Şimdi Ara

Blablacar ile yolculuk organize eden yada yolculuğa katılan var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
33.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sahsen bikez univ ogrencisi aldim balikesir ankara.bikezde donerken emekli bir abiyi aldim ogluyla.sinavlara girmis donuyormus..gayette guzel bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla para ve zaman harcayarak otobüsle giderim ya da fazla yakıt harcar tek giderim böyle risklere girmem. Bu ülkede insanlarin başına neler neler geldi. Gönül ister boyle güzel uygulamalar ilgi görsün ama "burası Türkiye" demekten alamadim kendimi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çankırıda ögrenciyim iki tane firma var anasını satıyım cankırı ozlem - güven aynı bokun laciverti kapatmışlar butun termınalı bılet 55 tll yazık gunah ya önerecegenizz bi firma varmıı ucuza götüren
  • Yorumlara baktım da milletinden böylesine korkan bir millet daha görmedim.
  • Ne yazık ki Türkiye'de insan kalmadı da ondan. Şahsen arabama ne otostopçu alırım ne de bu tip abuk subuk uygulamalardan yolcu.
  • Muhtemelen korkan arkadaşların başına çocukluğunda bir şey geldi. Yoksa başka açıklaması yok.
  • Bi arkadas benim arkadaslari tasimis gibi ovgu dolu yorumlar attirdi gozumun onunde. Digerlrri de oooo qnq 2 erkek 2 kiz falan aliriz araba fluence dolu paket makam araci yeaa muhabbeti gecti.

Fluence makam araci
    Qnq kiz aliriz uzun yola yeaa

Ve

Bindim beni bekledi cok ilgili ve duzgun bi sofor yorumu

Karar senin

• varmı baska kullanan bu sıstemı
  • Bu ülkede bu sistemi kullanacak cesareti kendinde bulanlara helal olsun..
  • 2 kez blablacar, 2 kez yolyola sitesini sürücü olarak kullandım. (yolyola.com'da kredi kartı ile ödeme var fakat site komisyon kesiyor. blablacar'da ödeme elden ve komisyon yok)

carpooling'in avantajları zaten malumunuz. bu sebeple deneyimli bir kullanıcı olarak dezavantajlarını söyleyeceğim.
    1. eğer erkek yolcuysanız erkek sürücüler mesajlarınıza cevap vermiyor. amaç yolcu taşımak değil, kız arkadaşı bulmak. daha bu ilk maddede bile çağdışı zihniyet, bu toplumda bu işin doğru dürüst işlemeyeceği ortaya çıkıyor. adamlara bu karşılıklı kazanç sağlama mekanizmasıdır. kız bulmak, sevgili bulmak, seks yapmak bu uygulamanın asıl amacı olamaz deseniz de, anlamıyorlar. hatta bazıları ilanlarında açık açık "sadece bayan yolcu alıyorum" yazıyorlar. o yüzden erkek yolcular araç bulmakta oldukça zorlanıyorlar. ilanına çok düşük yolculuk fiyatı yazan veya ücretsiz götürmeye eş değer sembolik fiyatlar yazan sürücüler büyük olasılıkla kadın yolcu arıyordur (yolcuların mesajlarına cevap vermeyen sürücüler sistemde kara listeye alınmalı)

2. sürücü de daha farklı bir şekilde mağdur oluyor. misal biri yolculuğunuza katılmak istiyorum diye mesaj atıyor. her şey ok. fakat son gün gelemiyorum diye mesaj atıyor veya hiçbir şekilde haber vermiyor. maddi hesabınızı carpoolingten gelecek yolcuların üzerine yapmışsanız, yolcunun gelmemesi sizde büyük bir can sıkıntısı yaratıyor. (bizzat yaşadım. 3 yolcu alacakken son gün 2 yolcu gelemiyorum diye mesaj attı)

3. buluşma yerine geç gelenler büyük sıkıntı oluşturuyor. hiçbir zaman istediğim vakitte yola çıkamadım. 45-60dk beklemek zorunda kaldım. hele bir seferinde yolcunun söylediği buluşma noktası bekleme yapmanın yasak olduğu bir yerdeydi. elemanın zeka da biraz kıt. söylediğim yeri de bulup gelemedi. oldukça zor anlar geçirmiştim. tam 45dk çocuğu bulmaya çalışmıştım. (gelen eleman da polis akademisi öğrencisi çıktı)

4. araçtaki insanların muhabbeti ve özellikle de kokusu büyük problem. 3 yolculuğumda sorun yaşamadım fakat bir seferinde aldığım yolcu buram buram koyun kokuyordu. oldukça zor anlar geçirmiştim.

5. parasını çekmeyenler, bedava gitmeye çalışanlar. ilk maddede saydığım art niyetliliğin farklı bir türü de bu arkadaşlardır. ben seni tanımıyorum, tanısam dahi bedava şoförlüğünü yapmak zorunda değilim. bu bir karşılıklı fayda sistemi. ısrarla bu fayda sistemini tek taraflı faydaya dönüştürmeye çalışanlar var. normalde yolculuğun başında benzin istasyonuna çekilir, yakıt alınır ve paralar toplanır. yolculuk ücreti yolculuğun sonunda alınmaz.

6. güvenlik sorunu hiç yaşamadım. siyasi, din, ırk ve fanatik futbol muhabbetlerine kesinlikle girmemek lazım.

7. iki sitede de yolculuk ücretlerinin hatalı (düşük) olması can sıkıcı. mesela son yolculuğumu sakarya-ankara arasında yaptım. 3 kişilik, bagaj full dolu bir yolculukta 2.5 saatlik adapazarı-ankara arasında benim aracım 80 lira civarı bir yakıt tüketti. kaldı ki, bayram olmasaydı buna otoban geçiş ücreti de eklenecekti.

sistem ise aynı yolu kişi başı 30 lira göstereceğine 22 lira gösteriyor. sistemi kullananlar otobüsle 4-4,5 saatte gidilecek yolu 2.5 saatte özel araçta giderek avantaj sağlarken; carpoolig sisteleri araç sahibinden daha az para almasını kabul etmesini bekliyorlar. kesinlikle etik değil. ben de sistemdeki aracımı dizel olmasına rağmen benzinli yaptım. kendi doğru hesaplamamı yapıyorum. sistem 22 diyor, ben 30 yazıyorum. 90-100 liralık yakıt tüketimi oluyor. bu durumda yolcular da ben de sistemden memnun ayrılmış oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 10 Ağustos 2015; 11:56:23 >

• Bu sistemde ödeme nasıl gerçekleştiriliyor?. Özetle raconu nedir ?

internetten baktığımda yabancı sitelerde kredi kartı bloke etme, yolculuk tamamlanınca para transferi gerçekleşiyor. co.uk uzantılı sitesinden giriş yaptığımda banka bilgileri girebiliyorsun; ancak ülkeler arasında türkiye yok. dolayısı ile bilgi giremiyorsun.
    türkçe siteye girdiğimde ise parayı nakit alacaksınız / vereceksiniz diyor.
    yolculuk edenler bu konuda bilgilendirirse türkçe kılavuz olur
  • Bizde bu kötü örnekler olduğu sürece ve bu birbirine güzensizlik olduğu sürece bu tür uygulamalar maalesef ölü doğmuş oluyorlar.

• İlk ve son kez denemek istedim, istanbul beyoğlundan kırşehire gidecektim. Yolculardan birisi pendikten bindi akrabam çıktı, diğeri de tacikistanlı bir öğrenci sorun yaşamadım :)

• Umarım gelişir...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stocker

Muhtemelen korkan arkadaşların başına çocukluğunda bir şey geldi. Yoksa başka açıklaması yok.

kullanmamaları daha iyi bence. sürücünün az olması sürücü olarak kullananlar için daha çok yolcu demek yolcu olarak kullananlar azalmasın yeter
  • Aslında güzel uygulama ama kotu niyetli insanlara denk gelme olasılığı da var mlsf

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Dün bir şansımı deneyeyim dedim sonuç bu :)

Blablacar ile yolculuk organize eden yada yolculuğa katılan var mı?
     Blablacar ile yolculuk organize eden yada yolculuğa katılan var mı?

Eger ciddiyse Allah .... versin onun. Şimdi ban yemeyelim boş yere şu insan(?) yuzunden..

• Uygulamanın çalışma mantığı faydalı gibi görünüyor ama baksana adamın attığı mesaja adamın amacı farklı.Yolcu arayan sürücü tecavüzcüde çıkabilir, zevk için cinayet işleyen manyaklardanda.

Açıkcası sistemi kullanan herhangi bir insanı bir gün ana haber bülteninde görmek istemem.İnşallah biz yanılıyor oluruz.
  • giderken denesem mi diyorum ama bilemedim

ayrıca boyle uygulamadan kız mız beklemek cok sacma

kız uygulama giricek bilmedegi arabaya binicek

millet sapıtmış ya !
  • devlet vergi koyar buna geriye yonelik ceza odersiniz sonra.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.