Şimdi Ara

Biyolojisi iyi olanlar bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aklıma bir şey takıldı. Bir soruyla karşılaştım ve lenfositlerin fagositoz yaptığını söylüyor. Bunu biliyoruz fakat biraz daha araştırdım ve savunmanın 2.hattını oluşturan doğal katil hücrelerinin bir lenfosit çeşidi olduğunu keşfettim. Şimdi sorun şurda:Lenfositler fagosite edebiliyorlarken doğal katil hücrelerinin neden fagosite yetenekleri yok? Kökenleri aynı olmasına rağmen neden fagosite edemiyorlar? Cevaplarsanız sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Fagosite edemiyor diye değil, istenmeyen hücreleri yok etmek için taktik geliştirmiş demek lazım bence. Kanserli hücreleri falan öldürüyormuş. Fagosite edecek olsa hücre içine al da sindir de derken daha çok enerji lazım olabilir.

• nezya kullanıcısına yanıt
    Yani bu yönde adaptasyon yapmış olabilirler mi diyorsun?

• Bana mantıklı geldi ama bilemiyorum adaptasyon denilebilir mi

• nezya kullanıcısına yanıt
    Bu biraz müfredat dışına çıkıyor sanırım

• Lenfositler fagositoz yapmiyor diye biliyorum hocam , bunun bi de kendi icinde alt dallari var , meb yuzeysel geciyor ama bazen sorularda gereksiz detaya giriyorlar
    b lenfosit plazmaya donusup antijene ozgu antikor uretebiliyor , hafiza hucresine de donusebiliyor
    T lenfosit kendi icinde binbir seye donusuyor lenfositlerin temelini olusturuyor donustugu seyler ile gerek oldurup gerek isaretleyip hem destek hem taarruzda gorev aliyor
    Dogal katil hucreler ise kisaca etrafta dolasiyor gectigi butun hucrelerin hucre zarinda mhc1 adli (vucut hucrelerine ait bi molekul) ozgul molekule bakiyor , yeterli sayida goremezse ya da hic görmezse direk saldiriyor affetmiyor , kanserli hucrelerin icine bi salgi salip hucre apoptozisini tetikliyor , ya da enfekte olmus hucrelere hem delikler acip hem bazi salgilarini enjekte ederek patlayarak olmelerine sebep oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam bir soruyla karşılaştım hangisi “fagositoz yapmaz?” diye soruyordu. Cevap doğal katil hücreler idi ve şıklarda lenfosit de vardı. Bence bazı lenfosit türleri yapabiliyor

• Bu konuda benim de kafam karıştı bazı sorularda lenfosit dediginde sadece t ve b lenfositlerini düşünüp çözmemizi beklerken bazı sorularda lenfosit kavramının icine akyuvar, doğal katil hücreleri ve B T lenfositlerini almamızı bekliyor ve bunu ayırt eden bir cümle kullanmıyorlar.

• İyi akşamlar hocam şuna bir bakar mısınız ?

• Yep

• qwerwqr Q kullanıcısına yanıt
    Butun akyuvar hucreleri fagositoz yapmiyor ki , misal granullulerden olan bazofil ile notrofil fagositoz yetenegine sahip iken eozinofil buna sahip degil ; granulsuzlerden monositler fagositoz yetenegine sahipken lenfositler degil

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.