Şimdi Ara

Bmw 320i ve 320d hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
20.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    2000 model civarı e46 320 Bmw almak istiyorum fakat araştırmalarım sonucunda dizel ve benzinlinin aşağı yukarı aynı fiyatlarda olduğunu gördüm
    acaba dizel olanlarında arıza falam mı meydana geliyor çünkü diğer arabaların dizelleri hep benzinliden daha pahalı.
    Yani sonuçta dizel mi almak daha iyidir yoksa benzinlimi?

http://www.otocevap.com/
  • öncelikle link için çok teşekkür ederim arkadaşım.Özellikle yakıt konusunda çok memnun oldum.Çünkü çevremde kullanıcısı olmadığından bilgi sahibi olmadık bi türlü.Bilgilerden anladığım kadarıyla yakıt ekonomiside
    düşünüldüğünde pekde benzinliyi aratmayacak.
    Şu an 2000 senesi için 68 adet 320i ,2 adet 320d mevcut.Az bile sallamışım.O senelerde dizel Bmw alan birinin traktör sesi dinlemek için çok sebebi olması lazım diye düşünüyorum.Kendim senede 30 bin km civarı yapan biri olarak bile 2004 senesinde 3 serisi bakarken hep benzinliler için fiyat almıştım dizel aklımın ucundan bile geçmemişti.Ne zaman dizel çok hesaplı oldu sonrasında kaliteli yakıt getirdiler araç satışları da ondan sonra arttı.
    Biraz uzun oldu ama bence 2005 model öncesi 2. el alırken mutlaka benzinli alınmalı diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

2000 senesinde tahminimce benzinli 320 ,dizelden en az 5 kat falan fazla satılmıştır diye düşünüyordum ama hemen sahibinden.com a baktım.
    Şu an 2000 senesi için 68 adet 320i ,2 adet 320d mevcut.Az bile sallamışım.O senelerde dizel Bmw alan birinin traktör sesi dinlemek için çok sebebi olması lazım diye düşünüyorum.Kendim senede 30 bin km civarı yapan biri olarak bile 2004 senesinde 3 serisi bakarken hep benzinliler için fiyat almıştım dizel aklımın ucundan bile geçmemişti.Ne zaman dizel çok hesaplı oldu sonrasında kaliteli yakıt getirdiler araç satışları da ondan sonra arttı.
    Biraz uzun oldu ama bence 2005 model öncesi 2. el alırken mutlaka benzinli alınmalı diye düşünüyorum

Bu konuda kaliteli yakıt derken anlamış değilim bundan önceleri kalitesizmi idi ayrıca benzinler kalitesizmi dizellere göre eskiden ewet kamyon sesi gibi idi dizeller şuanda ise dikiş makinesi gibi gayet sessiz çalışıyolar hele motor ısındıktan sonra ses daha azalıyo bu dizel alacak olan arkadaşlar eğer yıllık yaptığınız km ler yüksek ise yani yılda 80 bin km ve üzeri yapıyosanız dizel almak mantıklı ama az km yapıyor iseniz benzinli tercih etmek gerekir yılda 2 kere uzun yol yapıyorum ne gerek var dizele daha fazla ödemeye diye düşünürüm .Eğer dizel araç çok makbul olsa idi formula yarışları dizel motorlarla yapılırdı yok ben ekonomik olsun aracım derseniz tüp taktırın daha mantıklı...

• quote:

Orijinalden alıntı: krokodil06

quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

2000 senesinde tahminimce benzinli 320 ,dizelden en az 5 kat falan fazla satılmıştır diye düşünüyordum ama hemen sahibinden.com a baktım.

Bu konuda kaliteli yakıt derken anlamış değilim bundan önceleri kalitesizmi idi ayrıca benzinler kalitesizmi dizellere göre eskiden ewet kamyon sesi gibi idi dizeller şuanda ise dikiş makinesi gibi gayet sessiz çalışıyolar hele motor ısındıktan sonra ses daha azalıyo bu dizel alacak olan arkadaşlar eğer yıllık yaptığınız km ler yüksek ise yani yılda 80 bin km ve üzeri yapıyosanız dizel almak mantıklı ama az km yapıyor iseniz benzinli tercih etmek gerekir yılda 2 kere uzun yol yapıyorum ne gerek var dizele daha fazla ödemeye diye düşünürüm .Eğer dizel araç çok makbul olsa idi formula yarışları dizel motorlarla yapılırdı yok ben ekonomik olsun aracım derseniz tüp taktırın daha mantıklı...

2000 yılında Eurodiesel yoktu.Avrupalıların kullandıkları kaliteli yakıtlara göre tasarlanan motorlar burada kırsal motorinle çalışmak zorundaydı.Böyle bir çekince olabilir.BMW'nin motoru nasıl bilmiyorum;ama VW'nin 1.9 TDI'larında bir sorun olmuyordu.Belki BMW daha hassastır veya eskiden dizeller daha sesliydi (Burada eski bir dizel Mercedes var,adam aracı çalıştırınca ciddi ses oluyor) BMW alan biri onu beğenmemiş olabilir,bir de bu kadar fark yoktu yakıt fiyatlarında.

• baska alternatıflere bakın derım,ikinci el araba hele kı bmw daha bı dıkkatlı alınması gerekn araç,makyajlı e46 alınır(2002-2005) ama ılk cıkan e46larda sorunlar oldugunu duymustum
    Bmw F30 serisi 316i mi 320d mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: watkseburt

baska alternatıflere bakın derım,ikinci el araba hele kı bmw daha bı dıkkatlı alınması gerekn araç,makyajlı e46 alınır(2002-2005) ama ılk cıkan e46larda sorunlar oldugunu duymustum

Doğru olabilir çünkü makyaj yaparak aracın görüntüsünü hafifçe değiştirmek adı altında aksamda büyük değişiklikler yapıp aracın eksi yönlerini düzeltiyorlar

Orijinalden alıntı: plantamax

BMW her zamanki BMW hep bir şeyin gölgesinde, kimisine göre AUDI nin, kimisine göre MERCEDES in...İşi bilene konumuz ile alakası var...Fakat BMW nin marka bazında hakkı Benzindir...Ama benzinli BMW 2.0 motorda yürümez. Kime göre yürümez ??? 160HP ve üstü güce sahip turbolu araçlara göre yürümez (OPEL hariç, 140hp motorla, VW 122 tsı motordan açık ara fark yemiş araçları var opel in onun için o hariç)...TR de 2.0 D BMW tarla sürmeye kullanılıyor... Nereye gitsem bir traktör sesi duyuyorum ben...Sen en iyisi ARABA ya yakışır olan hareketi yap Benzinli al....320D coupe görüyorum araba hoş ama bir traktör edası ile dolaşıyorlar Hatta imkan varsa 3.0 benzinli al...2.0 da BMW bitik....BMW 3.0 dan başlar...

Bmw'nin yeni çıkan 2000 cc 184 HP 380 nm dizel motorlu araçlarını da çöpe atalım o zaman. Bu motorun sesi kesinlikle diğer 2000cc 4 silindirli dizellerden daha yüksek değil. Ayrıca şehiriçinde bile tiptronic şanzıman 6.8 lt yakıyor 0-100 hızlanması 7,6 sn olduğu halde.

Hakkı benzindir dediğiniz marka bu motorun haricinde 3000 cc dizel motordan da 306 HP çıkarıyor 4.0d adı altında. Ayrıca 1.23 dizelde 2000 cc'den 204 HP alındığını da unutmayın.

Dizelde 2000 cc'den 204 HP, 3000 cc'den 306 HP çıkaran bir markanın her şeyi kötülenir ama motorlarını kötülerseniz kedi-ciğer örneği veririm sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 25 Eylül 2010; 16:42:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PALERMO ®

quote:

BMW her zamanki BMW hep bir şeyin gölgesinde, kimisine göre AUDI nin, kimisine göre MERCEDES in...İşi bilene konumuz ile alakası var...Fakat BMW nin marka bazında hakkı Benzindir...Ama benzinli BMW 2.0 motorda yürümez. Kime göre yürümez ??? 160HP ve üstü güce sahip turbolu araçlara göre yürümez (OPEL hariç, 140hp motorla, VW 122 tsı motordan açık ara fark yemiş araçları var opel in onun için o hariç)...TR de 2.0 D BMW tarla sürmeye kullanılıyor... Nereye gitsem bir traktör sesi duyuyorum ben...Sen en iyisi ARABA ya yakışır olan hareketi yap Benzinli al....320D coupe görüyorum araba hoş ama bir traktör edası ile dolaşıyorlar Hatta imkan varsa 3.0 benzinli al...2.0 da BMW bitik....BMW 3.0 dan başlar...

Bmw'nin yeni çıkan 2000 cc 184 HP 380 nm dizel motorlu araçlarını da çöpe atalım o zaman. Bu motorun sesi kesinlikle diğer 2000cc 4 silindirli dizellerden daha yüksek değil. Ayrıca şehiriçinde bile tiptronic şanzıman 6.8 lt yakıyor 0-100 hızlanması 7,6 sn olduğu halde.

Hakkı benzindir dediğiniz marka bu motorun haricinde 3000 cc dizel motordan da 306 HP çıkarıyor 4.0d adı altında. Ayrıca 1.23 dizelde 2000 cc'den 204 HP alındığını da unutmayın.

Dizelde 2000 cc'den 204 HP, 3000 cc'den 306 HP çıkaran bir markanın her şeyi kötülenir ama motorlarını kötülerseniz kedi-ciğer örneği veririm sadece.

haklısınız,aslında vw fanaıtıgı bu arkadasa cvp yazmanız ,kaale bıle almanız cok büyük incelik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watkseburt -- 25 Eylül 2010; 16:53:44 >

• BMW 320 dizelin motoruna sesli çalışıyo diyenler passattan cıkan sese ne dıyecekler 140 beygır motoruyla hantal passat daha mı ıyı 184 ps den

Güzel bir noktaya değinmişsiniz, aynen bende böyle düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: PALERMO ®

quote:

+şiddet (şiddetle katılıyorum demek istedim)
    SURGEON(tibet serveri),SURGEON(pasific),illusionist, Shdwsamurai, C0ND0M(venus), Kensei, OpiaT, AngoriaN, BigStorm, SurreaL, MagicStorM, FlashMan, DarkSmoke, BigSensei, BlackLegenD, ShadowFirE, BlackRangeR, FireSlayeR, DarkSamurai, DarkSensei, DarkStroke, MaDClouD, DarkSoldieR, _DuTy_, KingDragoN, MadWinD, GhostSlayeR, DarkRaideR, Nel, NightLeoN, DarkBravE, NightStrokE, BraveDragoN, GoldenFisT, EyrioN, MadRaideR, MaDeviL, MadKinG(hera)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.