Şimdi Ara

Biyoloji Sorularınız varsa Ustanız geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
13
Favori
4.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet beyler varsa sorularınız çözebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ağır Müslümcü

evet beyler varsa sorularınız çözebilirim

bütün forum biyolojiyi bitirmiş
  • Usta dağda yaşayan bir adamla deniz seviyesinde yaşayan adamın alyuvar sayısı ve oksijen kısmi basınçları hakkında nasıl yorum yapabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhatsUp?

Usta dağda yaşayan bir adamla deniz seviyesinde yaşayan adamın alyuvar sayısı ve oksijen kısmi basınçları hakkında nasıl yorum yapabiliriz?

Dağda yasayan bir insanda alyuvar sayısı daha fazla olur çünkü yukarlara çıkıldıkça oksijen azalır ve insanlar adaptasyon göstererek alyuvar sayısını arttırır ama oksijen kısmı basıncları aynı olur cünkü kandaki oksijen oranı değişmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ağır Müslümcü

quote:

Orijinalden alıntı: WhatsUp?

Usta dağda yaşayan bir adamla deniz seviyesinde yaşayan adamın alyuvar sayısı ve oksijen kısmi basınçları hakkında nasıl yorum yapabiliriz?

Dağda yasayan bir insanda alyuvar sayısı daha fazla olur çünkü yukarlara çıkıldıkça oksijen azalır ve insanlar adaptasyon göstererek alyuvar sayısını arttırır ama oksijen kısmı basıncları aynı olur cünkü kandaki oksijen oranı değişmez

Eyvallah
  • Forumda biyoloji çalışan kişi sayısı çok az ve onlarında soruları çok nadir geliyor bu aralar geleceğini hiç sanmıyorum

bunu sene içerisinde öğrendim

tecrübeyle sabittir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juniorstu

Forumda biyoloji çalışan kişi sayısı çok az ve onlarında soruları çok nadir geliyor bu aralar geleceğini hiç sanmıyorum

bunu sene içerisinde öğrendim

tecrübeyle sabittir

mf 3 cüler yok mu ya :) yardım edeyim dedim ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Epifiz, efinefrin hocam şunları açsana bana bir güzelce; nedir ne değildir?
  • Sistemleri kısaca özetletyebilirseniz yani önemli yerlerini yazabilirseniz çok memnun olurum.Örneğin dolaşım sistemi
  • biyoloji degilde ben simdi 12 oldum ve bu yaz ne yapicagimi bilmiyorum simetri set var ygs lys bana bi yol gosterirmisiniz once hangi branslari yapiyim yada ne yapiyim nasil calisiyim hic fikrm yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3ca6rcvv -- 18 Haziran 2013; 15:03:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mf3 çok fazla

yani aslında mf4 te fazla neredeyse 4 daha fazla ama dediğim gibi biyoloji çok az kişi çalışıyor.

bir de mesela bio da terim karmaşıklığı çok olduğundan kesin bilgiyi herkesin bilmemesinden kaynaklı bir durum olsa gerek biyoloji de herkese güvenemiyorsun onun için gidip hocaya soruyrsun

ama bazen de DH ye soranlar oluyor onlarda nadir ve sağlam sorular oluyor

özet: bu konu tutmaz sen de yardım etme isteğini bir başka bahara saklarsın
  • glikoz sentezi kloroplastın sitoplazmasında gerçekleşiyorken, fotosentezin diğer evreleri nerelerde gerçekleşiyor.
    Mesela zarda ne oluyor, çeperler arasında ne oluyor, belli bölümünde ne oluyor hangileri indirgeniyor-yükseltgeniyor..
    Ayrıntılı açıklama yaparsan çok iyi olur hocam..

ÖSYM'den bu yıl böyle bir hayvanlık bekliyorum açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: dh_diferential

Epifiz, efinefrin hocam şunları açsana bana bir güzelce; nedir ne değildir?

bildiğin halde soruyormuş gibi geldi??

yani senin bio sorusu sorman beklenmedik bir durum ve soracağın yeri de iyi biliyorsun

hele 2. soru

• quote:

Epifiz, efinefrin hocam şunları açsana bana bir güzelce; nedir ne değildir?

dostum efinefrin derken epinefrin demek istedin galiba bu adrenalinin latince ismidir böbrek üstü bezler den salgılanır kandaki glikoz oranını arttırır metabolizma hızını arttırır .
    epifis beynin ortasındaki üçgen bölümde yer alan bir bezdir melatonin yani melanin hormonunu salgılar ama tıp litaratüründe bu bezin insanlarda aktif olmadıgı kabul edilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: s3ca6rcvv

biyoloji degilde ben simdi 12 oldum ve bu yaz ne yapicagimi bilmiyorum simetri set var ygs lys bana bi yol gosterirmisiniz once hangi branslari yapiyim yada ne yapiyim nasil calisiyim hic fikrm yok

bizi takan yok galibaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstad bize balık verme balık tutmayı öğret
  • quote:

glikoz sentezi kloroplastın sitoplazmasında gerçekleşiyorken, fotosentezin diğer evreleri nerelerde gerçekleşiyor.
    Mesela zarda ne oluyor, çeperler arasında ne oluyor, belli bölümünde ne oluyor hangileri indirgeniyor-yükseltgeniyor..
    Ayrıntılı açıklama yaparsan çok iyi olur hocam..

ÖSYM'den bu yıl böyle bir hayvanlık bekliyorum açıkçası

hocam bu soruda kitap yazılır yalnız ayıtılı yazarsam asırı uzun olur granumlar tlakoidler gözümü korkuttun simdi ama anlatacagım

• quote:

quote:

biyoloji degilde ben simdi 12 oldum ve bu yaz ne yapicagimi bilmiyorum simetri set var ygs lys bana bi yol gosterirmisiniz once hangi branslari yapiyim yada ne yapiyim nasil calisiyim hic fikrm yok

bizi takan yok galibaa

kardeş 5 gün sabretsen daha çok yanıt alabilirsin bak gerçekten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

https://www.dropbox.com/sc/a625kj32n8mpmqz/5JROMeQ1Lu
    https://www.dropbox.com/sc/10qvegvzk2qj8zp/3UC2BHlSf1

il soru cevap yalnız 2 olacak hocam, agar oksini her yerinde emmiştir ve onu doğrudan bitkiye de verecektir (ışık olmadığından dolayı)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.