Şimdi Ara

BLU-RAY FAN CLUB --- Pc'de En Yüksek Kalitede Mkv Nasıl İzlenir? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
717
Cevap
4
Favori
97.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet doğru söylemişsiniz dostum Dosya Remux imiş ben o anda hemen bakmıştım ve dosya isminden yanılttmış beni. Yalnız Arkadaşımız hala arıyorsa çok güzel bir Rip var HD China Org'ta WiKi'nin 38.86GB'lık BluRay 1080p olarak var vede çok seeder var. Kolay gelsin.

Orjinalden alıntı: akkaynak

Evet doğru söylemişsiniz dostum Dosya Remux imiş ben o anda hemen bakmıştım ve dosya isminden yanılttmış beni. Yalnız Arkadaşımız hala arıyorsa çok güzel bir Rip var HD China Org'ta WiKi'nin 38.86GB'lık BluRay 1080p olarak var vede çok seeder var. Kolay gelsin.

/>
    />

Evet Wikiripi gayet iyi imiş Soldaki The.Matrix.BluRay.1080p.x264-WiKi ve Sağdaki The Matrix HD-DVD remux by EuReKA ve BU
    sitede de var S:50 L:13 tü en son.

• @unknownmesenger

Media player classic ayarlarını neuview e nasıl benzettin?

Ekleme: Ayarlarını yazabilirmisin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpxtreme -- 4 Haziran 2009; 2:30:02 >
  • Kullandığım player Media Player Cllassic değil programın adı MPC Home Cinema ve buradan indiriyorsunuz.İhtiyacınız olan ikinci şey MPC codec ise buradan indiriliyor. Gerekli ayarları buradaki guideı inceleyerek yapıyorsunuz.

• _____________________________

People are born free
    life chained forever NBC
  • MEDiA PLAYER CLASSİC HOME CİNEMA GÖRÜNTÜ AYARLARI

-Öncelikle BURADAN mpc home cinemayı indirin.

-Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra mpc home cinema yı başlatın. Klavyeden ' O ' tuşuna basın.

-Açılan pencerede sol taraftan ' Output ' a tıklayın.

-XP Kullanıcısı iseniz ayarları aşağıdaki gibi yapın:
     BLU-RAY FAN CLUB  --- Pc'de En Yüksek Kalitede Mkv Nasıl İzlenir?

-Vista kullanıcı iseniz ayarları aşağıdaki gibi yapın:

NOT : ' DirectShow Audio ' ayarını kendi ses kartınıza göre yapınız!

-' Uygula ' ' Tamam ' deyip pencereyi kapatınız.

-Mpc home cinema ile x264 encoderli .mkv formatlı bir video açın.

-Play -> Shaders başlığı altından istediğinizi seçebilirsiniz.

Sharpen ve 16-235 -> 0-255 [SD] [HD] ayarları iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpxtreme -- 5 Haziran 2009; 11:15:30 >

• Arkadaşlar konuyu baştan sona okudum,bir arşiv delisi olarak bu konudan ve neuview un varlığından bile haberim yoktu.
    Neuview u kurduktan sonra hayatım değişti diyebilirim Gerçekten diğer media playerlardan soğudum.
    Bende arşivimle ilgili paylaşımda bulunmak ve deneyimlerimi aktarmak istiyorum;
    5 yıldır arşiv yapıyorum. İlk başladığımdan beri dvdrip ve bluray rip indiriyorum.(1.36gb yada 2.09gb olanlardan)
    Full hd monitör ve lcd tv alınca, br ve dvd riplerin çamur gibi görüntüsü beni mkv formatına itti.
    Elimde 1000 in üzerinde sd mevcut. Bunlar hem harddisklerde hemde verbatim dvd lerde mevcut. Ancak bluray-hddvd olanlarını
    indirdikçe elimdekileri silmeye başladım. Ve farkettimki 5 tb ı bulan depolama alanım yetmemeye, dvdlere yazacak sabrım kalmamaya
    başladı. Ayrıca tek parça mkvleri(8-14gb arası olan) dvd lere yazamıyacağımı anladığımda dvd yazmayı 4 ay önce bıraktım. Şimdi sadece
    hdd kullanıyorum fakat hdd denilen olayda biryere kadar. Üstüne, başka bir arşivci arkadaşın evindeki dvd kutularını,bastırdığı coverları inceleyince
    dahada bir materyalist tavırla, elle tutulabilir arşiv arayışına başladım. Çünki arşiv dediğimiz aslında yorucu sayılacak emek-uğraşın sonucu ortaya
    çıkan bir hobi. İnsan bu emeğini elle tutulabilir bir şekilde görmek istiyor.(Bahsettiğim coverlı dvd kutuları şeklinde) En sonundada aklıma bluray
    writer meselesi girdi ve birkaç haftadır writer ve boş medyaları araştırıyorum. Kafamda oluşan tablo şu; Lgnin bluray writerı(250) ytl. Bunu alıp,
    adam akıllı bir boş bluray medya kaynağı bulduktan sonra, 25gb lık bluray medyalara 2şer 8-10 gb arası rip koyup, cover baskısı ile raflara dizmek.
    Evimde birkaç gündür ağır glossy kağıtlara yeni aldığım renkli lazer yazıcı ile cover baskısı deniyorum.http://www.cdcovers.cc/ adresinden mükemmel
    kaliteye yakın hertürlü cover bulabiliyorum ancak printerımın baskı kalitesi beni tatmin etmedi. Sanki işportada satılan çakma coverlı dvd kutuları gibi oldu.
    Diğer bir konuda kaliteli dvd kutusu. Piyasada bulabildiklerim yamuk-yumuk rafta dahi eğri duran kutular. Aradığım şey ise orjinal bluray kutularındaki
    gibi bir kutu kalitesi. Bazılarınız abarttığımı düşünebilir ancak, arşiv denen şey gerçekten, önemli bir emek ve rahatlama kaynağı benim için. Benden bukadar;
    Sizlere sorum ise, uygun fiyatlı kaliteli boş bluray medya gören eden varmı? Bunun yanı sıra bahsettiğim kutulardan gören varmı? En son olarakta, sizlerde
    eğer bahsettiğim cover metodu ile arşiv yapıyorsanız kullandığınız teknikler ve arşiv düzeninizi tarif edebilirmisiniz?

• @okan

Derin sularda yüzüyorsun.

Arşivin sonu gelmiyor. Hatta ne şekilde yapılacağını da kestirmek güç. Bu konuyu incele istersen.

http://forum.donanimhaber.com/m_23665858/mpage_17/key_//tm.htm#32088370

Bluray kutularının tanesi 2 tl.www.maxipaket.com'dan bakabilirsin. Medyalarında en ucuzunun tanesi 10 tl. Şu an için biraz tuzlu bence. En az bir sene daha beklemeli bence. Şöyle bir hesapladım. Duallayer olarak depolamak bile aynı kapasiteye maal olacak harddiskten iki kat masraflı. Blurayi sen düşün. Kolay gelsin.

• Link için teşekkürler hocam kutulara bakıyorum

Hocam, rw fiyatı en uygun şu şekilde
    http://www.kartusal.com/BLU-RAY-RW-D-RE-SL-4X-25GB-10LU-KUTU-18,PR-194.html yani tanesi 8 liraya falan geliyor. Rw
    olmayanlarının 10 lu spindle şeklinde yurtdışında fiyatları 18 dolar civarı. 6ay-1yıl içinde ülkemizdede bu fiyatlara gerileyeceğini
    düşünüyorum.

• bluray'i yazdırması çok sakat şu an için. Bi yanması demek 10 tl. O yüzden risk almıyorum. Harddiske devam. Bu aralar doldu bütün hddlerim. En üstteki mesajın bir altındaki mesajda belirttiğim ürünü bulsam başka bir şey istemiyorum.

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

bluray'i yazdırması çok sakat şu an için. Bi yanması demek 10 tl. O yüzden risk almıyorum. Harddiske devam. Bu aralar doldu bütün hddlerim. En üstteki mesajın bir altındaki mesajda belirttiğim ürünü bulsam başka bir şey istemiyorum.

hocam o tarz nas cihazlarından zamanında bende çok düşündüm araştırdım. Qnap gibi markaların güzel modelleri mevcut ülkemizde.
    Ancak fiyat olarak çok uçuk rakamlardalar. En önemliside, geçenlerde arızalanan hdd lerimden birisinin içinde giden 220 gb izlemediğim
    dizi, beni inanılmaz soğuttu hdd olayından. Bluray çare olacak. Writer fiyatı umrumda değil, 250 ytl çokta önemli birşey değil bir bluray rw
    için. Ancak medyalar pahalı ve evet yandığı vakit 10 lira acıtır birazcık. Yanlız, basit bir hesapla, 8lira medya desek, 2lira kutu,50 kuruşta
    cover? Hadi ortalama 10 lira fiziksel maliyeti+harcanan emek,saatler boyu çalışan download makinesi vs.. derken iş, farklı boyutlara kayıyor

• Zaman+emek üstüne kayıp olursa sonuç hüsran oluyor malesef.

Üsteki cihaz nas değil yalnız. Sadece harddisk kutusu. Bildiğin kutunun 4 lü hali. Üzerinde bir işlemci vb, felan yok sadece esata portu ve güç bağlantısı var. Fiyatı 120$ Gümrüğe takılır diye almaktan çekiniyorum. Sadece kanada satılıyormuş. Diğer benzer ürünler en az 300$ başlıyor. Tabi harddiskler hariç.
  • Satıcı kabak gibi not düşmüş ilanının altına. Gift, vb. tarzı şeyler yapmıyoruz diye. Bende uğraşmak istemedim açıkçası. harddiskleri 1, 1,5 tb şeklinde dizmekten başka çare kalmıyor.

People are born free
    life chained forever NBC
  • hd-bts.rodan şansa dün yeni üyelik aldım.bi tl davetiyesine hesabı verebilirim

Dexter'da bizim gibi arşivciymiş meğer.

Her ne kadar arşiv içeriklerimiz farklı olsada.

•  BLU-RAY FAN CLUB  --- Pc'de En Yüksek Kalitede Mkv Nasıl İzlenir?

Üstad Dexter'ı bende çok severim sendeki ORPHEUS'mu yoksa bendeki gibi DON sürümümü?

Merak edenler için MPCHD DXVA aktif(%2 Cpu kullanımı),shaders aktif(16-235->0-255[SD] [HD],0-255->16-235,sharpen complex)
    Renk ayarları ise şöyle:

• Evet bendeki de DON sürümü. 720p DTS 5.1 her bölüm 3-3,5 gb civarında. 7.ci bölümdeyim uygun altyazıda yok. Kendim senkronluyorum. Orjinal rip bambaşka. Görüntü süper ses süper daha ne olsun. 720p hdtv ler bile bunun yanında divx gibi kalıyor adeta.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.