Şimdi Ara

BMW 5 SERİSİ F10 (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.621
Cevap
115
Favori
813.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
    Borusan dan BMW 5.20d comfort paket bir araç aldık. Özellikler bakımından M paketten farklı hangi özellikleri var tam bilemiyorum, zira aldığımız paket base bir comfort paket değil. Aşağıda özellikleri yazıyorum, ektra donanımdan bizim arabamızda olanların başına * işareti koydum, diğerlerinden de bazı özellikler olabilir, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Diğer yandan ilk kez BMW kullanıyorum, bu nedenle bir çok şeyi bilmiyorum, örneğin mobility system nerede bulamadım, idrive ile belli formatlarda film izlemek mümkün mü? sorularım devam edecek izninizle, şimdiden tşkler, saygılarımla...

TÜRKİYE PAKETİ

Otomatik Vites / Spor (255/710)
    Elektrikli Arka Cam Perdesi
    Velur Halı Paspaslar
    Reflektör / İlk Yardım Çantası
    Elektrokrom İç Ayna
    İlave Aydınlatma
    Park Mesafe Kontrol
    Otomatik klima ilave Fonk.
    Türkçe Ön Panel
    Akustik Kemer Uyarısı
    Otomatik Kapı Kilit Fonk.
    Karter Koruması
    HMJ, V-KOLLU STİL 236/17” jant

COMFORT (PAKET 4)

Geri Görüş Kamerası
    Elektrikli Açılır Cam Tavan
    Elek. Arka ve Mandallı Yan Perdeler
    Elektrokrom Aynalar
    Elektrik Ayarlı / Hafızalı Koltuklar
    Isıtmalı Ön Koltuklar
    Far Yıkama Sistemi
    Bi-Xenon Farlar
    912 (Bu ne demek?)

EXTRA DONANIMLAR

* Spor Deri Direksiyon
    * Parlak Siyah İç Kaplama
    * USB Ses Arayüzü
    * Otomatik Açılır Bagaj Kapağı

Dinamik Süspansiyon Kontrolü
    Dinamik Sürüş Kontrolü
    Şerit Değiştirme Uyarısı
    Şerit Terk ikazı

Infrared Korumalı Ön Cam
    Güneş Korumalı Camlar
    Elektrikli Ortopedik Bel Ayarı
    Antrasit Tavan Döşemesi
    Adaptif Farlar

Çevre Görüş Kamerası
    Park Asistanı

TV Fonksiyonu
    Navigaston Sist./Professional
    HIFI/Professional 7 Logic Ses Sistemi
    Arka Koltuk Eğlence Sistemi Professional
    BMW 6'lı DVD Changer

Spor Vites
    "Soft Close" Otomatik Kapılar
    Sigara Donanımı
    Entegre Garaj Kumandası
    Individual Arka Okuma Işıkları

Teşekkürler

• abi benim sorum daha farklı bi soru.seneye üniversite sınavına gircem hangi meslek seçersem bu arabayı 5*10 yıl sonra alabilirim sakın tıp deme

Orijinalden alıntı: destroyer12

abi benim sorum daha farklı bi soru.seneye üniversite sınavına gircem hangi meslek seçersem bu arabayı 5*10 yıl sonra alabilirim sakın tıp deme

Finans / Borsa

veya

Ticaret

• @nej62: hayırlı olsun.. Benim aldığım gibi Comfort paket'in üstüne opsiyonlari siralamişsiniz.. film & TV olayı biraz karışık.. bu tip bir gösterimde araç 8km'nin üstüne çıkar çıkmaz gösterim durduruluyor.. Bunu kirdirabiliyorsunuz ozel serviste ancak sorun yaratırsa tüm elektrik sistemi ve ilgili donanımlar garantiden çıkmakta.. film ise ozel bir sey yaptirmazsaniz seyredemiyorsunuz..

mobilityden kastınızın ne olduğunu anlayamadım yanlız, konuyu acarsanız sevinirim..

Orijinalden alıntı: TechZone

@nej62: hayırlı olsun.. Benim aldığım gibi Comfort paket'in üstüne opsiyonlari siralamişsiniz.. film & TV olayı biraz karışık.. bu tip bir gösterimde araç 8km'nin üstüne çıkar çıkmaz gösterim durduruluyor.. Bunu kirdirabiliyorsunuz ozel serviste ancak sorun yaratırsa tüm elektrik sistemi ve ilgili donanımlar garantiden çıkmakta.. film ise ozel bir sey yaptirmazsaniz seyredemiyorsunuz..

mobilityden kastınızın ne olduğunu anlayamadım yanlız, konuyu acarsanız sevinirim..

8 km hızın üstüne çıktığında tw kesiliyor diye biliyorum aynı şekilde dvd film vs olayı da kesiliyormu??

yani hareket halinde ben bir film seyredemezmiyim araçta herhangi bir işlem yapmadan??

aynı olay range sport veya vogue larda damı war???

8 km üzerinde çalışmıyorsa anlamı ney :) hoş akşamları istanbul da köprü trafiğinde vs bi nebze işe yarar ama :) :)

• sn techzone;

kafanizi vuracak bir durum oldugunu ben dusunmuyorum dogru zamanda zevkinize uygun ve dolu bir arac aldiniz.. comfort koltuklara oturdugumdan beri normal 5 serisi koltugunu begenmez oldum ki hic de fena degildir sentetik deri dosemesi bile.. gecen ankarada ve bursada iki ayri milano beige arac gordum ve kulaklarinizi cinlattim, comfort paketle gelen 17" jantlari olmalarina ragmen inanilmaz gozalici duruyor.. beyaz siyah ve space grey de guzel renkler ama belli acilardan beni cok rahatsiz ediyor.. milano beji, sepang bronzla birlikte en iyi giden renk benim begenime gore.. kacinciya soyledim bilmiyorum ama kazasiz iyi gunlerde kullanin..

sn johnny bravo;

dvd de kesilir 8kmh'den sonra.. maalesef boyle :)
  • @johnny bravo: malesef durum bu.. Yalnız yolcular icin is değişiyor.. Arka ekranlarda TV & DVD açık kalıyor.. RR VOGUE'da durum biraz daha değişik.. Ortadaki ekran dual LED olduğu icin yolcu TV ya da DVD seyrederken sen aynı anda navigasyonu takip edebiliyorsun.. her iki tarafta TV & DVD seyredebiliyor ama hareket ettiginde sürücü tarafındaki yayını durduruyor.. Diğer yolcular istediklerini izlemeye devam ediyorlar.. Bu arada TV olarak RR VOGUE'da bulunan Hybrit TV, BMW'ye göre çok daha iyi bir cekim kapasitesine sahip.. Ama Bmw'nin ekranı daha buyuk falan :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 14 Ağustos 2011; 2:24:15 >
    *Alınması gereken bir başka opsiyon ise ses sistemi önceki aracım olan 320d'e her türlü abuk subuk absürt donanım koymama rağmen daha iyi bir ses sistemi koydurmadığıma pişman olduğumdan bu aracımı özellikle pro logic ses sistemli sipariş ettim ve bence kesinlikle gerekli bu olmuyorsa en azından hi-fi alınmalı
    *Fren destekli hız sabitleme sistemide özellikle uzun yolculuklarda kullanımı oldukça rahatlatıyor
    *Elektrikli bagaj kapağı-vakumlu kapılar ve anahtarsız giriş sistemide bence bu araca yakışan donanımlardan imkan varsa alınmalı
    *Eğer tv fonksiyonu alınıyorsa bence kesinlikle prof navigassion ve 6 lı dvd değiştirici ile alınmalı aksi taktirde gereksiz bir donanım olur
    *5 bölgeli kamerayı büyük bir zevkle ekletmeme rağmen açıkçası pek kullanmadım kamera sistemlerinin tam verimli olması için aracın temiz olması gerekiyor aksi taktirde kameralarında görüş netliği azaldığından sistemin pek yararı olmuyor.
    *Napa deri döşemenin verdiği his gerçekten güzel bence eğer aracınız benim aracm gibi m paket ise sentetik deriyi seçeceğinize bırakın standart koltukla gelsin.
    *Şerit değiştirme ikazı almadığıma üzüldüğüm donanımların başında geliyor.

Donanımlarla ilgili aklıma gelen noktlardan sonrada biraz sürüş tecrübem hakkında bilgi vereyim ;
    -Araç performans-ağırlık-küçük motor hacmi(bence) üçgeni içinde olmasına rağmen bence gayet az yakıyor şehir dışı dişinizi sıktığınızda rahatlıkla 1000km üzerine çıkıyorsunuz şehir içi ise ortalama 850km yol gidiyorum bugüne kadar sadece bir depo mazotumda sürekli ivmeli kullandım aldığım sonuç bence yine iyiydi 700km/200tl
    -Bu aracı alacak benim yaşlarımdaki arkadaşlara sesleniyorum (18-22 yaş dilimi) kesinlikle m paket alın derim!!Benim aracım m paket olmasına rağmen aldığım tepkiler yaşıma uygun olmadığı yönünde ama bu benim zevkim olduğundan kimin ne dediğide önemli değil açıkçası bu bağlamda mahalle baskısına boyun eymeyin derim ayn fiyata alınacak bir slk'dan çok daha dikkat çekici ve etkili bir araç(slk'nın pozitif yönleri yok demiyorum).
    -Boyum çok uzun olmamasına rağmen (179) bagaja birşeyler yerleştirdikten sonra bir çok kez başımı bagaj kapağna çarptım bir tek benmi yaşıyorum bilmiyorum ama çok acılı oluyor
    -Aracın yalıtım sistemi harika içeridede en ufak bir gevşek vida yok sessiz bir yolculuk yapıyorsunuz (bu konuda bence tek rakibi Mercedes S serisi)
    -Fren disklerinden ilk zamanlar bir gıcırtı gelmesi sanırım genel sorun bende yaşadım ama kalıcı birşey değil fazla geçmeden ses kayboluyor.
    -Lastik yanakları çok geniş olduğundan(275) kuru yollardaki nokta ıslaklıklarda kayma sorunu ortaya çıkabiliyor.
    -18 üzeri jantlar bence çok gereksiz bir arkadaşımın aracında 19 jantlı modeli var inanın çok fazla bozuyor konforu.

Kısacası şuana kadar aracımdan gayet memnunum eğer büyük bir sorunum olmasa (525d satışa çıkması gibi ) araca en az 2 sene daah binmeyi düşünüyorum. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim umarım yazdıklarım aklınızdaki soru işaretlerini gidermede bi nebze yardımcı olur

• quote:

@nej62: hayırlı olsun.. Benim aldığım gibi Comfort paket'in üstüne opsiyonlari siralamişsiniz.. film & TV olayı biraz karışık.. bu tip bir gösterimde araç 8km'nin üstüne çıkar çıkmaz gösterim durduruluyor.. Bunu kirdirabiliyorsunuz ozel serviste ancak sorun yaratırsa tüm elektrik sistemi ve ilgili donanımlar garantiden çıkmakta.. film ise ozel bir sey yaptirmazsaniz seyredemiyorsunuz..

Teşekkür ederim, sizinki de hayırlı olsun, paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum, mobility system hakkında bilgi sahibi oldum, sadece 16" lastiklerde kullanılan bir tamirat kitiymiş, conta sıvısı ve pompadan ibaret, ancak bizde mevcut olan runflat lastikler için bu kit verilmiyormuş...
    Gelelim önceki mesajıma, benim aracım comfort paket ama bazı ekstra özellikler de kapsıyor ancak bazılarının tam olarak olup olmadığından emin değilim, dolayısıyla sorum şuydu: yazmış olduğum ekstra özelliklerden hangilerinin fix olarak arabada bulunduğu... örneğin Şerit Değiştirme Uyarısı, Şerit Terk İkazı, Çevre Görüş Kamerası, TV Fonksiyonu, Navigaston Sist./Professional, Elektrikli Ortopedik Bel Ayarı, Arka Koltuk Eğlence Sistemi Professional, BMW 6'lı DVD Changer, Güneş Korumalı Camlar, Antrasit Tavan Döşemesi, "Soft Close" Otomatik Kapılar, Entegre Garaj Kumandası Olmadığını biliyorum ama aşağıda yazdıklarımdan emin değilim.

Dinamik Süspansiyon Kontrolü
    Dinamik Sürüş Kontrolü
    Infrared Korumalı Ön Cam
    Adaptif Farlar
    Park Asistanı
    HIFI/Professional 7 Logic Ses Sistemi

Yukarıda yazdıklarım tüm 5.20d lerde fix özelliklermi veya daha doğrusu comfort pakette mevcut mu bu özellikler, örneğin ses sistemi Prof 7 Logic mi yoksa daha basit bir sistem mi?

Bir de Navigasyon sonradan ilave edilebiliyormu acaba

Selamlar
    Nej62

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nej62 -- 14 Ağustos 2011; 15:49:16 >

• @TechZone, Merhaba nasılsın? Bayadır konuşamıyoruz umarım iyisindir benim aracım 14.000 km'de oldu allah'a şükür en ufak sorunum yok şuan sana birşey sorucağım bizim araçlarda dizel partikül filtresi varmı? :) Merak ediyorumda senin araç kaç km'de suan? Benim ön fren balataları bitmek üzere bu arada 9000 km kaldı gözüküyor sende durum nedir? Teşekkürler simdiden cevapların icin..

Comfort paket ile gelenler:

navigasyon ne yazık ki sonradan ilave edilemiyor çünkü sistemi aracın üstünde gelmiyor, sonradan da takılamıyor..

@Deniz: benim araç henüz 12.000km'de.. partikül filtrelerimiz tabiiki var.. balatalar için ise son baktığımda 16.000km diyordu.. ben çok performanslı kullanmadığım için frenı de az ve hafif kullanıyorum.. sanırım 30.000km'de değişir benimkiler..

• quote:

@nej62: teşekkür ederim..

Comfort paket ile gelenler:

navigasyon ne yazık ki sonradan ilave edilemiyor çünkü sistemi aracın üstünde gelmiyor, sonradan da takılamıyor..

@Deniz: benim araç henüz 12.000km'de.. partikül filtrelerimiz tabiiki var.. balatalar için ise son baktığımda 16.000km diyordu.. ben çok performanslı kullanmadığım için frenı de az ve hafif kullanıyorum.. sanırım 30.000km'de değişir benimkiler..

Tekrar merhaba TechZone

verdiğiniz linki biliyorum ama benim sorularıma cvp veremiyor, Borusan ile bağlantıya geçip sorularıma bir ölçüde yanıt aldım. Ama hala ses sistemi bir muamma... Size de ayrıca tekrar tşk ederim ilgilendiniz.
    Şimdi bir başka konuda fikrinizi almak isterim, malum önümüz kış, kış lastikleri hakkındaki fikrinizi öğrenmek isterim. Jantla beraber veya sadece lastik şeklinde bir opsiyon için ne yapmalı, jant ile birlikte tabiki daha pahalı olacak ama mevcut sert yanaklı lastiklerin sökülmesi lastiğe zarar verir mi acaba?

Selamlar

nej62

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nej62 -- 18 Ağustos 2011; 23:28:13 >

• Ben de yeni aldigim 520d M Sport aracimi yaklasik bir haftadir kullaniyorum, genel olarak cok memnunum ama bir adet problemim var.

Soyle bir cins huyum var ki o da arabanin icinden gelen seslere karsi asiri hassasim. Kullandigim aracin ic aksamindan en ufak bir catirti, tikirti vs. sesi gelmesini istemem. Sirf bu nedenle bir onceki aracimi 7000km'de sattim diyebilirim. 5 serisini de iste bu yuzden, yuksek malzeme kalitesi icin tercih ettim acikcasi. Neyse konuya geceyim; gecen gun ozellikle 100-120km hizin ustune ciktigim zaman arka koltuklar civarindan bir titreme sesinin geldigini farkettim. Titreme sesinin tam kaynagini ogrenmek icin bir tanidigimi direksiyona gecirip ozellikle arka koltukta oturdum ve yine 120km civarinda bir hiza ciktigimizda ayni sesi duydum. Ses Turkiye'ye gelen tum 5 serisi araclarda standart olan elektrikli arka cam perdesinin ciktigi bolumden geliyor, buna yuzde yuz eminim. Ama perdenin ciktigi kutunun icinden bir yerlerden geldigi icin kendi basima sorunu cozme sansim yok. Acaba buradaki 5 serisi arac sahiplerinden bu tarz bir sorun yasayan oldu mu? Ya da nasil cozulebilecegine dair bir fikri olan var mi? Ya da ben gereginden fazla mi hassasim bu ses konusunda? Bana bu konuda yardimci olan arkadasa cay, kahve, yemek ne isterse ismarlarim ;)

• quote:

bozuk para gozu ora :)

Yaw hakatten bunu yazdigini animsamiyordum ancak, bozuk paralari oraya koydum. Hem sesi gelmiyor hem de almasi kolay. Aklin yolu bir diye bosuna dememisler...:)

F10 5.20d Alpine White
  • quote:

Orijinalden alıntı: saribasf

Ben de yeni aldigim 520d M Sport aracimi yaklasik bir haftadir kullaniyorum, genel olarak cok memnunum ama bir adet problemim var.

Soyle bir cins huyum var ki o da arabanin icinden gelen seslere karsi asiri hassasim. Kullandigim aracin ic aksamindan en ufak bir catirti, tikirti vs. sesi gelmesini istemem. Sirf bu nedenle bir onceki aracimi 7000km'de sattim diyebilirim. 5 serisini de iste bu yuzden, yuksek malzeme kalitesi icin tercih ettim acikcasi. Neyse konuya geceyim; gecen gun ozellikle 100-120km hizin ustune ciktigim zaman arka koltuklar civarindan bir titreme sesinin geldigini farkettim. Titreme sesinin tam kaynagini ogrenmek icin bir tanidigimi direksiyona gecirip ozellikle arka koltukta oturdum ve yine 120km civarinda bir hiza ciktigimizda ayni sesi duydum. Ses Turkiye'ye gelen tum 5 serisi araclarda standart olan elektrikli arka cam perdesinin ciktigi bolumden geliyor, buna yuzde yuz eminim. Ama perdenin ciktigi kutunun icinden bir yerlerden geldigi icin kendi basima sorunu cozme sansim yok. Acaba buradaki 5 serisi arac sahiplerinden bu tarz bir sorun yasayan oldu mu? Ya da nasil cozulebilecegine dair bir fikri olan var mi? Ya da ben gereginden fazla mi hassasim bu ses konusunda? Bana bu konuda yardimci olan arkadasa cay, kahve, yemek ne isterse ismarlarim ;)

sayin saribasf;

ben bundan 18 ay kadar once bir 3 serisi almistim.. ben
    de arac icinden gelen seslere karsi cok titizim ve bahsettiginiz elektrikli perdeden
    gelen ses aynen bende de vardi.. ozellikle aracin sasisinin bukuldugu noktalarda citir
    pitir sesler gelirdi.. bunun icin tam 3 kere servise goturdum.. sonunda cozduler sizin de tek cozum yolunuz bu..

• quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

quote:

Orijinalden alıntı: saribasf

Ben de yeni aldigim 520d M Sport aracimi yaklasik bir haftadir kullaniyorum, genel olarak cok memnunum ama bir adet problemim var.

sayin saribasf;

ben bundan 18 ay kadar once bir 3 serisi almistim.. ben
    de arac icinden gelen seslere karsi cok titizim ve bahsettiginiz elektrikli perdeden
    gelen ses aynen bende de vardi.. ozellikle aracin sasisinin bukuldugu noktalarda citir
    pitir sesler gelirdi.. bunun icin tam 3 kere servise goturdum.. sonunda cozduler sizin de tek cozum yolunuz bu..

Sesin neden kaynaklandigini soylediler mi peki size? Belki bende de ayni problemden dolayi o titreme sesi geliyordur ve aracimi goturdugumde direk o problemi soylersem 3 kere goturmekten kurtulabilirim. Bir de sizin aracinizin sorunu hangi serviste giderildi acaba? Ben aracimi aldigim Borusan Avcilar'a goturmeyi dusunuyorum da.

• quote:

Sesin neden kaynaklandigini soylediler mi peki size? Belki bende de ayni problemden dolayi o titreme sesi geliyordur ve aracimi goturdugumde direk o problemi soylersem 3 kere goturmekten kurtulabilirim. Bir de sizin aracinizin sorunu hangi serviste giderildi acaba? Ben aracimi aldigim Borusan Avcilar'a goturmeyi dusunuyorum da.

Arkadaşım bende ilk zamanlar o sesi duydum ve perdeden şüphelendim ancak kaynağını arkadaşım buldu ön yolcu tarafındaki emniyet kemeri yan direklere yakın durduğunda ve araba sarsıntılı ilerlediğinde oraya çarparak ses çıkartıyor tabi senin sorunun farklıysa bunu bilemem

Bu arada ön konsoldaki küllüğe benzer göze bozuk para koyan arkadaşlara uyarı bende koydum ve bozuk para gözün kapağının arasına sıkıştı ve baya uğraştırdı ;)

• Arkadaşlar 1 ve 5 serilerinin motorları çeşitlenmiş.... 5serisi(5.20i , 5.28i , 5.28xDrive , 5.25dxDrive , 5.35dxDrive)..! (((( 5.35dXdrive = 313 Hp ))))

Orijinalden alıntı: gunel--a

quote:

Arkadaşım bende ilk zamanlar o sesi duydum ve perdeden şüphelendim ancak kaynağını arkadaşım buldu ön yolcu tarafındaki emniyet kemeri yan direklere yakın durduğunda ve araba sarsıntılı ilerlediğinde oraya çarparak ses çıkartıyor tabi senin sorunun farklıysa bunu bilemem

Bu arada ön konsoldaki küllüğe benzer göze bozuk para koyan arkadaşlara uyarı bende koydum ve bozuk para gözün kapağının arasına sıkıştı ve baya uğraştırdı ;)

Yok abi benimki kemerden kaynaklanmiyor eminim, benim de ilk aklima kemer gelmisti zaten. Benimki kesinlikle arka koltuk kafaliklarinin da arkasinda bir yerlerden geliyor. Bugun aracimi Borusan'a goturdum, servisten bir arkadasla teste ciktik, beni rahatsiz eden sesi bizzat kendisi de duydu ama o da ilk bakista tam olarak kaynagini bulamadi. Randevu verdiler aracimi servise birakmam icin, tekrar teste cikip sorunu bulmaya calisacaklar. Bende de ne sans varsa 600km'de araba servise girecek yola cikali 10 gun olmadan. Ses konusunda asiri hassasim dedikce butun citirti tikirti beni buluyor ;)

• yeni motor ve model seçenekleri gelmiş.. 5.20i iyi iş çıkarır diye düşünüyorum.. ama bu benzin fiyatları ile ne kadar mantıklı olur tartışılır.. (bu da 2.0 184bg)

fiyat listesinde de hata var..

5.35d xDrive Comfort modeline 169.464€ - 438.539TL yazmışlar

X6 M, M3 Sedan (4 kapı) listeden kalkmış.. yeni M5'den hala ses yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 23 Ağustos 2011; 4:21:35 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.