Şimdi Ara

BMW 320d için BMW Performance güç kitini taktıran var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
6
Favori
35.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BMW tarafından satışa sunulan BMW Performance güç kiti ile 184 BG 200 BG gücüne, Tork ise 380 Nm den 420 Nm ye çıkıyor.

Kitte kullanılan ana malzemeler:
    -Engine Kontrol Uniti ve yazılımı
    -Yüksek kapasiteli İntercooler
    -Daha güçlü 600 W elektrikli radyatör fanı

Bu donanım ve yazılım paketi ile;
    -0 -100 km/sa arası hızlanmayı 0,5 s iyileştiriyor
    -80−120 km/sa aralığını 0,8 s (dördüncü viteste ve 1,0 s'ye (beşinci viteste) yükseltiyor.
    -Maksimum hız, W veya daha yüksek kodlu lastiklerle 5 km/sa artıyor.
    -Yakıt tüketimi 0,5 litre/ 100 km azalıyor diyor?

BMW servisinden fiyat teklifi istedim sayım olduğu için alamadım..

En önemlisi BMW garantisi bozulmuyor... Bu yüzden hem daha ucuz hemde daha fazla performans artıran diğer çözümlere sıcak bakmıyorum.

Detaylı bilgiye aşağıdaki linkten bakabilirsiniz...

http://showcars.co.za/bmw/bmw-performance-diesel-power-upgrade-review/

Sizce değer mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

BMW tarafından satışa sunulan BMW Performance güç kiti ile 184 BG 200 BG gücüne, Tork ise 380 Nm den 420 Nm ye çıkıyor.

Kitte kullanılan ana malzemeler:
    -Engine Kontrol Uniti ve yazılımı
    -Yüksek kapasiteli İntercooler
    -Daha güçlü 600 W elektrikli radyatör fanı

Bu donanım ve yazılım paketi ile;
    -0 -100 km/sa arası hızlanmayı 0,5 s iyileştiriyor
    -80−120 km/sa aralığını 0,8 s (dördüncü viteste ve 1,0 s'ye (beşinci viteste) yükseltiyor.
    -Maksimum hız, W veya daha yüksek kodlu lastiklerle 5 km/sa artıyor.
    -Yakıt tüketimi 0,5 litre/ 100 km azalıyor diyor?

BMW servisinden fiyat teklifi istedim sayım olduğu için alamadım..

En önemlisi BMW garantisi bozulmuyor... Bu yüzden hem daha ucuz hemde daha fazla performans artıran diğer çözümlere sıcak bakmıyorum.

Detaylı bilgiye aşağıdaki linkten bakabilirsiniz...

Sizce değer mi?

Bunu ben de araştırmıştım fakat 2000 eur + bir bedeli vardı diye hatırlıyorum . efektif gelmedi açıkçası , ara hızlanması 0,8 saniye fena değil gerçi.

Dışarıdan takılan box denemişti bir arkadaşım( 220 hp 460 tork ) , daha önce de yazmıştım , bire bir giden arabalarımızın arasında rolling de 4-5 boy uzaya uzaya gidiyordu box takıldıktan sonra.

Gidişe gözle görülür ciddi katkısı var , yakıt ekonomisinden ise şüpheliyim.

• 20 gün önce sipariş ettim, 6 gün önce geldi, salı günü taktıracağım inşallah. Almanyadan 3500 TL ye geldi herşey dahil. Yanlış bilmiyorsam 330d intercooleri ve fanı geliyor birde engine control unit. Bu kitden sonra k&n 57i cold air kitde taktıracağım üzerine birde chiptuning yapılırsa 250hp yi zorlanmadan verir diye düşünüyorum.

k&n 57i cold air kit :https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/528178_10151316484636492_2000150806_n.jpg

performance kit :https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/558987_10151295745376492_1277806770_n.jpg

servisin vereceği fiyat 1800€ + kdv. İsteyen olursa benim aldığım fiyatdan temin edebilirim. Montajı yetkili servisde yapılırsa garantiniz bozulmaz + takılan parçalarında garantisi olmuş olur. Bu arada kit Almanya BMW fabrikasından geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaTToRi -- 4 Ocak 2013; 12:44:13 >

• _____________________________
    Otomobilinizin Motorundaki Gizli Gücü Keşfedin..!
    Mehmet GAZİHAN
    irtibat CEP: 532 243 73 66

Ataşehir TEM Yanyol Çağatay Plaza
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

BMW 320d için BMW Performance güç kitini taktıran var mı?

http://www.facebook.com/megachips.chiptuning

Chiptuningimi yapacak olan kişide geldi işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HaTToRi

Torque Converter çıktımı kitin içinden ?

Ataşehir TEM Yanyol Çağatay Plaza
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Torque Converter çıktımı kitin içinden ?

Tork converterli olan paketi vermedi benim aracin sasesinden. Biraz arastirinc 177 ve 163 hp lik motorlarda cikiyormus. 184hp olanlarda o tork convertoru takiliymis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • F30 320d için yaklaşık maliyetin 3.700 TL olacağı söylendi. Sipariş üzerine getiriyorlar. F30 320d için sadece ECU ve İntercooler değişimi gerekiyormuş.

20 gün önce sipariş ettim, 6 gün önce geldi, salı günü taktıracağım inşallah. Almanyadan 3500 TL ye geldi herşey dahil. Yanlış bilmiyorsam 330d intercooleri ve fanı geliyor birde engine control unit. Bu kitden sonra k&n 57i cold air kitde taktıracağım üzerine birde chiptuning yapılırsa 250hp yi zorlanmadan verir diye düşünüyorum.

k&n 57i cold air kit :https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/528178_10151316484636492_2000150806_n.jpg

performance kit :https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/558987_10151295745376492_1277806770_n.jpg

servisin vereceği fiyat 1800€ + kdv. İsteyen olursa benim aldığım fiyatdan temin edebilirim. Montajı yetkili servisde yapılırsa garantiniz bozulmaz + takılan parçalarında garantisi olmuş olur. Bu arada kit Almanya BMW fabrikasından geliyor.

Performans kitini taktırdınız mı? Verdiğiniz paraya değer mi? Yorumlarınızı bekliyoruz... Teşekkkürler...

• Kit gerçekten çok iyi oldu, yakıt ortalamam 7 lt civarındayken 6,6 lt civarına düştü. Performansda gayet güzel üstelik daha k&n cold air kit uygulamasını yapmadım, ay sonunda amerikadan gelecek. Bu kit ile 205 - 210hp civarında alabilirim diye tahmin ediyorum.

Orijinalden alıntı: ataby52

SUANA KADAR BULUBILECEGINIZ EN GUZEL BILGI BENDE 6 AY DIR ARASTIRIYORDUM
    BAHSEDILEN TURBO LAG I AZALTIYOR YAKIT TASARRUFU SAGLIYOR,GUCTE COK FARK EDILEN BIRSEY YOK FAKAT VITES GECISLERI DAHA CANLI YENI ECU DAN DOLAYI
    BU SITE HARICINDE BASKA HICBIRYERDE BU KADAR KAPSAMLISI YOK ARKADASLAR

Link için teşekkürler.

Hattori,

Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa bu Kit'in üzerine ayrıca yazılım mı yaptıracaksınız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış yonledirmek istemem fakat bu sitedeki bilgiye gore yeni gelen ECU da yazılım yapılmış oluyor 16 hp artıyor ve tork bildiginiz uzere 40 N/m artıyor,
    Bu arada yine yanlış anlamayın ama artık kafama göre chip-tune yaptırma hayalimden vazgectim Bmw 16 hp icin bile sogutmayı artırmayı uygun goruyorsa kafamıza gore 50 hp artırdığımızda aracı uzun vadede dusunmek dahi istemiyorum
    İyi Gunler....

Yanlış yonledirmek istemem fakat bu sitedeki bilgiye gore yeni gelen ECU da yazılım yapılmış oluyor 16 hp artıyor ve tork bildiginiz uzere 40 N/m artıyor,
    Bu arada yine yanlış anlamayın ama artık kafama göre chip-tune yaptırma hayalimden vazgectim Bmw 16 hp icin bile sogutmayı artırmayı uygun goruyorsa kafamıza gore 50 hp artırdığımızda aracı uzun vadede dusunmek dahi istemiyorum
    İyi Gunler....

bu kadar değişen parçadan sonra 16hp vermesi ve 40nm tork arttırması evet az bir değer. Motorda kapasite olmadığından değil, aran torka şanzımanın dayanamama ihtimali olmasından. Mevcut şanzıman 450nm torka kadar dayanabiliyor, bunu dikkate alarak bundan sonraki oynamaları yapacağım. K&n 57i cold air kiti henüz takamadım. Bu kitden sonra dynamometre verilerine bakarak karar vereceğim.

quote:

Yanlış yonledirmek istemem fakat bu sitedeki bilgiye gore yeni gelen ECU da yazılım yapılmış oluyor 16 hp artıyor ve tork bildiginiz uzere 40 N/m artıyor,
    İyi Gunler....

bu kadar değişen parçadan sonra 16hp vermesi ve 40nm tork arttırması evet az bir değer. Motorda kapasite olmadığından değil, aran torka şanzımanın dayanamama ihtimali olmasından. Mevcut şanzıman 450nm torka kadar dayanabiliyor, bunu dikkate alarak bundan sonraki oynamaları yapacağım. K&n 57i cold air kiti henüz takamadım. Bu kitden sonra dynamometre verilerine bakarak karar vereceğim.

30d ve 35d'lerde farklı şanzıman mı mevcut ?

• quote:

Orijinalden alıntı: erciftci

quote:

quote:

İyi Gunler....

30d ve 35d'lerde farklı şanzıman mı mevcut ?

Evet farklılar
    E90'lar ZF marka otomatik şanzıman kullanır. 320i 150hp - 320d 163hp 6HP19 modelini kullanır 400nm torka kadar dayanıklıdır. Bu yüzden 320d 163hp modelinin power kitlerinden ekstradan tork convertor çıkar. 320i 170hp - 330i - 335i ve 320d 184hp - 177hp 6HP21 modelini kullanır max. 450nm torka kadar kullanılır. 330d ve 335d ise 6HP28 modelini kullanır ve tam 700nm torka kadar dayanır.

Linkde katalogu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaTToRi -- 25 Ocak 2013; 12:36:45 >

• quote:

Evet farklılar
    E90'lar ZF marka otomatik şanzıman kullanır. 320i 150hp - 320d 163hp 6HP19 modelini kullanır 400nm torka kadar dayanıklıdır. Bu yüzden 320d 163hp modelinin power kitlerinden ekstradan tork convertor çıkar. 320i 170hp - 330i - 335i ve 320d 184hp - 177hp 6HP21 modelini kullanır max. 450nm torka kadar kullanılır. 330d ve 335d ise 6HP28 modelini kullanır ve tam 700nm torka kadar dayanır.

Linkde katalogu var

Yararlı bilgiler, elinize sağlık

• Ellerinize sağlık gerçekten ilk kez duyuyorum, 3.20d nin sanzıman markası zf oldugunu ,peki aracım 420 hp cıkıyor fakat max tork 450 N/m de bu durumda aracım hep ust limit degerlerinde calısacak ve daha kısa omurlu olmasına neden olmıyacak mı ???Tesekkurler...
  • Komuyla alakasi yok ama arkadaslar 3.20d 184hp var 7800 km de ama ilk alfihim gini performansi yok,resmen turbo lag a dusuyor arac sizce egr yada turbo hatasi mi ama arac hatada vermiyor? Tesekkurler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.