Şimdi Ara

Bizde CNC Yapalım!!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
14
Favori
105.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konuyo hortlatmak istıyorum, acaba projeler üzerinde calışan arkadaşlar şuan da oldukları konumlar ve devam edıyorsa projelerını bıtmış resimlerni vs yani cnc hakkında ne varsa paylaşmanızı rica ediyorum, yenı konu açmaktan sa bu konuyu hortlatmak istedim. teşekkür ederim
  • Toshiba thb6064 ..... 4.5 amper, microstep, chooper... dünya küçülüyor.....
  • daha önce miller ve rullmanlar geliyo diye yazmışım üzerinde çok zaman geçmiş yaptıklarımı göstermek isterim belki bir tavsiyesi olan çıkar...
     Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

1.strafor 10x10 cm
     Bizde CNC Yapalım!!!

2.strafor 5x4 cm
     Bizde CNC Yapalım!!!

3.strafor 4x3 cm
     Bizde CNC Yapalım!!!

yapmak istediğim ahşap işlemek ama deneyince görcez metalde işlerse istemem demem.
    bu haliyle üzerinde dremelin çakma el motorlarından vardı fotoraftaki gürgende rulman dağıttı 5mm derinlik var.ebaydan yeni bi dc spindle motor aldım o geldiğinde yeni denemelere devam .
    daha çok işimiz var :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giabytetr -- 8 Ekim 2012; 10:53:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: giabytetr

daha önce miller ve rullmanlar geliyo diye yazmışım üzerinde çok zaman geçmiş yaptıklarımı göstermek isterim belki bir tavsiyesi olan çıkar...

yapmak istediğim ahşap işlemek ama deneyince görcez metalde işlerse istemem demem.
    bu haliyle üzerinde dremelin çakma el motorlarından vardı fotoraftaki gürgende rulman dağıttı 5mm derinlik var.ebaydan yeni bi dc spindle motor aldım o geldiğinde yeni denemelere devam .
    daha çok işimiz var :(

elinize sağlık çok güzel olmuş. ahşap için dremel tarzı ürünler tavsiye edilmiyor ayrıca sizin kullandığınız gürgen gayet sert bir ağaç ve çok lifli ondan dolayı spindle motor siparişi isabet olmuş ayrıca bu motor ile hassasiyet artacaktır bir miktar.

step motor sürücü devresi kızaklar falan fiyat olarak nedir tahminen bende yapmayı düşünüyorum hobi cnc tarzında olacak sizin makine boyutlarında yapacağım ayrıca motor ve sürücü özellikleri nedir acaba.

• sürücüyü 4 yıl kadar önce bi hevesle ebaydan aldım rafta bekliyodu 4 eksen ta8435h microstep. sene başındada 16mm 3mt krom mil ve 12 linear rulman 160 tl verdim ben bursadayım burada fiyat yüksekti istanbuldan bi arkadaşım almıştı.vidalı mil için şimdilik m12 sonsuz vida kullanıyorum somunuda cnc tornada teflondan çektirdim şimdilik boşluksuz çalışıyo
  • biraz ara verdikten sonra yine devam aldığım spin motor geldi 3000 15000 devir arası çalışıyor ben şimdilik güç kaynağım yetmediği için 3000 i geçemiyorum.
    motor ve bi kaç deneme;
     Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: giabytetr

biraz ara verdikten sonra yine devam aldığım spin motor geldi 3000 15000 devir arası çalışıyor ben şimdilik güç kaynağım yetmediği için 3000 i geçemiyorum.
    motor ve bi kaç deneme;
     Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

Tebrikler, üstad,

Siz olayı çözmüş görünmektesiniz

• teşekkürler .
    ipin ucunu bulduk diyelim ama çözmemiz yakındır :P
  • İNTERNETTEN CNC ALDIM HEM PARAMDAN HEM SAĞLIĞIMDAN OLDUM . KENDİM YAPSAYDIM AYNI PARAYA 4 TANE YAPILIYORMUŞ. SİZLER MAĞDUR OLMAYIN. DİĞER MAĞDURLAR DA BURAYA YAZSIN .
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=mG9lU6_qBrE
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafiryontar

İNTERNETTEN CNC ALDIM HEM PARAMDAN HEM SAĞLIĞIMDAN OLDUM . KENDİM YAPSAYDIM AYNI PARAYA 4 TANE YAPILIYORMUŞ. SİZLER MAĞDUR OLMAYIN. DİĞER MAĞDURLAR DA BURAYA YAZSIN .
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=mG9lU6_qBrE

geçmiş olsun video on numara olmuşşşşş
  • uzun zamandır girmeyince şifreyi unutmuşum bu kullanıcıyla devam :(
    makinayla biraz oynayınca farklı şeyler çıktı bir görün istedim fikirleriniz önemli
    şimdi yeni bir makina topluyorom 4 eksen bundan daha güçlü bundan çok daha hassas fırsat buldukça onuda eklicem.
    şidilik z eksen
     Bizde CNC Yapalım!!!

yapmaya devam ettiklerimin bir kısmı burada dahada eklenecek çok şey var
    https://www.facebook.com/yamtar.kafe.7 şimdilik bu adresi vereyim tektek eklemek zor ama sıkıntı olursa burayada eklerim

• arkadaşlar kendiimiz yapabileceğimiz bir usb kontorl kartı var mı ?
  • İnsan koluna benzer(kol ve dirsek yapısı) , çok az yer kaplayıp çok uygun fiyata CNC yapılabileceğini düşünüyorum. Yakın zamanda denemelere başlayabilirim. Daha önce matkap taşıyabilen oyuncak araba benzeri bir sistem düşünmüştüm ama insan kolu daha mantıklı, basit geldi. İşleme alanı da basit değişikliklerle büyütülebilir.

mach3 gibi yazılımlarla çalışmaz, özel yazılımlar hazırlanmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanprg -- 27 Ağustos 2013; 18:28:53 >

• UCUZ STEP MOTOR

Bundan veya sadece step motoru Türkiye de bulunur mu?

Burdan getirmek kaç yazar?En az kaç adet verirler?

Cahilliğimi hoş görün bilemiyorum daha.
  • helal olsun başarılarınızın devamını diliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

UCUZ STEP MOTOR

Bundan veya sadece step motoru Türkiye de bulunur mu?

Burdan getirmek kaç yazar?En az kaç adet verirler?

Cahilliğimi hoş görün bilemiyorum daha.

2.60$ yani yaklaşık 5,5TL birşey tutar. Kargo ücretsiz. Satıcının elinde 10 adetten fazla var ancak en az şu kadar alman lazım diye bir şartı yok. Ancak bu motor CNC yapmak için bir hayli güçsüz. Sürücü devresinin şeması internette veya herhangi bir PIC programlama kitabında vardır. motor ve ULN2003'de piyasada bolca bulunur. Linkte de (TIKLA) adam getirmiş satıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 28 Ağustos 2013; 8:29:16 >

• Merhaba,

Bende cnc yapımına merak saldım. İlk dizaynımı yaptım ve yapımına başladım. Tezgah için mdf kullanıyorum. Sonuç nasıl olacak bende merak içindeyim. İlk düşüncem çok hassas çalışmak gerekiyor. Milimetrenin onda biri hata yapsam cnc düzgün çalışmayacak galiba.

Bizde CNC Yapalım!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcsultan -- 17 Eylül 2013; 16:47:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcsultan

Merhaba,

Bende cnc yapımına merak saldım. İlk dizaynımı yaptım ve yapımına başladım. Tezgah için mdf kullanıyorum. Sonuç nasıl olacak bende merak içindeyim. İlk düşüncem çok hassas çalışmak gerekiyor. Milimetrenin onda biri hata yapsam cnc düzgün çalışmayacak galiba.

komple mdf ile yaparsanız esneme çok olur bence en azından plywood kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

quote:

Merhaba,

İlk bu şekilde başladım, tezgahın alt tarafını bitirdim. Esneme hiç yok şu anda, bir iki foto eklicem. x eksenin rayını koyarken 1mm hata yapmışım onu söküp tekrar takıcam yarın. O kadar dikkat ediyorum gene mm lik hata çıkıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

quote:

Merhaba,

İlk bu şekilde başladım, tezgahın alt tarafını bitirdim. Esneme hiç yok şu anda, bir iki foto eklicem. x eksenin rayını koyarken 1mm hata yapmışım onu söküp tekrar takıcam yarın. O kadar dikkat ediyorum gene mm lik hata çıkıyor.

sigma profil kullanarak yapabilirsiniz.rijit ve ayar imkanı olur.
    Sigma profil yapısı dolayısıyla bağlantı ve hassasiyet artar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.