HD DVD ile girdiği mücadeleyi yıllar önce kazanarak endüstrinin yaygın kullanıma hazır yüksek tanımlı medya formatı olmayı başaran Blu ray cephesinde maliyetler henüz istenilen düzeye gelebilmiş değil. Bugün en popüler Blu-ray oynatıcısı olarak Sony'nin popüler oyun konsolu PlayStation 3 gösterilirken, PC'ler için hazırlanan Blu-ray sürücülerde fiyatların 70-80 dolar seviyesine kadar düştüğü ancak 20 dolar civarındaki DVD sürücüler dikkate alındığında fiyatların hâlâ yüksek olduğu belirtiliyor.
Tayvanlı üreticilerden alınan bilgilere göre Blu-ray'de fiyat düşüşü devam ediyor ancak DVD'lerin yerini alacak yaygınlığa ulaşabilmeleri için Blu-ray disklerde yani uyumlu medyalarda da fiyatları yeterli düzeye düşmesi gerektiği belirtiliyor.
boş medya hala bırcok yerde bulunamıyor
artık taşınabilir hdd ler var ölü doğdu bu blue ray kanımca
pc me blu-ray yaıcı almak için hala fiyatların inmesini bekliyorum.seneye düşsün artık fiyatı
blu-ray de fosss yakında aynı kapasitedeki flash belleği blu-rayden daha ucuza alabilecez
Önümüzdeki sene itibariyle fiyatları yazıcıların 150-200 dolar civarına inebilir ülkemizde. Ben acıkcası cok umutlu değilim umarım ucuzlar.
quote:
Orijinalden alıntı: St Batuhan
Önümüzdeki sene itibariyle fiyatları yazıcıların 150-200 dolar civarına inebilir ülkemizde. Ben acıkcası cok umutlu değilim umarım ucuzlar.
uctun galiba su an bile o fiyatta zaten su an 300-400 $ mi 150-200'e insin
insanlar kac bin tl verip full hd lcd alıyorlar onun icin fiyat düsünce bluray de alırlar
play stationun kırılmasına bakar bu bluraylerin yaygınlaşmsı...
fod pardon ama kaliteli bir bd yazıcı ülkemizde 200 dolara alınabilecek saglam yerlerde var mı?
LG'nin 8x lı BluRay yazıcısı var NOVA'da 205$+kdv stokta Seri nosu: LG BH08LS20 Okuyucular ise 125-129$ seviyelerinde. Bu yazıcıyı kullanan alan varmı acaba?
Uzaktan Kumandan ın dediği gibi kırılması lazım ve oynatıcıların da yaygınlaşması ucuzlaması lazım..şuan bence hd nin önündeki tek engel blueray fiyatları hd tvler filanda yaygınlaştı..
Şu anda 160$'a yazıcı, 1.9$'dan 4x memorex boş disk alınabiliyor, problem gb başına bu fiyatın da yüksek kabul edilmesinden ötürü, toptancılarımızın tutarlı ürün desteği vermemelerinde. Bu da zorla olmaz zaten. Yurt dışında aylardır kuruşlarla satılan Dual DVD ler bile burada 1 liraya henüz düşmedi. Zorla güzellik olmaz belki ama kendi adıma boş medyada aradığım fiyat ve markaları TR'den bulmakta hep zorlandım.
Nova'dan ya da baska bir internet sitesini tercih etmem. Bi hepsiburadayı kullandım bugüne kadar. Zira kadıköy yazıcıoglunda firmalar var [exa eksen gold falan] bakıyorsun sitelerinde gercekten güzeller güzel yazıcıların fiyatı 250 doları buluyor. Ayrıca verilen örnek 240 dolar ediyor." LG BH08LS20"
Yurt dısından kargo bedelinin alınmadıgı bir zamanda cidden ucuza getirtebilirsin coklu alım seklinde. Ucuz oldugundan gümrükte olmaz. Ama o da sakat is yine :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme