Şimdi Ara

Bluetooth modül entegrasyonu->Creative SBS A320 için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir bluetooth modül aldım ve L,G,R çıkışlarına kabloları lehimledim... 5V bir de Adaptör bulup Usb'den güç de verdim.. Şimdi bunu Creative SBS A320 2+1 ses sistemine entegre etmek istiyorum.

Ortadaki ana ünite içine 5v adaptörü yapıştırdım ve Ses sisteminin elektrik beslemesinden elektrik de aldım.

Ancak SBS A320'nin sesini nasıl çıkartacağım? bağlantıları bulamıyorum. A320 nin ana ünitesinden Sağ hoparlöre 9 pin din konnektör çıkışı var... Sağ hoparlör içinde de ses volume ve pc ses bağlantısı için stereo 3,5mm jak var... tuhaf bir bağlantı şekli var... ana üniteden direkt bulamıyorum. (istendiğinde bu 3,5mm jak bluetooth modüle direkt takılabiliyor ve bu şekilde kullanılabiliniyor. Ama ben entegre etmek istiyorum.)

Ekte Ana üniteye ait devre fotoğrafları var. Bluetooth L,G,R çıkışları nereye bağlanmalı?

Teşekkürler...

• Sağ hoparlörün içini açıp bakmanız gerekecek galiba

ki ses giriş sinyalleri nereye gidiyor, ne oluyor ve en son 9 pinden hangilerinden çıkıyor bilesin.

• Amfi çipinden de anlaşılabilir, resmini çekin yakından.

• limbesh kullanıcısına yanıt

Sağ hoparlörü açtım ve oradaki devreye göz attım. 9 pin din konnektörün kendi ölçümlerimle sağ hoparlördeki devredeki yerlerini de tespit etmeye çalıştım. Aşağıya fotoları koydum. Rakamlar vermiştim ama onradan farkettim ki 7-1 arası bağlantıların numaralarını ben 1-7 arası şeklinde vermişim... devre üzerinde yazıyormuş halbuki.

çip aşağıdaki gibidir..

• Büyük ihtimalle şu resimdeki gibidir, doğruluğunu teyit edin yolları takip ederek (eksiler bir mi ve girişler 3.5mm jak girişlerine gidiyor mu)

BT çıkışları şu kare içindeki pinlere bağlanacak (büyük anakart tarafındaki karşılıklarına),

kablo ucundaki yuvarlak soket pinlerini multimetre ile kontrol edip bulmaya çalışın

veya soğutuculu amfi çipinin resmini çekin, küçük olan çip değil.

Ayrıca ses potansiyometresini kullanacaksanız, kare dışındaki pinleri kullanmanız gerekir ve o pinler anakarta gitmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BT4840 amfi çipinin datasheet dosyasını paylaşmamış üreticisi, öbür yöntemi deneyin.

• en iyisi sağ hoparlörden çıkan 3.5mm jack'a dişi ek yapıp ana üniteye yerleştirdiğim ve oradan beslediğim bluetooth modülü üzerindeki 3.5mm jack'a kabloyu takıvereyim.

Teşekkürler herkese..

• cunsav C kullanıcısına yanıt

Şuna benzer bir soket alıp ana cihazın arkasına monte edin bence,

sağ hoparlörden gelen giriş kablosu, bu soketle birlikte ana cihaza takıp çıkarılabilir olur.

Soketin iç kısmındaki pinleri de modüle lehimlersiniz, temassızlık da olmaz hiç.

• fazladan kablo olmadan halletmek istedim ama başka çare kalmadı. Mecburen sağ hoparlörden çıkan kablo tekrar dönüp ana üniteye taktığım bluetooth modüle girecek.. en azından atıl duracağına güçlü bir bluetooth 2+1 ses sistemi haline dönüşecek. işimi görecek. herkese teşekkürler..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.