Şimdi Ara

Tıp Okuyorum Sorularınız Varsa Alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar soruları olan varsa yazabilir ben zamanında buna ihtiyaç duymuştum.

• hocam öncelikle merhaba,benim sıralamam 7 ile 10 k arası bir şey gelicek,izmirde 2 tıp ve ege diş arasında düşünmeye başladım.Ben çok ders çalışan biri değilim yani çalışırım ama daha çok pratik seviyorum sanırım bu imkan da tıpta ilk 2 sene çok düşük,dişte ise direkt pratik zaten çoğunlukla.Ege tıpta okuyan bir arkadaşımın neredeyse her gün 4 5 saat ders çalışması gözümü korkutmuyor değil.Siz de mi böylesiniz,yani tıp okurken ders çalışmak sürekli gerçekleşen bir olay mı?
  • nukleikasit kullanıcısına yanıt
    Hocam tıp fakültesine gelecekseniz öncelikle ders çalışmayı kabul etmeniz lazım ister istemez.Benim sıralamam 10k dı ben aydını tercih ettim tercih sizindir.Pratik konusuna gelirsek tıpda ilk 3 sene teorik ilerler.Benim üniversitem rahat olmasına rağmen inanılmaz teorik alıyorum bıkıyorsun.Pratik ağırlıklı üniversiteler var diye biliyorum mesela Denizli.

Eğer sıralamanız 7-10 arası gelirse Çukurova,G.antep öneririm.Zorlanmak istiyorsan Mersine gidebilirsin.Biraz daha rahat olsun diyorssan aydını tercih edebilirsin.

(Bayramda full ders çalıştık.Bu çukura düşersen kolay çıkmazsın kolay gelsin )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grosyooi -- 22 Haziran 2019; 10:26:13 >
    Evet tıp çalışmaktır. Diğer bölümler gibi sadece sınavdan önceki gün çalışılmaz. Kademe kademe öğrenirsin. Çoğu zaman elinde bilgisayarında biçok slaytla gezersin. Bazen okul boşken bile slayt okurken bulursun kendini çünkü yetişmesi gerekir. Eğer tıpa gerçekten ilgi duyuyorsan çalışmanın ızdırabını azaltacaktır. Bi süre sonra çalışmaya alışmış hale geliyosun zaten. Bi süre sonra işlerin nasıl yürüdüğünü anlıyosun ve calışmak senin için daha kolay ve rutin bi hale geliyor. Ben her kurulun yarısını boş geçirip son yarısını çalışarak geçiren birisiyim ama kurul başından itibaren çalışanlar da var. Almak istediğin nota ve özverine göre değişiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam izmir dışına gitmeyi düşünmüyorum,katip çelebi umuyorum gelirse düşüneceğim onun dışında ekonomi tam burslu yurtdışı olanakları varmış tıp fakültesinde onu da düşünüyorum.Hocam bi de bi arkadaşım adüde kadavra yok falan dedi doğru mu :D
  • hocam 14-15k arası bir sıralama bekliyorum sizce hangi üniversiteyi yazayım?
    bir de ingilizce bölümlerde dersler ingilizce mi işleniyor gerçekten?
    Celal bayara gel azizim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Katip Çelebi yazabilirsin. İlk 2 sene okulun yeri ve okulun içi dışında çok kusuru olan bir yer değil tıp fakültesi için konuşursak. 3. Sene yeşilyurt devlet hastanesine geçiliyor normalde ama sizin dönemin bayraklıda westparkın karşısına yapılan büyük hastaneye yetişme şansınız yüksek. Bu arada Ege Tıpa çok zor demişsin ama sistemleri farklı ve o sisteme alışırsan katip çelebiye göre daha rahat okursun. Her gün 4-5 saat çalışan öğrencinin çok sağlam ortalama hedefi vardır yoksa o kadar kasmadan da sınıfı geçebilirsin. O kadar da abartılı ders çalışılmıyor bence. Bir ayın 1 haftası tatil, 1 haftası düşük seviyede çalışma temposu, 2 hafta da yüksek çalışma temposuyla sınıf geçilir gayet. Ama tıp okumak sıkıcıdır biraz, yani hücresel seviyedeki moleküllerin ismini, koenzimini ya da sinirin kasın içinden geçerken verdiği dalın ismini falan ezberlemen gerekiyor. Yani zorluğu yoğunluğunda değil içeriğinde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim sıralamam 5k-10k gibi gelecek sanırım.
    Bilgisayar mühendisliği ve tıp arasında kararsızlık yaşıyorum. Sorular;
    1) İlgisi olmayan biri yapabilir mi sizce ?
    2) Seçiminizden memnun musunuz ?

• 1-Tıbba uygun olup olmadığımızı nasıl anlayabiliriz?
    2-10 k civarında en iyi tıp fakülteleri nelerdir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam avrupa ülkelerinde çalışmak istiyorum akredite fakültede okuyup dil öğrensem şansım nedir sizce talep var mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramm27stein

Hocam avrupa ülkelerinde çalışmak istiyorum akredite fakültede okuyup dil öğrensem şansım nedir sizce talep var mı
    Şu an için Türkiye'de okumuş doktorların Avrupa'da çalışma şansları oluyor büyük çoğunlukla. Ama Hindistan, Çin, Türkiye gibi Avrupa dışı ülkelerden Avrupa'ya doktor akışı artmaya başladı, 6 sene sonra işler zorlaşmış olacaktır şu anki duruma göre. Şansınız tabi ki var, ama öncelikle "Türkiye'de bu mesleği yapar mıyım" şeklinde düşünüp tercih yapmanızı tavsiye ederim.
    Kadavra var hemde 3 tane.O okuduğunuz siteler milattan önceki güncellikte.

Ekstra kadavrada bir işimiz genelde olmuyor maketler ve kemiklerle ilerler anatomi eğitimi genelde

Olmasaı tabiki de artıdır.
  • überraschung kullanıcısına yanıt
    Türkiye de hastaneler imkan olarak güzel ama doktorlara yaklaşımın siz de farkındasınızdır Türkiyede kalırsam yüksek lisansı zorlamayı düşünüyorum.
    İnşallah 6 sene sonra o kervanın arasında ben de olur giderim. Teşekkür ederim 😊😊🌹🌹

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atatürk
    Sıralamalar biraz gerilerler Gaün İnönü yazabiilirsin ama o kadar ilerlemez zannetmiyorum.
  • Wither21 W kullanıcısına yanıt
    Ben pilot olmak istiyordum geliyordu da insan her zaman istediğini olamıyor malum ülkede.Seçim sizin tıpda iş garantisi var b.müh ise geleceği parlak bir meslek.5k civarı yaparsanız akdenizi düünün derim.
  • 1-Onu hala bende çözemedim.

2-Öncelikle bulunduğunuz şehire yakın bir üniversite olsun.Benim sıralama 10kdı.Ben Adü'yü tercih ettim.Bence Mersinden uzak durun çok zorluyorlar diyorlar. Gaün öneririm hastanesi Güneydoğunun en iyisidir.Tercih sizin
  • ramm27stein R kullanıcısına yanıt
    Akredite'yi çoğu fakülte almaya başladı 3-4 seneye çoğu tıp fakültesinde olur. Akrediteli Lisansın olunca diploman uluslararası oluyor geriye dil öğrenmek kalıyor böylece diğer ülkelere gidilebileceğini düşünüyorum.
  • Hocam neden pilotluk isterken tıp tercih ettiniz ? Yani yanlış anlaşılmasın belli sebepleri var mı diye soruyorum.
    Ayrıca tıpı da istiyor muydunuz ? Eğer tıpa istemeden gittiyseniz şu an zorlanıyor musunuz ? En önemlisi tercihinizden memnun musunuz ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.