Şimdi Ara

BMW 320d için BMW Performance güç kitini taktıran var mı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
6
Favori
33.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaTToRi

    quote:

    Orijinalden alıntı: erciftci

    quote:

    Orijinalden alıntı: HaTToRi

    quote:

    Orijinalden alıntı: ataby52

    Yanlış yonledirmek istemem fakat bu sitedeki bilgiye gore yeni gelen ECU da yazılım yapılmış oluyor 16 hp artıyor ve tork bildiginiz uzere 40 N/m artıyor,
    Bu arada yine yanlış anlamayın ama artık kafama göre chip-tune yaptırma hayalimden vazgectim Bmw 16 hp icin bile sogutmayı artırmayı uygun goruyorsa kafamıza gore 50 hp artırdığımızda aracı uzun vadede dusunmek dahi istemiyorum
    İyi Gunler....

    bu kadar değişen parçadan sonra 16hp vermesi ve 40nm tork arttırması evet az bir değer. Motorda kapasite olmadığından değil, aran torka şanzımanın dayanamama ihtimali olmasından. Mevcut şanzıman 450nm torka kadar dayanabiliyor, bunu dikkate alarak bundan sonraki oynamaları yapacağım. K&n 57i cold air kiti henüz takamadım. Bu kitden sonra dynamometre verilerine bakarak karar vereceğim.

    30d ve 35d'lerde farklı şanzıman mı mevcut ?

    Evet farklılar
    E90'lar ZF marka otomatik şanzıman kullanır. 320i 150hp - 320d 163hp 6HP19 modelini kullanır 400nm torka kadar dayanıklıdır. Bu yüzden 320d 163hp modelinin power kitlerinden ekstradan tork convertor çıkar. 320i 170hp - 330i - 335i ve 320d 184hp - 177hp 6HP21 modelini kullanır max. 450nm torka kadar kullanılır. 330d ve 335d ise 6HP28 modelini kullanır ve tam 700nm torka kadar dayanır.


    Linkde katalogu var

    http://apps01.zf.com/zf.productDataBase/service/mediaFiles?levelTypeName=Products&levelID=336222&mediaFileName=6HP_2ndGen_EN_2006s.pdf

    Hattori ,

    Hava filtren geldi mi? Dyno sonucu aldın mı?

    Turbo lag da azalma gözlemliyor musun, ara hızlanmalarda vs? Kısaca tavsiye eder misin bu kiti?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridleyscott -- 3 Şubat 2013; 10:25:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • bugün bu kiti 2 sene dir kullanan bir müşteri geldi..

     BMW 320d için BMW Performance güç kitini taktıran var mı?


    dyno sonucu bu.. 220hp 430nm

     BMW 320d için BMW Performance güç kitini taktıran var mı?


    müşterim daha fazlasını istiyor.. Üzerinde ekstradan Megachips uyguladıktan sonra sonuc bu

     BMW 320d için BMW Performance güç kitini taktıran var mı?


    280hp 540nm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChipTuning Uzmanı -- 5 Mart 2013; 14:07:50 >




  • Bgn Mehmet Gazihanla telde görüştüm..184hp 380kw olan aracımı 250hp 450nm ye çıkarabileceğini söyledi...Aslında kulağa pek hoş geliyor servis çok para istiyor bu iş için ama hala servise yaptırmakla dışarda yaptırmak arasında kararsızım..Arkadaş 650 liraya işi bitiriyor..Serviste 2000 Euro civarı fiyat çekiyor 200hp 420nm için biraz iskonto yaparız dediler...Bazen diyorum yaptır gitsin dışarda sonra diyorum ya bi sıkıntı olursa araba 2011 daha 49 binde kız gibi ve ful dolu garantisi bitti motoru kucağıma almayayım sonra siz nedersiniz arkadaşlar bi fikir verin...2000 euro çok para ama arabaya ödediğimiz çuvalla paranın yanında devede kulak kalır...Varmı hiç çevrenizde filan yaptıran..Ankara'da remaps'ı da övüyorlar..Bi fikir verseniz abiler kafaya çok taktım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: öy488 320d

    Bgn Mehmet Gazihanla telde görüştüm..184hp 380kw olan aracımı 250hp 450nm ye çıkarabileceğini söyledi...Aslında kulağa pek hoş geliyor servis çok para istiyor bu iş için ama hala servise yaptırmakla dışarda yaptırmak arasında kararsızım..Arkadaş 650 liraya işi bitiriyor..Serviste 2000 Euro civarı fiyat çekiyor 200hp 420nm için biraz iskonto yaparız dediler...Bazen diyorum yaptır gitsin dışarda sonra diyorum ya bi sıkıntı olursa araba 2011 daha 49 binde kız gibi ve ful dolu garantisi bitti motoru kucağıma almayayım sonra siz nedersiniz arkadaşlar bi fikir verin...2000 euro çok para ama arabaya ödediğimiz çuvalla paranın yanında devede kulak kalır...Varmı hiç çevrenizde filan yaptıran..Ankara'da remaps'ı da övüyorlar..Bi fikir verseniz abiler kafaya çok taktım..

    Bi sıkıntı olduğunda biz servisden daha kapsamlı duruyoruz müşterimizin yanında.. 650tl ye yapıyoruz diye merdiven altı ettiniz beni..

    paylaştığım araç sahibi 2011 de 3000Euro ya yakın para ödemiş , ve dün bana söylediği sen bu işi çok daha iyi yapıyorsun, sende en az 3000euro almalısın..




  • Benimde yazın istanbula yolum düşerse yaptıracağım inşallah e60 kasa 520d araca En son mehmet abinin yaptığı yazılımla 177 den 218 hpye çıktı araç,3 aydır sorunsuz kullanıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı





    2011 3.20d Coupe araç sahibiyim ve araç tamamen orjinal hiçbir oynama yapılmadı fakat performanstan ne kadar memnun olsamda bir süre sonra yetersiz kalıyor. Borusanda yapılan uygulama ile sizin yapacağınız uygulama arasında ki farklar nelerdir ve sorun çıkarırsa ne gibi sorunlar çıkar ? Sorun olursa arkasında duracaksınız kesinlikle eminim fakat bir bilgi sahibi olmak adına detaylı bilgi alırsam sevinirim. Fiyat vs. dahil pm'de atabilirsiniz.
  • Estağfurullah Mehmet bey küçümsemek adına söylemedim..Bende çok meraklı değilim servise kendimi öptürmeye lakin sinek küçük ama mide bulandırır derler bir sıkıntıda ne kadar arkasında durulsada insan arabadan soğuyor çünkü bunlar hacı murat parasına satılan arabalar değil yılların birikimiyle alınmış ömürlük kullanılacak arabalar şahsen benim için öyle...Mesela midemi bulandıran bir olayı anlatayım size ;

    Siz konunun uzmanı bir dizelcisiniz 320d lerin motorunun sıkıntılı olduğunu düşünüyorum dikkatim çok yüksektir motorun sesini hep dinlerim arabının tepkilerinide ölçerim.320d 184ps 'i bana ilk teslim edeceklerinde araba çalışıyordu bunun sesi normal değil dedim yok abi olurmu dediler neyse bindim gittim 6bin kilometrede farklı olarak bir ses daha gelmeye başladı servise gittim araba 1 hafta yattı zincir dediler(pistonlar,saplamalar vs.komple değişti) teslim alırken yine bu normal değil dedim 2 gün daha yattı sonra normale dönmüştü...30 binde yine aynı boku yedi borusana götürdüm 20 gün yattı kendim avukat adayıyım bişey çıkmayacağını bildiğim halde sırf olayı medyaya taşımak için dava açacaktım fakat kendiside esnaf olan babam mani oldu ve ben çok tiksinmiş durumdayım arabamdan ama bizde adettir mal alındımı hoşafı çıkana kadar satılmaz kullanıp kardeşime bırakacağım..

    Ne mutlu sana ki böyle ucuz fiyatlarla iş yapıyorsun halka hizmet ediyorsun halka hizmet Hakka hizmettir..İnşallah bende sayende arabamı tekrar sevecem.
    Baba mesleğim pastane üzerine çalışırız ailece Mersinin en ucuz fakat en kaliteli ürünleriini satarız 39 yıldır...Çukurovanın dondurma-şekerleme üzerine en büyük tesisine sahibiz vergi rekortmeniyiz ayrıca ama yinede günde onlarca insan gelip soruyor neden ucuz diye? Benim işim kolay çıkarıp hemen bişey sokuşturuyoruz ağzına ürün belli ediyor zaten kalitesini tamam diyor sonra abone müşterimiz oluyor..Bunları söylememin sebebi firmamı övmek değil, sen mersindeki bayin olan Yasin Damar'a sor anlatsın sana ben onu tanımam şahsen istanbuldayım ama o özkaymak dedinmi bilir..( ÖZKAYMAK Mersinde Gökdelen karşısında...fasonda yapıyoruz)

    Şimdi ben neden sana bunu anlattım güzel kardeşim ; Telefonda konuştuk sorularımı yanıtladın fiyat,randevu,performans,dpf filan konuştuk eyvallah, en son dedim ki bak memet abi ben çok uzun yol yaparım İstanbul-Mersin arası 1000 kilometre ve ben bu yolu 180-240 süretle hiç molasız 6 saatte gidiyorum, motor bazen o kadar ısınıyorki içeri vuruyor sıcaklığı bi sorun olurmu dedim? haa o zaman ona farklı bişey yapmam lazım dedin, ne yapacaksın diye sordum sana sende dedin ki kardeş yoğunum vakit ayıramıcam buraya geldiğinde konuşuruz....diyaloğumuz bu şekilde oldu...Hani insan bilgilenmek ister herkesin vakti kıymetli ama madem kurumsal yapıyorsun bu işi şu bilgilendirme olayına biraz daha özen...Faceden yazdım,mail attım cvp.gelmedi.Dükkan ve cebin hep meşgul çat kapıda gelemiyoruz randevulu çalışıyosun.. Neyse inşallah en kısa zamanda görüşürüz tekrar..Hassasiyetimi mağzur gör, mal canın yongası,canım kıymetli :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardadgr

    2011 3.20d Coupe araç sahibiyim ve araç tamamen orjinal hiçbir oynama yapılmadı fakat performanstan ne kadar memnun olsamda bir süre sonra yetersiz kalıyor. Borusanda yapılan uygulama ile sizin yapacağınız uygulama arasında ki farklar nelerdir ve sorun çıkarırsa ne gibi sorunlar çıkar ? Sorun olursa arkasında duracaksınız kesinlikle eminim fakat bir bilgi sahibi olmak adına detaylı bilgi alırsam sevinirim. Fiyat vs. dahil pm'de atabilirsiniz.

    Anladığım kadarı ile sizin bu derece üst düzey bir uygulamaya ihtiyacınız yok. size %20lik std bir uygulama kafi gelecektir. Elde edeceğimiz tertemiz 35hp 60nm sizi fazlasıyla memnun eder.

    Borusanın yaptığı iş yazılımın yanında büyük bir intercooler ve daha güçlü motor fanı sunmak.. Ben sadece yazılım desteği sunuyorum. Yazılımım Aracın üzerindeki soğutma sistemi kapasitesi dahilinde hareket etmektedir.

    184lük motorlarda Bugüne dek hiç problem yaşamadığım için size örnek sunamayacağım.

    Fiyatım 650tl dir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: öy488 320d

    Estağfurullah Mehmet bey küçümsemek adına söylemedim..Bende çok meraklı değilim servise kendimi öptürmeye lakin sinek küçük ama mide bulandırır derler bir sıkıntıda ne kadar arkasında durulsada insan arabadan soğuyor çünkü bunlar hacı murat parasına satılan arabalar değil yılların birikimiyle alınmış ömürlük kullanılacak arabalar şahsen benim için öyle...Mesela midemi bulandıran bir olayı anlatayım size ;

    Siz konunun uzmanı bir dizelcisiniz 320d lerin motorunun sıkıntılı olduğunu düşünüyorum dikkatim çok yüksektir motorun sesini hep dinlerim arabının tepkilerinide ölçerim.320d 184ps 'i bana ilk teslim edeceklerinde araba çalışıyordu bunun sesi normal değil dedim yok abi olurmu dediler neyse bindim gittim 6bin kilometrede farklı olarak bir ses daha gelmeye başladı servise gittim araba 1 hafta yattı zincir dediler(pistonlar,saplamalar vs.komple değişti) teslim alırken yine bu normal değil dedim 2 gün daha yattı sonra normale dönmüştü...30 binde yine aynı boku yedi borusana götürdüm 20 gün yattı kendim avukat adayıyım bişey çıkmayacağını bildiğim halde sırf olayı medyaya taşımak için dava açacaktım fakat kendiside esnaf olan babam mani oldu ve ben çok tiksinmiş durumdayım arabamdan ama bizde adettir mal alındımı hoşafı çıkana kadar satılmaz kullanıp kardeşime bırakacağım..

    Ne mutlu sana ki böyle ucuz fiyatlarla iş yapıyorsun halka hizmet ediyorsun halka hizmet Hakka hizmettir..İnşallah bende sayende arabamı tekrar sevecem.
    Baba mesleğim pastane üzerine çalışırız ailece Mersinin en ucuz fakat en kaliteli ürünleriini satarız 39 yıldır...Çukurovanın dondurma-şekerleme üzerine en büyük tesisine sahibiz vergi rekortmeniyiz ayrıca ama yinede günde onlarca insan gelip soruyor neden ucuz diye? Benim işim kolay çıkarıp hemen bişey sokuşturuyoruz ağzına ürün belli ediyor zaten kalitesini tamam diyor sonra abone müşterimiz oluyor..Bunları söylememin sebebi firmamı övmek değil, sen mersindeki bayin olan Yasin Damar'a sor anlatsın sana ben onu tanımam şahsen istanbuldayım ama o özkaymak dedinmi bilir..( ÖZKAYMAK Mersinde Gökdelen karşısında...fasonda yapıyoruz)

    Şimdi ben neden sana bunu anlattım güzel kardeşim ; Telefonda konuştuk sorularımı yanıtladın fiyat,randevu,performans,dpf filan konuştuk eyvallah, en son dedim ki bak memet abi ben çok uzun yol yaparım İstanbul-Mersin arası 1000 kilometre ve ben bu yolu 180-240 süretle hiç molasız 6 saatte gidiyorum, motor bazen o kadar ısınıyorki içeri vuruyor sıcaklığı bi sorun olurmu dedim? haa o zaman ona farklı bişey yapmam lazım dedin, ne yapacaksın diye sordum sana sende dedin ki kardeş yoğunum vakit ayıramıcam buraya geldiğinde konuşuruz....diyaloğumuz bu şekilde oldu...Hani insan bilgilenmek ister herkesin vakti kıymetli ama madem kurumsal yapıyorsun bu işi şu bilgilendirme olayına biraz daha özen...Faceden yazdım,mail attım cvp.gelmedi.Dükkan ve cebin hep meşgul çat kapıda gelemiyoruz randevulu çalışıyosun.. Neyse inşallah en kısa zamanda görüşürüz tekrar..Hassasiyetimi mağzur gör, mal canın yongası,canım kıymetli :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_59180603/mpage_2/f_/key_//tm.htm#msglink_72513740

    bu linkdeki konuda arkadaş, fiyatın yüksekliğinden ve daha uygun olursa daha çok iş yapabileceğimizden bahsetmiş. İnsanlar farklı bakış açılarıyla yaklaşıyor yaptığımız işe. Haliyle farklı yorumlanabiliyor.

    Haklısınız.

    Bilinmeyen bir iş, satın alınan şey gözle görülmüyor elle tutulmuyor, arac sahibi için de bizim için de kıymetli..

    ARaştırmak en doğal hakkınız.

    Günde ortalama 5-6 saat telefon ile konuşuyorum. Yakında kanser olurum sanırım. Buna bi son vermem lazım. bi o kadarda burda elimdeki işlerle arabalarla uğraşmaya çalışıyorum. İşimi iyi yapabilmem için belli bir odaklanma seviyesini tutturmam gerekiyor. yarın sizin işinizi yapacak olursak da bu böyle. Tek çalışıyorum, bu işi yapan benden başkası yok firmamda. Çünkü yapmayı öğrenen beş dakika durmuyor yanınızda.. bi düzine müşterim şuanda rakibim ((:


    Siz yinede bana ulaşmaya çalışın..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

     BMW 320d için BMW Performance güç kitini taktıran var mı?

    http://www.facebook.com/megachips.chiptuning

    Bu yönteminlerin hepsi aynı mantığa dayalıymış bir kutu takılıyor bunun üzerinden perf. sağlanıyor ama zararları varmış mesela otomatik araçlarda ani hareketde şanzıman vurduruyormuş, bu sebeple box yerine direk beyne müdahale ederek gerekli parametreleri eşit artırarak remap yapmak ki bu yöntem son çıkan bmw lerde sıkıntılı yani beyni sökeceğim derken elinize alabilme ihtimaliniz varmış yapısı gereği, bu sebeple tek çare orijinal perf. power kit oluyor.




  • BMW de tüm M Performans aksesuarlarında 30% indirim varmış. Kura bağlı olarak 3000 TL civarına geliyor. Siparişi müteakip 15-20 gün sonra yaklaşık 1 günlük montaj süresi veriyorlar.

    Gerek var mı diye çok konuşulmuştu. İndirimle insanın kanına girmiyorlar değil....



    BMW M Performance Power Kit*

    http://www.bmw.com/com/en/owners/accessories/accessoryfinder/finder.html


    BMW M Performance Power Kits further increase the already impressive performance of your BMW 3 Series thanks to perfectly matched software and hardware components. Peak torque varies according to the selected gear. The performance increase, brought about engine data modifications, introduces new thermal challenges. This is why, as well as a new control unit that processes the data, there is a larger intercooler. And only with the Original BMW M Performance Power Kit does the BMW warranty remain unaffected.
    For 320d, 320d xDrive. Output from 135kW to 147kW. Torque from 380Nm to 420Nm (maximum torque dependent on selected gear). New engine control unit, modified engine electronics and powerful charge air cooler.

    Installation duration on request

    Available for 3 Series Sedan from 01/12
     BMW 320d için BMW Performance güç kitini taktıran var mı?




  • http://www.youtube.com/watch?v=YgIOtEVSOqo

    Videosu daha önce paylaşılmıştı. 140 km hızın üzerinde bilhassa son hızlara çıkmada faydası var gibi duruyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redkid778 -- 12 Eylül 2013; 21:14:49 >
  • Selam arkadaslar orjinal bmw performance kit takildiginda yakit nasil etkileniyor? Gercekten daha azmi yakiyor ? yoksa tam tersi daha fazla mi yakar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mervan34

    Selam arkadaslar orjinal bmw performance kit takildiginda yakit nasil etkileniyor? Gercekten daha azmi yakiyor ? yoksa tam tersi daha fazla mi yakar?

    Uzun süre taktırayım mı taktırmayım mı derken 30% indirimin de devam ettiğini görünce geçen hafta dayanamayıp siparişini verdim. Geldiğinde bilgi veririm. BMW performans kiti taktırmış bir arkadaş ile yaptığım telefon görüşmesinde; Kiti taktırdıktan sonra aracını dinanometreye soktuğunu gücün 211 BG torkun 430 NM ye çıktığını söyledi. Kesinlikte tavsiye etti. Yakıt olarak olumsuz bir şey söylemedi. Zaten kataloğunda da yakıt tüketimi değişmez diyor….
  • Var ya, biraz daha uğraşsanız aya roket gönderen 3.ülke oluruz ha...!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre72

    bende de 2012 320d var e90 kasa su an ki 184hp de bile frenler bence yetersiz araç gittiği kadar durmuyor yüksek beygirlerde patlama riski çok yüksek bence önce frenlere çözüm getirip chiptuning düşünmek gerek

    BMW, 320d performance kit taktırınca fren kitine gerek yok diyor. Ayrıca bildiğim kadarı ile Almanya'da satılan 218 BG lik 325d de de standart fren sistemi konuyor.Ancak 330d için performance kiti isteyince ön frenlere fren kitini tavsiye ediyor…


    http://www.youtube.com/watch?v=-qeJseP6p7o 320d 184 BG standart fren sistemli fren performansı
    http://www.youtube.com/watch?v=Gq7qedUEjF4 320d 200 BG fren performans kitli performansını

    Karşılaştırıldığında;
    100-0 km/s 37,8 m…. 36,3 m
    80-0 km/s 23,7 m… 23,4 m
    50-0 km/s 9,4 m… 9,2 m

    çok büyük fark yok




  • BMW 320d M Performance Test sürüşü konulu bir yazı, fotoğraflar çok güzel, insanın alası geliyor :)
    link veriyorum

    http://otomobiltutkunu.com/bmw-320d-m-performance-test.html
  • BMW 320d M Performance

     BMW 320d için BMW Performance güç kitini taktıran var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmazcann -- 8 Mart 2014; 23:35:44 >
  • BMW 320d M Performance
     BMW 320d için BMW Performance güç kitini taktıran var mı?
  • Borusan satmıştı bu aracı kaçırdık müthişti, şimdi sahibini tanıyan varmı plakası değişti sanırım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.