Şimdi Ara

Bmw 3.16i f30 kasa mı yoksa Audi A3 1.0tfsi mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
6.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    quote:

Ayrıca 320ied ve 316i motoru PSA motoru yani BMW logolu Peugeout alıyorsunuz.

Biliyorsan konuş âlim sansınlar ( ibret alsınlar ), bilmiyorsan sus da adam sansınlar. . .

Bilerek de olsa konuşuyorsan mütevazı ol ki bilgine olduğu gibi sana da saygı duysunlar. . .

Al oku
    bmwuzmani.blogspot.com
    "BMW, Peugeot Motoru Mu Kullanıyor?"
    http://bmwuzmani.blogspot.com/2016/08/bmw-peugeot-motoru-mu-kullanyor.html

İlk ayet bile oku diye gelmiş.

quote:

Şehir içinde 12 Litre normal

MAx diyorum. Her ışıkda ilk fırlayan olunca ve aracı zorlayınca en fazla bu kadar.
    Audi ile her ışıkda ilk kalkan sen ol ve gel o zaman buraya max tüketimi yaz.

Günlük kullanımı yazdım zaten ''8- 8,5 LİTRE ŞEHİR İÇİ YAKIYOR.''
  • F30'a hakaret. İster kapat esp'yi eğlen, ister çek mekanın önüne millet baksın tatmin ol istersen de efendi efendi sağ şeritten ilerle. Her yola gelen bir araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunharca Eleştiri

Siz hep 50 TL benzin aldığınız için haberiniz olmayabilir :)

320ied mi yoksa 316i mi kullanıyorsunuz ?

Bu arada 316i BMW Tarihi Müzesinde yerini aldı bile, üretimi durduruldu ve pazardan çekilip demode olarak tarihteki yerini aldı. Artık 318i var.
    Bu kadar cahilce yorumlardan sonra bu forumdan soğumamak elde değil.

316i çok yakıyormuş,müzedeki yerini almış falan.

316i ve 320i'de ki motor PSA bazlı,o yüzden müzedeki yerini alamaz siz istesenizde.Şirketler arasındaki anlaşma sona erdi,dolayısıyla da üretim sona erdi.Şu anda piyasada olan 318i zaten 320i'den her konuda çok daha geride.

Ben 2014 320i sahibiyim,arabamı 0 km aldım ve şu anda 65 bin km'de.Tamamen yetkili servis bakımlı.5 Eylül'de 4.yaşı doluyor.İster istemez rutin masraflarını çıkarmaya başladı.Konu sahibine tavsiyem donanım düşürüp 320i alsın,tamamen yetkili servis bakımlıysa şayet sorun da yaşamaz.Bilinçli kullanıcı zaten her şekilde belli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hunharca Eleştiri

Tedavülden kalkmış eski tip 136 Hp TwinPower motor ile şehir içi 10 Litreden aşağı yakarsan kurban kes.

Eco Pro modunda gaza ayağının ucuyla yavaş dokunup mezercı tarzı sürüşle belki 9,5'a iner ama zor
    Birader sen ne anlatıyorsun ya?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EBÖB E kullanıcısına yanıt
    PSA fabrikasından çıkan motora motor demem. . .

Zaten demode olan 316i ve diğer antik F30 modellerini kullandım, aldım ve sattım.

Resmen benzin içiyor. Benzinli BMW uzak durmak gerekir
    Eco Pro modunda bile 8,5 zor ama yine de yüksek bence

Ben Dizel tavsiye ederim. 100 Km'de benzin litresi 7 TL x 9 Litre = 63 TL yakıyor

63 kuruş bence fahiş bir rakam

320d şehir içi normal kullanımda 5 Litre yakar, mazot litresi 6,3 TL x 5 Litre = 31,5 TL yakıyor.

31 kuruş nere 63 kuruş nere ?

320ied ve 316i sahiplerine büyük geçmiş olsun diyorum. Çocuğunuzun rızkını antik F30 yakıtına veriyorsunuz, tercih sizin, verin. . .
  • Tartışmaların kenarından geçip, kişisel görüşümü paylaşayım.

- BMW'nin 3 serisi, doğası gereği A3 ile denk değildir. Aralarında segment farkı ve sıfır almaya kalktığınızda en az %40-50 fiyat farkı olan iki araçtır.
    - Audi A3'ün BMW ile kıyaslandığında üstün olan tek yönü, şehir içi (az ağırlıkla olmak kaydıyla) yakıt tüketimi olabilir, ki o da kullanıcıdan kullanıcıya değişir.
    - BMW 3 serisi her konuda; güvenlik, genişlik, malzeme kalitesi, (saçma ama) prestij gibi konularda A3'ten üstündür.

Bana kalırsa, Leon 1.4 TSI'da kalmanız mantıklıdır ama illa ki araç değişecekse, milletin abartmasına bakmadan 316 BMW alınabilir. Buradaki junior Ağaoğlu'ların beğenmemezliği bir kenara bırakılırsa, C serisi Mercedes de bakılabilir.
    quote:

Ben Dizel tavsiye ederim. 100 Km'de benzin litresi 7 TL x 9 Litre = 63 TL yakıyor

320d şehir içi normal kullanımda 5 Litre yakar, mazot litresi 6,3 TL x 5 Litre = 31,5 TL yakıyor.

320ied ve 316i sahiplerine büyük geçmiş olsun diyorum. Çocuğunuzun rızkını antik F30 yakıtına veriyorsunuz, tercih sizin, verin. . .

320d f30 un fabrika verisi bile ş.içi 5.4 litre.
    Sen nasıl 5 litre yakıyorsun aklın sıra.
    Arabayı kullanmadan yorum yapıyorsun apaçık belli.

Konu sahibi umarım senin yazdıklarına itibar etmez.

3.20d kullanmadığını varsayıyorum kullansan bile heralde yakıtı sen doldurmuyordun veya çok zenginsin ki bu yüzden yakıt sarfiyatını hesaplamamışsın.

quote:

Arkadaşlar bu yorum sahibi ''Hunharca Eleştiri @ '' ye NOKTTAYI KOYDUM.
    Hunharca Eleştiri @ isimli vatandaş sanırsam
    tüplü civic'e biniyor
    (aracı kötülemiyorum,civic'ciler sakinnn!!!)
    ki bu yüzden yakıt sarfiyatı arkadaşın içini yakıyor.
    Ne çok üzüldün be tüketime Hunharca Eleştiri @.

Aslan besleyen yemini düşünmez.

Kardeş araçlar fazla yakmıyor. Fazla dediğin araç 20 litre yakar. Devletimiz şu an echonomic chırizde olduğu için benzin 7 tl ya o yüzden sana fazla geliyor tüketim. Vatan sağolsun.

EDİT:

Lafa bak lafa
    quote:

Çocuğunuzun rızkını antik F30 yakıtına veriyorsunuz

Sen kimin ne kazandığını ne harcadığını çoluğunu çocuğunu doyurup doyurmadığını rızkını ne bileceksin.
    Haddini bil Hunharca Eleştiri @

İÇİN GEÇİYOR F30'A AMA HAYAT BU HERKESE EŞİT DAVRANMIYOR.
    ÇALIŞ SENİN DE OLUR, BİZE GÖKDEN MELEKLER İNDİRMEDİ!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EBÖB -- 31 Ağustos 2018; 17:29:45 >

• Arada aracımın paketi sorulmuş onu cevaplayıp yardırıyorum. Comfort Plus olarak geçiyor. Kısaca Standart donanımda diyebiliriz 2-3 extra bişeyleri var.

Şimdi gelelim işkembeden gelen hunhar arkadaşlara.

F30 la nerdeyse her ışıkta ilk kalkan ve esp full kapalı şekilde kullanımımda bile 9,8 in üstüne çıkamadım. Bu arabada 12 litre yaktıranıda ayakta alkışlıyorum. Yani nasıl beceriyorsa artık sallamıyorsa tabi(!)

Kendi tüketimim comfort modda 8,5 ortalama. Eco proya hiç almam zaten. Aracı öldürüyor. Daha önceki konumda uzun yolda 100,4 ortalama hız ile 5,6 Litre yaktığım konumda mevcut forum.da Ki o yoldada 150 nini altına cok az indim toroslarda. Onun harcinde gece vakti 150-160 gittim.

Yazılacak çok şey varda arkadaş troll mü değil mi bilmiyorum o yüzden yormayacağım kendimi. Ancak şu kadarını söyleyim. Evde 2 araç var 2 side bende. F30 8,5 ortalamada Astra J 9,4 ortalamada şuanda. Peki sizce hangisini performanslı kullanıyorum. TAhmin etmişssinizdir sanıyorum ki. Kısaca F30 yakıt olarak çok iyi bir araç.

F30un yakıtı iyi olmasa zaten şuanda F30 değil E92 sahibiydim. E92 12-13 Litreden aşağı yakmıyor. Oda test edildi onaylandı.

• kartalus kullanıcısına yanıt
    +1
    Adam haklı lütfen. 5 Litre yakıyor dizeli. Ancak Etimesguttan Sincana gitmek için antalyadan dolanarak gelirsen 5 Litre hatta 4,8 i bile görürsün. Adam teoride haklı.
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    quote:

F30 la nerdeyse her ışıkta ilk kalkan ve esp full kapalı şekilde kullanımımda bile 9,8 in üstüne çıkamadım. Bu arabada 12 litre yaktıranıda ayakta alkışlıyorum. Yani nasıl beceriyorsa artık sallamıyorsa tabi(!)

Hocam bagaj full dolu +5 kişi(şoför dahil) klima açık ve eco pro'ya alcağıma toplu taşıma kullanırım. Yüksek devir sport+ ile sadece yakıt denemesi için bu şekilde sürüş gerçekleştirdim.
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    quote:

Adam haklı lütfen. 5 Litre yakıyor dizeli. Ancak Etimesguttan Sincana gitmek için antalyadan dolanarak gelirsen 5 Litre hatta 4,8 i bile görürsün. Adam teoride haklı.

Başka imkan yok zaten hocam. Dedim E92 Cabrio alcaktım ya. Sırf 12-13 Litr yakıtı yüzünden vazgeçtim. F30 unda ben 8,5 falan yakacağını düşünmüyordum alırken. Hatta dedim ki alayım deneyim 11-12 yakarsa satar E92 yi alırım gene bide buna bakalım. Yakıttan performanstan o kadar memnun kaldım ki. E92 320i 170 Bg olmasına rağmen F30 yanında kağnıdan hallice kalıyor. Benzinli E92 yi f30 sayesinde kafamdan sildim.
    Dizeli şehir dışı 3.8 Litre mazot yakar.

Üretimi durdurulan 316i şehir içi 10 litre benzin yakar dedik diye küsüratlara takılma bence

Ben F30'un eski, demode, trend dışı, modası geçmiş ve miadı dolmuş olarak görüyorum. Kasa yenilenince elbette daha güzel olur.

Bana 2011 ve sonrası 5 serisi de, 4 serisi de ama iyi bi arabaymış gibi 316i savunma.

316i diğer ismiyle "Gitmeyen BMW" çok da iyi araba değildir, Premium mu evet ama Premium araçların en kötülerinden biri

316i Civic'den 5 gömlek iyidir, kıyaslama bile.

Tüplü ve öfkeli arabaları sevmem, zaten TwinPower motor LPG kabul etmez, mecbur benzin, benzine devam. . .
  • Sen fabrika verilerine bakıyormuşsun Deseydin ya öyleeee.

Neyin kafasını yaşıyorsun. Bi git işine. Forum çoluk çocuk dolmuş.
    Biz de sana cevap veriyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EBÖB -- 31 Ağustos 2018; 17:51:36 >
    Hala inatlaşacakmısın.Gerçek kullanıcılardan 3 farklı araç 3 farklı f30 320d değeri hala 3,5 iddaasında bulunuyorsun. Dahada inanmam diyorsan f30 club türkiye facebook sayfasına gir paylaşılan değerelere bak.

Bmw 3.16i f30 kasa mı yoksa Audi A3 1.0tfsi mı?Bmw 3.16i f30 kasa mı yoksa Audi A3 1.0tfsi mı?Bmw 3.16i f30 kasa mı yoksa Audi A3 1.0tfsi mı?

Derdim ona laf anlatmak değil. Buraya üye olmayan pek çok f30 - audi alacak insan google da arama yaptığında bu forum çıkıyor. Bende alırken direk burası çıkmıştı. İnsanlar en azından sayfaları okurken yalan yanlış yorumları değilde gerçekci verileri görsünler diye yazıyoruz. Gerçekten aracı kullanmış bilgi sahibi kişilerin yorumlarını fikirlerini görsünler diye.

Yoksa bu arkadaşa f30 un neyini öveyim yada neyini kötüleyim. Arabama şahin dese ne olur apaçi arabası dese ne olur hurda dese ne olur .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.