Şimdi Ara

Biz Sizin İyiliğinizi İstiyoruz Yalanı - Türkiye de Ailelerin Köle Yetiştirmeleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye de bu durum üzerine istatistiki bir araştırma yapılmalı! ülke genelinde çocuklarının düşüncelerine saygı duymadan büyütülen kaç çocuk var diye. Çünkü, kişinin değer algısını ve girişimciliği öldürüyor ve bu durumda = KÖLELİK!... (çok aradım ama bulamadım böyle bir araştırma).


    En basitinden; Genelde küçük çocuk evde bir hayvan ister ve genellikle alınmaz! ebeveyn olarak "çocuğuma küçük yaşta sorumluluk duygusunu aşılamak yerine", "AMAN NASIL BAKARIZ"! diye savuştururlar. (1.Video ya bakın)



    Mesela ben anaokulunda 5,6 yaşlarında evrenle ilgili okuldaki hocalara sorular soruyordum, "ölümden sonraki hayat nasıl, Neden bütün gezegenler yuvarlak (yaşımdan dolay elips nedir bilmiyordum)" sonunda hoca beni müdüre götürdü ve söylediği şey aynen şuydu; "FAZLA MERAK BOKA GÖTÜRÜR, SALAK HERİF!" ve bu durum; "ÇOCUKTA BİR ÖZÜR VARSA KAYDINI ALALIM" a kadar gitti.


    Yıllarca büyüyene kadar, bir teleskop alın merak ediyorum diye yalvardım! 100 tl lik bir oyuncak dahi alınmadı! Ben her türlü pisliğin olduğu fuhuş, uyuşturucu, mafyatik olayların olduğu yerde okudum, ilkokuldan - Liseye kadar. Bir gün aileme dedim ki beni aikido veya tekvando kursuna gönderin yarın öbür gün bir şey olursa kendimi savunabileyim! Verdikleri tepki şu; "ÖĞRENCEN SONRA GİDİP MİLLETLE KAVGA ETCEN!" Sığlığa bakar mısınız. Evladım kendisini savunabilsin, koruyabilsin yok!


    Kendi evime çıkıp evlenmeden önce tek başına yaşamak nasıl olur kendi kendine yetebilmek nedir, bunu deneyimlemek istiyorum, eşim annem olmasın diyorum, "biz yaptık gerek yok, BENİM YAPTIĞIM YANLIŞLARI YAPMA" diyorlar!


    Şuraya gidip gezip döneceğim diyorum, biraz beynimiz farklı yerler görsün ufkumuz genişlesin, ot gibi yaşamak istemiyorum diyorum; "AMAN BAŞINA BİR ŞEY GELİR NAAPCAN ORALARDA DİYORLAR!" (KENDİLERİ TÜRKİYEYİ KARIŞ KARIŞŞ GEZMİŞ BU ARADA!)


    Bir orijinal fikir buldum, sözde ailemin rızasını alayım da daha rahat olsun içim dedim; ben bir şirket kurmayı düşünüyorum, yatırımcılar veya arabulucular benimle sürekli iletişime geçiyor, bu fırsatı değerlendirirken bir şirket kurup yavaş büyüteyim dedim, verdikleri tepki şu; "İYİ DE DAHA ÇOK ERKEN DEĞİLMİ !?" "26 YAŞIMA GİRİYORUM BU ARADA!" ve daha bir ton durum var bunun gibi .....


    DENEYİMLE,

    TECRÜBE ET

    VE EN DOĞRUSUNU KENDİ İRADENLE SEÇ DEMEZLER! 


    FAKAT SÖZDE, BİZLERİN İYİLİĞİNİ İSTERLER! 

    (EN SONUNDA YAV Bİ S * KTİR DERSEKTE,

    AAA SAYGISIZA BAK !,

    Bu çocuk neden böyle oldu!).



    1.Video


    AçıkBeyinyoutube
    Prof. Dr. Sinan Canan, Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü akademik asistanı Ayşe Naz Hazal Sezen ile birlikte, AçıkBeyin kanalına ve diğer değişik mecralara gelen soruları yanıtlıyor. Bu bölümde ''Neden Üretkenlik Aileden Uzaktayken Daha Yüksektir ?'' üzerine konuştular. Herkese iyi seyirler SoruYorum - Neden Üretkenlik Aileden Uzaktayken Daha Yüksektir ? gibi videolarımızı görmek ve takip etmek istiyorsan kanalımıza abone olmayı ve zili açmayı unutmayın; ► https://bit.ly/AçıkBeyin SoruYorum - Neden Üretkenlik Aileden Uzaktayken Daha Yüksektir ? videomuzu beğendiyseniz diğer videolarımıza göz atmayı unutmayın; ➡ SoruYorum - Bir Sinek, Anlam ve Mutluluk https://youtu.be/n-bDLVRr39Q ➡ SoruYorum - Gözlerimizi Kapattığımızda Görselleşen Zihnimiz https://youtu.be/OFQlIkJEPbA ➡SoruYorum - Sana Nedense Hep Başka İsimle Seslenesim Geliyor https://youtu.be/siMsOFibaEw ➡SoruYorum - Kendimizle Kalmanın Önemi https://youtu.be/JjZMah8X1gU ➡SoruYorum - Ülkece Sürü Bağışıklığına Mı Geçtik? https://youtu.be/7dW0gmuCVUQ ➡ SoruYorum - Bilim İnsanlarının Medya Haller https://youtu.be/gl7k2ufJugQ Önce kendimizin sonra da toplumun olumlu ve faydalı yönde dönüşümüne katkı sağlamak için buradayız… AçıkBeyin Eğitim ve Danışmanlık ''Kendine İyi Bak... Göreceksin!'' Daha fazla bilgi için: 0 (216) 356 49 69 AçıkBeyin: http://www.acikbeyin.com/ Facebook: https://www.facebook.com/acikbeyin Instagram: https://www.instagram.com/acikbeyinegitim/ Twitter: https://twitter.com/AcikbeyinEgitim Linkedin: https://tr.linkedin.com/company/açıkbeyin
    https://www.youtube.com/watch?v=HeHLketzaH0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatay139 -- 25 Aralık 2022; 1:28:57 >







  • Bu yazdıkların dışında kendinde de eksik bir şeyler olmalı. Kusurun çoğu aile de olamaz. Sende kendine güven eksikliği oluşmuş.


    Arkadaş çevren de senin gibi olmalı.


    KENDİNİ GÖZLEMLE SORUNUN KAYNAĞINI KENDİN FARK EDECEKSİN.

  • xhacker09x X kullanıcısına yanıt

    He ben ne yaptım;


    Millet gidip uyuşturucu satarken ben daha 15 yaşımda kodlamayı kendi kendime öğrenip(o zamanlar UDEMY falan yok) küçük miktarda ilk paramı kazandım.


    Sayısal okumak istedim(Bilgisayar Mühendisliği için), lisede ailem yapamazsın diye vazgeçirmeye çalıştı.

    Okul müdürü sayısala geçirmek istemedi, okulun ortalamasını düşürürsün geometrin(özellikle) çok kötü diye lise boyunca diretti.

    Fakat sınıfa çıkınca sınıfta hoca yoksa geometri, matematik sorularını millet bana çözdürürdü! Fakat Sınavlarda hep başarısızdım(Neden Acaba)!?


    Eşit ağırlık öğrencisi olarak bitirmek Zorunda Kaldım. Oturdum çalıştım çalıştım çalıştım, kendi kendime sayısal derslerine çalışıp Bilg. Müh. kazandım...


    Dediğim gibi okulda mafyatik tipler (mafya oğulları, kardeşleri) çok olduğu için bana çatan da oluyordu gidip köşede ağlayan siliklik tiplerden hiç olamadım. Çıkışta bekleyip eve giderken tek yakalayıp hadlerini bildirince hepsi kuzu kesilirdi hepsi!

    (Bunu yapmazsan ertesi gün daha fazla kodamanla gelip lise boyunca musallat olurlar! "Keyfimden veya zevkine yapmıyordum")


    Ayrıca bir zevkim vs. hiçbir zaman gelişemedi çünkü ailem bana bu yaşıma kadar hiçbir zaman para vermedi! Durumları olmasına rağmen...

    Arkadaşlar bir yere gider beni de çağırırlardı benimkiler izin vermiyor deyince kapıya yığılır onlar izin almaya çalışırdı fakat nafile...

    Böyle böyle özgüvensiz asosyal bir kişilik haline geldim!

    İnan bana az bile yazdım!


    Üniversitelerde öğrenciler ar. gör. olduğunda öğrenciliğini unutup öğrencilere eziyet eder, sende büyük ihtimalle bir ebeveyn veya yakın zamanda olacak birisin...


    Evde baskı yüzünden intihar edenler oluyor !

    sokağa çıkarsın joplarlar

    okula gidersin eğitimciler küçümser hakaret eder , döver

    (bunları yapanların hepsi benim anam babam yaşında, fakat yetişen toy da suç)


    İzle;


    Oku;

    https://www.dr.com.tr/Kitap/Dunyanin-En-Buyuk-Hastaligi-Yobazite/Mustafa-Cay/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0000000677920


    https://www.antalyapsikiyatri.com/psikoterapist-emine-filiz-uluhan/evlat-bagimlisi-anne-baba


    Ülkenin geleceğini çürüten bu kadar bariz ve göz önünde olan bir durumu ısrarla görmemek .....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatay139 -- 2 Nisan 2021; 16:41:35 >




  • Evet, aile baskısından intihar eden birisi daha(Enes Kara)!

    Ülkenin gençleri kayboluyor ve bu konuda konuşmamaya ve baskı görene; "suç çocuktadır" demeye devam!.........

  • Türkiye'deki aileleri çok manipule ediyorlar. zamanında lise okurken dershane olayının ne kadar yanlış olduğunu anlatmaya çalışmıştım. ulan senelerce her sabah erken kalkmak zorundasın sırf dershane için. uyku? gelişim çağındayız? uyku lazım? bunu deyince hemen: sen sus onlar senin iyiliğini düşünüyor.

    sonra olay Politik eksene kayınca dershaneleri kapatma gündemi oldu ama o da yalandan.

    Türkiye bireyselliğe önem veren bir insan kitlesi tarafından yönetiliyor çünkü insanlar genel olarak bireysel gelişimi iplemiyor. ülkede uzun senelerdir halk sömürülüyor ve fakirleştirilen halk korku içinde yaşayarak kendilerini yöneten sisteme daha hızlı şekilde uyum sağlayıp çocuklarını teslim ediyorlar.

    mesela dershane sistemi boştaki öğretmenlik mezunlarına istihdam sağlasın diye yapıldığı halde, çocuğun zihinsel / fiziksel gelişimine hiçbir katkı sağlamadığı hâlde, reklam ve pazarlama sayesinde tüm aileler çocuğunu dershaneye göndermek için kuyruğa gidiyor.

    bu dediğim gene iyi örnek. daha sayko olan aileler zaten çocuğunu tarikatlere "kurban verecek" kadar uçmuş durumdalar.

    senelerdir sömürülen paralar el altından tarikatlere öyle aktarılmış ki, birey düşmanı gelişim düşmanı yobaz tarikatler ülkeye öyle çökmüşler ki, Ali Babacan oy alabilmek için "bir intihar üzerinden dernekleri kapatmak gibi faşistce eylemlere girişemezsiniz" yalan lafını telaffuz ediyor. bahsettiği yerler dernek değil, bahsettiği yerlerin tabelaları ya da hiçbir resmi kayıtları yok. ama Ali Babacan biliyor ki bu yamyamları savunmazsa oy alamayacak. çünkü bu yamyamlar ülkede insanının beynini yıkamış vaziyetteler.

    burasi Walking Dead'in gerçek olduğu yer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 16 Ocak 2022; 6:52:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Gelişim çağındaki insanları 5 te kaldırmak tam bir saçmalık lakin okulda hiçbir hoca çözemediğin sorulara bakmaz, dolayısıyla bu soruları çözdürebilmek gerekiyor ki öğrenme gerçekleşsin, dershane de bu seçeneklerden birisiydi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatay139 -- 17 Ocak 2022; 2:30:39 >
  • An itibariyle bir intihar daha (Yunus Gezer)!.....(susun, şşşşş sakın konuşmayın ha!)

  • cagatay139 C kullanıcısına yanıt
    sistem buna göre tasarlanmış zaten. sen dershaneye muhtaç kal diye tasarlanmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cagatay139 C kullanıcısına yanıt
    sussan nolur bağırsan nolur. öz babası oğlunun yanında durmuyor oğlunu öldüren yobazlık ve hapishane sistemini savunuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek istediğim bunun gibi binlerce değil! milyonlarca vaka var bilinmeyen...

    Ve eninde sonunda sana, bana, bizlere dokunacak ucu!..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.