Şimdi Ara

BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ (202. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.074
Cevap
175
Favori
331.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Xhaustion

Herkese merhaba, öncelikle elektrikli ve plug-in araçlarla alakalı çok bilgim yok. İki soru soracağım, bu sebeple cahilce sorular gelebilir 😂

Bu aracın sadece AC şarj olduğunu (7 ve11kw) biliyorum. Evde şarj imkanım olmadığı için alırsam dışarıda bulunan istasyonlarda şarj edeceğim. Ancak google haritalar ve yaşadığım bölgede gördüğüm kadarı ile ac şarj istasyon sayısı çok az. DC bolca var. Herkesin evinde wallbox mı var? Dışarda şarj edenler nasıl beceriyor merak ediyorum. Toyota’nın hibritleri gibi hiç şarj etmeden kullanılırsa çok mu mantıksız bir tercih olur?

Bir diğer merak ettiğim aracın ortalama şarj olma süresi nedir?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

ben sarj etmeden kullaniyorum 7kw sarjla zaten 2,5 saatte doluyor, evde sarj imkaniniz yoksa sarj isini dusunmeyin ugrasilmaz,

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Xhaustion X kullanıcısına yanıt
    80 km için istasyondan şarj etmek çok mantıklı olmuyor.
    Ben evde prizden 3.5kw basit bir sarj aleti kullanarak sarj ediyorum. Dolması uzun sürüyor ama gece taktığım için hiç problem olmuyor.
    Diğer konuları tecrübesi olanlar anlatırsa daha iyi olur.

Hocam şöyle ben de yeni aldım aracı tecrübelerimi paylaşayim.

Taşınabilir ev prizi ile şarj ederseniz borusanda 24000₺ prize takıyorsunuz şarj oluyor. Ortalama 2kw ile şarj oluyor. Her %10 için yaklaşık 1 saat alıyor. %0 dan %100 ev prizi ile 10 saat sürer. Sizde evden şarj imkanı olmadığı için bu seçenek iptal oluyor.

İstasyonlardan şarj etmek için de ac kablo almanız lazım fiyatını bilmiyorum ama bence orijinali 15000₺ vardır. İstasyonlarda ortalama 7-10kw şarj gördüm ben. %20’den %100’e 1.5 saatte şarj oluyor. Ben %20-%80 yapıyorum 1 saat sürüyor. 65-70 km menzil veriyor. Ac istasyon çoğu yerde var aslında my bmw veya lixium uygulamasını indirip tekrar bir bakın bence.

Evden şarj imkanınız yoksa bu araç çok mantıklı olmayabilir çünkü batarya menzili kısa olduğu için hemen bitiyor. Benzinle gidersiniz ama bu seferde aracın bir anlamı kalmıyor. 2 günde bir istasyona gidip şarj ederim 1-1.5 saat vakit geçiririm diyorsanız o zaman mantıklı olabilir.

Benim evime 50-60 metre kadar mesafede iki farklı markanın üç AC şarj istasyonu var. Bunlar olmasaydı düşünmezdim açıkçası aracı alamayı. Arkadaşların dediği gibi 2- 2 buçuk saat sürüyor tam şarj olması. 5-10 dakika yürüme mesafesinde istasyon yoksa biraz yorucu olabilir. Şarj etmeden kullananlar da var. Tercih meselesi biraz.

Bu aracı dışarıda şarj etmek zorunda değilsiniz. Araç mümkün olan her koşulda pillerini şarj ederek sürüşe destek sağlıyor. Mesela ben 257 kilometrelik bir seyahat yaptım. Pil neredeyse boştu. Buna rağmen 100km/4.6 lt benzin tüketimiyle yolculuğu tamamladım.

Aracı şarj etmek isterseniz ac istasyonlardan şarj edebilirsiniz. Benim aracım 11 kW ile şarj oluyor. En son şarj işlemindeki ekran görüntüsünü aşağıya atayım oradan süreyi görürsünüz.

Ac şarj için kablo almanız gerekebilir. Gerekebilir diyorum çünkü bazı istasyonlarda kendi şarj tabancası varken, bazılarında sadece priz var ve siz kendi kablonuzu takıyorsunuz.

BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 7 Eylül 2026; 20:52:2 >

• 0 - 100 prizden şarj bu şekilde bende

BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ

• Bu arada 45.000 km'de demiştim 3.bakım için ama ilginç bir şekilde bu sadece buji değişimiymiş. Aracın yağ bakımına ise bundan sonra 5000 km daha var.

Buji değişimi için ise fiyatlar 9-11 bin TL arası İzmir'de. Gelecek bakım da yine 11 bin civarı dendi.

45bini görünce şaşırmıştım zaten hocam, benim 2. bakım 33binde gözüküyor. 3. bakım 50binde olur diye düşünmüştüm. Sadece buji için servise gitmesi daha da ilginçmiş tabi :) 45binde buji mi değişir yav, 60bindir bunun periyodu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aracı genelde elektrikli kullanıyorum, 45 bin bence de çok az. Allahtan çok pahalı bir şey değilmiş, sadece vakit kaybı olacak 2 kere götürmek aynı ay içinde.

• Ben de genelde şarj etmeden kullanıyorum. Arada gittiğim AVM benzeri yerlerde boş soket varsa takıyorum. Onun dışında köydeki müstakil evimizde Wallbox mevcut. Haftasonları gittiğimizde şarja takıyorum. 7 KW ile 2.5 saat civarında doluyor.

O aralar ortaya çıkan bir "tahrik arızası" olayı vardı, sağda solda biraz okuduğuma göre ufak tefek güncellemeler ile çözülüyormuş.

İzlediğim 1-2 videoda da "şarja bi takıp çıkarın, geçiyor" muhabbeti gördüm.

Önümüzdeki dönemde (3-6 aylık süreçte) bu araç veya X1 25e alabileceğiz gibi duruyor.

Bu araçlarda bunun haricinde başka böyle bir genel yaşanabilecek-yaşanabilen sorunu var mı?

Bir de şarj konusunda nasıl bir yol izliyorsunuz, apartmanda her dairenin park yeri var, bizimki otopark kapısının hemen dibinde. Yakınımızdaki bir apartmanda adam sabit bir yere wallbox'ı kurdurmuş, aynı yere park edip şarj ediyor her gece. Ben de böyle bir şey yapabilirim diye düşünüyorum. Yönetici ile konuşup yanaştığım duvara böyle bir sistem yaptırsam yeterli herhalde? Ya da en kötü ihtimal eşim işe gittiğinde kendi mekanları, takacak şarja çıkana kadar.. Mis...

• LUCI0 L kullanıcısına yanıt

Bence de öyle yaptırmak lazım ama genelde trip atıyor markalar böyle durumlarda. BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ 

Wallbox için para harcamaya değer mi bilemedim, düzgün bir priz çektirseniz yeterli diye düşünüyorum. Ama eğer ilerde elektrikli araç alırım, altyapım hazır olsun diyorsanız wallbox olabilir. Araçta kronik bir sorun yok.

Hocam çok teşekkürler cevap için, wallbox diye yanlış söyledim sanırım, şu arabanın üzerine bile konulan büyükçe adaptör gibi bir malzeme var ismini bilmiyorum :) Adam sanıyorum onu kutunun içine koydurmuş, oradan şarj kablosunu çekip devam etmiş.

Benim de planım o yönde, nasip kısmet olur da alabilirsek aracı, yöneticiyle görüşüp oraya düzgün bi kablolama yapıp, bu bahsettiğim vatandaşın yaptığı gibi ufak kilitli bir kutu, duvarın dibine, oradan şarj etsem yeter. En kötü ihtimal tersini yaparız dedim, hanım işe sabah gidip akşamüzeri çıkıyor, kafadan 5-6 saat şarj imkanı var.

Ve ben elektrikli otomobile sıcak baksam da eşim %100 elektrikli olmasın diyor, benim de işime kesinlikle phev geliyor. Bu aşamada işe full elektrikle gidip gelir, uzun yola çıktık mı hibrite döneriz. En çok istediğim şey. Uzun yolda da performans alırız, misss....

Son hız limitini iptal etme işine bile baktım ama sonra "elektrik motorunun yüksek devirde dönmesinin engellenmesi" falan gibi amaçlarla da kısıtlandığını okuyunca hiç elletmeyeyim dedim  

Çok heveslendim valla, inşallah becerebiliriz şu işi. Ben 230e diyorum, hanım X1 25e diyor. Mat gri Msport x1 de feci duruyor arkadaş  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMalatian -- 8 Eylül 2026; 11:53:48 >

• Firefighter06 F kullanıcısına yanıt

Ya geçende x1 25e ile ilgili bir şeyler ararken adamın biri bu forumda mıydı değil miydi hatırlayamadım, X1 için 2008 ile aynı demiş. El insaf. Araçları bilmesek, yakından görmesek binmesek inanacağız.

Bu arada Connected Drive mesela Android'de yurtdışı bir apk ile falan yüklenir mi, yüklense o bizde kullanılamıyor denilen şeyler kullanılabilir mi, denenmiştir herhalde illa ki diye düşünüyorum ama yine de sorayım istedim BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMalatian -- 8 Eylül 2026; 14:26:57 >

Rica ederim hocam. Zaten araştırmışsınızdır ama yine de yazayım. X1 daha iyi bir tasarıma sahip ve daha hacimli. 230e ise daha güçlü elektrik ve benzin motorına sahip, yani daha performanslı. Almanya fiyatları birbirine yakın 50bin euro bandında. Zaten iç tasarım, malzeme kalitesi, şasi, altyapı birebir aynı. Bu şartlar altında x1'in aradaki fiyat farkını hakettiğini düşünmüyorum veya ters söylemle 230e fırsat aracı duruyor bu kıyasta. Ama x1 de gerçekten alımlı, o yüzden tercih edilmesi gayet normal. Sonuç olarak iki araçtan da oldukça memnun kalırsınız ondan eminim.

Orijinalden alıntı: masterap

Rica ederim hocam. Zaten araştırmışsınızdır ama yine de yazayım. X1 daha iyi bir tasarıma sahip ve daha hacimli. 230e ise daha güçlü elektrik ve benzin motorına sahip, yani daha performanslı. Almanya fiyatları birbirine yakın 50bin euro bandında. Zaten iç tasarım, malzeme kalitesi, şasi, altyapı birebir aynı. Bu şartlar altında x1'in aradaki fiyat farkını hakettiğini düşünmüyorum veya ters söylemle 230e fırsat aracı duruyor bu kıyasta. Ama x1 de gerçekten alımlı, o yüzden tercih edilmesi gayet normal. Sonuç olarak iki araçtan da oldukça memnun kalırsınız ondan eminim.

Hocam 1.8-2 milyon bandında alınabildiği zamanlarda konuda çaktırmadan okuyucu pozisyonunda çok takıldım çok okumuştum  Hatta o vergi muhabbeti, bir üst dilime girmeden alabilsem falan dedim ama kısmet olmadı, beceremedik. Sonrasında da ev alma mevzuları falan oldu, yok borca gir bilmemne yap, şimdi bi kurtarma durumu oluştu, kurtulabilirsek arabayı da aradan çıkaracağız hemen...

Bu arada X1'de de 2023 falan 30e'ler var ilginç şekilde, ben bunlarda hiç yok sanıyordum. Belki ona da kasarım diyorum ama daha düşük km 230e alınabilir, daha düşük km 25e x1 alınabilir. Değer mi emin değilim açıkçası. He bir de 230e çok ortalıkta olmayan bir model, sırf bunun için bile benim için tercih sebebi mesela. Bunun yanında x1'lerin alayı, özellikle de elektriklileri "filo" aracı komple. Hepsinin plakalıkları bilmemne finans, bilmemne bank, satılık olanlar da büyük ölçüde öyle eminim, 6.000km'yi doldurup ilana konulmuş.

Başından beri bu aracı çok beğeniyorum, ön tasarımı falan böyle bu sınıf bi araca göre müthiş geliyor. Arka kısmı daha standart gibi olsa da hiç kötü değil.

Dediğim gibi diğer tarafa dönünce, X1 m paket mat gri falan dedik mi 25e olmasına razı gelip "höööeeyt beeeee tipe bak" moduna giriyoruz.

Bu arada bu kasa x1 de ortaya çıkmadan önce, hanım B serisi beğeniyordu, makyajlı kasası, güncellenip deli hale gelen A serisi ile benzer şekilde yenilenen B serisini falan görünce iş baya değişmişti. 2 serisinin atağını merak ediyordum, bu alet çıkınca "of bitti bu iş" dedim. Ama hanım bi türlü beğenmedi, hmm güzel, ehhh falan diyordu devamlı. X1 çıkınca fena döndü, böyle bir şey beklemiyordum  

Ve evet, dediğiniz gibi, iç tasarım malzeme, şu bu aynı. İşte hanımların suv merakı diyelim bir de  

Neyse bakalım, acayip hevesli durumdayım, inşallah bu iki araçtan biri olur. Bu olamazsa ikinci ihtimal 230e olacak zaten. Düzelteyim; bir de araya yeni Countryman giriyor, tabi o 170lik mhev olan olabilir. Ya da bi delilik yapıp JCW 300hp direkt benzinli   Bunlar da olamazsa 3008'e ineceğim. Bir önceki makyajlı kasa, 180'lik. O da olamazsa düşük km 2008. Düşe düşe gideceğim artık her şey duruma bağlı, çok garip bi pozisyondayım şu anda  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMalatian -- 8 Eylül 2026; 15:20:55 >

• TheMalatian kullanıcısına yanıt
    Eşiniz SUV dan yana doğal olarak ama 230e nin sürüş pozisyonu SUV larla benzer yapıda, dış görünüşte farklılık var tabi.Sizin tercihiniz 230e gibi sanki.Eşinizi 230e sürücü koltuğuna oturursa belki fikrini değiştirebilir, hayırlısı olsun diyelim..

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.