|
Ben izleyince belki bazı seriler RFT gelmiştir diye yorumlamıştım.Kullandığı araç özelinde olabilir belki. |
|

|
Ben izleyince belki bazı seriler RFT gelmiştir diye yorumlamıştım.Kullandığı araç özelinde olabilir belki. |
|
Tam aksini düşünüyorum hocam. RFT tam bir pazarlama oyunu ve hiç bir işe yaramayan bir lastik olayı. 40 yılda bir lastik patlayacak da ben yanak üzerinde gitmeyeceğim diye saçma sapan bir konforsuzluk ve sertlik muhabbeti oluyor. Merak etmeyin hocam phev ve ağırlık olsa da olmasa da RFT'siz lastik üzerinde de durabiliyor araçlar RFT ile uygun olup olmayan süspansiyon sistemi muhabbeti bildiğim kadarıyla çok az araçta var. Daha önce bir arkadaşım ile de bu konuda konuşmuştuk, yanak inceliği, M süspansiyon vesaire işleri nedeniyle kitapçığında bile yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ancak bu tip standart günlük tarz araçlarda böyle bir durum yok. |
|
|
|
Süspansiyon sistemleri konforsuz demedim, RFT lastiğin kendisi konforsuz diyorum RFT lastiği söküp, RFT olmayan bir tane takınca bile olay komple değişiyor. RFT'lerin yanakları da bir o kadar gereksiz sert oluyor, bu anlamda konforsuzluk da yaratıyor. Ha 230e'de ölçü sebebiyle yanak zaten baya kalın, RFT sertliği ne kadar etkiliyordur bilemiyorum ama yine de RFT lastik kullanmam, eşime dostuma da tavsiye etmem, etmiyorum şahsen Hamurla bile araçların karakterleri değişiyor, örneğin konuda gördüğümüz bazı araçlar Bridgestone ile geliyor, yanlış hatırlamıyorsam baya sert hamurlu bir lastik, daha orta-sert veya yumuşak hamurlu bir lastik takınca bile konfor değişimi olasıyken, RFT ile de olay başka yerlere gidiyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1420E4729 -- 9 Nisan 2025; 15:46:59 > |
|
Anlaşamadığımız nokta şu, o araçlar RTF lastikler ile konforlu. O araçlarda RFT nin konfora etkisi yok, zaten BMW bunun düşünerek üretiyor aracı. Türkiye´de satılan 230e de zaten RFT yok. Araç rft li F44 den veya G20 den konfolu mu, değil. BMW nin standart lastiği RFT, yurtdışında opsiyon olarak seçebiliyorsun RFT olmamasını. Bu arabanın aile kullanımını hedeflediği düşünüldüğünde güvenlik kısmı neyse de eşimin veya bir kadının lastik sorunu nedeniyle yolda kalmasını, çekici-lastikçi ile uğraşmasını hiç ama hiç istemem. |
|
Ha ayarı ona göre yapıyor diyorsunuz, olabilir ona bir şey diyemedim. 230e o yanaklarla falan RFT'li F44'ten konforsuz mu, o ilginçmiş mesela. G20'den konforlu olmayabilir, "sınıf farkı" diye yorum yapabilirim ona.. G20 bazı eski 3 serileri kullanıcılarını memnun etmese de, kullanım, kalite, konfor vb anlamında kendini baya baya geliştirdiğini düşünüyorum bu anlamda. Tabi yeni nesil, teknoloji şu bu da işin içinde. Bindiğimde çok beğenmiştim.
Peki RFT olmamasını opsiyon istediğimizde süspansiyon sistemi değişiyor mu? Değişmiyorsa o zaman da yine iki araç arasında konfor farkı olacak bence bu anlamda. Ha siz bunu kullanımda fark etmiyor ya da önemsemiyorsunuzdur, eyvallah, ona da diyecek bir şey yok. Ancak bazı ufak tefek darbeleri bazen resmen lastik sönümlüyor, RFT'ler bunu yapamıyor, tak tuk diye sesle beraber o darbeyi emmiyor, beni sinir ediyor, o yüzden çok karşı çıktım Yani evet son satırda (benden çok eşimin kullandığını düşünürsek) size katılabilirim ama yine de RFT lastik istemem, halen soğuğum kendisine Mesela süspansiyon konforunu bildiğim ve çok büyük jantlı olmayan bir arkadaş tanıdık vs'nin aracına bindiğimde, aracın benzer tepkileri verdiğini görünce ilk iş "rft mi var" diyorum. Çünkü büyük jant varmış gibi davranıyor araç. Kullandığım araç 45 yanak, 18 jant, rft değil, süspansiyon sert.. O bile bazen illallah dedirtiyor Neyse ben sizi anladım, anlaştık sayılır, konuyu çok sabote etmeyeyim, uzun uzun yazıyorum bu aralar |
|
BMW FAQ sitesinde bu açıklamayı buldum, sürdürülebilirlik sebebiyle RF e son vermişler, anladığım ebat-tedarik vs sebebi diye yorumladım. Bu ebat RF lastik bulmak zor da olabilir, tüm yorumlara ben de katılıyorum bu arada, konfor, güven, arabayı hanımların kullandığı senaryı vs.. Bu arada izmir için yazlık-kışlık senaryosu yorucu, Michelin cross climate iyi bir alternatif olabilir... Are BMW original tyres with run-flat technology offered for the BMW 2 Series Active Tourer (2022)? With the market introduction of the BMW 2 Series Active Tourer in 02/2022, BMW is discontinuing the range of BMW original tyres with run-flat technology for sustainability reasons. In the event of a tyre defect, your vehicle is equipped with an emergency spare wheel or a "Mobility Kit" (available ex works or as an option depending on the vehicle type and country of delivery). The Digital Tyre Diagnosis informs you in good time about loss of pressure or wear. |
|
|
|
|
Tekrar bir deneyeyim, teşekkürler cevaplarınız için. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 9 Nisan 2025; 22:13:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|