Şimdi Ara

Black Desert Online (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.382
Cevap
28
Favori
140.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem3463

    Önce launcherı açın, şifreyi yazın ve Login demeden önce softether'den bir servera bağlanın (ip blocklu ülkeleri seçmeyin, rusya, ukrayna, arap ülkeleri falan) daha sonra login ve play'e basın. Sağ aşağıda xigncode programını göreceksiniz, ordaki bar ilerlemeye başladığı anda kapatabilirsiniz vpn'i. Yada oyun açılınca da kapayabilirsiniz size kalmış.

    başka bir vpn ile oyun çalıştı ama bu defada vpn kapatınca oyundan atıyor
    sağ aşağıdakine dikkat etmemiştim karakter ekranında vpn kapatıyordum bir de bunu yapayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zaris


    quote:

    Orijinalden alıntı: zeus_1907


    quote:

    Orijinalden alıntı: erdem3463

    Vpn kullanımı herhangi bir sorun çıkarmıyor evet. Ve oyunda ne yaptığınıza bağlı olarak cash shoptan alınabilecek ve işe yarayan birçok şey var. Mesela grind yapacaksanız cash shoptan alacağınız petler loot yapıyorlar ve genellikle en az 5-6 yaratığı birden öldürdüğünüz için herşeyi elle toplamak sıkıntı oluyor (bazı oyun içi eventlarda da bedava veriliyor petler ama çok sık yapmıyorlar). Veya weight limit alabiliyorsunuz ağırlık taşıma kapasitenizi arttıran, özellikle grind ve processing yaparken yardımcı oluyor. Value Pack var arkadaşın da bahsettiği, birkaç önemli şeye katkı sağlıyor, özellikle market place satışlarında %20 daha fazla para alıyorsunuz Value Pack olunca. Lifeskill costumeleri, storage/lodging slotları, maid vs. derken liste uzuyor.

    Bunların hepsini almak zorunda mıyım derseniz, hayır. Genel olarak zamandan kazandırıyor bu eşyalar, pet olmadan da loot yapabilirsiniz ama uzun sürer, weight limit olmadan processing yapabilirsiniz ama 30-40 dk'da bir tekrar ayarlamanız gerekir, value pack olmadan da market place üzerinden para yapabilirsiniz veya başka para yapma yollarına yönelebilirsiniz. Kısaca bu eşyalar oyuna katkı sağlıyor mu; evet. Kesinlikle alınmaları lazım mı; hayır. Eğer oyunu severseniz ve ekstradan para yatırmak isterseniz tabi size yarayanları alabilirsiniz, ben 2 tane pet aldım şu ana kadar indirime girince başka hiç bir şey almadım. Mesela şu sıralar neredeyse hiç grind yapmadığım için o petlerin bir faydası olmuyor. Dediğim gibi oyunda ne yaptığınıza da bağlı.

    Birde çok fazla özel mesaj atan oldu şu sonra 1-2 ay içinde, neredeyse hepsine aynı şeyi söyledim size de belirteyim burda. Mmo'larda genel olarak herşey öldürmek üzerinedir, pve olur pvp olur farketmeksızın birşeyleri öldürürsünüz. Arada craft olur, gathering olur o tarz aktivitelerle de uğraşabilirsiniz. Ama Bdo'da neredeyse HİÇ birşey öldürmeden de oyunu oynayıp, para yapıp, itemlerinizi alabilirsiniz. Yani genel olarak grind üzerine olan pve ve pvp dışında da birçok aktivite var, worker empire, lifeskill, knowledge/energy/cp vs. Kendimden örnek vereyim, ben ilk başladığımda 2 ay kadar oynadığım, herşeyden az çok yaptım ve bir süre sonra grinde vurdum kendimi. Ama birkaç hafta içinde hem sıkıldım hem karakter dengesizliği hem de o zaman yaşadığım bir pc problemi yüzünden bıraktım. Yaklaşık bir 40 gün önce geri döndüm oyuna, tekrar bir kaç gün grind yaptıktan sonra lifeskill, worker işlerine yoğunlaştım. Ve yaklaşık 1 gibi bir sürede 2 milyar silver yaptım neredeyse hiç bir yaratık öldürmeden ki bazı lifeskilllerimi belirli levela getirdikten sonra elime geçen para miktarı daha da artacak. Ayrıca bu parayı yaparken %80 olarak afk oldum, ya processing yaptım, ya trading, ya da hiç birşey yapmadan workerların materyal toplamasını bekledim, o arada başka oyunları oynayıp işlerimi falan hallettim.

    Bunları uzun uzun yazıyorum çünkü özellikle Türk oyuncuların oyunu bırakma süreci çok hızlı oluyor. * son levela geleyim, itemleri dizip pvp akayım * kafasında oynanırsa çok kısa süre içinde sıkıyor oyun, çünkü leveling/grind ve item dizme kısmı öyle 1 haftada halledilecek gibi değil, çok emek istiyor. Aşırı fazla içeriği var oyunun ama biraz irdelemek ve zaman ayırmak gerekiyor.

    pvp sevmem pve tercihim.
    bir süredir eso oynuyorum ama artık tekrara girmeye başladı ve performans problemleri hiç düzelmiyor, buna geçeyim diyorum.
    vpn ile oynarken oyun başlamadan vpn kapatınca oyunda lag falan olmuyormuş sanırım,en ideal vpn hangisi?


    hocam pve genel anlamda mmorpglerde dungeon ve raidler üzerine tartışılan husustur.

    teknik düşünürsek oyunda single play olarak yapacağınız ticaret, işçi çalıştırma vb. şeylerde pveye giriyor ama bunların pve olarak adlandırılması ve oyunda pve varmış gibi düşünerek başlamanız büyük hayal kırıklığına sebep olabilir.

    oyunda PVE sıfır. hiç yok dungen yok, raid yok, adventure yok. en fazla mob farmlarsınız open world'de bu kadar. quest yapmayı, oyunda ticaret yapmayı mal alıp satmak dışında yapabileceğiniz pve adına aksiyon içeren bir content yok.

    elder scrolls online pve açısından black desert online ile karşılaştırılamaz bile. elder scrolls online'ın çok geniş bir lore içeriği ile birlikte bir çok dungeon raid içeriği mevcut. tabi eleştirilebilir yönleride var bende elder scrolls online'ı 5-6 oynadım geçmişte ardından sıkılıp bıraktım.

    black desert online'ıda grind'ından sıkılıp bıraktım.

    pvp sevmem pve tercihim dediğinizi görünce detaylıca anlatmak istedim. oyunda tek yapabileceğiniz şey pvp malesef. pvp sevmiyorum derseniz bu oyuna başlamanız büyük bir facia olur. ayrıca bu oyundada optimizasyon sıkıntıları mevcut. eso optimizasyon açısından daha başarılı bile denilebilir ama bdo ile esonun grafik kalitesi karşılaştırılamaz. bdo benim oyunlarda gördüğüm en iyi grafik kalitesine sahip insanı etkiliyor gerçekten fakat bu sistemi yüksek olmayan insanlara düşük fps olarak geri dönüyor :D

    aldım ve başladım :)
    şimdilik gördüğüm, grafikleri animasyonları şahane
    performans çok iyi, esoda 5-60 arası değişen fps bu oyunda yüksek ayarda bile 30dan aşağı inmiyor.
    şimdilik görevler hep şundan şu kadar öldür tarzında, umarım ileride değişir yoksa esoya yaklaşamaz bile
    oyun biraz karışık geldi videolar ve ipuçları olsa da yeterli değil,halen şu node olayını ve knowledge olayını çözmeye çalışıyorum
    göreve otomatik gitme olayı güzel ama çoğu zaman 2mtrelik yol için 20mtre dolaşıyor
    bir de yazılar çok küçük, illa çözünürlük mü düşürmek lazım böyle okunmuyor.




  • benim crossfire neden çalışmıyor.ikinci ekran kartı kullanımı yüzde sıfır hep böyle anlamadım bir türlü.
  • hava durumu neyi etkiliyor
    node sistemi tam olarak nasıl çalışıyor
    npcler arası sohbet olayı nasıl işliyor neye yarıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeus_1907

    hava durumu neyi etkiliyor
    node sistemi tam olarak nasıl çalışıyor
    npcler arası sohbet olayı nasıl işliyor neye yarıyor


    akşam saatlerinde moblar rage geçirip daha fazla damage vuruyorlar. buna mukabelen daha iyi xp veriyorlar.
    hava durumu ise birşeyi etkilemiyor. sadeced yağmurlu havalarda balık kurutamıyorsun diye biliyorum. veya işte yağmurun etkilediği craft işlerini yapamıyorsun.

    node sistemi sayesinde açtığın node'lar arasında ticaret gerçekleştirebiliyorsun. nodelar bir birlerine bağlı olmazsa ticaret yapamazsın yaparsanda zarar edersin. ayrıca sadece node'unu açtığın yerlere işçi gönderip malzeme toplatabilirsin.

    oyunu bırakalı bayağı oldu ama hatırlayabildiklerim bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 23 Nisan 2017; 15:0:20 >
  • bende oynuyorum beyler bugün başladım. Eğer clan falan varsa alında takılalım
  • beyler hiç oynayan kalmadı mı ya forumdan.. 53 level oldum balığa çöktüm
  • Krethuss kullanıcısına yanıt
    indirime girse alırım hocamda 10 dolar zor geliyor şuanlık :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darion

    indirime girse alırım hocamda 10 dolar zor geliyor şuanlık :D

    inş hocam..
    Bir de sorum var, beyler ben normalde oyunda hiç pingsiz bir şekilde düzgün fps ile oynuyorum lakin şu red battlefield denen savaşa dün gece ilk kez girdim. Millet ışınlanıyor bir garip şeyler oluyor bildiğin garip garip hani acaba ping mi var diyeceğim internetimde kötü değil..Ve sadece oraya girince olması garip geldi sebebi ne olabilir ? Vpn le denedim aynısı oldu girerken vpn kapattım yine aynısı oldu beyler
  • Oyun 24 MAyıs'da Steam'e gelecekmiş. Fakat yanlış anlamadıysam, eski kullanıcıların tekrar satın alıp 0'dan hesap açmaları gerekecekmiş Steam versiyonunu oynamak için.
  • Oyun hakkında ne kadar bilgin var bilmiyorum o yüzden yazdıklarımı yanlış anlama :) witch ve wizardların ışınlanma skilleri var musa ve maehwa da seri ve sürekli dash atabiliyorlar yani sürekli ileri ileri kayıyor diger classları bilmiyorsan ve ilk kez pvp yapıyosan bi sorun olmayabilir sadece ilk kez gördügün için garip gelmiştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

    Oyun 24 MAyıs'da Steam'e gelecekmiş. Fakat yanlış anlamadıysam, eski kullanıcıların tekrar satın alıp 0'dan hesap açmaları gerekecekmiş Steam versiyonunu oynamak için.

    steamden alıp oynayabilicekmiyiz o zaman
  • Bir bilgim yok henüz çok yeni bir açıklama. Region Lock konusu ne olacak bilmiyorum. Steam sayfası açıldı bu arada.

    Şimdi şöyle bir şey paylaştılar da bakma fırsatım yok şuanda. Atayım belki aradığınız cevap verilmiştir.
    https://blackdesert.zendesk.com/hc/en-us/articles/115003078265-Black-Desert-Online-Steam-FAQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 3 Mayıs 2017; 16:57:23 >
  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    hayır, sadece oyunu steamde gösteremeyecekler, steamdan alınan bdo ile normal bdo sunucuları aynı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Realyzm


    quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

    Oyun 24 MAyıs'da Steam'e gelecekmiş. Fakat yanlış anlamadıysam, eski kullanıcıların tekrar satın alıp 0'dan hesap açmaları gerekecekmiş Steam versiyonunu oynamak için.

    steamden alıp oynayabilicekmiyiz o zaman

    Support kısmından mesaj atıp steam versiyonu gelince ip block durumunun ne olacağını sordum.Yapılan anlaşmalar dahilinde aynı kısıtlamaya uymak zorunda olduklarını belirttiler.Kısaca ip block devam
  • Krethuss kullanıcısına yanıt
    oynanış tarzı öyle shift w shift s gibi dodge böyle çok saçma o ışınlanmada gereksiz efektler gözün onlara kayıyor değil mi birde red battlefield olsun open pvp olsun.karşı oyuncunun bir isminin kırmızı gözükmesi nasıl bir mantık birde benim kafamın üstündeki can barı kırmızı karşıdakine atak yapınca kırmızı saolsunlar çok belirgin yapmışlar.oyunun her özelliği başka bir özelliğini baltalamış.bende 2 gb hd 6850 ve 1 gb 6870 var.grafik ayarlarını bir türlü tutturamadım.
  • hamza53 kullanıcısına yanıt
    Steam mağazasında da göremeyiz yakında bize kapatırlar. Diyecek söz yok batarlar inş :)
  • yok benım anlamadıgım neden kapalı bu oyun ısrarla merak ettıgım bır oyun oynayamıyoruz ya vpn le falan ugrasmakda ıstemıyorum ıns steam geldıgınde bı degısıklık olurda tr ye acılır
  • kara57 K kullanıcısına yanıt
    tr lisansını almamışlar belliki bizden gelecek oyuncuları istemiyorlar. TR ye açılması söz konusu değil.
  • kara57 K kullanıcısına yanıt
    VPN ile falan uğraşmıyorsun zaten. Bu zannettiğiniz gibi zor veya karışık bir işlem değil.
    Oyunun launcherini açıyorsunuz. Ardından herhangi bir vpn programı ile bağlanıyorsunuz. Şifrenizi launchere girip login ardından playe tıklıyorsunuz ve VPN'i kapatıyorsunuz. Bu kadar. VPN sadece oyunu başlatırken gerekli. Aksi halde login olamıyorsunuz çünkü. Oyunun serverlerine VPN ile bağlanmıyorsunuz kendi internetiniz ile bağlanıyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.