Şimdi Ara

istanbulu iyi bilen arkadaşlar gelebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler ben yanı başımdaki bu güzel şehri azcık gezip görmeye gitmek istiyorum gitmek istediğim noktalar genellikle gezilip görülmesi gereken yerler olduğunu düşünyorum ilk kez tek başıma gitmeyi planladığımdan bu tur çook uzun olmayacak günü birlik olacak gitmeyi planladığı noktalar ;
    Kapalı çarşı
    ayasofya
    top kapı sarayı

ordanda böle denize bakarak yürümek istiyorum
    not: yaklaşık 2-3 km yürüyebilirim , döner ekmek , balık ekmek civarı şeyler yemeyi planıyorum yoksa bir öğün yemeğer 50-60 tl veremem
    -şimdi arkadaşlar azcık araştırdım ama bu istabul otogarı dedikleri yer tam neresi oluyor (tekirdağdan geliyorum )
    -mesela gitmek istediğim yerlerde ne kadar vakit geçirmeliyim ? (örneğin kapalı çarşıda adam gibi gezip görmek için ne kadar zaman gerekir ? )
    -galiba istanbul otogarı dedikleri yer , esenler otogarı oluyor ordan kapalı çarşıya nasıl giderim (boru değil 8-9 km yol yürünmez çünkü )
    -oraya gitmişken , ne yapmadan dönmeyeyim ?
    - oralarda bunun yanında nerelere gitmemi önerirsiniz ?
    -yanıma ne kadar para almalıyım
    -neye dikkat etmeleyim (tinerciler vb ... )

• Bağcılar'ı da planlarınıza dahil ederseniz Ebubekir parkına muhakkak uğrayın. Orada içilen çayın ve manzaranın tadı başka bir yerde var mıdır

quote:

Bağcılar, Osmanlı döneminde Rum ahalinin yaşadığı Mahmutbey Nahiyesi´ nin köylerinden biriydi.

Mahmutbey Nahiyesi 1950´li yıllarda içinde jandarma karakolu, sağlık merkezi, eczanesi, postanesi, elektrik birliği, sineması, misafirhanesi, köy muhtarlığı ve okul müdürlüğü lojmanı bulunan bir köy konağına sahipti. 1990´lı yıllara gelindiğinde hiç bir alt yapısı olmayan, çamur içinde yüzen sokakları ve caddeleriyle büyük bir köy hüviyetine bürünmüştü.

Bağcılar, 1992 yılına kadar Bakırköy Belediyesi´ne bağlı bir yerleşim birimi iken Kirazlı, Güneşli ve Mahmutbey semtlerinin birleştirilmesi sonucu 3806 sayılı yasa ile müstakil belediye ve ilçe haline getirilmiştir.

TARİHİ ESERLER

Tarihi eser açısından çok zayıf bir yerdir. İlçemizde buna rağmen küçük de olsa belirli tarihi kalıntılara rastlamak mümkündür.

Kaşıkçı Çeşmesi : Bugünkü Beltaş Kumaş Fabrikası´nın altında kalan bu çeşme, konaklama hanı, hamam ve su sarnıcı ile küçük bir külliye gibi idi. Avrupa´dan gelen tüccarlar ve gezginler burada konaklar ve bu konaklama esnasında İstanbul Şehremini´nden, şehre giriş izni alırlardı.

Çifte Gelinler Çeşmesi : Tarihi ipek yolu güzergâhında Mimar Sinan modeli kesme taştan yapılmış olan bu çeşmede birbirlerine ters istikamette hayvanların ve insanların ayrı ayrı su içebileceği bölümler bulunmaktaydı. Ayrıca bu çeşmenin yanında yolcuların cuma ve bayram namazı kılması için bir minber de bulunmaktaydı. Bu çeşmeden bugün herhangi bir kalıntı mevcut değildir. Ayrıca Mahmutbey Mahallemizde Osmanlı Dönemi´nden kalma Acı Çeşme, Burmalı Çeşme, Hüseyin Ağa Çeşmesi ve Demirli Çeşmeleri hala hizmete devam etmektedir.

Tavukçu Köprüsü : Bugünkü Tavukçu deresi üzerinde bulunan ve kesme taştan yapılmış kemerli bir köprü idi.

Su Kemerleri : Askeri saha içinde kalan 2 adet su kemeri halen mevcuttur.

Tarihi İpek Yolu : Tamamen düz kesme taşların yan yana dizilmesi ile asırlarca hizmet veren bu yolun taşları sökülerek köyün cami ve okul duvarında kullanılmıştır.

Su Yolları : Halkalı Suları adı altında İstanbul´a su taşıyan 17 su yolundan bir tanesi de Bağcılar´dan gitmekte olup Hekimoğlu Ali Paşa Vakıf Suları adı altında bilinmektedir.

Bağcılar Kaymakamlığı

Bağcılar Belediyesi

Yazıyı okurken şaşırdım elbette

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djtiest_ -- 20 Ağustos 2013; 15:10:23 >

• Esenlerde indikten sonra metro girişi var o metroya binip Aksaray durağında ineceksin. Oradan otobüse binip eminönüne gideceksin yada Biraz yuakrıya doğru yürüyüp istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi önünden tranvaya binip sultanahmette inip geze geze eminönüne kadar yürüyebilirsin. Sonrası sana kalmış.
  • Beyazıt'a ulaşmaya bak ilk önce. Kapalı çarşıya gir dolaşa dolaşa hep aşağı yürü. İstersen kapalı çarşıdan çıkıp sultanahmet yönüne yönel. Orada biraz tarihi yapıları incelersin. Tramvay yolunu izleyerek aşağı doğru yürürsen eminönüne ulaşacaksın. Orada galata köprüsünde balık ekmek yersin yarım ekmek 5 tldir. Oradan ister beşiktaş tarafına yürü istersen yukarı taksime doğru yürü. Taksime doğru yürümek için galata kulesini referans al. Zaten eminönünden göreceksin onu. Galata kulesine ulaş istersen girebilrsin. Sonra yukarılara doğru yürü en son taksim meydanına ulaşırsın.

Edit: Bana kalırsa bağcılara gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelizm -- 20 Ağustos 2013; 15:24:15 >

hava çok sıcak başına güneş geçmeşin ona dikkat et

arabayla gezmeyeceğin için bir tane istanbulkart alman toplu taşım araçlarını sıksık kullanacaksan karlı bir seçenek olur

nereden geleceksin bilmiyorum ama otobüs firmalarının bir çoğunun her yere servisi var. Esenlerden ilk gideceğin yere servisi kullanabilirsin.

Adres soracaksan en az iki kişiye sor. Yalan söyleyen de olur ama bir yere gitmek için bir çok alternatif seçenek olabiliyor. Adam pek bilmiyordur gelir en ters yerden götürür seni. Trafikte kalırsın ortada.

nereleri gezeceğine karar verirsen kesin olarak sana en kısa ve en çabuk ulaşım seçeneklerini de burada söyleyebiliriz arkadaşlar yardımcı olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bildiğim kadarıyla Esenler'den (Otogar'dan) minibüse binip, Güngören'de inip, tramvayla Sultanahmet'e gitmek en kısa yolu. Tramvay istediğin yerlerden geçiyo zaten. Beyazıt, Sultanahmet, Eminönü ve Karaköy tabi tercih edersen

Bir de Metro ile Bakırköy'e gidip, transit ile Taksim'e geçebilirsin. Taksim'i de görmüş olursun, oradan da Sultanahmet'e geçersin işte. 5 km falan var arada ama gezmiş olacaksın.

Edit: Bu arada Bağcılar'a gitme bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsberkelium -- 20 Ağustos 2013; 15:27:18 >

PSN: itsberkelium

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Size rehber olabilirim tarihi yarım adayı avucumun içi gibi biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yok öleeeee...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.