2 eksenli sanayi tipi köpük kesim makinası icin makına tasarlamak istiyorum işin boyutu boyumu aştıgını bilyorum ama bi yerden başlamak lazım gıbı 2 eksenlı köpük kesim makinası maliyet fiyatı hakkında biraz bilgi 8.5 nt 4 adet step motor miller,yataklama, vs elektronik bilgi iyi degil mekanigini 40 lık profılden daha dogrusu kasayı görüş bildirirseniz sevinirim
meraba bende bu konuya merak sardım ve webde dolasırken bu sayfayı buldum ve tum bu sayfaları okudum anlamadıgım bir kaç nokta var cnc dekı terımlerı açıklarmısınız x nedir y nedir z nedir a nedir vb zamanında elimde hurdacılardan topladıgım step motorlar vardı gecenlerde işime yaramıyorlar dıye hurdacıya sattmısdım keske satmasaydım neyse arkadaslar lutfen bu konudakı yazılarınıza lutfen ara vermeyınız goruslerınızı ve deneyımlerınızı bizimle paylasmaya devam ederseniz cok sevinirim hepınıze kolay gelsın yakında ıskelet yapıyı yapmaya baslayacagım kesin..
Merhaba arkadaşlar
Bende kendi çapımda bir tane CNC makinesi yapacam.Sormak istediğim bazı sorular var.Hangi tip step motor daha iyi olur?Unipolarmı? Yoksa bipolarmı? İnternetten microstep step motor kontrol devre şeması araştırdım.Bulduğum şemalar var ama kimisinin hex kodu yok,kimisinin de çalışıp çalışmadığı belli değil.Elinde hex kodu falan olan ve çalışan microstep step motor sürücü devresi olan varmı?Varsa burada paylaşabilirmi?
Sayın arkadaşlar , benim de PLC ve CNC konusunda çalışmalarım var bir gözatmanızı istiyorum
bu linkini verdiğim ürünü geliştirme çalışmalarım sürüyor ( HW olarak bitti ama SW olarak henüz bitmedi ama yakında ) benim amacım iş merkezi veya torna veya endüstriyel robot gibi büyük makinalar için CNC yapmak
ama aynı zamanda CNC olmayan fakat eksen kontrol fonksiyonları gereken makineleri de kontrol edebilecek bir PLC ürünü
bu yüzden bu linkteki ürün 48 optoizole dijital girişi / 48 röle çıkışı olan 4 eksene kadar step veya servo motorlar için ( hassas Referans alma özelliği ) eksen kartı takılabilen 15 analog giriş ( 12 bit ) / 4 analog çıkış ( 8 bit ) takılabilen bir modüler sistem bütün sistem paralel porttan bir PC' ye bağlanıyor - PC'nin ekranı ve klavyesini kullanmıyor ( PC olarak Pentium 2 makinalar bile yeterli ( 2 klasik seri port gerekli ) tarama zamanı 10 ms ) operator panel olarak 48 tuşlu / 4x40 LCD ekranlı bir Opanel takılıyor
seri makina üretimi yapan arkadaşlara bilgi olsun diye bu mesajı yazıyorum
( diğer ilginç ürünlere ana sayfadan ulaşabilirsiniz )
Arkadaşlar
Türkiyede zaten spinner cnc üreticisi var boşuna vakit kaybetmenize gerek yok aşağıda linki var.
Arkadaşlar Facebook Hobi makine'de aradığınız her şey var
Arkadaşlar,
internette kısa bir TB6560 çipi araştırması yaptım. Bu çip ve bu çip ile yapılmış ebay'de satılan kartlarla ilgili bazı olumsuz görüşler buldum. sizlerle paylaşmak istedim.
Hey guys. Have you managed to get your TB6560 boards working? I'm having a huge problem with resonance at low rpm. I have had the most success with half stepping configuration still not good enough to be considered useful. **************** I'm using the board with a 24V - 15A Power supply (from e-bay ), and I'm testing/tuning the motors without attaching them to my DIY MDF machine. Motor turns, but not so good. They are very noisy and when moving slowly, they are absolutley not smooth (toc-toc-toc-toc...) Trying different settings, but missing the point, so let's start from the beggining. ************** Have to update this post. I was getting missed stop issues on longer run programs again, and couldn't resolve them. I decided to take the plunge for a G540 and 48V power supply. I can honestly say there is no comparison to the TB6560 4 axis board and the G540 (at least in my arrangement, with my motors, x2 mill, etc.). Even using 24V power supply the G540 drives faster, harder, and more accurately. Gib screws can be cranked much tighter, and rapids are much higher.
Just my experience - YMMV. ***************
I tried a cheap Chinese Toshiba TB6560 based drive a while back and had a bad experience. A good controller is not all about current, voltage or step size. What you really want is smooth running motors. Some controllers have such bad resonance that the motors shake and jump and miss steps. Some are so bad they are vitually unusable at low speeds. Some have horrible inconsistent motor noise even when stopped.
*********** I think they are unable to cope with the back-emf from a bigger motor and above 30v suffer some catastrophic breakdown... could be the protection diodes are not fast enough...
Usually the "bargin boards" are not much for running a real cnc machine of any type and as you have found out not very reliable. They can often cost you more in the long run when you purchase them then have to go out and purchase some real driver boards like Gecko and such.
Saygılar Nuri Erginer
KOLAY GELSİN Bİ GELİŞME VAR MI BU CNC DE:)
herkese merhaba!
ben de amacıma uygun birçok işte kullanabileceğim bir cnc yapmaya karar verdim. şu an için mekanik kısım bitmiş durumda. işleme alanı A4 boyutunda. vidalı mil yerine 6 lık gijon ve somun kullandım. boşlukları sıfırlamak için dört somunu ard arda boşluksuz sıralayıp alüminyum bir silindir içine presledim ve silindirin içini motor yağı doldurdum. milin silindire giriş çıkış uçlarını silikon conta ile yalıttım, yağ sızdırmıyor. şu an için vidalı mil ve somun düzeneğinde boşluk yok. umarım bu uzun süre devam eder.
sıra ebaydan sürücü kart ve güç kaynağı ısmarlamaya geldi.
şekil çizip cnc yi çalıştırma konusunda hiçbirşey bilmiyorum. örneğin çeşitli geometrik şekiller veya harf oymak için veya bir atatürk figürü için neler yapmalıyım. gidiş yolu nedir. bu konuda bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
yaptığım cnc nin resimleri
yorumlarınızı ve sorularınızı bekliyorum.
Sürücü kartlarını yurtdışından getirtmenize gerek yok. Size Türk tasarımı ve üretimi olan kartlardan kullanmanızı öneririm.
fiyat çok yüsek. o yüzden getirtmek zorunda kaldım.
arkadaşlar hepinize merhabalar...
benim sormak istediğim şey böyle bir cnc tezgahı ile alüminyum veya farklı metalleri işleyebilirmiyiz. ayrıca hassaslık ne kadar iyi olur. şimdiden teşekkürler...
evet alüminyum ve farklı metaller işlenebilir. hassasiyeti 0.05 mm
merhaba arkadaşlar.
mekanikteki başarımı elektronikte gösteremiyorum. tb6560 sürücü kartının entegrelerini motor bağlama denemeleri esnasında sırayla birer birer yaktım. her deneme esnasında motor bağlantılarını kontrol ettim. kendimce doğru bağladım. sorunu üçünde de bulamadım, üç entegre de göz göre göre yandı. şu an entegre siparişi verme aşamasındayım.
yeni entegreleri de yakmamak için ne yapmalıyım bilemiyorum. yardımlarınıza ihtiyazım var. kullandığım şeylerin özellikleri ve yaptığım bağlantı şekli aşağıdadır. lütfen yardım edin.
motorların ortak kablolarını buldum bu iki kabloyu birleştirdim ve güç kaynağının kartı besleyen +24V girişine bağladım. diğer dört motor kablosunu da kartın motor çıkışlarına sırasına göre bağladım. doğru mu bilemiyorum. bu arada kartın dört adet motor besleme çıkışını ölçtüm motora 24V veriyor.
güç kaynağı: 24 V 10 A
sürücü kart: TB6560 (aşağıdaki meşhur mavi sürücü kartı)
TB6560 entegreleri çok hasas ve gerek bağlantılar sırasında gerekse kullanım sırasında kolayca yanıyorlar.
Bir de kartlar çin malı olduğu için çiplerde çin malı ve orjinalinden daha düşük değerlerde üretilmiş. PDF inde yazan değerlere ulaşılamıyor.
Bu kartlardan çok sayıda getiren bir arkadaşım eksenlerden en az birinde hata olduğunu ve bu yüzden kartların bu kadar ucuza satıldığını belirtmişti. Yurtdışı forumları da araştırırsanız bu kartlar ile ilgili çok kullanıcının şikayette bulunduğunu göreceksiniz.
Saygılar Nuri Erginer
entegreleri yakmamın nedeni, benim motorlar unipolar olması ve benim ortak uçları birleştirip gerilim vermemden dolayıymış. yeni entegre gelince doğru bağlantıyı yapıp deniycem bakalım.