Şimdi Ara

Bizim ülkemizde sınavlar neden zor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gördüğünüz gibi SAT sınavının sayısal bölümü, ek olarak hesap makinesi kullanabileceğiniz sorular var. Bizim ülkemizde sınavlar neden zor? 

Edit: Sınavın yılda 7 defa yapıldığını hatırlatmak isterim. Sınavda başarısız olursanız o yıl 6 defa hakkınız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 7 Haziran 2021; 6:21:24 >

• Çok genç var, herkes de üniversiteye girmeye çalışıyor, sonuç olarak zor olmalı ki eleme yapılabilsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riki Cıveyz

Çok genç var, herkes de üniversiteye girmeye çalışıyor, sonuç olarak zor olmalı ki eleme yapılabilsin.

Amerikalılar her durumda çok şanslı hocam. Şu soruları çözerek üniversiteye yerleşiyorlar.

• Biz zor olması durumundan şikayetçi değiliz.Aksine çok da mutluyuz bu konuda.Sınav zor olacak ki ayırt edici olsun ve çalışan belli olsun.Eğer kolay olursa,ki 2020 sınavı böyleydi, rezalet bir yığılma oluşur ve çalışmış bir öğrenci bunu asla istemez.1 soru binlerce kişi geriye ve ileri atabilir bu durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: iamNS

Biz zor olması durumundan şikayetçi değiliz.Aksine çok da mutluyuz bu konuda.Sınav zor olacak ki ayırt edici olsun ve çalışan belli olsun.Eğer kolay olursa,ki 2020 sınavı böyleydi, rezalet bir yığılma oluşur ve çalışmış bir öğrenci bunu asla istemez.1 soru binlerce kişi geriye ve ileri atabilir bu durumda.

Devamını linke tıklayıp okuyabilirsiniz. Bazıları bu sistemden hiç memnun değil.

Ek not: Üniversite sınavına yıllar önce girdim, yani bu sınava girmeyeceğim yani özetle bana giren çıkan yok. Sadece eğitim sisteminin biraz değişmesini gerektiğini düşünüyorum.

Edit: https://twitter.com/ablearzu/status/1401513777007312898 Linkinden devamını okuyabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 7 Haziran 2021; 6:35:18 >

• abd de üniversite sadece sınav notu ile almıyor ondan sadece bir etken burda direkt sıralamanla giriyosun bu yüzden elenmesi lazım insanların çok insan var bunun tek yolu sınavı zor yapmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

Devamını linke tıklayıp okuyabilirsiniz. Bazıları bu sistemden hiç memnun değil.

Ek not: Üniversite sınavına yıllar önce girdim, yani bu sınava girmeyeceğim yani özetle bana giren çıkan yok. Sadece eğitim sisteminin biraz değişmesini gerektiğini düşünüyorum.

Edit: https://twitter.com/ablearzu/status/1401513777007312898 Linkinden devamını okuyabilirsiniz.

Alıntıları Göster

Haklı olduğun konular var ama Twitter akıl alacağın son yer olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU YIL SINAV ZOR OLACAK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sınavların zorluğunun bir önemi yok. Bizim ülkemizde sıralama sınavı yapılıyor. Yüksek sıralamadakiler istediği yere giriyor. Kolay olsa herkes yapsa gene önemi olmazdı. YDS gibi sadece aldığın puan önemli değil maalesef. Yani bunları zaten biliyorsundur neden sordun Bizim ülkemizde sınavlar neden zor? 

• Bu sorular çok kolaymış. Hepsi böyle ise sınavda full çıkarmak çok yüksek ihtimal.

• benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt

Hayır. SAT sadece üniversiteye girmenin gerekliliklerinden biri. Üniversiteye şahsen başvuru yapıp kabul ya da red alırsınız. Başvuru yaptığınız üniversite yazdığınız niyet mektubundan okul notlarınıza kadar her şeye bakar. Mülakata vb girersiniz. Ayrıca Amerika'da üniversitelerin tümünün ücretli olduğundan söz etmeme sanırım gerek yok. Ücretsiz okumak istiyorsanız burs bulmanız gerekir.

• Aynen oyle. Sat girip yüksek almakla hiçbişe başarılmaz. Universiteye sadece sat ile başvurulsa kontrol edenler dalga bile geçer güler kesin.

• Eskiden daha kolaydı. Nüfus artınca zorlaştı. Türkiye halkı kendi ayağına sıktı üreyerek.

• Amerikada önemli olan okul notları ve senin kim olduğun yeteneklerin, amacın vs. SAT full çekmezsen iyi üniversiteler okul notlarına bile bakmaz. Biraz araştırıp yorum yapın.

• Açıkçası sınavların zor olduğunu düşünmüyorum. Sadece ezbere dayalı sistem beynimizi fazladan yoruyor.

• Önceden daha kolaydı kpds, öss vs bir ton sınava girdım daha önce.

• SAT Amerika'da iyi okullar için sadece bir kriter, hatta covid kapsamında bazı üniversiteler SAT olmadan dahi başvurular aldı. SAT için temel yeterliliği ölçen bir sınav diyebiliriz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.