Şimdi Ara

Black Desert Online (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.377
Cevap
26
Favori
141.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İtemlerin üzerine mouse ile gelirsen açıklamasını yazar. Çöp itemleri tüccarlara yada npc lere satabilirsin.

At alırsan iyi olur. Afk kaldığın zamanlarda karakterini oto koşuya bırak ve nefes kastır. Ağırlık taşıt ve ağırlık limitini artır..

Youtube'da HardPull kanalı var. Rehber videoları oldukça faydalı, izlemeni öneririm..

Büyülü yada sihirli zırh tarzı itemleri satın yanlışlıkla silme. Onlar görev itemi. Silersen ilerde başın ağrır ana görevlerde ilerleyemezsin.. Ona dikkat et..
  • VEGETTO kullanıcısına yanıt
    Bu afk kalmadaki olayları bilmiyordum oyun aşırı geniş inşallah ogrenemeyince sıkılıp bırakmam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Oyunda sağolsun arap arkadaşlar ve boosterları menayı gayet oynanamaz bir server yaptı.(PVP Serverı değil Mena ss'dır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mike24mike -- 18 Temmuz 2019; 1:42:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mike24mike

Oyunda sağolsun arap arkadaşlar ve boosterları menayı gayet oynanamaz bir server yaptı.(PVP Serverı değil Mena ss'dır.)
    Ne bekliyodunuz kardeşim ? Onca aklı başında insan boşa mı protesto edip bıraktı Menayı :) Bazen illa sonucunu görmek isteyenler olabiliyor malesef ama tahmin etmesi kolaydı bence.

• mike24mike M kullanıcısına yanıt
    Hangi mmo da bu tür olaylar yaşanmıyor ki. Mmo ların değişmez kaderi maalesef.Parayı veren düdüğü çalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 lvl carla birlikde hesabı devredeceğim

ilgilenler pm
  • Wizard Founders Shudad + 5 Pet + 57 Günlük Değerli Paket "Paket Halinde" Uygun Fiyata satıyorum ilgilenenler mesaj yoluyla ulaşabilir. Başlangıç için itemleri yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: sufistike

Bu afk kalmadaki olayları bilmiyordum oyun aşırı geniş inşallah ogrenemeyince sıkılıp bırakmam.
    :) bende yükledim de oyun çok karışık geliyor gözüme. Her gün giriyorum belki bugün gözüm alışır diye 15 dk duruyorum. Gözüm alışmadığı için geri çıkıyorum. 5 gündür aynı şekildeyim. Oyun gözümü çok yoruyor. Her yerde bir yazı efek skiller ne olduğunu bilmediğim görev itemleri haritayı açıyorum bir dünya simge vs vs :) oyun zamanla gelişerek ilerlese daha iyi olurdu. İlkokula gitmeden direk üniversiteden okula başlamış gibi hissettiriyor oyun size.
  • 61 lvl wizard karakterimi satıyorum. 500 enerji 315 katkı puanı var.
    İtemlerin hepsi boss itemi ve silahlar, zırhları tet durumda.
    Diğer iç takılar tri dual tungrad tri ogre tri hilal yüzüğü.
    Yan karakterler yüksek lvl hepsi 50 üstü.
    Çok dolu bir karakter ilgilenen olursa iletişime geçebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuwobe

:) bende yükledim de oyun çok karışık geliyor gözüme. Her gün giriyorum belki bugün gözüm alışır diye 15 dk duruyorum. Gözüm alışmadığı için geri çıkıyorum. 5 gündür aynı şekildeyim. Oyun gözümü çok yoruyor. Her yerde bir yazı efek skiller ne olduğunu bilmediğim görev itemleri haritayı açıyorum bir dünya simge vs vs :) oyun zamanla gelişerek ilerlese daha iyi olurdu. İlkokula gitmeden direk üniversiteden okula başlamış gibi hissettiriyor oyun size.

Alıntıları Göster
    ben alışamadım ara verdim ilerde tekrar başlayacağım

• yillardir oynamiyordum ve sifir hesapla yeniden basladim NA’da, sansima golden trout vardi 7 gunde tek bir mob kesmeden kutum alip TRI bastim

yeni marketplace cok iyi olmus, eski eziyetten kurtulduk
    marketplace’in gelismesine yardimci olan MENA oyuncularina tesekkurler

• Bu oyunu oynayacaksanız başlamadan söyleyeyim MENA'dan uzak durun. Bu tür oyunları oynayacaksanız gidin EU sunucularında oynayın kafanız rahat olsun.
    MENA'da şu ana kadar Full TET Full PEN olmuş hesaplarında satıldığını biliyoruz. Bu hesaplar end game olmasına rağmen satılıyorsa bunda bir sebep vardır.
    Oyunda hileciler botçular yok evet ama onları temizleyene kadar bir çok oyuncu kaybınada uğradı malesef. O kadar çok etkinlik geliyorki hatta yetmemiş gibi artık oyunu bedava dağıtmaya bile başladılar. Sırf tekrar oyuncu kitlesini artırmak için başvurmadıkları yöntem kalmadı. MENA yı savunanlar olacaktır elbet onlarıda anlıyorum FULL TET hesap yapmış oynayacak adam bulamıyor karşısında genelde kendinden 50% güçsüz insanları keserken zevk dahi alamıyor.

1.5 yıl oynadım MENA'da full TET hesap yaptım sonrasında PEN girişimlerinde başarısız oluyorsun yılmıyorsun tekrar FULL TET yine hüsran böyle böyle insanları kölelik sistemiyle oyunda tutmaya çalışıyorlar ancak aklı olan insanlar bu saçmalığın farkına erken vararak MENA'dan elini ayağını çekiyor tekrar bu oyunu oynamak isteyenlerde emin olun EU yada GamezBD sunucularında başlıyorlar. MENA'nın en kötü tarafıda test sunucusu gibi kullanılması her güncellemeden sonra ayrı bir dert ayrı bir sıkıntı :D Aklıma geldikçe gülesim geliyor.

Şu sunucuda anlıyorum TET li PEN li hesabınız var adam çekmeye çalışıyorsunuzda insanları kandırmayın be kardeşim. Üzerine basa basa söylüyorum MENA'dan uzak durun parası olan gear yapmış işsiz gibi 24 saat farm yapan gear yapmış ama sıradan günde 3-5 saat oyun süresi olanlar için çekilmez bir sunucu. Burada kanser olacağına git 5 kuruş para harcamadan GamezBD başla kapanacağı falan yokta diyelim ki 5 yıl sonra kapandı inan bana bir gram üzülmessin. Çünkü seni MENA kadar kanser etmez.

Tabi benim görüşüm kesinlikle EU sunucusudur. Belki oradaki insanlarda çok arkada başlayacaksınız oyuna ama zamanla bu farkı kapatacaksınız. MENA kadar kanser bir sunucu olmadığı için bu şansınız çok çok yüksek. Yok arkadaş ben direk gelişmek istiyorum PVP yapıcam görev yapıcam zaman geçiricem diyorsanız para harcamadan direk GamezBD ye başlayın.

GamezBD nin kötü bir geçmişi olabilir ancak oyuna para harcamadan bu oyunu bu sunucuda oynayabilirsiniz. Tabi ki bu sunucuların geleceği garanti değil 5 yıl sonra fişi çekip kapatsa harcadığınız zamanla verdiğiniz emekle kalırsınız. Önemli olan bu zaman içersinde zevk alıyormusunuz aldınızmı bu önemli. Ölene kadar oyun oynayacak haliniz yok en azından BDO yu :D

• MMORPG arayanlar varsa okusun;

Oyunu satın almış fakat ısınamamıştım, boş zamanımda tekrar girdim ve yavaş yavaş kendine çekmeye başladı. Oyun güzel, p2w kesinlikle değil. P2 skip olabilir ama onun boyutuda yüksek değil. Oyun deli gibi oyun içi item veriyor, + basma, pot para sürekli ama sürekli veriyor. Bos sistemi fena değil. Tabiki güçlü insanlar var ama ben bütün itemlerimi kendim basarak baya orta halli bir karakter yapabildim. Sonuçta mena pvp sunucu değil, emek vermek gerek. Eu daha iyi mi bilmiyorum ama mena anlatıldığı kadar kötü de değil. Yaş ortalaması yüksek, oyun detaylı ve gerçekçi. Tek oynayacaksanız biraz zor ama 2-3 kişiyseniz çok eğlenirsiniz. Bir de farm yapmayı biraz sevmeniz gerekiyor. Bildiğiniz slot kesiyorsunuz, grind mantığı hakim.

Güzel oyun tavsiye ederim ^^
  • Oyunun kendine has bir çekiciliği var kabul ediyorum, combat sistemi çok güzel ama p2w degil , hatta p2 skip bile yüksek boyutta yok demişsiniz aynı oyundan mı bahsediyoruz acaba hocam? benim oynadığım bdo da haftalık cash shopdan kiyafet çekip pazara atıp 16 t civarı oyun parası yapabiliyosun, pen dande en son 9 t civariydı aynı şekilde tet ogre falan da öle eee sat kıyafeti yap peni, teti, o da mı yetmedi çek kıyafeti crona dönüştür yanma ihtimali olmadan bas tetleri pene, maden p2w degil oyundaki en yüksek gearlı hesaplar neden para babası araplarda?
  • Oyunu oynamak isteyip bir gazla başlayıp devam ediyor olabilirsiniz anlarım ama kitleye yalan söyleyip p2w değil falan demeyin ,oyunu bilmiyorsanız iyice öğrenin öyle yazın bari ama bile bile yazan varsa onların da amacı belli zaten.
    bdo Mena gibi oyuncuyu sömürmeye odaklı oluşumların yüzüne bu gerçekleri çarpmazsak daha çok bekleriz oyuncu dostu oyunları.
    Mena kitlesi olsun yönetim anlayışı olsun tamamen kötü bir örnek.
    Şuan can çekişmesinden de anlayacağınız üzere server zaten sakat doğru ve server kapatılana kadar oyuncu sömürmeye devam edecekelr.Server aktarımını falan da hiç hayal etmeyin,kiliti vuracaklardır.
    Eu kabul etmez zaten.
  • hitleqend kullanıcısına yanıt
    öyle manyaklar olabilir ama kaç kişinin bütçesi buna yeter şüpheli. Şöyle ki atıyorum kostüm 100m kostümün tl bedeli 770 inci oda 500+200 a coin almak lazım oda 80 tl. Şimdi örnek verelim pen kutum alıcaz, tet demiyorum. Ben 2 haftadır oynuyorum 4 parça grunilimi tri dande, kutum, kzarka, serap kolyesini bizzati elimle bastım. Benden bir seviye önde arakdaşımda tet var ki hepsini para kasarak yapmış. Ben oynamaya devam edersem zaten çok uzun olmayan bir sürede en azından kıyafet ve silahımı tet yaparım.

Hadi ben yanlış bileyim 200m/80 tl olsun. %100 ucuzlattım 16 t diyorsunuz 1t 400 tl 10 t 4000 tl 16 t 5600 tl para eder. O kadar parası olan adam da zaten bdo oynamaz galiba.

Devam edelim pen kutum 8.5 t ki bu ucuz. Takıların fiyatları malum. 100m/80 tl. 1t 800 tl 8 t 6400 tl eder. 8.5T 6800 tl para eder. Ogre Ring alsa 33t civarı oda 24000 tl eder.
    Zaten bu kadar para veren varsa buyursun versin. P2w okey ama millete depar atmak için zor bir p2w. full+full olmanız için galiba 500 bin falan gerekebilir bu hesapla.

Bunları yapan yok mu? tabiki var, dediğiniz gibi araplar alıyormuş genelde yüksek hesapları. Ama bu oyun içinde %1 bile değildir bundan eminim.
    Envarter ve ağırlık limiti ve pet mevzusunda biraz mecbur bırakmışlar bu konuda katılıyorum ama istedikleri para da hepsi için taş çatlasın 100-150 tl. Oyun güzel bu açıdan değer. P2w var ama ağır bi p2w yok. Knight gibi değil. Sıfırdan gelip bir yere varmanız çok uzak değil kendimden biliyorum. 15 günlük oyuncuyum 3t lik item yaptım.

• Şu an zaten bu piyasada item yapmak, gear yapmak aşırı kolay ona bir sözüm yok asıl olay soft cap e geldiken sonra başlıyor hocam yatırılan paralar buradan sonra kendini belli ediyor , kim o kadar para verir diyorsunuz emin olun onlarca kişi veriyor bu paraları Türkler de dahil, belki çok kostüm satmıyorlar ama o kostümü kırıp içerisinden cronu alıp upgrade yapıyorlar ki bu bana göre aşırı p2wlik olayı bu bdonun, bu yüzden insanları bu oyundan soğuttular sen itemi pene yakarken tekrar tet tekrar pene denemen gerekiyor bu döngü pen yapana kadar devam eder ama adam basar cronu gecmez ise yoluna devam eder ceker kostümü tekrar dener aradaki zaman ve emek kısmı cok fazla işte sen pen yapana kadar, adam basar 20 level caprası itemlere gel de ugraş ozaman :D

Sonuç olarak yeni başlayan arkadaşlara sadece şunu tavsiye ederim oynayacaklar ise bdoyu hırs yapmadan casual oynasınlar daha zevk alırlar, en tepedekilere bir an önce ulaşayım cabası olmasın günde 15 saat grind yapmazsan zaten yetişemezsin ,onun için chill bir şekilde oynasınlar oyunu eminim daha eglenceli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitleqend -- 29 Eylül 2019; 12:5:55 >

• hitleqend kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa katılıyorum. Uzun süredir oynamıyorum ve pek de yazmıyorum oyunla ilgili. MENA serverında ekonomi tam olarak nasıldır bilmiyorum EU'da oynadığım için ama en yüksek itemleri alayım, hızlıca gelişeyim mantığıyla oynanacak bir oyun değil. Yeni bir oyuncunun, sürekli oynamış eski bir oyuncuya yetişmesi imkansız. Çünkü oyunda olduğunuz her an pasif ve/veya aktif bir şekilde para ve item akışı oluyor. Ve her ne kadar p2w itemleri ile progress/ilerleyiş hızlandırılsa da oyuncunun oyuna harcadığı süre ve oyun içinde yaptığı aktiviteler her zaman ilerlemesini sağlıyor. Yani ne sadece para vererek en üst noktaya hızlı bir şekilde ulaşılabiliyor, ne sürekli oynayarak. Ama bu ikisini yapan oyuncular her zaman diğerlerinden önde oluyor.

O yüzden oyuna yeni başlayacaksanız en büyük tavsiyem; istediğinizi yapın, istediğiniz klasları oynayın, istediğiniz aktivitede zamanınızı harcayın. Oyun sadece sürekli grind yaptım, para/item düşürdüm, üzerimdekileri geliştirdim olayından ibaret değil. Bir sürü sayılamayacak kadar görev var, NPCler ile ilişkiler var, eventlar var, Knowledge kısmı var özellikle achivement avcıları bayağı bir zaman harcayabilir buraya. Sadece grind yapan ve bundan zevk alanlar var, sadece lifeskill ile tarlaydı, ticaretti uğraşan var, bunları mixleyip oynayan var. Yani oyunu oynamanın ve oyundan zevk almanın bir sürü yolu var. Emin olun bu şekilde, hırs yapmadan, kendinizi kastırmadan oynarsanız çok daha fazla zevk alırsınız oyundan.

• quote:

Orijinalden alıntı: hitleqend

Şu an zaten bu piyasada item yapmak, gear yapmak aşırı kolay ona bir sözüm yok asıl olay soft cap e geldiken sonra başlıyor hocam yatırılan paralar buradan sonra kendini belli ediyor , kim o kadar para verir diyorsunuz emin olun onlarca kişi veriyor bu paraları Türkler de dahil, belki çok kostüm satmıyorlar ama o kostümü kırıp içerisinden cronu alıp upgrade yapıyorlar ki bu bana göre aşırı p2wlik olayı bu bdonun, bu yüzden insanları bu oyundan soğuttular sen itemi pene yakarken tekrar tet tekrar pene denemen gerekiyor bu döngü pen yapana kadar devam eder ama adam basar cronu gecmez ise yoluna devam eder ceker kostümü tekrar dener aradaki zaman ve emek kısmı cok fazla işte sen pen yapana kadar, adam basar 20 level caprası itemlere gel de ugraş ozaman :D

Sonuç olarak yeni başlayan arkadaşlara sadece şunu tavsiye ederim oynayacaklar ise bdoyu hırs yapmadan casual oynasınlar daha zevk alırlar, en tepedekilere bir an önce ulaşayım cabası olmasın günde 15 saat grind yapmazsan zaten yetişemezsin ,onun için chill bir şekilde oynasınlar oyunu eminim daha eglenceli olacaktır.
    Evet işte bu yüzden diyorum hocam yeni başlayanlar kesin konuşmasın diye, adamlar bir itei bir kere yapmakla hemen o şekilde en üst seviyeye kadar gelebileceklerini sanıyorlar malesef, halbuki kaç kere denemesi gerekecek, sıfırdan başlaması gerekecek para yatırmadan.
    Ayrıca şunu da belirteyim oyunun daha ilk günü 20.000 tllik inci eşyası satanları biz gözlerimizle gördük,o zamanlar sınır bile yoktu,protesto edenler sayesinde sınır geldi fakat sınırı ceza niyetine buff paketlerine de uyguladılar,madem protesto ettiniz 30 günlük paketleri de almayı zorlaştırdık dediler oyunculara.
    Yaptığınız hesaplar boşa çünkü her geçen gün diğer günden çok daha pahalı hale geliyor inci eşyaları.Bütün sistemi çözdüm zannedenler buraya gelip oyun sonu yaptım yazıyorlar genelde malesef.

• hangi serverda başlayalım tr black desert 'da
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.