< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerrami -- 10 Ekim 2014; 13:41:26 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerrami -- 10 Ekim 2014; 13:41:26 > |
Android sistemi BMW nin orjinal ekipmanı degildir muhtemelen o yüzden bence sorun cıkaracaktır serviste,
NBT EVO şu andaki araçlarda bulunan en gelişmiş NBT ünitesi, Internet üzerinden harita güncelleme, LED ekran ünitesi ve daha hızlı işlemcisi olan ve bir rivayete göre yeni iDrive 5 sistemine update olabilecek bir sistem. Fakat bu sistemi lisanslı olarak montaj yapılamıyor yani illa arada emülator bir cihaz olması gerekiyor (nbt ünitesine tanımlı şase no ve sizin aracın şase no su farklı gözükecektir) bu sistemde Ayrıca araçtaki sim kartı 4G olmak zorunda fakat ülkemizde satılan 2014 sonrası küçük ekran araçlardaki sim kart modülü 3G oldugu için araç içi internet baglantısı ve dolayısı ile BMW online falan calısmayacak... NBT ise EVO dan bir önceki sistem fakat bu lisanslı olarak montaj yapılabildiği için aracınızın şase nosuna tanımlanıyor ve tam entegre kurulum yapılıyor, yukarıda evo da bahsettiğim sim kart sorunu da olmadıgı için daha cok özelliği aktif olarak kullanıyorsunuz ve arada emülator cihaz gerektirmiyor... Açıkcası ben de aracıma geniş ekran takmak istiyorum ama bu yukarıda anlattıgım durumlardan dolayı NBT EVO dan vazgeçtim ve muhtemelen yakın zamanda NBT ünite taktıracagım, size de tavsiyem o yönde olacaktır... |
Dostlar ben Bmw Area & Area Store ' dan cem,Nbtler hakkındaki yorumlarınızı okudum açıklama yapma gereği duydum.
Nbtlerin hepsi evoda dahil çıkmadır yani 2.eldir.Sıfırı satılmamaktadır.Sıfır isteyenler sıfır araç alırken opsiyon olarak ekletip alabilir yada 40.yıl gibi nbt bulunan araçları tercih edebilirler. Nbtler emulator ve lisanslı(fsc) li olmak üzere 2 çeşit takılmaktadır.Lisanslı olduğu zaman ara aparat (emulator) kullanmadan herşey aktif şekilde çalışmaktadır.Serviste güncellemede sorun yaşanmaması isteniyorsa eğer tbx(touch beyni - el yazma modulu) aparatıda alınmaktadır.Onunda Orjinal kablosuyla 500 tl gibi bir ücreti vardır. Emulator olayına gelecek olursak genelde elektronikciler ve montajı yapanlar emulatoru sizin orjinal kablonuzu keserek biçerek takmaktadırlar(Genelde diyorum bazı arkadaşlar üzerine alıp saçma yorum yapmasın.)Biz soket sokete girecek şekilde ( orjinal bir şekilde montajını yapmaktayız.) Emulatorlu olduğu vakit serviste hiçbir şekilde aracı güncelletmemeniz lazım.Eğerki güncellenirse emulator çalışmaz ve nbtye fsc ( lisans ) almanız gerekecektir.Dolayısıyla emulatorlu taktığınız vakitte orjinal parçalarınızı kenarda tutmanızı tavsiye ederim. Şahsen ben kendi aracımda emulatorlu id6 nbt evo kullanmaktayım.Bir problem olduğunda ise eski parçalarımı takıp servise gideceğim.Genel olarak sorulan sorulardan biri ise direkt aracım garanti dışı kalırmı? Arkadaşlar serviste önemli güncelleme gerektiği (Diyelim şşanzıman bozuldu ve şanzıman güncellemesi gerekecek) zaman ise nbt varsa laf ederler.Sök orjinalı tak getir gibisinden.F30 aracıma lci far takmaya gittiğim zaman aracın komple güncelleneceğini ve eski parçayı takıp getirmemi istemişlerdi.Güncelleme işlemi garanti ve temiz olsun diye.Ayrıca aracımın garantisi halen devam etmektedir.Garanti konusundan çekinen arkadaşlarada umarım faydam olmuştur. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|