Şimdi Ara

Blogspot ve birkaç site sorunsalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • url adresim engellenmiş. url yi değiştim yeni bir url ye taşıdım blogu. sorunsuz giriyor.
  • Mahkeme Diyarbakır'da ise, Lig TV ile alakalı bir dava olmalı. Bundan 2 sene önce de bu sebeple kapanmıştı çünkü. Google forumlarında sorunun sadece Turkcell VIN ve Superonline müşterileri için geçerli olduğu söylendi. Hatta birisini Superonline'dan aramışlar, DNS ile alakalı bir sorun olduğunu söylemişler ve sorunun da giderildiğini söylemişler. Mesaj bugün tarihliydi. Genel bir sorun olmadığını Superonline yetkilileri söylemiş. Ama tweet ettikleri entry'de başka birşey söylemişler. Pek bir anlam veremedim.
  • Şu anda Facebook ve Twitter'dan yayınladıkları mesajları kaldırmış durumda Superonline. Neden arkasında durmuyor ki? Mahkeme vermiş kararı sen de uyguluyorsun. Ne tarz bir çekincen var da o yayınladığın mesajı kaldırıyorsun? Ben kendim de kullanmama rağmen yakıstırmadım bu hareketi. Bir tür korkaklık olarak algılıyorum. İnsanların tepkisinden korktular. Dava açanlara veya kapatma kararını alanlara değil de Superonline'a yükleneceklerini düşündüler. İlk uygulamaya koyan onlardı çünkü yasağı. Eğer tüm operatörlere aynı anda ulaşıyorsa mahkeme kararları nasıl olur da TTNet'e de aynı anda ulaşmaz.

    Eğer blogspot'a falan ulaşamamamız kendi sorunlarıysa bunu tam açıklayan bir tweet, bir facebook mesajı yayınlayıp, evet bizden kaynaklı bir arıza var ve konuyla ilgileniyoruz diyebilirlerdi. Yok eğer engellenme durumu var ise de bunu anlatan tweet ve mesajları yayınlayıp sonra kaldırmak saçma. Müşterinin bilgi alabilme hakkını elinden alıyorlar. Olmuyor böyle, olmuyor...




  • Superonline kendisine mahkeme emri daha ulaşmadan kafasına göre engelleme yaptıysa bence suç işlemiştir.
  • Engelleme Digiturk müdahelesi yüzünden oldu. Geçenlerde de engellenmişti aynı mahkeme tarafından. Digiturk, Turkcell ve Superonline aynı çatıda faaliyet gösteren şirketler olduğundan, Superonline ve Turkcell VINN kullanıcılarının bu engellemeden ilk etkilenenler olması doğal. 1-2 gün içerisinde bütün ISP'ler gerekli uygulamayı yapacaklardır. Fazla uzun da süreceğini sanmıyorum. Geçen sefer de hemen açılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
  • Google maps v.b. hizmetleri 1 maç yayını uğruna kapatan şirket ve şirketler grubuna (Digitürk, Superonline, Turkcell) fazla sasirmamak lazım, blogspot çok da flash bir kapatma değil

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25187599/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 1 Mart 2011; 19:00:54 >
  • blogger denemedim ama blogspot sorunsuz
  • TTNet'de denedim şu an. Engellenmiş.
  • Sosyal ağlarda dolaşan mesajlara göre Blogspot'a erişim engeli uygulanıyor. Gerekçe ise Digiturk'e ait olan lig maçlarının bazı bloglarda yayınlanıyor olması.

    Bugün yürürlüğe konan erişim engelleme kararı neticesinde aralarında blogspot.com'un da bulunduğu bazı site ve platformlara giriş engelleniyor. Erişim engeli kararını hemen uygulamaya koyan servis sağlayıcı Superonline'dan ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan ayrı ayrı açıklamalar yapıldı.

    Haber ilk kez Twitter ve Facebook'ta dolaşan, 'Blogspot'a girmek isteyenleri Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın erişim engeli mesajının karşıladığı mesajlarıyla gündeme geldi. Ancak henüz bütün servis sağlayıcıların kararı uygulamaya başlamaması, kafa karışıklı yarattı.

    Ancak öğle saatlerinde, daha önce de Digitürk'ün şikayeti ile engellenen Blgospot.com sitesine erişimin engellenmesiyle ilgili Superonline Twitter hesabından açıklama yapıldı.

    Superonline'ın açıklaması şöyle:
    "Blogspot.com, Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararına istinaden engellenmiştir. Blogspot.com'un kapatılması mevcut tüm servis sağlayıcılarını kapsayan yasal bir zorunluluktur."


    uperonline tarafından yapılan açıklamada bu engellemenin muhtemel etkileri olarak şunlar sıralandı:
    - Google web sitesine erişimde sorun yaşanması,
    - Google analytics, Google maps gibi Google uygulamalarını kullanan portal veya web sitelerinde erişimlerin yavaşlaması,
    - Google Toolbar yüklü bilgisayarlarda bazı sitelere yavaş erişme,
    - Web siteleri dahilinde "google search" kullanan alan adlarına erişimde yavaşlama,
    - Firmanıza ait Google uygulamalarıyla entegre ya da Google Search'a dayalı bir takım uygulamalarınızın bu erişim kısıtlamasından etkilenmesi söz konusu olabilecektir.
    Google servislerinde yaşanabilecek yavaşlık ve erişim zorluklarının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yayınlanan karar sebebi ile yaşandığını, bu durumun Superonline alt yapısından kaynaklanmadığını bilgilerinize sunarız.

    TİB: "BİZİMLE İLGİSİ YOK"
    Konuyla ilgili olarak öğle saatlerinde Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek'ten bir açıklama geldi. Şimşek, Digiturk avukatlarının, yayın hakları şirkete ait olan Spor Toto Türkiye Süper Lig müsabakalarını yayınladığı için bazı web siteleri ve IP adreslerinin erişime engellenmesi talebi ile Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesine başvurduğunu, mahkemenin erişimin engellenmesi yönünde karar verdiğini bildirdi.

    Fethi Şimşek, konuya ilişkin açıklamasında, Digiturk avukatlarının, yayın hakları şirkete ait olan Spor Toto Türkiye Süper Lig müsabakalarını yayınladığı için bazı web siteleri ve IP adreslerinin 5846 sayılı yasanın ek-4 maddesi gereğince erişime engellenmesi talebi ile Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesine başvurduğunu, mahkemenin erişimin engellenmesi yönünde karar verdiğini vurguladı.

    Bu kararın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından doğrudan erişim sağlayıcılara gönderildiğini ve erişim engellemenin doğrudan erişim sağlayıcıları tarafından uygulandığını bildiren Şimşek, ''Bu işlem 5651 sayılı yasa kapsamı dışında olduğundan kurumumuz tarafından herhangi bir işlem tesis edilmemiştir'' ifadesini kullandı.

    Erişim engelinin telif yasalarının ihlal edildiği Blogspot sayfaları/blogları yerine platformun tamamına uygulanması, Türkiye'de internet hukuku ve içtihatının henüz yerleşmediğinin ve hak arayıcı tarafında ne gibi yanlış algı, icraat ve amacı aşan ağır yaptırımlara yol açabileceğinin bir diğer kanıtı oldu.


    SANAL ALEMDE "BLOG'UMA DOKUNMA" HAREKETİ BAŞLADI
    Blogspot'un kapatılması ve tüm site kapatmalarına karşı büyük bir tepki oluşumu da hemen başladı. Twitter ve Facebook'ta "blogumadokunma" ismiyle yapılan paylaşımlar ve videolarla başlayan tepkiler büyümeye devam ediyor. Twitter'da şuan "blogumadokunma" etiketi trend konularda ilk sıraya yerleşmiş durumda.

    Şu anda bloglara erişimler sadece yurtdışı çıkışlı server'lar aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.

    Kaynak: NTV







    Superonline neden hemen kapatmış belli oldu Digiturk ve Superonline sahibi aynı kişi olunca karar hemen uygulanıyor tabi.




  • digiturk açısından da olaya bakıyorum ama digiturk, paralı yayınları yapanları dava etmesi gerekirken, varolan ineternet platformu olan blogger ve blogspot'u dava ediyor. bu nasıl iş anlamadım. mahkemenin de o blogları cezalandırması yerine tüm blogger'ı cezalandırmasına da anlam veremiyorum.

    ancak digiturk'u bu tutumundan dolayı ayrıca kınıyorum.

    eskiden youtube kapatılmıştı sonra açıldı. sonra fizzy kapatıldı ve hala kapalı. şimdi de sürekli kullandığım ve takip ettiğim blogspot kapatıldı.
  • Utanmadan bir de sucu google'a atiyorlar
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25187942/

    Yahu google'un yasakci olmadigini, sirf bu yuzden Cin ile restlesip oradan gerektiginde ciktigini bilmiyorlar mi? Yoksa bilip de mi islerine gelmiyor, google'u apartmana benzetmisler bir de hay allahim...

    Digiturk, Superonline, Turkcell: macinizi da alin gidin nereye gidderseniz, internetimize dokunmayin.

    Interneti kapatilan Misir'da halkin neler yaptigini gorduk, Dijiturk - Spronline - Trkcll sirketlerin sonu da ayni olmasin sonra....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 2 Mart 2011; 12:04:10 >




  • Bu da dava dilekçesi

     Blogspot ve birkaç site sorunsalı


     Blogspot ve birkaç site sorunsalı
  • ip ban cekmişler dns felan yemiyor yada hosts
    millet siteleri denedim tek tek
    ancak web proxy ile oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingDwa®F -- 2 Mart 2011; 12:51:50 >
  • Ben TTnet ve google dns kullanıyorum sorun yok şu an.
  • Önüne geçemez Digitürk bu webten yayın yapanların...
    Boş yere mahkemelere başvurup dava için para saçmasınlar...
  • daha milleti çok soyarlar :)
  • Nike tikilive mesela calısmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KingDwa®F

    Nike tikilive mesela calısmıyor


    Evet bende de açılmadı şimdi o site.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.