Şimdi Ara

MEKATRONİKMİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİMİ? YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu sene meslek lisesi elektrik-elektronik bölümünden mezun oldum.PLC,otomasyon konularında iyiyim 2 yıllık geçiş hakkımı kullanıcam ama kararsız kaldım düne kadar mekatronik okumayı düşünüyordum ancak şu sıralar biyomedikal cihaz teknolojisi daha cazip geliyor yani elektronik daha temiz bir iş gibi geliyor staj yaptığım yerde otomasyon,pano montajı,PLC li işler ve CNC makina yapıyorduk bu konularda tecrübeliyim bu tür işler biraz ağır ve pis işler ayrıca parasal olarakta çektiğin zahmetlerin karşılığını alamadığını düşünüyorum bu tür işlerde.Ayrıca İstanbul da 2 yıllık metatronik sadece özel üniversitelerde var ancak biyomedikal cihaz teknolojisi marmara ve istanbul üniversitesinde var.Diploma puanımda iyi hocamız bu diploma puanıyla gitmek istediğin yerlere rahat girersin dedi.
    Şimdi sizlere soruyorum hangisini seçmem daha kolay iş bulmamı ve daha çok para kazanmamı sağlar.Ben 2 yıllıkla kalmak istemiyorum kendimi her konuda geliştiririm biyomedikal cihaz teknolojisi okursam bu konuda uzmanlaşırım,mekatronikte biraz mekanik biraz elektrik birazda elektronik öğrenirim gibime geliyor sizde bu düşünce sistemi doğrumu tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrenselniceleyici -- 16 Temmuz 2011; 15:03:59 >

• güncel
  • içeri
  • Neden niçin diye sorgulamadan biyomedikali tercih et

2005 kocaeli mezunuyum
  • 2 hafta önce bir bio medikal cihazlar satan bir firmaya gittim.(stajer öğrencileri denetlemek için) sohbet ederken, bio medikal alanının önü açık olduğunu söyledi. son çıkan yönetmelikler bu alanı cazip kılıyormuş. dediğine göre yeni mezun bir bio medikal tekniker 1800 TL maaşla işe başlıyormuş.(firma sahibinin yalancısıyım. 2-3 sene sonrası ne olur bilemem.)
  • halla hallaaaa biz boşunamı konuşuyoruz
  • Cevaplar için teşekkür ederim bende bu sıralar biyomedikal düşünüyorum yüzde 90 o bölümü seçicem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende o bölümü düşünüyorum ama bazı elektronik forumlarda radyosyon sakat falan filan veya iş bulma olanakları şehire göre çok veya az diyorlar nasıl olur bu iş
  • biomedikal'linde kendi arasında dalları var. ama senin kafan radyoloji teknikerlerine kafan takılımış gibi görünüyor. işin zorluğuna göre çalışma koşullarıda değişir. radyayonla uğraşan teknikerlerin günlük aldıkları dozlar, üzerlerinde bulunan bir rozet sayesinde ölçülüyor. aldıkları radyasyon dozajına göre çalışma saatleri düşebilir. bu yüzden iş saatleri esnek, tatilleri uzun olabiliyor. zaten kullanılan maddeler kurşun kaplarda muhafaza edilir ve teknikerler özel elbiselerle çalışır. eğitimini iyi alırsan, güvenli bir şekilde çalışabilirsin.

illerdeki hastanelere göre istihdam durumu farklı olabilir. ama tam gün yasasıyla teknikerlerinde başka yerlerde çalışmalarının önüne geçildi. buda daha fazla iş olanağı demektir.
  • Radyasyona karşı illaki bir önlem alıyorlardır.
  • mekatroniğe git derim bn bnde o bölüme gidicek bu sene hem mekatronik derslerinde biyomedikal cihazlarına yönelik eğitimde alıyosun tabi biyomedikal bölümündeki kadar fazla olmasada yeteri kadar eğitim veriyorlar sana. Şöyle söyleyim sen eğer 1 dalda çok şey bilmek isterim diyosan bn biyomedikal cihaz teknolojisi bölümüne git derim ama her alanda bir şey bilmek istiyorum diyosanda mekatronik bölümüne git.
  • quote:

Orijinalden alıntı: electroghost

mekatroniğe git derim bn bnde o bölüme gidicek bu sene hem mekatronik derslerinde biyomedikal cihazlarına yönelik eğitimde alıyosun tabi biyomedikal bölümündeki kadar fazla olmasada yeteri kadar eğitim veriyorlar sana. Şöyle söyleyim sen eğer 1 dalda çok şey bilmek isterim diyosan bn biyomedikal cihaz teknolojisi bölümüne git derim ama her alanda bir şey bilmek istiyorum diyosanda mekatronik bölümüne git.

Staj yaptığım yerde mekatroniğe yakın işler yapıyorduk.Butür işler zahmetli,yorucu ve pis işler oluyor.Elektronik daha temiz ayrıca biyomedikal cihazlarla uğraşmanın beni mutlu ediceğini düşünüyorum parasal anlamda herkes biyomedikali tavsiye ediyor sen bilirsin ama 2 yıllık mekatroniğin hiç bir işe yaramadığını söyleyenler var 4 sene bile okusan o kadar geniş kapsamlı şeylerin ustası olamazsın geleceğini düşün bir makinanın her arızasından sen sorumlusun her şeyde kabak senin başına patlayacak

• herkes farklı alanlara yatkın olur. seçiminizi, neye yatkınsanız, ona göre yapın. pek çok aslan arasında kazanılan para ve prestij farkı olsa da, bunlara ulaşabilmeniz için ustalaşmanız gerekir.
  • evet sonunda akü biyomedikal cihazlar tuttu
  • ben biyomedikal bölümü mezunuyum... şu an askerdeyim...

bu bölümü kazanman iyi olmuş ama birazcık zorlanacaksın kolay bir bölüm değil ama çok para var bu işte...
  • Ben Mekatronik Müh.değim 5.senem bu sene biyomedikal la ne gibi kıyaslaması olabilir bilemiyorum. Bizim ders içerikleri krediler dersler vs okul veya okulların sitesinde var onlarla kıyasla derim..
  • Bir mekatroniker olarak iş alanlarının ne kadar geniş olduğunu mezun olduktan sonra anladım. Seçme şansı sende iş verenin elinde değil. Hangi sektörde istersen oraya yönelebiliyorsun. Şöyle düşün Dünya da nerede bir fabrika var sana orda ihtiyaç var. Yok ben fabrika istemem diyorsan isteğe göre proje üreten işletmeler, ev-bina otomasyonu işeleri yapan firmalar, teknik servisler vb. elektrik-elektronik ve mekanikle ilgili iş yapan her işletmede çalışabilirsin.

Ayrıca okulumuza konferansa gelen İTÜ Elektronik haberleşme müh. Biomedikal cihazların teknik servisinde kendi işini yapan parayı bulmuş ve meslekte ün yapmış uluslararası çalışan bu amca bize çok acayip şeyler anlattı ve bizleri yani mekatronikçileri sektör seçeneklerinizin arasına lütfen biomedikali katmayı unutmayın, sizleri aramızda görmek isteriz dedi. Msj ı aldın umarım. Neyse biomedikal işine temiz iş falan demişsin yani yağ, kir, pas olmacayacak sanıyorsun. Bu amca bize işin güzelliklerinide anlattı pisliklerinide. yağ, kir, pas tabiki var + bunun yanında radyasyon+ insan pisliği. Bir biomedikal teknikeriyle işi hakkında konuşmadan tercih yapma derim. ayrıca şunu bilmelisin ki hastaneler temiz hijyenik ortamlar olmak zorundadır ama bu hijyen makinelerin kapaklarının içi için geçerli değildir

• Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Benim amacım mühndis olmak değil,kaliteli mühendis olmak.Açıkcası mekatronik konusunda kendime fazla güvenemiyorum çok fazla konu kapsıyor hepsinin ustası olamam diye düşünüyorum benim amacım işinde en iyilerden olmak zaten önümde uzun bir süre var.Üni. ye hazırlanıyorum.Üniversite tanıtım günlerine gidip iyice araştırıcam bölümleri çok sağolun.
  • istanbulda yeni kurulan firmamızda fizik tedavi cihazları satış ve teknik servis dalında çalıştırılacak biomedikal mezunu , tecrübeli, tercihen avrupa yakasında ikamet eden eleman aranıyor ,
    irtibat telefonum
    yalçın kartal
    05322826348
  • Biyomedikal bence gelecek vaateden bir meslek. Ülkemiz için ne kadar önemli olduğuyla ilgili güzel bir yazı. Okumanızı tavsiye ederim.
    herseyedairbisey.blogspot.com
    Herşey hakkında bir şey
    https://herseyedairbisey.blogspot.com/?m=1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.