Şimdi Ara

Biz üç şeye kına yakarız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
14.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TRT 1 i izliyorum...Beni etkileyen sözleri getirdi yine aklıma :

quote:

Mehmet'i yirmi yaşına basınca askere çağırdılar. Bütün köylü, onu davulla zurnayla, dualarla uğurladı.

Acemilik günlerinde, bölük komutanı askerlerin saçlarına, tırnaklarına, ellerine sık sık bakıyordu. Böyle bir kontrol gününde komutan, Mehmet'in ellerinin kınalı olduğunu gördü:

- Eline niçin kına yaktın? diye sordu.

Mehmet:

- Bilmiyorum komutanım, dedi. Anam yaktı bu kınayı.

Bunun üzerine komutan:

- Öyleyse anana mektup yaz. Benden de selâm söyle. Avucuna niçin kına yaktığını sor, öğren bakalım, dedi.

Mehmet, hemen o akşam mektup yazdı. Gelen cevapta şöyle diyordu:

"Sevgili oğlum, mektubunu aldık. Hepimiz de çok sevindik. Avucuna yaktığım kınayı sormuşsun. Komutanına selâm söyle. Gözlerinden öperim. Hayır duaları ederim. Allah hepinize güç kuvvet versin. Komutanına de ki; bizde üç şey için kına yakılır: Gelinlik kızlara kına yakarız, evine barkına sahip olsun diye. Kurbanlık koyunlara kına yakarız, Allah'a kurban olsun diye. Bir de yavrum, askere giden yiğitlere kına yakarız biz. Kına yakarız ki, vatana kurban olsun diye. Dedeni Balkanlar'da amcanı da Çanakkale'de kurban verdik. Gerekirse sen de bu vatana kurban olacaksın evladım."

Bu cevap, komutanı çok duygulandırmış, gözleri dolu dolu olmuştu.

• ben de internetten izledim.daha doğrusu izlemeye çalıştım.kanser etti bu bağlantılar beni, kanser....
    olmuş dedirtti bu dizi kısaca.yapanlardan Allah razı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kotuzz -- 28 Kasım 2006; 21:52:48 >
  • Bu benimde çok etkilendiğim bi hikayedir.Vatan ve millet aşkını anlatan hikayelerden biri..

Geline - Artık gelinlerimiz kocasına kurban olmuyor.Aile yapımız bozuldu.Kurban olmayı bırakın önüne sıcak yemek getirmekten bile acizler.Boşanmalar üst sınırda...

Askere - Gençlerimiz askere gitmeyi istemiyor.Diziden de izlediğime göre oradaki çocuk "komutanım,askerlik kıl tüy işi değil,yürek işi" diyor.Şİmdikiler askere gitmemek için ne yapılması gerektiğini araştırıyor.Borcunu ödemiyor.
  • evet o sözler etkiledi ama dizi çok basit çeklmiş hiçbir özen yok dizide sahneler fln bütçeden çokkkkk kaçmışlar

• quote:

Orjinalden alıntı: nil_fb

kınayı şimdiki nesil sevmiyorki annanelerimiz babannelerimz yakıyor gençlerdende çok az kesim yakıor ama kimseye kurban olmuyorlar...beni alsınlar askere ben kurban olayımm..............

Büyüklerimizn elleri kınalı diye bayramda ellerini öpmeyenler var iğrenenler.Kına dinimizden kaynaklanan bi geleneke dinimizi kaybettikçe işte bunları kaybediyoruz.

Benim küçücük 6 yaşında kuzenim annanem yemek yedirirken elinde kına var diye çıkarmıştı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eda_fb

Askere - Gençlerimiz askere gitmeyi istemiyor.Diziden de izlediğime göre oradaki çocuk "komutanım,askerlik kıl tüy işi değil,yürek işi" diyor.Şİmdikiler askere gitmemek için ne yapılması gerektiğini araştırıyor.Borcunu ödemiyor.

Şurayı düzelteyim, ve bir örnek vereyim, o kadar okumuş, hayatta iyi bir meslek sahibi olmuş birisi, topluca savaş olmadan, dişediş vatanını savunmayıp, doğuda bir pusuyla, afedersin **k yoluna ölmek istemiyor. Çünkü böyle bir ölüm , hiç bir zaman, süngülerle, cephede topraklarını, benliğini savunmak için yapılan savaşta verilen canlar gibi olmaz. Bilmem anlatabildim mi?
    Senin aşkın ateştir, ateşin gülbahçesi...
    1977-N.F.K.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

quote:

Şurayı düzelteyim, ve bir örnek vereyim, o kadar okumuş, hayatta iyi bir meslek sahibi olmuş birisi, topluca savaş olmadan, dişediş vatanını savunmayıp, doğuda bir pusuyla, afedersin **k yoluna ölmek istemiyor. Çünkü böyle bir ölüm , hiç bir zaman, süngülerle, cephede topraklarını, benliğini savunmak için yapılan savaşta verilen canlar gibi olmaz. Bilmem anlatabildim mi?

vatanın için ölüyorsan bu ne ..k yolunadır ne pisi pisinedir.

Mazeret aramayalım..
    PEŞİNDEYİZ HERYERDE

• tövbeee yarabbim ben bile canım sıkıldığı zaman avucumun içine kçkcük 1nokta konduruyorum yada hacidan gelen kınayı döme yapıyorum..ya ben çok geriyim yada özümüzü gerçekten kaybediyoruz!
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nil_fb

kınayı şimdiki nesil sevmiyorki annanelerimiz babannelerimz yakıyor gençlerdende çok az kesim yakıor ama kimseye kurban olmuyorlar...beni alsınlar askere ben kurban olayımm..............

Büyüklerimizn elleri kınalı diye bayramda ellerini öpmeyenler var iğrenenler.Kına dinimizden kaynaklanan bi geleneke dinimizi kaybettikçe işte bunları kaybediyoruz.

Benim küçücük 6 yaşında kuzenim annanem yemek yedirirken elinde kına var diye çıkarmıştı

• quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

quote:

B.k yolu sözü çok ağır bir tabir.Ben ne demek istediği anlamış gibiyim, en olumlu şekilde yorumlamaya çalışıyorum.Ama diğer üyeler benim gibi düşünmeyebilir.Bence o cümleyi tekrar gözden geçir.

Şimdi dediklerini yorumlayım:

Anladığım kadarıyla kurtuluş savaşı türünden bir mücadele dışındakileri vatan savunması olarak görmüyorsun.Teröristlerin amacınında bu ülkeyi bölmek olduğunu bilmiyorsun.Pusuya düşen askerin hedefinin pusuyu kuranları ortadan kaldırmak olduğunuda bilmiyorsun.İmzanda Beşiktaş'ın amblemi var ve o amblemin üzerinde Türk bayrağı.O bayrak ve temsil ettiği toprakları savunmak için cihanın bize savaş açması gerekmez!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 28 Kasım 2006; 22:20:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: qtq

B.k yolu sözü çok ağır bir laf.Ben ne demek istediği anladım.Ama diğer üyeler benim gibi düşünmeyebilir.Bence o cümleyi tekrar gözden geçir.

Şimdi dediklerini yorumlayım:

Anladığım kadarıyla kurtuluş savaşı türünden bir mücadele dışındakileri vatan savunması olarak görmüyorsun.Teröristlerin amacınında bu ülkeyi bölmek olduğunu bilmiyorsun.Pusuya düşen askerin hedefinin pusuyu kuranları ortadan kaldırmak olduğunuda bilmiyorsun.İmzanda Beşiktaş'ın amblemi var ve o amblemin üzerinde Türk bayrağı.O bayrak ve temsil ettiği toprakları savunmak için cihanın bize savaş açması gerekmez!

Bırak hocam yeni nesil TÜRK gençliği bu işte
    PEŞİNDEYİZ HERYERDE

• diziyi maalesef beğenemedim. olmamış.

quote:

Orjinalden alıntı: crow

diziyi maalesef beğenemedim. olmamış.

Daha iyisi çekilene kadar en iyisi bu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saltuk -- 28 Kasım 2006; 22:26:15 >

Orjinalden alıntı: Saltuk

Ben diziyi çok beğendim, ne kadar etkilendiğimi anlatamam.

quote:

Orjinalden alıntı: crow

diziyi maalesef beğenemedim. olmamış.

Daha iyisi çekilene kadar en iyisi bu!

keşke ben de beğenebilsem , böyle mükemmel bir konuyu ve fırsatı değerlendirememiş yönetmen. ilk bölümü savaş atmosferinden gayet uzak olmuş. savaş kıyafetleri tertemiz, ütülü, yepyeni, askerlerimizde her çarpışma öncesi hamama girmiş gibi ak pak. ayrıca takma bıyıkla nereye kadar diye sormak istiyorum. tamam çanakkale savaşını anlatmaya çalışmak iyi güzel de biraz daha özen diyoruz.

• inşallah daha iyi hale getirebilirler diyoruz tabi.he tabi adama sorarlardı ayrıca yahu savaşa yeni gelen bölüğün elbiseleri nası böle eski olur diye, eğer eski elbise kullanmış olsalardı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kotuzz -- 28 Kasım 2006; 22:31:26 >
  • evet bzi üç şeye kına yakardık eskiden...

şimdilerdeyse vucudunun muhtelif bölgelerine kına yaktıran bir kültürümüz oldu maalesef
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.