Şimdi Ara

BMW E90 Siyah Duman Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oncelikle herkese merhaba forumda yeniyim sizlere sormak istediğim fikir almak istediğim bir konu var

benim aracim e90 2010 dizel

aracda bazen herzaman etmiyor gaza aniden yuklenince yani surda bi gazi kokleyeyim dedigimde siyah duman atiyo gazı arabaya vermiyor devir saati yukseliyor ama arabada hizlanma guc sanki hafif dokunmussun gibi artiyor o ara siyah duman atiyor nedeni ne olabilir varsa fikirleriniz dinlemek isterim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cevaplarınızı bekliyorum

• Egr ve manifold kontrol edin.
  • guncel fikirlerinizi bekliyorum

• Bir çok sebebi olabilir. Turbonun, egr valfinin ve enjektörlerin kontrol edilmesi gerekir.
  • guncell
  • O araba zamanında çok kovalamıştır, muhtemelen kat iptali falan da yapılmıştır. Zaten kat iptali yapıldı ise duman atması normaldir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw F30 titreme sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Enjektörün arasına 200 lira düşürmüşsündür bir bak o tarafa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

O araba zamanında çok kovalamıştır, muhtemelen kat iptali falan da yapılmıştır. Zaten kat iptali yapıldı ise duman atması normaldir.

yanı bu dumanı herzaman atmıyor arada bir gaz yemeyerek yapıyor konu yazımdada acıkladıgım gibi
  • onurkeles5 O kullanıcısına yanıt
    o zaman diğer arkadaşın dediği gibi enjektör ile ilgili sıkıntı olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçta dpf iptal mi?

• Kizdirma bujiside bi ihtimal eger soguk biyerde yasiyorsaniz

• Merhaba Aynı sorun bendede mevcut ancak henüz bir sonuç alamadım araca enjektör temizliği yapıldı...
    durum değişmedi yakıt sarfiyatı ortalama 10 lt ve uzun yol olmasına rağmen
    ustam birde manifot ve egr tamizliği yapılması lazım diyor

siz çözüm bulabildiniz mi?
  • bunların sağlamı kaldımı
  • araç muhtemel ikinci el. aracın kaymağını yemişler geriye posası kalmıştır diye tahmin ediyorum.

zamanında chip, yazılım, kocaman ağır jantlar, egzos vs gibi saçmalamalar görmüşse, en basit sensör arızasından motor bitmesine kadar yolu var. ki bunlar sadece motor aksamı. yürüyen aksam da çok yıpranmış olabilir.

not: 315 yanaklı e90 gördükten sonra arabayı bi şey yapmadıkları kalmış. demiştim.
  • Konuyu tekrar gündeme getirebilir miyim?

E90 320d (M47) aracımda garip bir sorun var.

Vites kolu sadece D konumundayken ve ayağım frendeyken veya vites kolu sadece Geri Vites konumundayken susturucudan bir anda çok fazla siyah duman çıkıyor. Boşta veya P konumundayken siyah duman çıkmıyor. Aracı R ye taktığımda egzozdan kara dumanlar atarak az kekeleyerek geri hareket ediyor.

Kafam gerçekten karıştı. Motorda bir sorun varsa, neden siyah duman sadece D+fren veya R konumunda çıkıyor? 🤔 Mümkün degil dense de otomatik şanzımanda.sorun olduğunu ve siyah dumana neden olduğunu ciddi ciddi düşünmeye başladım.

(Yakıt tüketimi normal ve gaza basınca performansı oldukça tatmin edici koltuğa yapıştırıyor)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.