Şimdi Ara

Blablacar ile yolculuk organize eden yada yolculuğa katılan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
33.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • paralar çok az .. o fiyatlar çoğu araç sahibine uygun gelmez istanbul izmir misal 40 -50 tl arası benim aracım dizel olmasına rağmen zaten sadece topçular feribotta veriyoruz 60 tl .. yakıyorum izmire bir depoya yakın dizel yani yaklaşık 150-200 tl yakıyorum.. 40-50 tl için o riski niye alıyım..

tanımadığım bir insanla yolda sıkıla pıkıla huyunu bilmem suyunu bilmem ne yer ne içer neye kızar hayat görüşü ideolojisi nedir bilmem.. insanlar normal arkadaşıyla bile yolda kavga ediyor meşhur bir laf vardırya arkadaşını yolculukta tanıycaksın diye o misal..
  • Az önce üç tane misafirle geldim. İzmir'den Afyon'a, hem de kız arkadaşım yanımdaydı. Aracın yakıtının büyük çoğunluğunu karşıladı.

Daha önce de Niğde'den Konya'ya kadar misafir almıştım aracıma. Milletçe bu kadar güvensiz olmanın bir faydası olacağını düşünmüyorum.

Bilhassa Bla Bla Bla'ya değinmek isterim ki, Van'dan İzmir'e kadar hiç susmam. O yüzden tanımadığın insanla muhabbetin kısıra sarma ihtimali yok.

Az önce binen yolcum aradı, gözlüğünü unutmuş, İzmir'e döndüğümde vereceğim hem oturup sohbet ederiz. Bakın bir insana güvendim bir insan kazandım. Niğde'den Konya'ya beraber gittiğimiz yol arkadaşım ise geçenlerde yardım istedi. Yardımcı oldum.

Hatta Konya'ya giderken yolda arkadaşın verdiği parayı çem çereze yatırdık muhabbet daha da koyu oldu. Bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum. Karapınar Konya arasındaki yol lanetlidir, insanı uyutur. Tanımadığın insan çekinip uyumaz, ama arkadaşın horul horul. Ne zaman gitsem o yolda sigaraya ve Nescafe Ekspres'e dayanırım.

Riskler de var tabii ama ayni şartlar onun için de geçerli, o da bu riskleri alıp geldiyse benim için sorun yok güvenirim. Eğer ben güvenemem, diyorsanız da gelmeyin olsun bitsin.

Kirlilik yapmayın n'olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vagabundo -- 15 Temmuz 2015; 23:18:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Abi ne ötlek adamlarsınız siz ya? Herkes yok böbrek yok bilmem ne muhabbetlerine girmiş milletin işi gücü yok zaten senin böbreğini çalmak için arabana binicek plan yapıcak.. Çok haber izliyosunuz siz galiba ya da evden dışarı hiç çıkmıyosunuz zaten bu uygulamayı kullananların çoğu öğrenci kardeşlerimiz onlar biniyolar arabaya daha önce 1-2 kez istanbul-ankara yapmıştım pırıl pırıl insanlar hepsi bu kadar kendinizi kapatmayın herşeye..
  • Ben aldım 2 adet unv ögrencisi Manisa izmir.

• Şu anda birader gebzeden aydına yolculuk halinde. 4 kişi geliyorlar muhabbet koyuymus. Birader bi sıkıntı yok diyor yeni konuştum

Ha ben olsam güvenir miyim bilmiyorum

• Misal kaza oldu ve yolcunuz oldu.
    Hic vakit kaybetmeyin sizde intihar edin. Cunku yolcunun ailesi size bir dava acar ise odeyeceginiz tazminat yuzunden geriye kalan hayatiniz boyunca her gun oleceginize bir kere olmek iyidir herhalde.

Ustte yazdiklarim bu ulkede cok sik yasanan bir durumdur. Dikkatli olun. Uc bes kurus icin degmez.

Ayrica sirket araciyla sehirlerarasi yol yapip araca ilave ucret karsiliginda yolcu alan kisiler umarim buyuk bir suc islediklerinin farkindadirlar.

• Aman diyim arkadaşlar böyle saçma uygulama ile birini aracınıza almayın.
    Güven vs konularını geçtim, ülkemiz yasalarına göre; Allah korusun bir kaza anında adamın burnu kanasa başınıza olmadık dertler açılır, korkunç tazminatlarla karşılaşırsınız.
    Örneğin 30 lu yaşlarda biriyle yolculuk esnasında ufak bir kaza geçirdiniz, adamın bileği kırıldı ve eklem problemi oluştu. Adamın emekliliğine kadar çalışma kaybı Vücut Fonksiyon Kaubı oranınca çarpılıp en az 40-50 000 TL tazminat ödersiniz. Daha kötüsünü Allah korusun yazmıyorum bile.
    Yasalarımıza göre akraba, arkadaş taşınması bile uygun değil aslında. Hepsinin can ve mal sorumluluğunu almış oluyorsunuz aracınıza almakla birlikte.
  • Plaka ve kimlik bilgileri gibi şeyler varsa güvenilir.Ama sadece bir uygulama hesap vs. kolay güvenmem ben.
  • 2 kere kullandim istanbul - karabuk arasi hicbir skinti olmadi cokta rahat vr ucuzdu

• bu seyahatlerde bakire binen hamile iner aman dikkat :)

• quote:

Orijinalden alıntı: baltalı_ilah

Misal kaza oldu ve yolcunuz oldu.
    Hic vakit kaybetmeyin sizde intihar edin. Cunku yolcunun ailesi size bir dava acar ise odeyeceginiz tazminat yuzunden geriye kalan hayatiniz boyunca her gun oleceginize bir kere olmek iyidir herhalde.

Ustte yazdiklarim bu ulkede cok sik yasanan bir durumdur. Dikkatli olun. Uc bes kurus icin degmez.

Ayrica sirket araciyla sehirlerarasi yol yapip araca ilave ucret karsiliginda yolcu alan kisiler umarim buyuk bir suc islediklerinin farkindadirlar.

o öyle olmuyor işte

kazada şoförün kusuru varsa iş oraya gelir, kusuru yoksa herhangi bir suçlama olmaz olsa da düşer ki suçlu da çıksa kısmen öyle intihar edilecek bir durum yok, evet bu ülkede çok sık yaşanan bir durum ama sonuçları öyle değil

• Üyelik işlemi baya detaylı fakat biraz sabretmek lazım yaygınlaşması için
  • Keşke sağlam bi müslüman ülke olsaydık dedirten uygulama...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün bir şansımı deneyeyim dedim sonuç bu :)

Blablacar ile yolculuk organize eden yada yolculuğa katılan var mı?

• ilteris_ kullanıcısına yanıt
    normal şartlarda çok güzel olabilecek bu uygulamanın bir ortadoğu ülkesinde neye dönüşeceğinin tezahürü.
  • Bir de aktif arıyor yetmezmiş gibi

• bu uygulamaya en çok gaylar sevinmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Dün bir şansımı deneyeyim dedim sonuç bu :)

• Geçenlerde Gaziantep'ten Konya'ya,dün ise Konya'dan İstanbul'a araç ile geldim.ne zaman ilan versem aktif gaylar mesaj atıyor.evim Konya otogarda olduğundan otogara gidip kulu,kazan yolcuları yaşıtlarımı topladım sevabına bıraktım.blabla'da ters adama gelme ihtimali %99.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Dün bir şansımı deneyeyim dedim sonuç bu :)

sabah sabah kahkaha attım
    alın size blablacar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.