Şimdi Ara

BMW 116İ-HONDA CİVİC-PEUGEOT 407 YARDIM???????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BÜTCEM 30-35 BİN ARASI...BU ÜÇ ARAC ARASINDA KALDIM...SUNROOF OLSUN İSTİYORUM...
    116 YADA CİVİC ALIRSAM TÜP TAKACAĞIM-407 DİZEL ALACAGIM..
    YAŞIM DAHA 27...407 AĞIR MI KAÇAR BANA...BİRDE 5 SENE FALAN KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM...
    YALNIZ BU FİYATLARA 116 VE 407 ORTALAMA 100BİN CİVARI BULUNABİLİYOR...
    BU ARABALARIN KARŞILAŞTIRMASI TAM OLARAK OLMAZ AMA OLDUĞU KADARIYLA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...
    BAKIM MALİYETLERİ,SORUN ÇIKARMASI,KULLANIRKEN TATMİN ETMESİ,BİR YERE O ARACLA GİTTİĞİMDE FARKLI HİSSETTİRMESİ...

• honda al ,rahat edersın
  • konu hakkında bilgili arkadaslardan yardım bekliyorum....yılda 15 bin km yaparım ortalama...
  • Yılda 15.000 km için benzinli alınması doğru tercih olacaktır.

Önce kriterlerinizi belirlemeniz gerekiyor. Size böyle ortadan bir tavsiye veremeyiz. Sonuçta her otomobilin karşıladığı istekler farklıdır
  • ön kriter olarak güvenli olması,farklı hissettirmesi geliyor...sevdiğim arabaya yaptığım masraf çok da gözüme gelmez...
    ama servise gidince de çok üzmesin...sonucta uzun süre binecegim...
    116 nın kötü yönü bagajı yok,407 çok arıza yapar diyorlar,cıvıc ses yalıtımı ve malzeme kalitesi ii değil diyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirpanda

ön kriter olarak güvenli olması,farklı hissettirmesi geliyor...sevdiğim arabaya yaptığım masraf çok da gözüme gelmez...
    ama servise gidince de çok üzmesin...sonucta uzun süre binecegim...
    116 nın kötü yönü bagajı yok,407 çok arıza yapar diyorlar,cıvıc ses yalıtımı ve malzeme kalitesi ii değil diyorlar...

o yuzden honda dedıkya,japon arabasına uzun süre bınılır
    arızasız ve dertsiz
    sanzıman ve motor sorunsuz daha ne olsun
    ses yalıtımı ve malzeme kalıtesı daha ıyı araba alcan o zaman,çalıs biriktir o zaman daha iyisini alırsın
  • Hayret henüz kimse "C grubu araçla D grubu araç hiç karşılaştırılır mı?" dememiş. Forumumuzda araçların bir üst sınıfla karşılaştırılması çok tehlikeli bir durumdur. İlla aynı grup olacak .
    Ben araçlara yorum yapmıyorum,sadece 100.000 deki bir aracı almak yerine başka seçenekler de olabilir mi diye bir daha düşünmek gerekebilir gibi bir yorum yapmak istiyorum. Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Skoda Octavia vs Toyota Corolla
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-bmw-1-serisi-e-m-s-a-l-s-i-z-34723974/detay

böyle bir ilan buldum mesela.pazarlıkla belki biraz daha indirilebilir.bu olmasada başka seçeneklerde olacaktır.bence 116i daha iyi bir tercih olur.en azından ben olsam bu tercihi yapardım.407 ler dizel olduğu için km olarak daha yüksek olacaktır olmayanada iyi fiyat çekerler zaten :) hem peugeot bencede biraz büyük kaçabilir :)
  • İsteklerinize göre 3 modeli de eleyin ...
  • Bu 3 seçenek içinde honda, ancak daha güzel seçenekler var o fiyatlara ve istediğiniz kriterlerde.

BMW 1.16 bmw tadını veremez kanımca.

peugeot 308 hdi lere ve focus titanium tdci modellerine de bakmanızı öneriyorum.
  • n a v y_35; focus düşündüm aslında ama focus-megane-linea şirket arabaları olarak çok kullanıldığı için yüzleri hemen eskiyiveriyor...308 de hiç düşünmedim peugeot deyince hep 407 gelir aklıma bnm öbürleri biraz vasat gibi gelio nedense...

Maniac_Turk; 3 modeli de eleyeceksem ne önerirsiniz?

Doritoch; valla bnm de amacım b-c-d segment tartışması yapmak değil...:)
  • güncel...
  • kardeş ben 2006 model 407 1.6 hdi kullanıcısıyım !..
    çok yakın bir arkadaşımda 2010 model civic var sıfır aldı ;
    bu iki aracı kıyaslayacağım bmw 116 çok yabancısı olduğum bir araç onun için bu araç hakkında bir yorum yapamayacağım !..

öncelikle bir konuda fikrimi belirtmek istiyorum ;
    kalite de dayanıklılıkta yorumlara bakarak konuşursak civic önde gibi ama ben çevremde fransız arabalarından öyle aman aman sorun yaşayacan bu araçta ne böyle dedirtecek bir problem dizisine hiç rastlamadım !.. şahsi görüşüm zaten öyle bir durumda yok bence bilgi sahibi tecrübe sahibi olmayanların kulaktan duyma bilgilerle sanki çok biliyorlarmış gibi konuşuyor olmalarından kaynaklanıyor. Bide piyasada dönen fransız arabalarının sayısı bence japonlarınkinden çok daha fazla bu yüzden 100 japon arabasından 5 i problem çıkarsa göze batmaz ama 400 fransız arabasından 15 i arıza yapsa göze batar ancak orantı yaparsan durum farklı olur diye düşünüyorum !..

kıyaslamaya gelirsek hiç biri hakkında bilgi sahibi olmadığımızı var sayalım , araç donanımları , hacimleri bakımından 407 açık ara önde zaten segmentleri farklı 407 yi accord la kıyaslamak lazım !.. yakıt olarak civic in dizel seçeneği olmadığı için 407 yine önde serilik olarak bakacak olursak ikiside aynı !.. biri dizel , biri benzinli normalde civic in daha seri olması gerekirken benzinli motorundan dolayı 110 beygirlik 407 ile aynı serilikte kesinlikle, artı 407 nin 1.6 110 bg. 260 kadranlı olanları çok çok daha seri , 260 lar sanım 2010 -2011 ler 260 kadranlı diye biliyorum !..

sağlamlığa gelince 10 gün önce yola gittim , 407 nin altı civice göre daha alçak 150-190 gibi hızlarla çok kötü kasislere düştüm hele bir tümseğe vuruşum varki araç havalanıp olduğu gibi yere oturdu , dedim tamam servis çağırmam gerekecek sanırım ama yol bilgisayarında hiç bir ikaz ve göstergelerde herhangi bir uyarı almayınca yola devam ettim (bu arada yol bilgisayarı sis farlarının am pullarinden tutun lastiklerin hava basıncına kadar her konuda bilgi veriyor, civicin ki o kadar detaylı değil) zaten mola verdiğimde yaptığım kontrolde de ön tampondaki plastik ızgaraların ayaklarının kırılığını gördüm gözede çarpmıyor. neyse 2000-2500 km lik doğu gezisinden sonra aracı servise getirip life kaldırdığımda yaşadığım onca kasis ve altını defalarca çok kötü vurduğum maceralarımdan sonra aldığım cevap beni aracımdan bir kez daha memnun kılmıştı !.. burada demek istediğim 407 sağlam civic kötü değil civic salğalmsa 407 de döküntü değil !..

her konuda fransız araçlarını kötüleyen kitleleri gödükçe çevreme ve kendi araçlarıma bakıyorum neden ben yaşamıyorum diye soruyorum kendime !..

arkadaşın civic te de şu sorun var araçta 4 - 5 kişi olunca yollardaki esnemelerde amortisörün esneme payı hemen bitiyor ve küt küt diye amortisör vuruyor !.. aldığından beri var servisin söylediği bu araç türkiye şartları için değil bunların hepsi böyle !..

kardeş inşallah azda olsa fikir sahibi olman konusunda yardımcı olabilmişimdir !.. aracın bakımlı olsun kmsi uçuk olmasın gerisi tamamen senin kriterlerine kalmış !...

• Aynı olay benim de başıma geldi babam 407 ben ise civic istemiştim(bir de bravo vardı onu hiç hesaba katmıyorum şimdi). Kıyasım civic HB ve 407 arasındadır.(sedanı da aralara ekliyorum)

Dayanıklılığa bakarsak japon kafadan fransızdan 1 adım öndedir. Performansta da civic öndedir hele ki 1.8 civic ağır bir 407 1.6hdi'ın canına okur. 1.6 civic sedan da kesinlikle daha performanslıdır, ama devirli kullanmanız gerekir. 407nin konforu civic'den üstündür, civic HB'den daha üstündür . Ama yol tutuşta civic HB hepsinden iyidir. Donanım olarak 407 gerçekten iyidir. Civic HB de oldukça donanımlı bir araçtır, civic sedan bu ikilinin biraz daha gerisindedir.

407 kasa yenileyecek, ama fiyatı da bayağı düştü. Ancak 100binde 407 almak bence biraz riskli. Civic de seneye kasa değişimi yapar diye düşünüyorum. Ama onlar da ikinci elde düşmeye başladı(hele ki civic HB'ler).

• benim kıyaslamam 1.6 civic sedan ve 1.6 407 ler arasında , ve kesinlikle performans farkı yok heleki 260 kadranlı yeni 407 kesinlikle civic ten daha üstün persormansta !.. dayı oğlunda 2010 407 var oda 1.6 110 hdi ve araç ha demeye 230 - 240 ı rahat görüyor ve kalkışlarda çok atak !.. ha hb olayı ise performanstan ziyade kg. hesabından kaynaklanıyor 407nin yolcusuz ağırlık verisi 1520 kg. olduğuna dikkatinizi çekerim.

kimse 1.6 motor koca 407 yi çekmez felan demesin , kullanmadan bilmeden yorum yapmasın , bal gibide çekiyor ve oldukçada tatmin edici !..

japon arabasının dayanıklılığına gelince bende öyle olduğu kanaatindeyim ama bozulmayan bir japon ve çok bozulan bir fransız arabası görerek değil , herkes böyle bir kaide tutturmuş gidiyor , ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali peki diyoruz !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 5 Aralık 2010; 17:06:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazminator

benim kıyaslamam 1.6 civic ve 1.6 407 ler arasında , ve kesinlikle performans farkı yok heleki 260 kadranlı yeni 407 kesinlikle civic ten daha üstün persormansta !.. dayı oğlunda 2010 407 var oda 1.6 110 hdi ve araç ha demeye 230 - 240 ı rahat görüyor ve kalkışlarda çok atak !..

kimse 1.6 motor koca 407 yi çekmez felan demesin , kullanmadan bilmeden yorum yapmasın , bal gibide çekiyor ve oldukçada tatmin edici !..

Yau kadranı farklı olsa ne olacak, motor aynı. Kadrana göre mi performans ölçüyoruz, benim arabam bugatti tokatlar o zaman kadranı 888'de bitiyor, belki 999. Kasayı çekmiyor demiyorum, civic daha performanslı diyorum.

1437kglik bir 407 0-130km deparı 25sn
    1250kglik bir civic 1.8'in 0-130km deparı yaklaşık 16sn

Konumuz olan 1.6 civicin 0-130km verisi de 18.2sn. Komik bir örnek olucak ama eski kasa 1.4 83hp cvt şanzımanlı jazz'ın 0-130km verisi 26sn. Performans göreceli bir kavram sanırım

• kardeşim bizde biliyoruz olayın kadranla bitmediğini , bunu gerçekten mi sordun yoksa şaka yaptın da benmi anlayamadım . 2008in altındaki 407lerin kadranları 230 ve 180 - 190 dan sonra çok ağır gaz yiyor 260 kadranlı lar 230- 240 daha rahat buluyor, 2010 civicte var 230 kadranlı 407 ler ile aynı kıyaslamasını yaptık , bunlar tecrübe ile sabittir , broşür kurcalayarak yazmıyoruz broşürde yazmıyor benim araç 3000 km karmada ağırlık ş.içi 5.5 lt leri gösteriyor , arkadaşın civic 7 lt. cıvarında !..

sen neye dayanarak söylüyorsun ?.. araçların sayfalarındaki pdf leri okumayı KADİRPANDA arkadaşımızın da aklı kesiyor , arkadaş araçları kullanan kişilerin yorumlarını dinlemek istemiş , LÜTFEN tecrübelerinizi paylaşın PDF içeriklerini anlatmayın onları bizde okuyoruz !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 5 Aralık 2010; 17:45:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

Yılda 15.000 km için benzinli alınması doğru tercih olacaktır.

Nedeniyle birlikte açıklarmısınız acaba ?

Bence benzinli araç alınması yanlış tercih olacaktır.
  • Bu seçenekler arasından şöyle Executive donanımlı bir 407 alırdım. mesela şu. Hem dizel hem az km hem de en fullü.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-peugeot-407-servis-bakimli-orjinal-km-gumus-ok-35149727/detay
  • lazminator ; yorum için teşekkür ediyorum..senin gibi aracı kullanan arkadaşların yorumları bnm için daha degerli..

Jeandan ; senin yorumların içinde teşekkür ediyorum.performans hiç önemli değil diyemem çok basan biri değilim ama malum trafik koşullarımızda yeri geldiğinde basmak çok gerekiyor...407 ile civic performans karşılaştırması kullanan kişiye,kullanılan parkura,arac durumuna göre tabi ki değişecektir.

etrafımda danıştığım birçok arkadasım da civicden yana kullandı tercihini ama 407 secmeyenlerin sebepleri kulaktan dolma bilgiydi çoğunun...

birde daha az km için neden illa benzinli olmalı bende anlamıyorum onu.bakım maliyetleri desek artık yeni nesil benzinli araclarda dizelden geri kalmıyor...lpg taktıracagım ki şu anj kullandığım aracda lpg li,hem performansda kayıp oluyo hem aracın trafik işleri uzuyo...bu çok da dizelden yana olduğumdan değil kıyaslamanın verimli sonuç vermesi için yaptığım bir yorum...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.