Şimdi Ara

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
14.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Köseköy M.Y.O luna bu bölümle geldim.Hastane cihazları ile alakalı diye biliyorum.İş imkanları - DGS ile geçiş falan nasıl oluyor.Mühendisliğe geçiş için nasıl çalışmam lzım.Nasıl bir strateji izlemeliyim?

• quote:

Orjinalden alıntı: hannibal

Ben Köseköy M.Y.O luna bu bölümle geldim.Hastane cihazları ile alakalı diye biliyorum.İş imkanları - DGS ile geçiş falan nasıl oluyor.Mühendisliğe geçiş için nasıl çalışmam lzım.Nasıl bir strateji izlemeliyim?

Biyomedikal mühendisliği bölümüne devam etmen gerekir. Tabii ki üniversite sınavında başarılı olman lazım. Fakülteyi bitirdikten sonrada tercihan yurt dışında MR ,bilgisayarlı tomografi, rontgen cihazları gibi hastane ekipmanları konusunda yüksek lisans yaparsan geleceği çok parlak bir mesleğin sahibi olursun.
  • Türkiyede Biyomedikal mühendisliği bölümü varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hannibal

Türkiyede Biyomedikal mühendisliği bölümü varmı?

Bildiğim kadarı ile Başkent Üniversitesinin biyomedikal mühendisliği bölümü var.
  • Başkent te var ama orasıda özel.Devlet üniversitesi yokmuki?
  • boğaziçinde biyomedikal mühendisliği enstitüsü var

ama lisans yok.. yüksek lisans derecesi veriyor....
  • peki benim şimdi nasıl bir strateji izlemem lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • (benim babam biyomedikal teknisyenidir....)
    ben üni ye gireerken araştırdım gerçekten çok iyi bir meslek ama mühendisliğini kazzanmak çok zor tabi paran varsa ayrı çünkü sadce iki üni de var türkiyede biri başkent diğeri yeditepe miydi neydi onda açıldı bu yıl. ama sana garanti ederim ki herhangi bir hastahanede iş bulma olsaılığın çok yüksek veya bir tıup cihazı üreten yerde iş bulman çok yüksek ama kesinlikle işsiz kalmazsın
  • Selam

İstanbul Üniversitesi biyomedikal cihaz Teknolojisi bölümünü bitirdikten sonra dgs ile Elektrik Elektronik Mühendisliğine geçiş yaptım
    Halen okumaktayım (3.sınıf)

Yardım edebileceğim bir şey olursa pm atabilirsin.

Biyomedikal Cihaz Telnolojisi bölümü mezunları dgs ile
    Elektrik Elektronik Müh
    Elektronik Müh
    Elektronik ve Hab. Müh
    Fizik tedavi ve Biyomedikal müh e geçebilirler

Burak
  • bilişim teknolojileri alanı web tasarım dalı 4.sınıf lise öğrencisiyim..sınavım kötü geçti ve bilgisayar okumak istemiyorum..bu yüzden gelcek olan ek puanda ortadan kalkmış oluyor. açıköğretime kayıt olucam ve 2 yıllığada giriş yapmak istiyorum..biyomedikal cihaz teknolojileri bölümünü (2 yıllık)merak ediyorum hastahane ortamında çalışmak hoşuma gider..sayısalım kötü.. derslerinde zorlanırmıyım ? iş bulma ve bu bölümü bitirenlerin ne iş yapacağı konusundan bilgilendirirseniz sevinirm
  • Biomedikal günümüzde sağlık sektörünün hızlı gelişmesi ve devlet tarafından verilen teşvikler gözönüne alındığında iyi ve gelecek vaad eden (en azından sen mezun oluncaya dek) bir bölüm. DGS ile elektrik - elektronik mühendisliği bölümüne geciç yapılabilmekte ve inanın dgs çok kolay bir sınav önemli olan okuduğunuz senelerin ortalamasının yüksek olması buda işi ciddi olarak ele alan her öğrencinin mutlaka üstesinden gelebikleceği bir durum. Türkiye şartları düşünüldüğünde eğer kendi işinizi yapmıyorsanız ve şanslı %10' luk kesim (geniş ve güçlü bir çevre, çok iyi bir eğitim, yılmak bilmez çalışma azmi, vs.) içinde değilseniz başkasının yanında çalışarak zengin olamazsınız. Hatta orta kesim bile olamayabilirsiniz o sebeple title ve mevkii çok önemlidir. Bu gerçek göz önüne alındığında aynı çabayı gösteren bir mühendis ile tekniker arasında bir karşılaştırma yapıldığında aradaki maddi edinim farkı göz alınmaya değerdir. Bu sebeple 2 yıl diş sıkılıp iyi ortalama ve dgs ile mühendisliğe girmek hedeflenirse ileride rahat edilir diye düşünmeteyim. Eğitim hayatınızda başarılar dilerim.

Arkadaşlar ülkemizde üniversite okumak zor değil, üniversiteye girmek zordur. Üniversitenin okunmasında yaşanan zorluk üniversite hayatının sunduklarından kendinizi çekememekten kaynaklanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f@Zus -- 21 Nisan 2011; 16:57:23 >

• And. Teknik lisesi Biyomedikal bölümünü Tıbbi Cihaz Teknolojileri dalındayım...

Myo'ye giriş puanları hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar ?
  • 2004 tarihli bir mesaj dizisini hortlatmışsınız arkadaşlar. Aradan 6 sene geçmiş....
  • Bakalım bende yakında bu bölümde olacak gibiyim... Bu arada DGS ile geçilen bölümler iştah kabartıcı :)
  • Biyomedikal Çok Güzel Bi Bölüm Bizim Yan Firmada Mıllet Butun Gun Calısıyo Bu Bolum Mezunları Oturup Para Kazanıyor Ama Kendılerını Hıc Sevmyorum:=) Hem Oturup Hem Para Kazanıyolar Bırde Hammalları Azarlıyorlar Ter Kokuyosunuz Dıye.Ne Kadar Rahat Bolum Oldugunu Dusununuz.
  • Bende afyonkocatepe üniversitesinden 2 yıllık biyomedikal cihaz teknolojileri bölümü mezunuyum... istanbulda oturuyorum... iş imkanı çok fazla kesinlikle iş bulursun garanti verebilirim... şu anda kıbrosta askerlik yapıyorum... askerlik bittimi iş hayatına atılacağım.... bu işte kendini geliştirirsen çok büyük paralar kazanırsın...
  • diğer topic'te cevabı yazdım.

http://forum.donanimhaber.com/m_50786947/tm.htm
  • bu konuyu hortlatanı eline sağlık
  • Ben gidip kaydımı yaptırdım, bakalım okul nasıl olacak... Mezuniyeti görebilecekmiyim göreceğiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: memet

Ben gidip kaydımı yaptırdım, bakalım okul nasıl olacak... Mezuniyeti görebilecekmiyim göreceğiz...

hayırlı olsun güzel kardeşim
    2005 kocaeli mezunuyum
    merak etme çalışırsan kazanırsın diplomayı kardeş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.