Şimdi Ara

Bizde CNC Yapalım!!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
14
Favori
105.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de ilk olarak plaketi vida ile sabitledim.25 ytl verip aldığım 0.4 mm ucu kullanamadan kırdım.Vakit bulduğumda parmak freze kataloglarındaki değerleri kullanarak talaş kaldırma hesaplarını yapacağım.Acaba biz mi hatalı kullanıyoruz diye düşünmeye başladım.
  • değerli forum üyeleri arkadaşlarım.ben ibrahim hepgüneş.muğla ortaca da yaşıyorum.22 seneden bu yana reklamcılık sektöründe çalışıyorum.kendime ait bir atölyem var.fotğraflarını göndereceğim,1 seneden beri üzerinde çalışmalarımı sürdürdüğüm cnc router tezgahım için sizin eleştiri,görüş ve önerilerinize ihtiyaç duyacağım.ayrıca mekanik aksamı hareket ettirmek için 3 eksen cnc router step motor ve sürücülerinin seçimini nasıl yapmalıyım bu konudada eğer yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim
    saygılarımla
  • arkadaşlar bu cnc tezgahlarda benim aklıma takılan şey kazıyacağım şekli cnc ye nasıl tanıtacağım?bu konu da yardımcı olursanız cok sevinirim.
  • Çıkartmak üzere olduğumuz K02 demonte kit, mini cnc mekaniği konusundaki sıkıntılarınızı aşmanızda çözüm olabilir.

Bizde CNC Yapalım!!!

http://www.bikomak.com/default.htm#K02.html
  • Herkese selam, sanırım artık hazır olan bu K02 ürününden birileri almıştır. Forumdan alıp kullanan arkadaşlar varsa fikirlerini paylaşabilirlermi acaba? Mekanik kısmıyla hiç uğraşmadan hemen alıyım diyorum. Aslında baya bi uğraştım tarayıcı ve yazıcı kullanarak x-y eksenini kurdum ama y ekseni zıplaya zıplaya gidiyo gibi bide üstüne z eksenini uydurana kadar bikaç ay daha uğraşırım galiba.
  • herkese selamlar... cnc yapma konusunu görünce okumadan geçemedim. çok yakın bir arkadaşım geçen sene bnm tarafımdan ismini Yacnc2000 (yasin2000) koyduğum kendi el yapımı cnc tezgahını tamamladı. 3 boyutlu kesme işlemleri delme yazma çizme pleksi aluminyum vs. 'den tutunda gitar gövdesi yapmaya kadar bir çok işlemi yapıyor. yapım aşamasındawww.cnczone.com adresinden faydalandığını biliyorum. çok zevkli bir uğraş, yapım aşamasında sürekli bulundum. herkese şimdiden kolay gelsn. detaylı bilgi isteyen arkadaşlara elimden gelidğince arkadaşıma danışarak yardımcı olmaya çalışırım. hepinize bol şanslar :D
  • tornacılara yaptırabilirsin mil ve yatagı

quote:

Orjinalden alıntı: ermanunal01

valla dediğim gibi herkes elindeki proje,döküman ve çizimleri paylaşırsa sevinirim...Arkadaşlar bu arada 60 Cm boyunda Mil ve ona göre uygun bir mil yatağını nerelerden temin edebilirim?
  • Herkese selamlar tekrar, mini cnc işine merak saldım ama daha öncedende dediğim gibi scanner ve printer parçalarıyla fazla derme çatma bişey çıktı ortaya ve ya ben beceremedim. Mekaniği hazır almaya karar verdim ama sonradan anladımki benim istediğim şey mini cnc yi baştan sona imal etmek, sadece ona sahip olmak değil.
    Bu amaçla ümraniye-imes sanayi sitesinde baya bi dolaştım, elinde çelik millerle ordan oraya dolaşıp duran birini gördüyseniz o benim işte :)
    Yalnız bi konuya dikkat çekmek istiyorum ustalara iş yaptırmak istiyorsanız çok sabırlı olmanız lazım (ustalar kızmasın şimdi lafımız meclisten dışarı :)), gerçekten yardımcı olanlar var ama ne yazıkki azınlıktalar ve mutlaka bir tanıdık vasıtasıyla gitmenizi tavsiye ederim yoksa torna-freze-cnc işçiliğine malzeme ücreti kadar bir miktar istiyorlar.
    Cihazın ölçüleri konusunda daha önceden detaylı bir plan yapmadığım için ortaya çıkan sonuç pek mini bir cnc olmadı ama şu anda kullanmadığım alanları ileride kullanırım diye düşünüyorum. Cihazın dıştan dışa ölçüleri 100*60*30 cm, kullanılabilir alanı ise yaklaşık 90*47*10 cm. Şimdilik stabilite sorunları var ama yavaş yavaş onlarıda düzeltiyorum. Resim eklemeye çalışıcam inşallah görünür.
    Ana aksam 20mm, 4 m sertleştirilmiş çelik mil, 10*60 mm, 6 m dolu alüminyum, 25*25*85 mm, 3 adet pirinç somun, üç adet 16 mm saplama,üç adet 16 mm rulman ve 6 adet 20mm lineer rulmandan oluşuyor. Alt tabla içinde 6 mm kalınlığında 100*58 cm alüminyum levha kullandım. Merak edenler için belirteyim Mart-2009 fiyatlarıyla ana aksam işçilik hariç 750 TL tutuyor. Şu anda dolar 1,7, euro 2,3 TL dolaylarında artık siz güncel kurlara göre aşağı yukarı bi fiyat tahmini yaparsınız alacağınız malzemeler için.
    İşçilik ücreti olarak tornacılara 130 TL verdim somun açtırmak ve çelik millerin başını işletmek için. Alüminyum ana aksamda motor ve rulman yataklarını cnc-router da açtırdım ama orası tanıdıktı (zaten o mastercam router sebep oldu bu işe başlamama birazda) Bu arada cnc router operatörü Asım beye ve mekanik kısımda yardımcı olan Adil Usta, Ali bey ve İbrahim beye teşekkür ediyorum bu vasıtayla.
    Mekanik kısım dışındaki diğer ıvır zıvırları zaten hiç sormayın devlet memuru bütçesiyle girişilecek iş değilmiş ama olsun pişman değilim :) Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım, yapıcı eleştirilerinizi ve önerilerinizi bekliyorum... Herkese kolay gelsin.

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!

• Merhabalar Kendi CNC mi yapmak için resimde görünen 5 eksen CNC kontrol kartını satın aldım fakat mach3 için ayarlarını bir türlü yapamadım. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkurler.

Bizde CNC Yapalım!!!
  • Bir önceki mesajıma cevap gelmemiş. Peki başka arkadaşlara belki yardımım dokunur diye yukarıdaki mesajdaki kartımın portlarını buldum.
    5 eksen cnc kontrol kartını Mach3 ile sorunsuz şekilde kullabiliyorum port ayarları
    X için 2 -14
    Y için 1-4
    Z için 3-7
    A için 5-8
    fakat köpük kesimi için olan programların hepsini denedim. mach3 de çalışan portlar ile çalışmıyor. Port için pin seçimi yapmaya çalışıyorum sadece 2 ve 9 nolu pinler arasında seçim yapmama izin veriliyor her türlü konfigürasyonu denedim. ama bir türlü çalıştıramadım.
    Yardımlarınızı Bekliyorum. Teşekkürler
  • merhaba Arkadaşlar Çalışmlaarınız çok güzel olmuş açıkçası bende bir CNC yapmak istiyordum. zaman sıkıntısı yaşadığımdan formu okuyamadım. 3 ve 5 eksen CNC yapımı maliyeti nedir acaba kaliteli bir ürün olacak. aranızda piyasaya yapan arkadaşlar varsa cevap verebilirse sevinirim.
  • hocam cnc yapmaya karar vermişsiniz.

bu siteye bakarsınız. yapılmış örnekler var. yada kendim yaparım derseniz.

cnc yapmak için motor,mil , lineer rulman vs satışımz mevcuttur saygılar.

www.hobbycnc.eu, www.stepmotorcu.com
  • Paralel port üzerinden çalışan 3 eksenli mini cnc makinaları Usb den de kullanabilirsiniz.

Bizde CNC Yapalım!!!

Bizde CNC Yapalım!!!
  • Selamlar,

Uzun çalışmalar sonucunda yeni bir motor sürücü kartının üretimini
    tamamladık. Masa üstü CNC uygulamaları için bütünleşik bir çözüm sunan
    "PanterA 4-Eksen Unipolar Mikro-Step Motor Sürücü Kartı" ile ilgili
    ayrıntılı bilgi, kullanım kılavuzu, resimlere ve videolara

http://servochip.gnexlab.com/PanterA.html

adresinden ulaşabilirsiniz.

Ülkemizde kendi CNC tezgahını yapmak isteyen arkadaşlar için bu
    denenmiş ve başarılı kartın faydalı olacağını değerlendiriyorum.

Bizde CNC Yapalım!!!

Saygılar
    Nuri Erginer
    www.gnexlab.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nerginer -- 16 Şubat 2010; 14:21:53 >

• Çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ederim. Sitenizdeki video dan izlediğim kadarı ile çok başarılı bir kart olduğu belli.

Konu ile ilgili bir kaç sorum olacaktı.

Kartı siz mi üretiyorsunuz?

Bu kart dışında masa üstü bir sistem için elektronik başka bir ihtiyacım olacakmı?

Mach2-3 programı ile uyumlu çalışıyormu ve ayarlar konusunda yardımcı olurmusunuz? Çipler için soğutucu gerekiyormu?

İyi çalışmalar
  • Teşekkürler.

Evet kartı ben tasarladım ve ürettirdim elimde 50 adet var.

Kart bir masa üstü cnc için gerekli
    4 eksen mikro-step motor çıkışı
    4 adet giriş (bunların 3 ünü home birini seri bağlanmış end switch olarak kullanabilirsiniz)
    bir 5v röle çıkışı (spindle açıp kapama için kullanabilirsiniz) ve parallel port girişi içermekte.

parallel port çıkışı olmayan bilgisayarlar için uygun fiyata PCI kart ile bu işi halledebilirsiniz.

Kartı satın alan arkadaşlara mach3 için kart için ayarlanmış xml dosyası gönderiyorum. Bu dosyayı mach3 klasörüne kopyaladığınızda ayarlarınız hazır oluyor. Kurulum için e-posta desteği de verebilirim.

Çipler 90 dereceye kadar soğutucusuz kullanılabiliyor. Zaten sınırları zorlasanız bile çipler ısınmıyor. Soğutucu takmanıza gerek yok.

Saygılar
    Nuri Erginer
    nerginer@gnexlab.com

• Ben travatan arkadasin aldigi karttan alacam da, sormak istedigim birsey var... Bu kart tek paralel port uzerinden islem yaptigi icin, enable pinleri her eksen icin PIN14 olarak belirlenmis. Enable bitlerinin ayni olmasi motorlarin cok isinmasina falan yol acar mi ?
  • Bana ilginç geldi

• Arkadaşlar Ankara'da mil, kaplin, rulman, aliminyum profil gibi malzemeleri ucuza bulabileceğim tavsiye edebileceğiniz bi yer var mıdır?
  • Aşağıdaki özelliklerde Hobby Cnc kartı hayal edelim.

USB girişi üzerinden HobbyCnc programıyla çalışsın.
    Paralel port girişi üzerinden Mach ile çalışşsın.
    Bilgisayarsız kendi üzerindeki hafızası ile çalışşsın.
    3 eksen mikrostep sürücüleri olsun.
    Motorlara 3 Amper akım basabilsin.
    Aynı boyutta unipolar motor yerine bipolar motor kullanarak 1.41 kat tork kazancınız olsun.
    4, 6 yada 8 uçlu motorları kullanma imkanınız olsun.
    24V tranformatörden iki kablo bağlayarak adaptör sorununuz çözülsün.
    220v 5A e kadar Freze motorunuzu açıp kapatsın.
    Legal kullanım için yazılım bedava olsun.

Fiyatı da ucuzmu ucuz olsun.

Nasıl rüya gibi değilmi?

Kedilerin doğurmasını bekleyin.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.