Şimdi Ara

bjt mi mosfet mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar amatör olarak anfi yapıyorum. ama bjt nedir mosfet nedir çok okadar bilmiyorum.
    kaliteli ses veren yeni bir anfi yapmayı düşünüyorum. bunu bjt mi yapayım yoksa mosfet mi?
    kısacası bjt den mi daha kaliteli ses alırız yok mosfet den mi?

• Aşağıdaki link sorunuzun cevabı olur umarım.

http://forum.diyaudiotr.com/viewtopic.php?t=77
  • Yeldegirmenin unu mu kalitelidir su degirmenin unu mu gibi bir soru bu.

Kaliteyi BJT yada MOS da aramamak lazim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bunalmis

Yeldegirmenin unu mu kalitelidir su degirmenin unu mu gibi bir soru bu.

Kaliteyi BJT yada MOS da aramamak lazim.

bence arkadasın ustune gitmemek gerekir,boyle elektronigi merak eden arkadasları gordukce gercekten cok seviniyorumbu arada cevabı yukardaki linkte cok guzel vermisler.
  • bjt ler daha ucuza gelir
  • Aslında Bunalmış'ın tespiti çok doğru. Öncelikle adam gibi bir dizayn ve uygulama yapmak lazımdır. Genel dizayn kurallarına uymayan ve kalitesiz komponentlerden bir amplifikatör dizayn ederseniz sonuç iç açıcı olmaz.
    BJT ile MOSFET arasındaki farkı algılayabilecek kadar hassas kulaklara sahip dinleyiciler profesyoneldir ve ne yazık ki itiraf etmek zorundayım; böyle bir dinleyiciyi asla (en azından benim kapasitemdeki) bir DIY ci nin yaptığı amplifikatör tatmin etmeyecektir. "niye bu kadar pahalı" konu başlığında irdelenen 9500$ lık referans hoparlörleri dinleyen zat-ı muhterem gidip DIY ampli yerine 30-35 bin dolarlık yine referans serisi bir ampli alır.
    Diğer yandan şunu belirtmek isterim ki, dünyadaki pek çok odyofil aslında değil BJT ile MOSFETi ayırt etmeyi STK serisi ampli ile referans A sınıfı ampliyi ayırt etmekten acizdir. (Hepsini kastetmiyorum hemen üzerime çullanmayın!)
    Sonuç olarak derim ki; kendi yaptığınız bir amplifkatörün bipolar mı, MOS mu, BJT mi, lineer mi D sınıfı mı olduğu değil iyi tasarlanıp tasarlanmadığı, kaliteli komponentler kullanılıp kullanılmadığı ve düzgün birleştirilip birleştirilmediği konusu kaliteyi etkiler. Eğer yaptığınız ampli 10-15 cm mesafeden dip gürültüsü yayımı yapıyorsa bu kullandığınız malzemeden değil yanlış uygulamadan kaynaklanır. Diğer yandan 6-10 YTL lik (LM overture serisi) entegreden kimse kalkıp 30,000$ lık amplifikatörün ses kalitesini bekleyemez. Sorun ne beklediğiniz ve neye ihtiyacınız olduğudur.
    Umarım sıkıcı olmamıştır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMPS NEDİR?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.