana göre en iyi çözüm kaliteli bir led ampul takmak. led'ler muayenede bir sıkıntı yaşatmıyor daha geçen hafta led farlı arabamla muayeneden geçtim. philips'in ledleri bu konuda çok başarılı.
  • 1 - Osram, Philips gibi markaların beyaz halojen ampullerini kullandım. Eski aracımın merceksiz farlarıyla berbat bir görüntü oldu. 2 adım ilerisini göstermiyordu özellikle yağmurlu havalarda kör gibi geziyordum. Asla ama asla tavsiye etmiyorum. Elektirikçiden 5 liraya aldığım sarı ampul bile 100 liralık Philips'ten iyi aydınlatıyordu.

2 - Fikrim yok.

3 - Avrupa Birliği yasalarına göre xenon farlı araçlarda otomatik yükseklik ayarı sistemi ve far yıkama mevcut olmak zorunda diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin. Hatta olmayınca bizim TÜVTÜRK muayenesinden de geçmiyor diye duymuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 21 Ekim 2019; 14:20:35 >
  • Xenonlu veya makyajlıdaki Ledleri alayım tak çalıştır yapayım olmuyor. Fark kartlarınıda almak zorundasınız. Farları en kötü 2 şerden 4 liraya mal etseniz far kartlarıda yanlış hatırlamıyorsam 1000 liraya yakın fiyatlardı size çok uçuk fiyatlara denk geliyor.

Ankaradaysanız custom bu işi tertemiz yapan birini tanıyorum. Oktay Toker. Öyle bir işyeri yok kendi evinde yapıyor. Kargo margo ilede yapar büyük ihtimalle yarı fiyatınada orjinal gibi farlarınız olur.
  • farda mercek yoksa led takmanın anlamı yok. yine far yıkama ve yükseklik ayarı yoksa xenon takarsanız muayeneden geçmez. yok ben takarım muayene zamanı halojene geçerim derseniz balast (xenon beyni) almak zorundasınız ama pahalıya gelir. far tablanız halojen ampule göre olduğu için halojen dışında bir ampulle performans vermez ve zamanla kararır.

aydınlatmadan memnun değilseniz far temizliği ve osram nb laser, Philips xtreme vision gibi ampuller alın. h7, h4 vs. marka değil ampul yuvasının tipi. kitapçıkta yazar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • e90 adaptif xenon opsiyonlu sahibi olarak işin zor diyorum. Otomatik yükseklik ayarı, far beyni, farların kendileri benim bildiklerim. Stok gelmeyen bir donanımı eklemek biraz maliyetli oluyor. Retrofit diye aratınca bulduğum döküman:

A. 63117259553 - sol adaptif far
    B. 63117259551 - sağ adaptif far
    C. 63127296090 (x2) - Xenon kontrol ünitesi(far başına 1 tane)
    D. 63117316186 (x2) - DCM diye geçen sürücü kontrol modülü(far başına 1 tane)
    E. 63117311243 (x4) - LED modülleri, (far başına 2 tane)
    F. 9285148294 (x2) - Philips Xenstart D1S far ampülü (far başına 1 tane, oem olarak bu geliyormuş)
    G. 884856 (x2) - Hillman #8 x 0.625-inç vidalar 7li paket
    H. 61130005201 (x4) - Wire bushings with cable (two for smaller headlight grounds, two for FEM
    module plugs)
    I. 61138366245 or 12527503411 (x2) - Rubber grommets for two smaller headlight grounds
    (things got messy during install, just buy two of each part # and one will work, sorry)
    J. 61131391671 - Brown 0.75mm cable for larger headlight ground wires (1 meter)
    J. 61138364836 (x2) - Socket connector 2.8x0.63 for larger headlight ground wires
    J. 61138369722 (x2) - Rubber grommet 2.8x0.63 for larger headlight ground wires

Diğerlerini çevirmeye üşendim. Dökümanda nasıl yapılacağına kadar anlatılmış. Yabancıların bilgi paylaşımını seviyorum. Bizim millet görgüsüz olduğu için parasını basar yaptırırım kafasında ve bir gram bilgi bulamıyorum e90la ilgili. Hepsini ingilizce bulup yapıyorum. Sanayiye gitmeme gerek kalmıyor

• Bence led angel ve sarı ışık veren kuvvetli bir ampül al. Hem görüntü hemde görüş olarak daha hoş durur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xenon bixenon far
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence sat xenonlusunu al ya da öyle bin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • instagramda wolf garage adinda bi firma var.Oraya bi sorun derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Bence led angel ve sarı ışık veren kuvvetli bir ampül al. Hem görüntü hemde görüş olarak daha hoş durur
    led angel derken ne demek istediniz hocam halka gibi farın içine takılanlar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

farda mercek yoksa led takmanın anlamı yok. yine far yıkama ve yükseklik ayarı yoksa xenon takarsanız muayeneden geçmez. yok ben takarım muayene zamanı halojene geçerim derseniz balast (xenon beyni) almak zorundasınız ama pahalıya gelir. far tablanız halojen ampule göre olduğu için halojen dışında bir ampulle performans vermez ve zamanla kararır.

aydınlatmadan memnun değilseniz far temizliği ve osram nb laser, Philips xtreme vision gibi ampuller alın. h7, h4 vs. marka değil ampul yuvasının tipi. kitapçıkta yazar
    Hocam angel halka dedigim şeyi biliyor musunuz halojenin içine halka mı takılıyor nasıl oluyor onu anlamaya çalışıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperfex

led angel derken ne demek istediniz hocam halka gibi farın içine takılanlar mı

Alıntıları Göster
    Evet halkayı diyorum. Mercekli far bulamazsan , çakma zenon takma.
    Led halka pek ışık vermez ama görüntü açısından daha iyi durur

• Muayenede Xenon Bi-Xenon farlar için far yıkama zorunluluğu 3 yıl önce falan kalktı. Yalnız otomatik far yükseklik ayarı zorunlu.
  • quote:

Hocam angel halka dedigim şeyi biliyor musunuz halojenin içine halka mı takılıyor nasıl oluyor onu anlamaya çalışıyorum

Alıntıları Göster

angel dedikleri bu halkalar
    https://www.n11.com/yedek-parca-otomobil/far-ve-aydinlatma/angel-far

angellar önü aydınlatmaz sadece görüntü. gündüz ledi

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    hocam işte bende bunu arıyorum ya bundan takıp bide beyaz ampül taktım mı tamamdır işte daha ne gerek var gece de yanıyor mu bunlar hocam
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    hocam bu halkalardan alıp halojen farın içine takıcam sonra da halojeni beyaz ampülle degiştiricem işte bu dedigimde bi sıkıntı var mı
  • quote:

hocam bu halkalardan alıp halojen farın içine takıcam sonra da halojeni beyaz ampülle degiştiricem işte bu dedigimde bi sıkıntı var mı
    Normalde yok ama karşıdan gelenin gözünü çok fazla alır

• quote:

hocam işte bende bunu arıyorum ya bundan takıp bide beyaz ampül taktım mı tamamdır işte daha ne gerek var gece de yanıyor mu bunlar hocam
    al işte ister internetten ister sanayide, farcılarda falan bak takarlar. mercek yoksa led ampul değil halojen ampul al illa beyaz istiyorsan beyaz renk veren halojen al led alırsan hem aydınlatma iyi olmaz hem karşıdan geleni kör edersin. yanar gece de
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    heh hocam elini ayağını öpiyim ya işte bu bilgi kafamdaki ampülü taktı ben beyaz ışıkların hepsini led sanıyorum o yüzden beyaz ampül diyorum eyvallah allah razı olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.